Weblog #2383

Monday 2010-05-10 22:19
Author: Ingmarie Nilsson
Perspektiv
Visst finns det dagar, ganska många om jag ska vara ärlig, när jag känner hur stressen nästan snörper åt halsen på mig och jag knappt kan andas bara för att jag har på tok för mycket att göra.
Dagar då jag nästan önskar att jag var arbetslös och hade problem med att fördriva tiden eller åtminstone var lite förkyld och fick vara hemma från jobbet några dagar.
(Så länge sen jag var förkyld att jag inte ens kommer i håg hur hemskt det egentligen är...)

I och för sig skulle jag nog inte ha problem med att fördriva tiden oavsett, men det låter bra.
Ungefär som jag ibland kan se mig själv iklädd solhatt, blommig klänning och sandaler där jag står vid staffliet och målar, drejar mina lerkrukor och pysslar i trädgården.
Det låter och verkar bra, rena idyllen, men i verkligheten så skulle jag inte klara av det.

Myrorna i brallan skulle (troligtvis) göra sig påminda innan jag ens hunnit få upp penseln, lerklumpen eller fröna ens var sådda. ;-)

Men ändå, vissa dagar är bara för mycket.

Ända tills jag blir påmind.
Påmind om att livet är skört och att på en millisekund kan något hända så jag inte längre kan stressa runt eller ha mycket att göra.

Jag tänker t.ex. på flickan som blev överfallen och våldtagenEriksdalbadet i går när jag precis varit där.
Jag kan inte ens föreställa mig hur hon mår i dag.

Jag kan heller inte föreställa mig hur de gruvarbetare och räddningspersonal som just nu sliter för sina liv i den Sibiriska kolgruvan har det, hur människorna på Island som drabbats så svårt av Eyjafjallajökulls utbrott lever, hur folket i det krisdrabbade Grekland mår eller hur föräldrarna till lilla Ida klarar sina dagar i ovisshet.

Men jag vet med ganska stor sannolikhet att de gärna skulle byta sina dagar mot mina med "vanliga" aktiviteter som jobba, handla, laga mat, äta vid ett köksbord, kela Elvira the cat, läsa tidningen, tvätta, titta på tv, träna och somna i sin egen säng.

Jag vet med att många hade velat kunna träna överhuvudtaget men som av olika anledningar inte kan eller ens får.

Sånt där tänker jag på när det är extra körigt och vattenlöpningen i poolen känns lagom kul.
För det är ju då jag inser!
Inser hur förbenat bra jag har det!

När jag sen har en helt galet rolig dag på jobbet med besök av bl.a. proffsboxare (och jo de blev riktigt trötta av mitt special Power Plate pass), av fantastiska kämpen Löpar-Janne och av flera "prova-på:are" som inser hur galet bra PowerPlateträning är, ja då blir jag riktigt, riktigt lycklig.

Att jag sen sitter som en påse nötter i soffan, och knappt ens orkar skriva, gör faktiskt ingenting! :-)

Och i morgon, då är det en riktig lyckodag för då är det en helt vanlig jobb-tisdag men det är också min löpardag! :-)

6 comments to "Perspektiv"

Tuesday 2010-05-11 00:40
Daniel
Du förklarar det så bra Ingmarie! Jag bara nickar och håller med...
Tuesday 2010-05-11 08:34
Karin
Ja, precis så där ska man tänka ofta - på allt man har! Ibland kanske man behöver en riktig sorg för att förstå att uppskatta allt annat. Jag har ju haft en liten "Ida", fast hon dog i magen i v26 (9.5 år sedan), så jag tänker varje dag på vad jag är galet kär i mina fina barn som lever. Dyrköpt, men nyttig erfarenhet i vår i-landstillvaro!
Tuesday 2010-05-11 09:28
Ingmarie
Daniel; Tack! Du är en av dem som verkligen vet hur skört allting är...

Karin; Åh, det visste jag inte! Det är verkligen en dyrköpt erfarenhet men tyvärr är det ofta så som du skriver. Att man måste "drabbas" på något vis för att förstå och bli påmind...
Tuesday 2010-05-11 13:55
MarathonMia
Det handlar ofta om att lyfta blicken, stoppa sin tanke och låta annat landa i ens egen sfär. Så att vi blir mottagliga för att det faktiskt är jobbigt för andra.

Det handlar om att våga känna. Våga få lite dåligt samvete över våra i-landsgnäll.

Jag kan ibland tycka att balansen blir rätt bra med stress-i-huvudet och en lugn kropp - eller stress-för-kroppen gör att tankarna rationaliseras.

Tack för ett tänkvärt inlägg.
Tuesday 2010-05-11 15:59
LOPARJANNE
Sitter och nickar när jag läser din blogg! Och tack för igår, trevligt att besöka dig. Ska bli kul att komma på måndag för en PowerPlate-träning.
Och ha det riktigt bra på din löparlyckodag! :)
Tuesday 2010-05-11 21:40
Ingmarie
MarathonMia; Visst är det så. Man kan förvisso inte ta alla världens bekymmer på sina axlar men vi är ofta så inne i våra egna bubblor att vi inte är mottagliga eller ser något annat än våra egna bekymmer.

LöparJanne; Ja ladda ordentligt. Proffs-boxarna som testade i går hade sagt att det hade varit för jä..la jobbigt till sin coach. :-) (Men jag ska vara lite snällare mot dig)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?