Weblog #2737

Thursday 2011-01-20 20:24
Author: Ingmarie Nilsson
Nilsson trissar lite till
Det finns få saker som provocerar så mycket som politik, lägga sig i vad folk äter och/eller "kritisera" barn, och deras föräldrars, beteende.
Och jag gillar att diskutera allt det där. ;-)

Så som jag gjorde i går.
Men att kritisera barns beteende (och indirekt deras föräldrar) är big no no!
Det är nästan skottpengar på oss!

I synnerhet när det kommer från en som inte har några egna.
Jag "vet" ju liksom inte hur det "egentligen är".
Sen att jag har en hel drös med syskon, vänner och släkt med barn, har jobbat med barn och faktiskt vet en hel del om barn spelar ingen roll.
Inte ens det faktum att vi lever i ett land där man får ha en åsikt utan att bli halshuggen hjälper.
Jag har inga barn alltså kan och vet jag ingenting om barnuppfostran och ska inte heller ha någon åsikt.

Typ.

Ska man hårddra det så borde ingen som inte vet något om moln, vindar och luftfuktighet få ha en åsikt om vädret heller...

Jag har hur som helst påpekat om kaoset både för Apollo och anläggningen.
Tycker fortfarande inte att det är ok att ungarna smäller ballonger, leker tafatt och snorar i maten.
Jag är ju som sagt var inte ensam om min åsikt.

Har även fått veta att på hotellet (jag bor i lägenhet) så finns inga barnfamiljer så jag kan gå dit och äta i stället.
!!!!
Grejen är att när jag ringde Apollo innan resan för att fråga om några saker så sa de att jag inte kunde det.
Det var därför jag valde lägenhet eftersom jag ville kunna äta med Jona när hon var här, trots att det var mycket dyrare.
Vilket lurendrejeri!

Men skit detsamma.
Allt annat är ju bra! :-)

Min morgonyoga var magisk då jag fick se både månen som försvann och solen som gick upp!Jag trissade upp löpningen med i dag.
20 x 2 min med 1 min. gåvila.
Jag gick tillbaks vilket innebar att hade jag precis gnetat mig upp för en backe fick jag snällt gneta mig upp en gång till. :-)
Mystiskt nog var det oftare så än tvärtom...

Det här passet är, för att citera supertriatleten Clas Björling inget blöjpass!

Lika kuperat som vanligt men av någon underlig anledning så tyckte jag rundan bestod av mer medvind och både färre och lättare backar i dag.
Men det borde vara en omöjlighet för det är samma väg jag kör på fram och tillbaks och vindstilla är det då inte.

Lite vattenlöpning och spinning på det där och dagen var ganska fulländad. :-)


Och mer av både sol och bad förstås. :-)

13 comments to "Nilsson trissar lite till"

Thursday 2011-01-20 21:18
Johan
Magiskt var ordet. Natten gick ner och dagen gick upp. Tror aldrig jag upplevt månnedgång och soluppgång sådär.
Friday 2011-01-21 07:26
Anna
Det var väl ingen som skrev att du inte fick tycka till om barn och föräldrar bara för att du inte hade egna barn? Det behöver man väl inte ha för att ha en åsikt. Det är inget som säger att jag har mer koll på vad som är rätt o fel bara för att jag har ett barn. Det är bra att saker kommer upp till ytan och sjäv tycker jag att vi som föräldrar borde bli lite mer uppmärksamma på vår omgivning. Barn ger inte förtur.
Friday 2011-01-21 07:47
Johanna Almberg
Hej Ingmarie. Tack för en klok och inspirerande träningsblogg. Är mycket imponerad över din träningsmäng och hängivenheten till din idrott.
Det jag undrar är hur din skadefrekvens sett ut under åren,börjar du känna av degenerativa förändringar?vad har du för motto när det gäller din egen träning?
Tycker du verkar vara en sund och realistisk människa som försöker göra det bästa av den lilla korta stund vi har på denna planet. Ha en fortsatt underbar semester(utan kladdiga ungar...!)
Kram Johanna
Friday 2011-01-21 10:55
Ingmarie
Johan; Det är riktigt coolt! Men det gäller att vara snabb med kameran för det går attans så fort innan ögonblicket är över!

Anna; Du har helt rätt i att bara för att man har barn så vet man inte "allt". Jag har dock mer än en gång fått höra just det där att jag inte "vet" och därför inte bör uttala mig. En liknande grej är en kompis till mig som är barnmorska. Innan hon fick egna barn så sa nästan alla till henne att "du vet inte hur dte är minsann!" Hon fick sedan två egna barn och hade inga som helst problem. Plupp ut bara. Så frågan är om hon blev en "bättre" barnmorska bara för det...Du verkar ha en mycket klok och empatisk inställning både till barn och din omgivning. KRAM sötnos!


