Archive Jul 2006 (7 entries)

Saturday 2006-07-08 19:01
Author: Anders Gustafson
Magiskt Depeche Mode
Suveränt!
Strålande!
Underbart!
Varmt!

Efter en lite trög inledning av konserten utvecklades fredagkvällens DM-spelning till magi. En av årets absolut varmaste kvällar i Stockholm och Depeche Mode på utomhusarena. Kan inte bli mycket bättre! Mina högst personliga favoriter från konserten var:
 • Shake the disease, en sådan underbar version av den låten har jag nog aldrig hört. Perfekt avskalad.
 • Photographic, suverän låt.
 • It doesn't matter two, en höjdare.
 • Stripped, den låten är alltid medryckande. Jag tror inte att Stripped går att göra i en dålig version.
Som ni ser är det idel låtar från det tidiga 80-talet som vann mina största sympatier denna kväll.

Även de flesta recensenter verkar vara positiva till framförallt den andra halvan av spelningen: DN, SvD, Expressen och Aftonbladet.

Tack Andy, Dave och Martin för en underbar kväll!
[Comments]
Thursday 2006-07-06 18:11
Author: Anders Gustafson
Depeche Mode på Stockholms stadion
I morgon kväll är det dags igen. Då intar kungarna Stockholm under sin turné Touring the Angel.

I mars var det Globen som gällde, men i morgon är det anrika Stockholms stadion som är deras arena. Som vanligt när det gäller Depeche Mode har jag höga förväntningar, men de brukar kunna leverera.
[Comments]
Sunday 2006-07-02 10:31
Author: Anders Gustafson
Berömda(?) sista ord
Här är några underbara sista ord som eventuellt har yppats av någon historisk människa.

 • Hur länge skulle man vänta efter att man dragit ut sprinten?
 • Jag vet att man ska spela död om man möter en sorts björn och klättra upp i ett träd om man möter en annan sort. Undrar bara vilken sorts björn detta är?
 • Okay, nu när du slagit av huvudströmbrytaren så börjar jag plocka isär.
 • Den där långtradaren ser inte så snabb ut, jag hinner nog.
 • Vad är den här knappen till för?
 • Pappa, den här hunden är väl inte farlig?
 • Någon sa att det kan finnas krokodiler här, men jag tror inte det är någon fara att bada.
[Comments]
Sunday 2006-07-02 10:22
Author: Anders Gustafson
Fotbolls-VM borde ha sin egen Oscarsgala
Varför tar inte fotbollens styrande och sätter upp en gala och prisar de som prisas bör?

Hollywood har ju sin Oscarsgala där bl a årets främsta skådespelare röstas fram. Frågan är ifall Oscarsjuryn även kan få ett hopklipp från olika mästerskap i fotboll att ta ställning till. Ser man endast till skådespelarprestationerna, är det nog många fotbollsspelare som skulle kunna konkurrera med de "riktiga" skådisarna. Tänk er nästa Oscarsgala där Frankrikes Thierry Henry får lyfta statyetten som bästa manliga skådespelare för sin insats i matchen Frankrike-Spanien. Efter att Henry varit nominerad tillsammans med exempelvis Tom Hanks, Al Pacino, Clint Eastwood.

I annat fall får väl Sepp Blatter och kompani sätta upp sin egen gala.
[Comments]
Sunday 2006-07-02 10:18
Author: Anders Gustafson
Hur tänker vissa människor?
Det verkar som om somliga av oss lämnar hjärnan hemma eller åtminstone avslagen emellanåt.

 • Nu har det kommit fram nya rön när det gäller föräldrars ansvar för sina barn. Angående att elever har ätit för dålig frukost när de kommer till skolan, så anser en rektor att det är föräldrarnas ansvar att barnen får i sig en ordentlig frukost. Varför kommer en sån här fråga upp överhuvudtaget? Är det inte självklart att det är föräldrarna, och ingen annan, som ska sköta om detta? Vilka päron till päron det måste finnas därute i världen.
 • Det snackas en hel del om idioterna som är med i fotbollsfirmorna och åker land och riken runt för att knacka ner folk. Hos dessa finns det väldigt mycket oanvänd hjärnkapacitet.
 • Jag måste vara riktigt, riktigt gammal, eftersom jag inte har den minsta förståelse för hur dagens killar (och tyvärr också även s.k. män) bär sina byxor. Numer ser man glinen gå och dra i och justera sina byxor hela tiden. De försöker dra upp byxorna eftersom de hasar ner hela tiden. Men inte drar de upp sina byxor ordentligt inte. Nä, det gäller att ha dem lagom långt under skinkorna. Resultatet är såklart hur fult som helst. Dessutom släpar byxbenen i backen vilket innebär att glinen inte låter skosulorna (som är byggda för att tåla asfalt och grus) ta emot skiten från backen, utan det är byxbenen som dras runt i grus och asfalt. Jag kan inte annat än garva åt deras försök att vara coola.
 • Hur tänker idioterna som stiftar våra lagar? Nu är det tydligen avdragsgillt ifall man inför hus- eller lägenhetsförsäljning stajlar sin bostad. Det anses alltså helt okay att lägga ett antal tiotusentals kronor på homestaging (eller vad det nu kallas) för att på så sätt trissa upp (de redan skyhöga) försäljningspriserna. Om jag lägger pengar på sån idioti får jag tydligen dessutom dra av kostnaden i deklarationen!?! Vilka nöt är det som kommit fram till detta? Jag ska alltså genom min skattsedel hjälpa dessa lägenhetsprånglare med kostnaden på krims-krams som bara är till för att lura ögat hos köparna. Om de däremot lägger sina pengar på att rusta upp och renovera kråkslotten, då ska de inte räkna med att kunna dra av någon kostnad. Skönt att veta att idioterna som bestämmer vad som ska vara värt att dra av har sån koll.
[Comments]
Saturday 2006-07-01 21:02
Author: Anders Gustafson
Musik för alla sinnen
En liten lista på artister som gjort bra musik för olika tillfällen och sinnesstämningar.

 • Depeche Mode, funkar alltid. De har ju en drös med riktiga monsterlåtar och de håller fortfarande världsklass med sina nya alster.
 • Green Day, växer mer och mer och i repertoaren finns ju Basket Case.
 • Kent, tillhör de bästa svenskarna.
 • S.P.O.C.K, trallvänligt så man blir tårögd. Inte många klarar av att hantera skånska på ett bra sätt, men dessa grabbar har gåvan.
 • Metallica, hela spektrat, dvs från riktigt uselt till världsklass.
 • Martin Gore, är man hjärnan i DM så är man bra. Inte många artister genom tiderna som kan konkurrera med Mr Gore.
[Comments]
Saturday 2006-07-01 20:50
Author: Anders Gustafson
Bloggen på Nemo Nisi Mors är igång
Efter en del programmerande och hackande så har jag nu fått liv i den nya bloggen på Nemo Nisi Mors. Tanken är att de personer på NNM som vill ska kunna komma till tals och på ett enkelt sätt kunna skriva om vad de vill.


Mitt personliga bloggande här är tänkt att bli en fortsättning på mina gamla sidor Tankar och funderingar (vilka ni gärna kan läsa igenom ifall ni inte redan gjort det). Jag kommer inte skriva här med jämna mellanrum, utan det dyker upp nytt när andan faller på, dvs oftast när jag tycker något är riktigt bra eller riktigt dåligt. Det ska bli intressant att se hur jag kan utnyttja detta forum för att gnälla och påverka.

Hör gärna av er med kommentarer på det som skrivs. Meningen är ju att skapa debatt.
[Comments]