Weblog #3111

Thursday 2011-12-08 21:35
Author: Ingmarie Nilsson
(O)Julpysslar
Eftersom vi ska dra hit om bara några dagar och ska stanna där tills julgranen är utkastad, så har inte en endaste liten tomtenisse, adventsljusstake eller girlang kommit fram hos oss.

Inte för att jag direkt har något emot julpyssel, det kan vara både roligt och mysigt, men det känns onödigt att lägga ner tid på det och jag gråter verkligen inte för att jag "missar" det.
Resten av världen är ändå så full av tingel tangel att det både räcker och blir över.
För de flesta verkar jul och nyår tyvärr innebära tokmycket stress, hets och "måsten" och det tycker jag är väldigt sorgligt.
Och onödigt...

Jag pysslar på mitt eget lilla vis istället.
Utan glitter men med paket.:)

Särskilt en helt ledig torsdag!
För övrigt den enda lediga dagen denna veckan så då gäller det förstås att utnyttja tiden m-a-x-i-m-a-l-t.

Efter att ha halkat, svurit och hållit på att dratta i backen på alla förrädiska isfläckar jag vet inte hur många gånger (adrenalinet låg säkerligen på rekordnivåer) så hittade jag en runda som var riktigt hyfsad!

Kort snutt isfritt. Det är lycka det!
Kort snutt isfritt. Det är lycka det!

Den som uppfann isiga vägar och stigar borde ha stryk för det är banne mig inte till någon som helst varken nytta eller glädje!

På något mirakulöst vis kom jag ändå tillbaka hem med kroppen hel och i ett stycke.
Sen velade jag både länge och väl vad jag skulle hitta på.
Mitt problem är att jag vill hinna med allt!
Och gärna lite till förstås...

Men till slut fick jag ändå välja.
Annars hade det ju inte blivit någonting av någonting.

En timmes svettpass på gymet där jag försökte pressa lite mer än förra gången för jag vill ju inte vakna "besviken" ännu en gång.

En nästan lika lång vattenlöpning på det följt av en av mina smarriga specialdrinkar från Holistic i bastun och jag kan inte annat än må som en prinsessa.


Fina grejer det där som du hittar här.

Blir skönt att sussa sängen sen.
Om där finns någon plats över till mig vill säga...

8 comments to "(O)Julpysslar"

Thursday 2011-12-08 23:15
Lisa
Borde planerat bättre o tränat ihop idag, trodde du jobbade:) fast min träning gick inte direkt bra... Hehe. Ska testa lite wetwest imorrn och hoppas det funkar:) Jag skulle nog också byta julstök mot sol och värme!
Friday 2011-12-09 06:49
Karin
Ha, ha, känner igen det där med sängen. Kissekatten ligger fint på mitten och sträcker ut sig och njuter som bara katter kan och man själv ligger som ett streck på ena kanten för att inte vara ivägen. :-)
Friday 2011-12-09 09:49
Ingmarie
Lisa; Ja bättre kommunikaiton! :-) Men på söndag! (?)Hoppas ryggen håller sig snäll...

Karin; Exakt! Dessutom är hon som en kamin! Vilket i och för sig är väldigt skönt denna tiden på året. :-)
Friday 2011-12-09 14:13
Fisken
Ehhh....påminn mig att visa dig vad en smaskig drink EGENTLIGEN är för något.
Fast maxi-malt gillar även jag... :-)
Friday 2011-12-09 20:17
Kenn1
Vilken fin resa ni har framför er och så skönt att slippa julstressen här hemma! Ocjh träningen sköter du bra som vanligt,ingen risk för fysiskt förfall där inte:-) Förresten,finns det nåt ultralopp med i ditt tävlingsprogram för 2012? tror att det passar dig riktigt bra,typ LL 50km!? (har börjat om idag med 40min på cykeltrainern efter en 16dagars råförkylning,snäppet under en influensa i styrka:-( Nästan knäckt men ska kämpa mig tillbaka så sakta!)
Friday 2011-12-09 20:29
Ingmarie
Fisken; Jag väntar fortfarande på den där inbjudan med MCåk och altanhäng. ;-)

Kenn1; Ja det ska bli UNDERBART! Helt perfekt i tiden! Behöver verkligen landa i allt det som hänt detta året och fundera på hur jag ska gå vidare. När ekorrhjulet är i gång finns liksom ingen tid för eftertanke... Skönt att du är igång igen! Nästa gång jag är i 03l-landhoppas jag verkligen vi ses!Eller här i 08a land. :-) Ultra? Funderingar finns. LL vore kanske något. Snällt mot mina fötter. :-) Ska du? Drömmen är Swiss...
Saturday 2011-12-10 09:48
Kenn1
Var hela hösten helt inställd på att gå över till ultra nästa år men tyvärr kommer mkt energi gå åt till andra saker nästa år. Är för min egen skull tvungen till minst ett uppbrott(inget träningsrelaterat problem) som omöjliggör någon satsning 2012,utan mer av hälsoträning när tid och ork finns. Läste ditt senaste inlägg och håller med,vissa saker måste göras för att man ska kunna gå vidare och bli mer harmonisk.
Saturday 2011-12-10 18:55
Ingmarie
Kenn1; Du kanske ska testa som jag tänkt? "Hårt och kort". För mig, som gillar mycket och länge, är det en utmaning.
Kanske dina uppbrott kan vara bra i det långa loppet? Både för kropp och knopp. Jag upplever det alltid lättare att "vila" när jag valt det själv. Då kan jag fokusera på det som är bra och slippa stressa och fundera på när jag kommer att kunna träna igen.
Hoppas det inte är något allvarligt eller tråkigt som gör att du behöver bromsa en stund. Eller kanske det är ett steg som tas? :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?