Weblog #4316

Friday 2015-01-30 18:49
Author: Ingmarie Nilsson
Stunder av lycka
Att kuta i skogen är bara att glömma som det är nu.
Blankis överallt.
Så jag tackar min lyckostjärna för att både ben och fötter klarar av att hamra asfalt just nu för annars hade jag varit helt körd som löpare.

För även om varken min kropp eller själ älskar att springa på asfalt så är det ju ändå miljarder gånger bättre än att inte kunna springa alls.

Och dagar som i dag, när jag fick ihop två timmar utan allt för mycket gnissel från ben och fötter (det är de som protesterar mest och högst av all asfalt) och när t.o.m den där solen visade sig så kände jag mig allt bra lycklig ändå.
Jag var snabb med kameran de få minuter den gula på himlavalvet visade sig så här är lite bildbevis!  
En slags lycka var det väl i och för sig även i poolen nu i kväll trots tokmycket folk och därmed en smula trångt och svårt att få till bra simning. (Vattenlöpningen är betydligt enklare!)
Jag vet ju egentligen att det är så där på kvällarna, i synnerhet en fredag, men ibland så får man bita i det sura äpplet om man väljer att vilja träna just där just den tiden.
Det kan låta tramsigt men jag blev lycklig dels av att jag faktiskt var en av de som simmade i "crawlbanan" och dels för att jag inte tappade varken rytm eller fokus trots trängsel, bensparkar, viftande armar och vilda omsimningar.
Även jag simmade om!
Jodå minsann.
Bastun blir belöningen för oavsett så är den aldrig fel.

Att få känna och uppleva lycka är ett privilegium.
Särskilt när man som jag varit på den "andra sidan" långa perioder.
Kanske kan man öva upp det där med att verkligen känna lycka, kanske inte, men ingen går omkring och är ständigt lycklig även om det kan verka så utåt.
Det handlar snarare om små korta moments när allt är i balans och man vet nog egentligen aldrig när de där stunderna kommer.

Vad som sen är ”lycka” tror jag beror mycket på vem man är, vad man mår bra av och var i livet man befinner sig.
Mycket av det jag blir lycklig av nu blev jag inte lycklig av för 10 år sedan och kanske jag inte blir lycklig av det om 10 år framåt heller.
Den som lever får se.

Så när den kommer till dig, lyckan, håll kvar ögonblicket så länge det varar, njut av stunden och bevara den sen i minnet tills nästa kommer.
För den kommer tillbaks för eller senare och oftast när vi minst anar. :-)

Kram

3 comments to "Stunder av lycka"

Friday 2015-01-30 19:29
Helene Nilsson
Hej Ing-Marie!
Jag tänkte för en gångs skull ge ifrån mig en kommentar till dig. Jag läser dina inlägg dagligen och de sporrar och glädjer mig så mycket. Att få läsa hur du kämpar med dina skador och framförallt hur du hittar glädjen i det du gör hjälper mig enormt i mina egna strävande framåt i den ibland snåriga löparvärlden!
Jag är själv sjukgymnast (eller fysioterapeut som vi nu heter) och det gjorde mig ont när du inte kände dig väl bemött av sjukgymnasten efter din operation i höstas. Det är verkligen grunden i vårt yrke, ett gott bemötande och att se varje enskild patients behov. Det hjälper inte hur duktig man än är om man inte klarar den biten!!! Tur att du är en handlingskraftig kvinna och kan hitta dina egna vägar för att få hjälp.
Lycka till framöver så kanske vi ses på något VSM framöver där vi tampas i samma klass!!!
Kram från Helene Nilsson från Örebro (en av "tvillingarna")
Friday 2015-01-30 20:58
Karen Ljungman
Min största lycka i dag, var när vår dotter ringde och undrade om hon kunde beställa en snabbfika till sig och vårt äldsta barnbarn, Lukas 13 år. Han hade varit och klippt sig och ville överraska mormor med det. Mormors älskade Lukas, så mycket roligt vi har gjort tillsammans. Många enkla saker, som att åka skottkärra sittandes på ett hästtäcke, hur länge som helst, hoppat på stenar i ravinskogen, klättrat i hur många träd som helst. Det är lycka för mig.
Jag är också medveten om hur snabbt det ändrar sig, så passa på att njut av de små tingen.
Saturday 2015-01-31 19:06
Ingmarie
Helene Nilsson: Åh vad roligt att du skriver och tänk att du fortfarande läser! WOW! En stor ära för mig ska du veta! Och jag hoppas verkligen vi ses på ett eller annat vis i år!

Sjukgymnasten var och är gräsligt hemsk. Han må vara "specialist" på hamstringskador men han är verkligen inte trevlig någonstans. Och jag är (tyvärr) inte ensam om att tycka så. Du vet kanske vem han är... (C.A)
STOR kram tillbaks!

Karen Ljungman: Vad underbart TACK för att du delade med dig! Det är just de där "små" sakerna som är lycka. :-) Och som du säger det gäller att njuta av dem. En konst!
KRAM

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?