Weblog #2659

Saturday 2010-11-20 16:16
Author: Ingmarie Nilsson
Vem behöver läppstift?
En dag kommer jag nog att tänka på just denna lördagen i november som en riktigt trevlig dag med ett härligt långpass där jag först tränade med Hässelby SK;s underbara löpargrupp och sen sprang in till stan.

En del av gänget
En del av gänget

Ungefär som jag i dag kan tänka tillbaks på de där 10x1000m jag tok-körde på Galgberget i Halmstad, de 20x400m på banan i stekheta Canberra, tröskelpassen på höghöjd i Albuquerque eller den där maran i Wien när det snöade på tvären och blåste så att t.o.m de stora partytälten flög iväg.

D.v.s att det var ju inte så himla dumt eller tokigt ändå.
Inte särskilt jobbigt heller.
(Ännu en fördel med guldfiskminne.)

Inte för att jag på något vis mådde dåligt idag eller för att det var jobbigt.
Tvärtom!

Jag mådde nästan snuskigt bra och när jag väl var framme vid den tunnelbana som jag ansåg lämplig så visade Garmin ca. 3 mil och 2½ timme.


Vågade inte fortsätta fastän jag ville för dels tyckte jag att jag hade fått min beskärda del av avgaser (vägen Hässelby-city är ingen höjdare men den bygger pannben!) och dels tyckte jag att jag hade utmanat ödet tillräckligt ändå.
Glöm liksom det där med 10% ökning/vecka...

Jag hade tagit med mig mitt fina bälte som jag inte använt sen Vertex så vätska hade jag. Lite tuggbart med om jag hade blivit sugen.


Inte ens fötterna protesterade särskilt mycket trots att jag både sprungit med mina nya dubbar på is och i snömodd och sen en hiskelig massa på asfalt.
Jag säger än en gång; Danne + Newton = sant! :-)


"Dubbarna" köpte jag så sent som i går.
I den där "farliga" affären Add nature.
Hade hört av en annan löpare att Yaktrax Pro skulle fungera bra att springa med och trots att butikens personal verkade lite (läs mycket) skeptiska (de hade aldrig hört någon som kutat med dem) så slog jag till!Ett köp som visade sig vara riktigt lyckat för de sitter, och fungerar, perfekt.
Av alla "träpå-dubbar" jag testat är dessa utan tvekan de bästa.
Funkar även att springa med dem direkt på asfalten utan att man tror dubbarna ska gå igenom sulan rakt in i foten.
(Jag tog visserligen av dem efter ett tag när det var helt rent från snö och is och det är klart att det är bättre utan dem då.)
Yaktrax är ju lite annorlunda som du ser. mer som en slags minivariant av en snökedja vilket ger ett jämnare tryck under foten men som ändå gör att greppet är superstabilt.

Så det var alltså inget av allt det som var varken jobbigt eller otrevligt.

"Problemet" kom när jag först väntat och sen åkt tunnelbana en liten, liten stund.
Blöt som jag var, av svett såväl som av fukten, så blev jag iskall.
Jag gjorde verkligen mitt bästa för att hålla värmen på tuben och brydde mig inte ens om att alla glodde som om jag var en galning (!!) när jag gjorde små hopp, åkerbrasor och armsving.
(Visst, jag kunde haft en torr tröja med mig men var skulle jag ha bytt om? varenda träd är ju för sjuttsingen mer naket än herr Colting!)

Att försöka springa sista biten från stationen var bara att glömma. Mitt blod och mina leder hade frusit till is.

Så nu sitter jag här.
Med indigo-blåa läppar, stelfrusna fingrar och vitnande tår.

Och funderar på när jag ska göra om det.

11 comments to "Vem behöver läppstift?"

Saturday 2010-11-20 19:24
Ann-Charlotte
Alltså, det lilla, eller det jag skulle kunna känna dig, genom det vi har träffats, och jag har läst din blogg....så tror jag att du gör om samma grej inom mindre än ett dygn. ;=)

Eller??....

