Weblog #3421

Thursday 2012-09-13 22:58
Author: Ingmarie Nilsson
En annan slags (onödig) vägg
Jag har, precis som alla andra, både bra och mindre bra dagar men faktum är att jag nu för tiden tycker att jag för det mesta bara har bra dagar.

Dagar då det känns härligt att leva, kroppen är stark, sinnet positivt och hjärtat varmt.

Och det är väl egentligen så det ska vara?

Livet.

Om majoriteten av dagar känns tunga, trista, stressiga och livlösa så tror jag man är fel ute.
T.o.m illa ute.
Då tror jag att kroppen förr eller senare kommer att säga ifrån.
I bästa fall ringer någon slags varningsklocka innan som man uppfattar men vill det sig riktigt illa kan livet blixtsnabbt helt ta slut eller förändras för alltid.

Och det kan ju inte vara meningen med livet!?

Jag har under åren kommit i kontakt med så otroligt många människor som gått över gränsen.
Som gasat på trots trötthet och borttappad livsgnista.
Som vägrat lyssna på signalerna som troligtvis funnits där.
Kanske för att man helt enkelt "stängt av sig" så mycket att man inte uppfattat dem?
Kanske för att man inte vågat känna efter och lyssna inåt?

För tänk om man kommer på att man lever ett helt annat liv än det man egentligen innerst inne vill.
Hur skulle det då bli?

Jag säger inte att det är lätt att bromsa i tid.
Det är skitsvårt!
Jag vet eftersom jag själv är en av de som gasat rakt in i den beryktade väggen och har gjort så många misstag under "vägen tillbaks" att jag tappat räkningen.
Men man lär så länge man lever heter det ju och jag lär mig! :-)

När jag tänker efter så är det nog mest tur, och hyfsat bra gener, som gör att min kropp & själ inte tagit mer stryk än vad den har.

Men jag tänker ändå hur sorgligt det är att man tillåter det ske.
Att man pressar sig själv så hårt och slutar både känna efter och lyssna inåt.
Det är ett tufft arbete att syna sig själv i sömmarna.
Tufft att erkänna vem man egentligen är och se de där sidorna hos sig själv som man kanske inte vill veta av.
För vi har alla sådana.
"Skamsidor".

För mig är träningen och yogan livsviktigt.
Yogan har bl.a lärt mig att acceptera den jag är och att inte stressa upp mig för struntsaker.

Träningen, och då tänker jag framförallt på löpningen, ger mig energi och lugn på en och samma gång.

Har man varit hos Guru-Danne på (oskön) "ben-och rumpbehandling" som jag var i går får man dock minsann vara lydig och låta löparskorna stå kvar i skostället dagen efter.
Träna går ju tack och liv ändå.

Fick till en riktigt bra 90-minuterstur på MTB-Scotten i skogen plus styrketräning på Hellasgårdens utegym innan det var dax att hasta till jobbet.Att solen sken som bäst just när jag var ute gjorde verkligen ingenting. .-)

8 comments to "En annan slags (onödig) vägg"

Friday 2012-09-14 11:37
Jonna
Du är klok som en gammal gumma. Jag tänker på min farmor som var 93 när hon gick bort, hon var klok och levererade mycket lärdomar. Bl.a lusten att lära hela livet... pröva nytt osv.

Ibland kan det vara svårt dock att få till det man vill - det man kan. Det kan låta lätt att förverkliga drömmar osv, samtidigt som man (jag) har ett praktiskt liv som ska fungera också, räkningar som ska betalas osv osv. Det jag vill göra inbringar inte så mycket kosing. Men visst finns det idéer och drömmar som väntar på att förverkligas!
Friday 2012-09-14 13:29
Karin
Håller med dig och ovanstående - man måste ha drömmar och få några att fall in, men också funka praktiskt. Fast då gäller det att verkligen gilla sitt praktiska liv också. Trots allt är det vardagen som man har mest av och är den tråkig varje dag, då känns det väldigt sorgligt och som att slösa bort det korta livet. Man måste se de små sakerna och njuta och vara i alla de fantastiska stunder som faktiskt varje dag har (blandat med tråkiga eller obehagliga saker). Det är lyckans kärna tror jag!
Friday 2012-09-14 14:06
Ingmarie
Jonna; Haha. Så klok är jag inte men jag lär mig. :-)

Visst ska det fungera rent praktiskt! Även jag måste ju betala räkningar. Jag tror dock det är viktigt att komma ihåg att vi (i alla fall i vårt land) har ett val. Det är lätt hänt att man gör sig själv till ett offer i stället för att inse att det faktiskt är du som formar ditt eget liv.
Att inte kunna påverka (eller TRO sig inte kunna) tror jag är en av de största orsakerna till att man kör rakt in i den där väggen.
Och även om det inte blir exakt som man vill eller har tänkt sig så kan du medvetet ändra dina tankar. "Det är inte hur du har det utan hur du tar det"...
Nej, det är inte lätt men det går!
Sen kanske det är som så att vissa saker bara ska förbli just drömmar. Att dagdrömma är härligt och bra för kreativiteten.

Friday 2012-09-14 14:07
Ingmarie
Karin; Se svar ovan. :-) Just vardagen är ju det som blir livet och känner man att det är "fel" så bör man nog ta sig både en och två funderare...
Att övervinna hinder och utmaningar är både härligt och livsviktigt för sin egen utveckling. Men det är en helt annan sak än om man upplever att livet är trist, jobbigt och meningslöst....
Friday 2012-09-14 14:36
Karin
Ja, vad förfärligt att känna att livet är trist, jobbigt och meningslöst! Då behöver man nog, som du säger, tänka om och göra om sin vardag. Då har man allvarliga problem. Hu! Livet som är helt fantastiskt kul, även på tisdagar. :-)
Friday 2012-09-14 19:19
Ingmarie
Karin; Haha! Exakt!!! Kram fina du!
Friday 2012-09-14 20:03
Fröken Fräken
Klokt och viktigt.

Det där med att man har valt sitt liv, det har jag märkt upplevs som väldigt provocerande av många, vilket jag förstår. Det är jobbigt att se sin egen delaktighet i ett liv som kanske inte gestaltar sig just som man tänkt sig. Det är överväldigande och det tar ofta tid att inse, men när man kommit en bit i den processen har man ofta bättre förutsättningar att ändra det man inte trivs med. Det är min erfarenhet, i alla fall.
Friday 2012-09-14 21:14
Ingmarie
Fröken Fräken; Exakt! Det är som att stampa på en mycket öm tå! Det är mycket enklare att skylla på andra än att inse att man har ansvar för sitt eget liv.
Du väljer om du vill ha barn, hus, bil, platt-tv, iPad o.s.v. o.s.v(Och därmed måste jobba mycket och ta hand om barnen du satt till livet)
Det är ytterst få som har allt det där pga pistolhot... ;-)
Det ÄR tufft men samtidigt en stor befrielse. Det betyder ju att jag inte är ett offer utan kan påverka min situation.:-)
Och framförallt, jag väljer hur jag vill tänka och uppleva det som sker. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?