Weblog #3960

Sunday 2014-02-09 20:08
Author: Ingmarie Nilsson
Tacksam söndags-boost
Ganska otroligt ändå hur snabbt kroppen kan återhämta sig.
Stumma och trötta ben i går förvandlades till, om inte så spänstiga och snabba, så i alla fall till pigga och starka ben i dag.
Min egen lilla hemmasnickrade teori till detta är vattenlöpningen och alla färgglada grönsaker, frukter, kryddor, nötter och bär i olika former som jag proppar i mig dagarna i ända.
Sånt gör kroppen glad och levande har jag märkt. :-)

Som jag nämnt tidigare någon gång så tror jag det är otroligt bra att kuta med andra för att utmana sig själv och få upp farten några snäpp i de där benen.
Har man det sen så himla bra förspänt som jag att käraste vännen Karin också är ens adept och är ruskigt snabb så har man liksom fått högsta vinsten flera gånger om.

Uppjogg ca 20 min. följt av 15 x 2 min., lite styrka på Kärrtorps fina utegym (gott om plats en dag som denna kan jag berätta) och nedjogg ca. 20 min. i regnet på härliga barmarksgrusvägar.
En aning blött och kallt var det förstås men vad gör väl det när kroppen fick bli så där makalöst härligt trött som den bara kan bli av att kuta och hjärta och själ fullkomligt svämmade över av lycka?

Ingenting!


Inte helt utan att det var skönt att bara få sitta och dega vid matbordet, babbla i timtals (!!!) innan det blev poolrun och en go stund i bastu.Du får ursäkta om jag upprepar mig som en gammal hackig sekelskift-skiva, och kanske t.o.m låter så där överpositiv och präktig, men jag känner verkligen en enormt stor tacksamhet för varje dag jag lever och både kan och får träna.
Jag har inte ont någonstans, jag är frisk och slipper leva under hot eller rädsla.
Och varje dag kan jag duscha i varmt vatten, få torra kläder på kroppen, jag kan äta mig mätt flera gånger om och jag har vänner och en familj som bryr sig om mig.

I min värld är det stort.

Och tänk sen att dessutom få så här fina vårkänsloframkallande blommor av vännen man drog ut i regnet denna dag.
Visst är det snudd på ofattbart lyxigt? :-)


Lev sant och lev väl.

7 comments to "Tacksam söndags-boost"

Sunday 2014-02-09 21:00
Lisa
Du låter minsann inte som en upphakad vinylskiva :) Snarare mycket inspirerande! Man måste påminna sig om att vara tacksam, ofta.

Låter som en härlig söndag...
Monday 2014-02-10 09:11
Ingmarie
Lisa:Tack! Och ja man behöver verkligen påminna sig då och då. :-)
Monday 2014-02-10 19:15
Oliver
Apropå det du proppar i dig. Råkade titta på http://www.svtplay.se/medicin-med-mosley i går kväll och fick en tankeställare.
Monday 2014-02-10 20:56
bureborn
Färgglada saker blir man glad av - både i knopp och kropp!
Monday 2014-02-10 21:42
Ingmarie
Oliver: Var det bra? På hur vis fick du dig en tankeställare?

bureborn: Håller med till 100%!!!
Tuesday 2014-02-11 16:08
Oliver
Söndagens program handlade om vad vi äter och om att vi äter mer än vi behöver. Halsvält tycks vara receptet för god hälsa och ett långt liv. Tyvärr tror jag inte att jag karaktär att följa receptet och kommer därför att kila runt hörnet några år i förtid.
Wednesday 2014-02-12 17:40
Ingmarie
Oliver: Det där vet man ju inte med 100% säkerhet och dessutom tror jag "det beror på". :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?