Kram Acb
Saturday 2010-11-20 20:29
Lennart
Härligt långpass!
3 mil på två och en halv timme! Det är bara 3 min långsammare än vad jag hade på 30 km på NYCM :-)

Du är bra Ingmarie!
Sunday 2010-11-21 09:33
Ingmarie
Ann-Charlotte; haha! Nja.. Inte riktigt lika långt men en kortis som jag spär på med lite annat skoj blir det. :-)

Lennart; Ibland undrar jag verkligen om Garmin stämmer...Och det var inte riktigt 3 mil. Kanske 29½... Och PLATT. :-)
Sunday 2010-11-21 10:29
Maria
Jag undrar vad som händer med de som verkligen försöker tvinga bort sin barnslighet. Om man sorgligt nog tappar bort sin nyfikenet till livet då!

Men du låter i alla fall som du har haft en väldigt livsglad lördag! Läser och man kan inte annat än bl glad av att bara läsa din dags-berättelse! Ha en fin söndag också :)
Sunday 2010-11-21 14:55
Lennart
Hej!
Tror inte heller att man kan lita fullt på Garmin. Den ger nog ett bra närmevärde men inte så mycket mer.

Hmmm, jag har ingen Garmin men vill gärna ha en. Det har inte funnits någon anledning att byta ut min Polar (med fotboja) och det känns lite "slösigt" att köpa nytt när något fungerar. I NY skojade vi om att det nu faktiskt har dykt upp en anledning för att köpa en Garmin. Den anledningen var att batteriet börjar ta slut i min Polar........ :-)

Lite knäppt men vi får se hur jag gör :-)
Sunday 2010-11-21 15:45
Ingmarie
Maria; Det tror jag! Det är den som gör att du frågar "varför" och "hur då"? Som gör att du vill upptäcka nya saker och se det roliga i livet. Och jag blir glad av att du blev glad av min lördag. Söndagen har varit lika rolig om än grå...

Lennart; Haha. Och dessutom har ju dollarn varit (och är) bra i förhållande till kronan! Det var därför jag slog till. Plus att jag lyckades pruta! (Det är min dolda talang. hehe)
Du får spara dig till Chicago. (Om du inte ska dit inan) Bara hoppas att kronan är stark då med. :-)
När några stycken jämför sina Garmin på en och samma runda kan det ibland skilja ganska rejält har jag märkt. 500-600 meter i bland. Men TIDEN den är i alla fall rätt. :-)
Sunday 2010-11-21 18:11
Ann
Weeho vilket grymt pass!! Så jätteroligt att det går bra med foten nu, jag blir helt varm av glädje!!
Tack för tips om "trä-på-dubbar" förresten, behöver ett par nya och ska nog prova de där.
Hoppas du har en strålande skön söndag kväll!!
Monday 2010-11-22 19:16
Pernilla
Men titta vilka bra snökedjor, verkar bättre än de jag hade förra vintern som mest vill vrida sig av skon.. Nu ska jag nog köpa ett par kedjor istället..

Livet rullar på, valpen växer så det knakar, jobbansökningarna susar iväg, och jag laddar för att dra på mig löparskorna i veckan :) Så snart uppdateras nog bloggen lite oftare med!

Kram
Monday 2010-11-22 21:02
Ingmarie
Ann; Tack snygging! Ja prova dem! Tycker du inte de är bra så kan du utan tvekan ha dem när du går. :-)

Pernilla; Åh vad roligt att du är tillbaks! Förstår att det är fullt upp! Nytt jobb? Nu blir jag nyfiken! Jag letar med ämligen. Tips mottages tacksamt! KRAM
Monday 2010-11-22 23:03
Pernilla
Bävar inför löpningen - man tappar ju så fort :(
Inget napp på jobb ännu, det finns heller inte så mycket att söka men det som finns söker jag.. Såg ett jobb i Sthlm som jag hade sökt om jag bott där - det var företagshälovård med uppsökande verksamhet, fanns på ams.se.
Monday 2010-11-22 23:21
Ingmarie
Pernilla: Visst tappar man fort men nu har du det (löpningen alltså) i blodet så det kommer att bli mycket lättare att komma in i det igen. Ta det bara väldigt, väldigt försiktigt! Tack för tipset! Ska kolla upp det! :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?