Weblog #2951

Sunday 2011-07-24 19:39
Author: Ingmarie Nilsson
Friska vindar ger trött kropp
De där 3x3 km intervallerna jag kör är aldrig direkt "lätta" och de blir definitivt inte enklare av att det blåser från både höger, vänster, bakifrån, framifrån, uppifrån och jag tror banne mig nerifrån också.
Mest blåste det framifrån.
Fick slita t.o.m i nerförsbackarna.

Fattade inte riktigt hur mycket det blåste förrän jag efter ca. halva den tredje vände hemåt igen och fick medvind.
(Så dax...)
Den som brukar vara långsammast gick snabbast och dessutom nästan 20 (!) sek. fortare än den brukar göra trots trötta ben.
Det är lite "tur" att jag har vinden som förklaring till de andra två intervallernas katastrofkassa tider!

Men hur trött jag än var så blev det några varv på utegymet också.
Drivas det som drivas kan.


Efter att ha läst Johans suveräna inlägg om att hård träning ger extra livsår så anser jag dock att jag gjort min kropp en god gärning i dag.

Något bad blev det däremot inte.
Det blåste så friskt att inte ens fåglarna ville i!Men i lä från vinden var det en perfekt plats att både slappa, läsa och lyssna på Sommar vid.

Mycket mer kan man väl inte begära av en söndag?

9 comments to "Friska vindar ger trött kropp"

Sunday 2011-07-24 23:09
Carina
Låter som en skön söndag!! Jag körde dubbla pass idag, vinden kändes rejält under det andra passet då jag sprang på mer öppna vägar. Motvind bort, medvind hem, precis som man vill ha det:)
Monday 2011-07-25 04:21
Lina
Hej! På Torsdag kan jag inte heller vara med och köra intervaller, jobbar :( hade ju varit kul att göra dig sällskap :)
Monday 2011-07-25 07:25
Johanna Almberg
Hej "cybervännen"jag blev oxå väldigt glad när jag läste Johans inlägg,att hård träning gagnar oss i längden,enligt rapporten och omvandlat till kvinnor(kvinnor får aldrig vara med i medicinsk forskning....arg!)så kommer du väl bli sådär en 100år,och jag med min träningsdos får hålla till godo med 90!så jag är nöjd...he,he!Jo men ärligt talat,senaste årens forskning visar ju vad motion gör i längden,just det som är EXTRA intressant är att forskning visar att ju intensivare och mer kontinuerlig träning du utövar dessto bättre för kroppen. Läste en studie om bröstcancer,där visade sig oxå att hård träning(det som du håller på med)minskade risken med ganska många
procent att drabbas.Det INTRESSANTA är just att vi har länge vetat om att träning(lätt till måttlig) är bra men att just Elitträning skulle få sådanna hälsoeffekter i långa loppet har vi inte vetat om.fortsättning...
Monday 2011-07-25 07:40
Johanna Almberg
Om vi kommer till det här med artros så sägs ju att viss hårdträning på elitnivå ökar risken för artros,jag tror snarare enligt den efarenhet jag har av ortopediska ingrepp att det är snarare vad du har gjort för ingrepp tidigare(orört är bäst) i tex ditt knä som ökar risken för att senare utveckal artros.tex korsbandsoperationer(som många fotbollspekare råkar utför)vet man ökar risken ganska mycket för senare utveckling av artros,även meniskskador så klart(de är ju små kuddar som skyddar femur,tibia och knäleden för slitage,visst är det ok att snacka latin med dig??)man KAN träna med knäproteser och man SKALL men just att springa på proteser är inte att rekommendera,så om så blir fallet senare i livet så får det bli vattenlöpning,inte så dumt eller vad säger du....??kram
Monday 2011-07-25 09:40
Ingmarie
Carina; Ja så ska det vara! Det jobbigaste är de där kastvindarna. Kändes som jag höll på att flyga av vägen ibland!

Lina; Oj oj oj. Hoppas det blir annan gång!

Johanna Almberg; ja shit vad vi kommer att bli gamla! jag tror precis som du att det är klart mycket bättre att träna "för mycket" än "för lite". Det är inte bara träningen i sig utan även det faktum att om du tränar mycket så sköter du (oftast) "resten av livet" lite bättre också. Dricker mindre, röker inte, äter bättre, sover bättre o.s.v.Och ja, vattenlöpning kommer jag att kunna hålla på med tills jag dör. Komplettera med styrketräning (belastningen behövs ju) så blir det nästan lika bra som att kuta på land. :-) Kram på dig cyberkompis! :-)
Monday 2011-07-25 11:31
Lennart
Hej!
De där passet på 3*3 kilometer kommer jag nog kopiera någon gång.

Såg på kommentarerna att det vankas intervaller på torsdag. Stämmer det?

MVH
Monday 2011-07-25 17:05
Emma
Hej Ingmarie!
Har du nårga tips om sockar när man springer. Jag får blåser under fötterna, har testat löpsockar som var ganska tjocka men de funkade. Pappa som sprang mycket förr säger att många sprang med avklippta nelonstrumpor( dam knästrumpor). Men det är som sagt längesedan:)
MVH emma
Monday 2011-07-25 18:13
Thomas
Vet inte hur du lyckas, men även när det är vråldåligt väder så ser dina bilder helt underbara ut :-)
Monday 2011-07-25 19:49
Ingmarie
Lennart; Ja gör det! Bra pass. :-) Torsdag stämmer. har messat dig. :-)

Emma; jag har aldrig sprungit med (avklippta) nylonstrumpor.Är nog inte SÅ gammal. ;-) Det gäller att de liksom inte glider omkring. Varken fötter eller sockar. Det är jättesvårt att råda.Lika svårt som att råda vilka skor en annan ska köpa för vi är så olika. Men jag tror på "riktiga" löpsockar. Prova lite olika modeller och investera sedan i flera när du hittat "din" socka. Lycka till!

Thomas; Fejkade bilder och snabb som attan med kameran när solen väl visar sig . ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?