Weblog #2772

Saturday 2011-02-19 21:37
Author: Ingmarie Nilsson
Nötning men inte av rumpan
Fullmåne eller ej.
Kroppen tog ut sin rätt och i natt sov jag.
Som en stock!
Du vet så där så man nästan tror man varit medvetslös.
Var helt vimmelkantig när jag väl vaknade och kände mig nästan sjuk.

Men jag förstod att det bara en bluff av kroppen och kanske ett försök att slippa undan anti-rumpnötardagen. ;-)

Jag hade mentalt förberett mig för att vara "tvungen" att ställa mig på löpbandet för väder och underlag är inte det mest gynnsamma för fartpass just nu och fart ville jag ha!
Men när solen skiner så fint som den gjorde i dag så ska det mer till än lite slir och 13 minusgrader för att hålla mig inne. ;-)


Så det var bara att ta på sig de där tre lagerna med kläder, dubbla mössor och vantar, snöra skorna och ge sig iväg!


Efter drygt 20 min. i lagom fart ökade jag.
I 70 minuter höll jag , för mig, ganska hård fart innan jag slog av på takten och kutade hemåt.
Två timmar blev det totalt och jag var mer än nöjd för det hade känts riktigt bra hela tiden.
Mycket energi, snälla ben och total fokus.
Men visst var jag mör...


Det må ha varit -13 grader men frös det gjorde jag inte.
"Slicket" fick jag på köpet.


Jag ljuger om jag säger att jag var superpigg innan nästa event, det där löppasset visste var det tog, men jag ville inte missa det!
Sparkade i gång benen med en ½ timme på cykeln innan Training for Runners började på Sats Odenplan.
Kan inte varit en endaste av oss som var med som inte fick energi, glädje och inspiration för instruktören var ingen mindre än världens bästa Camilla. :-)
Kroppen var pigg och jag tycker fortfarande passet är både kul och bra men lite fjuttigt.
Jag skulle vilja ha mer av allt.
Men det är jag det.;-)

Och därmed inte sagt att jag tycker att det är lätt för en del övningar har jag ruggigt svårt att få till ens halvbra med mina löpstela och ospänstiga ben fastän jag tar i för allt vad jag är värd.
Men jobbigt?
Njaaaee.

Fortsatte med ganska intensiv styrketräning i 50 min. och avslutade med stretch och lite (rump)rullande på foamrollern.


Fina grejer. :-)

Kommer nog att sova lika gott i natt och i morgon fortsätter min februarifest.
En fest som jag planerar ha hela detta året.
Och naturligtvis gärna, gärna resten av alla år jag får leva.

8 comments to "Nötning men inte av rumpan"

Sunday 2011-02-20 08:33
Johanna Almberg
Hej "Järnladyn"sitter på jobbet och väntar på att narkosläkaren ska komma och lägga en spinal på en en patient.Vad härligt att du kom ut och sprang igår trots kylan. Idag blir det löpband för egen del efter jobbet.Tycker det är ganska tråkigt att springa band men vad göra när underlaget är som det är.Provade att springa din halvmarafart häromdagen,det blev inte många km...(imponerande hur strak och tränad du är)själv mår jag bra att hålla 5min tempo och gärna långsammare,men det beror ju på hur mkt tid jag har att träna.Hur disponerar du dina matintag när du har "lekdag",det blir ju många timmar i rörelse?Hoppas du sovit gott och har lite träningsvärk.Nu dax för en femuramputation(inte så kul operation)KRAM
Sunday 2011-02-20 08:44
Stefan
Hej! I höstas påbörjade jag en topplista med Sveriges alla hälsobloggar. Nu närmar vi oss 600 st men där är fortfarande en hel del som saknas. Eftersom du skriver om hälsa så vore det kul om du ville vara med. :) Sprid gärna länken om du har läsare som skriver om hälsa. http://www.halsoartiklar.se/bloggar/
Sunday 2011-02-20 14:22
Jesperson
Härligt jobbat!!! Jag är dock lite feg med kylan just nu så mitt pass blev inomhus idag igen =), mail kommer som vanligt.

Peace Love och Löparskor!
Sunday 2011-02-20 14:31
Johanna almberg
NU är det dax att snart stämpla ut. Du frågade mig hur det var att jobba som op-syrra. Egentligen hade jag tänkt att läsa anestesiVub men när jag var i AKUT behov att förändra mitt sjuksköterske"paradigm"(he,he orerar lite för en som är insatt)så fanns inte den vidarutbildningenså det fick bli Op. Hade inga förväntingar,tyckte t,o,m att det lät väldigt trist att "langa" verktyg. Visst langar jag vertyg men det är så mycket annat. Det bästa är mångfalden,teamarbetet och att vi har en patient i taget.Nackdelen är mindre patientkontakt och att det sliter på kroppen att stå och assistera i jobbiga ställningar. Vill gärna läsa VUB psykiatri i framtiden.NU LÄNGTAR JAG TILL CARDIOVASKULÄR
hård körning,precis som du...KRAM
Sunday 2011-02-20 15:53
Ingmarie
Johanna Almbergx2; Hoppas du fått lite härlig cardioträning nu! Även om det lev löpband. Tycker inte heller det är så lattjo men det är tur att det finns!Jag har fått min dos i dag och är mer än nöjd. (Jodå, jag kan vara det jag med. hehe)När det gäller matintag så är det inte så märkvärdigt. Jag äter en rejäl frukost, en lika rejäl lunch och lika rejäl kvällsmat. Ibland pillar jag i mig något emellan men långt ifrån alltid. På långpassen har jag med mig en bar el. liknande men det är mycket sällan jag använder den. Likaså med vätska. Kör till 9% på enbart vatten. kroppen vänjer sig!Har läst massor om det där att man "måste" äta mellanmål och äntligen blivit "bekräftad" i min teori att man absolut inte måste om man inte är hungrig. Äta bara för ätandets skull kan behövas ibland men oftast inte. Dricker gör jag när jag är törstig. Inte annars. Tror på att lyssna på kroppen och göra det den vill. (Nåja...)
forts...


Sunday 2011-02-20 15:53
Ingmarie
forts. Johanna Almberg;
Myten att op-syrror bara står där och langar är nog ganska stark men jag vet att det inte är så. Själva jobbet verkar kul men precis som du skriver så är det ytterst lite patient kontakt och sjukt tungt! Psyk-VUB!? Vad spännande! Ska du? Jag har en inre liten dröm om att bli psykolog...

Stefan; Ska kolla upp det men är skeptisk mot sådana här "masskommentarer"...

jesperson; Man blir inte sjuk av kyla. :-) Det är en myt! Tvärtom blir man sjuk av att vara inne för mycket! :-)Ska kolla mailen! (Om inte lådan sprängts.. haha)
Tuesday 2011-02-22 16:54
Lisa
Tufft pass! hur hög puls håller du när du kör snabbdistans? :) (eller, kanske hur hög ansträngning på Borg?)
Tuesday 2011-02-22 17:53
Ingmarie
Lisa; ligger runt tröskelpuls för mig eller som en 4:à på en skala 1-5.:) Det tuffa är att hålla hela vägen. Inbillar mig att det är bra.:)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?