Weblog #454

Sunday 2008-09-14 17:16
Author: Anders Gustafson
Nya funktioner att leka med
Vi har nu lagt till möjligheten att använda bilder för att få en finare visuell upplevelse av bloggarna. För att visa hur det kan komma att se ut så följer här ett exempel.

Partiell månförmörkelse sedd från Frösön, Östersund, Sverige
Partiell månförmörkelse sedd från Frösön, Östersund, Sverige
Vi börjar med en av de vackraste och mest fotograferade kroppar som finns. En kropp som beundras av många, men som endast några få människor med sina egna ögon fått se i hela dess nakenhet och ännu färre fått äran att bekanta sig med på nära håll. Ja, det handlar såklart om himlakroppen som snurrar runt vår jord om ni nu inte förstod det...

Bilden här bredvid är tagen strax före midnatt den 16 augusti 2008 och platsen är Frösön i Jämtland. Bilden visar den partiella månförmörkelse som vi fick möjlighet att bevittna. För en gångs skull hade jag lyckats få med mig lite kamerautrusting, samtidigt som molntäcket visade sig från sin genomskinliga sida.

Om du klickar på bilden så får du en lite större variant av den.

Kameran som användes var Nikon D80, brännvidden 300 mm, slutartiden en dryg sekund och bländaren f/5.6. Som stöd för att slippa darra alltför mycket i nattkylan använde jag bland annat taket till vår kära Silverbullet 1...

Så nu kommer det framöver med jämna mellanrum vara med bilder i de bloggar som skrivs. Allt för att berika och förgylla texterna. Det krävs säkert lite inkörning innan vi får allt att klaffa helt perfekt, men det ska nog bli bra till slut.

2 comments to "Nya funktioner att leka med"

Monday 2008-09-15 18:38
Lillebror
Nu börjar det likna något. Ska bli kul att se hur ni kommer att utnyttja de nya möjligheterna. Månbilden är riktigt läcker.
Monday 2008-09-15 22:15
Anders Gustafson
Ja, ibland lyckas även jag att hantera kameran :) Men jag måste ju erkänna att det blev några mindre lyckade bilder på månförmörkelsen också...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?