Weblog #2200

Monday 2010-02-08 21:36
Author: Ingmarie Nilsson
En av mina favoriter...
Det här är en av mina absoluta favoritstretch-övningar på Powerplaten.

Klubbkompisen Karin visar
Klubbkompisen Karin visar

Ryggen, rumpa och lår blir skönt sträckta och ev. små låsningar som jag har i ländryggen släpper direkt.

Har du inte tillgång till någon "platta" så prova direkt på golvet. Även om det inte är riktigt lika "effektivt" utan vibrationerna så är det mjumma för en (stel) löparkropp. :-)

Ligg på rygg.
Böj ena benet och lägg det över det andra så att knät går i golvet. Sträck ut motsatt arm åt andra hållet. Det gör inget om skulderblad/axel åker upp en bit i luften men jobba för att få ner knät i marken.

Skönt, eller hur?

5 comments to "En av mina favoriter..."

Monday 2010-02-08 21:51
Anna
Precis den övningen gör jag om inte varje så minst varannan dag just för låsningar som gör ont. Fick ont i samband med graviditeten och sen har det hängt med mig. Riktigt skönt efteråt.
Monday 2010-02-08 22:31
anneli
En del av min yoga...
Monday 2010-02-08 23:05
Ingmarie
Anna; Den är verkligen bra. Är det riktigt illa så kan man hänga det böjda benet över sängkanten. :-)

Anneli; Jag tror det är en yoga övning från början som vi löpare "snott". Eller har yogan snott det från löparna? Kiropraktorer och naprapater är med förtjusta i den. ;-)
Tuesday 2010-02-09 07:01
Therese
Åååh, min favorit också! Den borde vara obligatorisk som pausunderhållning några gånger under arbetsdagen. Tänk dig hur hela arbetsplatsen på signal slänger sig ner på golvet och ligger där några minuter och bara njuter... :) En annan favorit är yogasvanen som är helt fantastisk för att stretcha ljumskar och baksida/insida lår. Den positionen kan jag också ligga i en hel dag om jag fick.
Tuesday 2010-02-09 09:29
Ingmarie
Therese; Ja det vore grejer det! Paus-stretch i stället för pausjympa liksom! :-) "Yogasvanen" gör jag med både med och utan "plattan". (Den blir helt klart bäst med.)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?