Friday 2011-01-21 10:56
Ingmarie
Johanna Almberg; Tack för värmande ord! Visst märker jag skillnad genom åren! Återhämtningen tar längre tid och jag är inte riktigt lika "sugen" på att köra stenhårda pass eller så att säga späka mig till 100%.
Å andra sidan har jag nog blivit bättre på att lyssna på kroppen och inte bara "tuta och köra". ;-)
Jag tycker med att jag MÅR bättre nu när jag har en mer avslappnad inställning till löpningen. Men det kanske har mer med den "mentala mognaden" att göra... Man blir ju förhoppningsvis lite klokare med åren. :-)
Skademässigt är det främst mina fötter som spökar nu men det är egentligen inte löprelaterat utan genetiskt. Har haft en del överbelastningsskador (t.ex baksida lår) under åren men framförallt har det varit "yttre" skador. Trillat och slagit sönder mig både här och där.
Mitt motto är att göra så gott jag kan under de förutsättningarna jag har just nu.
(Forts....)
Friday 2011-01-21 10:56
Ingmarie
Johanna forts...) ;
Det är inte alltid roligt att kuta, den som säger det antingen ljuger eller springer oerhört lite och sällan, men så länge drivkraften finns kvar tänker jag fortsätta!
Drivkraften är annorlunda i dag, liksom målen, mot under min elit tid men den finns!
För i hjärta och själ är jag en löpare. :-)
Friday 2011-01-21 11:15
Erik
Bra som f*n att du tar upp den känsliga puck som heter "vi-utan-barn-som-inte-ska-tycka-något-om-andra-barns-uppförande-eftersom-vi-inbte-har-några-egna-". Det finns hur många exempel som helst där jag blivit mer än galen på barn vars föräldrar släpper iväg dem alldeles bort i tok, vilket får till följd att omgivningen ruttnar. Älskar barn, men inte alltid deras förlädrar.
Friday 2011-01-21 12:59
Sarah
Kloka ord som alltid! Du är verkligen inte ensam om att uppleva detta fenomen om barn som springer runt och för oliv och föräldrarna bryr sig inte ett skit eller så stänger de bara av öronen. Eller en annan sak som kan iritera mig något otroligt är att bara för att man är smal får man kritisera vad den personen äter komma med drypande kommentrare som att borde du inte äta upp dig du som är så anorexiskt smal eller borde du träna så smal som du är. Men tjocka ja dem får man inte yppa ett ord till! Ja ja man kan nog fortsätta i all oändlighet kring dess ämnen alltid lika kul och intressant att höra vad andra tycker;) Bra att du står på dig iaf!

Bästa träningsstället tycker jag varit Club La Santa på Lanazarote ang. skrikande barn;)

Ha det fortsatt fint o trevlig helg!
Friday 2011-01-21 16:22
Mats S
Körde mitt första yogapass igår och det var bättre eller större eller vad man nu ska säga än jag trodde!! Jag och ett antal kvinnor, var är männen? Det var i och för sig inget som spelade någon roll för mig, jag är van! Ska nu gå en nybörjarkurs en gång i veckan; medicinsk yoga/kundaliniyoga? jo så var det!
Det sköna vilar i kroppen fortfarande!
Friday 2011-01-21 16:54
Katarina
"Inget blöjpass"
Nej, Frk Nilsson kör inga pass i blöja direkt:)

Stå på dig Ingmarie, du har faktiskt rätt att tycka till om din matro och vissa föräldrar behöver skärpa till sig...
Friday 2011-01-21 18:09
Lennart
Hej!
Oj, jag har inte hunnit läsa ditt inlägg om barnen :-). Modigt att du tog upp det! Min uppfattning är att resebolagen ska dela upp resenärerna. Den möjligheten måste finnas för barnfamiljer och resande utan barn har olika behov.

Nästa gång vi ses kan jag berätta en historia från när vi åkte charter och det var många barn på den resan (ink mina egna) och då... Då, utan att det var meningen, råkade jag ställa till det för ett par...... Mmm, historien innehåller lite kräk och sånt där....

Det var absolut inte meningen men jag råkade bli den där dåliga föräldern ni pratar om.... Men det berättar jag om när vi ses nästa gång :-)
Friday 2011-01-21 18:32
Ingmarie
Erik; Huvudet på spiken som vanligt! Det är ju inte barnens fel att de är som de är. (Oftast) Men det är ju de som hörs och syns och därför får skulden. Ungefär som vissa muslimer/kristna skitar ner för alla andra.:-(

Sarah; Ja herregud. Gissa om jag fått konstiga blickar när jag äter godis! Och blivit ifrågasatt om jag verkligen får äta "sånt".Eller tvärtom när jag INTE vill ha "trots att jag ju tränar så mycket och så smal".
Numera svarar jag bara; Ja just det.:-)

Mats S; Åh vad spännande! Var männen är kan man undra... Vid tv;n? ;-) Du är ett föredöme! Kanske kan du få någon med dig? Hur lång är kursen? Är den privat? Det är just kundalini "min" fina Jona utövar. (Kolla gärna hennes sida om du inte gjort)Jag ska fortsätta med de övningar hon gav mig +Poweryoga och ev. Bikram (den i värme). Händer både det ena och andra i kropp och knopp har jag märkt! :-)

Friday 2011-01-21 18:32
Ingmarie
Katarina; haha! Fast det kanske ser ut som om jag springer med blöja när jag blir trött... ;-) Jag går sent och äter så det värsta har gått över. Sen ser jag det som ett utmärkt tillfälle att träna upp någon slags förmåga att inte bry mig om sånt jag inte kan påverka. men det är banne mig inte lätt när ungarna nästan springer på mig! Var föräldrarna är vet jag inte alltid. En del verkar ha lämnat ungarna i tron att matsalen är en lekstuga...

Lennart; Den storyn vill jag höra!jag hoppas vi ses väldigt snart igen! :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?