Weblog #2578

Friday 2010-09-17 22:17
Author: Ingmarie Nilsson
Påminnelse!
Om du av någon anledning har missat att det är val på söndag så kommer här en påminnelse.

Har du inte bestämt dig så kolla de olika debatterna som har varit och är på tv.
Det mesta finns även på weben och hittills har de jag sett varit riktigt bra program!
Livliga diskussioner där det väl kommit fram vad de olika partierna står för och vilka olika ideologier de har.

Jag har i alla fall bestämt mig!
För mig är de viktigaste områdena rättvisa, miljö, lika värde, jämställdhet, djurens väl, vård och att förebygga ohälsa.

Inget parti är "perfekt", eller har "allt", men något parti tycker och kämpar säkerligen för dina hjärtefrågor.

I dag la jag mina tre röster.
Använd dina du med.
För kom ihåg;
Det är ingen självklarhet att varken kunna eller få rösta.

13 comments to "Påminnelse!"

Friday 2010-09-17 22:26
Staffan
Jag har bestämt mig men lägger mina tre röster på söndag. Av ditt inlägg att döma tror jag inte vi röstar på samma parti även om det du tar upp är viktiga saker!

Det svåraste har faktiskt varit det lokala kommunalvalet där ju min röst väger mycket tyngre än i riksdagsvalet. Nu har jag ändå bestämt mig även där, jag vägrar tro att det faktum att kommunalrådet jag tänker lägga min röst på är en hängiven löpare, har påverkat mitt val ;)
Friday 2010-09-17 23:11
Ingmarie
Staffan; Haha. Man skulle kunna tro att alla löpare är lika kloka som man själv ;-) men jag har haft en löpande chef som var... hur ska jag säga utan att vara för elak... men OSNÄLL.

Det viktiga är inte att tycka lika (vore ju trist) men att vi använder vår rösträtt. :-)
Friday 2010-09-17 23:50
Lennart
Hej Ingmarie!

Håller med dit svar mot Staffan, det viktiga är att vi tycker saker (ibland lika och ibland olika) och att vi kan stå för det utan att riskera konsekvenser. Det vore inte bara trist om alla tyckte lika utan då vore det helt onödigt att rösta!
Friday 2010-09-17 23:57
Taina
Jag har också röstat och anser det vara en skyldighet om man vill vara med och tycka till. Nu får ju utlandssvenskar bara rösta i riksdagsvalet. För mig räcker det långt. Jg hade inga svårigheter med vilket parti jag skulle rösta på!

Kramar!
Saturday 2010-09-18 08:19
Ingmarie
Lennart; Haha. Ja det vore det förstås. Men så länge vi har vår fria vilja behöver vi nog inte vara "oroliga" för att alla ska tycka lika. :-) Det finns dock många åsikter jag tycker är väldigt, väldigt skrämmande...

Taina; Håller helt med! Och riksdagsvalet är ju faktiskt det som på något vis berör utlandssvenskar mest. :-)
Saturday 2010-09-18 09:11
Pernilla
Klart jag ska rösta! Efter hjärtefrågorna...
Saturday 2010-09-18 14:45
anneliten
En rättighet OCH en medborgerlig plikt - det är klart jag ska rösta. Jag gör det på valdagen i vallokalen. Känns lite högtidligt. Har dock lite svårt att bestämma mig eftersom ett par av mina hjärtefrågor hör hemma i var sitt parti...
Saturday 2010-09-18 17:51
jeppePeppe
Redan avklarat i måndags =) Hur ser din vecka ut nästa vecka. Har du tid för en okulär besiktning onsdag, torsdag eller fredag?

Peace Love och Löparskor!
Saturday 2010-09-18 18:29
Ingmarie
Pernilla! Då kommer det att bli bra! :-)

anneliten; Lite så där var det för mig med. Dessutom var det några grejer som var lika bra i två partier. Det bra i år tycker jag är att det varit stora skillnader vilket gjort att jag har kunnat radera bort visa partier direkt.

jeppePeppe; Bra det! Har det ganska tjockt de närmsta veckorna. nej fel, MYCKET tjockt!Jobbar både torsdag och fredag...
Saturday 2010-09-18 18:52
Oliver Sture
Viktigt inlägg och framförallt slutklämmen. Det är viktigt att rösta. Själv blir jag tyvärr alltid trött på valrörelsens alla överdrifter, halvsanningar och smålögner och tycker det ska bli skönt när valrörelsen är över. Hur jag ska rösta är dock inga större problem. Jag är gammal nog att lägga ett uns ideologi i vågskålen när jag viktar vad som görs och sägs.
Saturday 2010-09-18 20:21
Ingmarie
Olver Sture; Ja det ÄR viktigt att rösta! Men visst blir man trött på alla löften som man redan innan vet troligtvis inte kommer att hållas. Jag lägger många uns ideologi i min vågskål. :-)
Monday 2010-09-20 16:08
Erik
Dagens ångest är monumental. Var sjuttonde svensk gav sin röst till SD. Det är en ynkedom för ett civiliserat och på många sätt rikt land att var sjuttonde svensk känner att det enda alternativet är SD. Jag är ledsen in i märgen.
Monday 2010-09-20 19:59
Ingmarie
Erik; Ja fy bubblan! Hur i all sin dar kunde det gå så snett??? Enda trösten är att om 4 år har de där som röstade förhoppningsvis insett sitt misstag...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?