Weblog #722

Saturday 2008-11-22 18:02
Author: Ingmarie Nilsson
Nästan julstämning
Det blev inget kaos i 08-land i dag.

Med tanke på att det faktiskt kommit en hel del snö vore ju det det mest troliga.
"Snödjupet" kl. 08 vid busshållslatsen vid Henriksdal
"Snödjupet" kl. 08 vid busshållslatsen vid Henriksdal

När jag gick från skolan var det riktigt mysigt.
Vitt överallt.
Kallt.
Vindstilla.
Massor av lampor.
Lugnt.

Inte en enda försening på vare sig bussen, tunnelbanan eller tåget.
Som jag vet om i alla fall.
Helt ofattbart!

Ska väl kanske tillägga ännu så länge...
Har inte ens passerat Arlanda ännu.

7 comments to "Nästan julstämning"

Sunday 2008-11-23 15:42
anneli
Inget tågkaos kanske men det var slirigt under löparskorna idag (söndag)... Känns som man blir trött på andra ställen än man brukar när underlaget liksom flyttar på sig när man trycker ifrån. Mina Icebugs är bra men hjälper inte mot allt slir... Trots allt tycker jag om att vara ute på vintern, det känns extra friskt!
Sunday 2008-11-23 15:53
Ingmarie
Man BLIR trött på "andra ställen" när det är slirigt underlag. Du spänner dig, parerar och får ta i på ett helt annat sätt.
och visst är det skönt att vara ute! Det är ju det jag med vill...Men cykla långt ute är bara för kallt just nu.Jag är för KLEN för det!Och fötterna vill varken springa eller gå. :-( Kanske kanske att det kan funka med skidor men jag tvivlar.. Ta det lugnt på vägarna!!
Sunday 2008-11-23 19:37
anneli
Har anmält mig till maran (Stockholm alltså) och mycket av träningen kan ju bli slirig om vi får den vinter du förutspått på bloggen (dina rönnbär...) - några tips på hur man bäst komplementerar träningen när man inte kan träna "frånskjutet" på samma sätt? Är det nyttig variation med slir, eller bara skaderisk? Löpband är OK för kortare sträckor, men jag vägrar köra långpass inne.
Sunday 2008-11-23 21:43
Ingmarie
Åh vad kul att du anmält dig till Stockholm! Blir det första maran? Vinterväglag är ett bekymmer när man vill köra långpass och det enda du egentligen kan göra är att anpassa farten. Och välja "bra" vägar. Ibland kan det dock innebära galet trista rundor...
I bland får man helt enkelt ändra om i dagarna. Är det skitväder så är det. Styrketräning för ben, vader och vrister är aldrig fel. Utfall, benböj, tåhävningar (gärna excentriskt med ett ben i taget) och lite spänst.
Slira runt länge är inget bra. Det ökar absolut skaderisken.
Bra att du har dubbade dojor!
Å andra sidan kan du träna "långpass" på andra sätt. Grejen med det är ju i mångt och mycket att orka hålla på. Stärka hjärta och lungor.
Alternativ är t.ex. cykla(inne...) och wet west. Båda är bra komplement för att träna kondisen. Det är alltså inte katastrof om du inte springer massor av långpass nu.
Sunday 2008-11-23 21:44
Ingmarie
LängdSkidåkning är förstås KANONbra! :-)
Sunday 2008-11-23 22:41
anneli
Det blir tredje maran, OM jag kommer igenom hela träningen skadefri. Jag är ju en 43-årig motionstant så vi får se. Gjorde 3.43 i årets lopp. Skulle förstås vilja förbättra tiden och gå under 3.40. För dig (2.31 - unbelivable!) är det väl närmast promenadtakt... Jag har tidigare år följt Salkais program (med en hel del fusk). Alla råd är välkomna! Vad tycker du t ex om spinning som komplement? Vissa säger att man tränar "löphämmande" muskler och därmed bör låta bli...
Sunday 2008-11-23 23:07
Ingmarie
Du, jag är med en 43-årig TANT nu ;-) och det är över 10 år sen jag sprang på 2.33. (Så det var 2 min. sämre...)
Fattar inte ens det själv... Eller jo, jag tränade ju en hel del..
Jag tror spinning är bra för löpare. Absolut! Kolla Musse, Gebrselassie, Marie S-L (nu har hon visserligen lagt av) m.fl. m.fl.
Jag kan i dag önska att jag gjort mer sånt. Du kan köra HÅRT utan att slita på löparmusklerna.
Om jag fattar det rätt så kör du en del redan nu?
Du skulle prova "min" spinning-Glenns pass en gång.
Garanterat SKITjobbigt men BRA.
Ww har jag alltid kört. Är nog en av de mest ww-älskande som finns. Som du kanske märkt.. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?