Archive Nov 2007 (10 entries)

Friday 2007-11-30 22:50
Author: Ingmarie Nilsson
November är slut
I morgon är det första december.Första advent och julskyltning på söndag. November som kändes som en evighetslång grå månad är plötsligt slut!

Skönt men samtidigt skrämmande. Att tiden går så himla fort. Två gånger kvar på Poppius bara och sen är det med slut. På ett sätt skönt, men på ett sätt sorgligt och trist för det är så himla kul. Här börjar ialla fall adventsmyset synas i alla fönster.Julgranen på vår lilla gård är tänd. Vi har satt upp adventsljusstake och ljus på balkongen. Julmarknaderna avlöser varandra och det är svårt att välja. I helgen är det bland annat en i Vassbo.
I dag var jag hos polisen för att göra en intervju. Fick träffa en helt fantastisk kvinna som jag absolut vill skriva om. Vilken berättelse hon bär på!
Det gör vi förresten alla.Två timmarspasset idag gick okey men sliret gör att benen är rejält trötta. men plogbilarna gör sitt jobb bra. Sandat och fint på de flesta ställena. I Falun vet man att vintern kommer vaaaaarje år. inte som i 08 land eller i min forna hemstad Halmstad.Där blir man lika chockad varje år. kaos när det kommer fem snöflingor på raken. Ja jisses.
[Comments]
Thursday 2007-11-29 23:54
Author: Ingmarie Nilsson
Vinter
Snön har fullständigt vräkt ner och jag var snabbare än plogbilarna i dag med. He he.

Eller kanske det var för att de hade så mycket att göra..Men fint är det och lyser upp gör det. Sen får man slir och snöpulsning så att säga på köpet. Men bättre det än som i 08 land där det bara var grått och snöslask under mitt korta onsdag-torsdag besök.
I dag har jag brännt en massa pengar. Nya glasögon, ny dator och datorväska. Huga. Gillar det inte men det behövdes, åtminstone enligt min käre sambo. Mitt besök på RIA gården och samtal med en hemlös gjorde att jag fick ännu mer dåligt samvete. Vilka "i-lands problem" jag har. Rättare sagt, det är inte ens ett PROBLEM.
I morgon är det två timmars lugn löpning som gäller. Lugnt och fint. Bara inte all snö förvandlas till vatten i natt! Som sagt var, i-lands problem.
God natt!
[Comments]
Tuesday 2007-11-27 09:27
Author: Ingmarie Nilsson
Plötsligt kom vintern

I går när jag rullade upp rullgardinen var det som om jag fått en ny utsikt från fönstret. Vitt, vitt, vitt. Plogbilar och snöskottare brukar vara snabba i Falun men jag var tydligen ännu snabbare.He he. Det var snöpulsning hela löpturen. Och slir.Det är det värsta.Fötterna glider än hit och än dit.Men jag höll mig på benen. I dag är det plogat och fint åtminstone på alla cykelbanorna. Nog om det. I eftermiddag sätter jag mig på tåget ner till 08-land igen. Näst sista kursdagen med research. Suck. Sliter med mitt slutprojekt i reportagekursen. Ska vara klart senast torsdag. Som vanligt har jag alldeles för många tecken.
[Comments]
Sunday 2007-11-25 22:36
Author: Ingmarie Nilsson
Löpning är socialt

Många säger att långskubbarna är ensamvargar och bara ligger och maler i sin egen lilla värld. I så fall har de inte fattat galoppen (hehe) riktigt.
Löpning, i synnerhet långpassen, är ofta en formidabel social samvaro. Man är ett gäng som kutar några timmar ihop och man hinner avhandla en otrolig massa saker på den tiden!
I dag var vi fem pers som stack ut i ett vintervitt Falun. Min trogne träningskompis Peter, min bättre hälft Anders, vännen Camilla från Stockholm och grannen Mattias som jag lur.. nej bjöd med menar jag.
Jätte trevligt! Hann att prata om både kajakpaddling, kilometermätning, ultralopp, antioxidanter, rysk forskning,julmarknad, fett och.. Ja ni fattar.
[Comments]
Friday 2007-11-23 22:11
Author: Ingmarie Nilsson
Säkerhet 2

Jodå, jag satt kvar. Oskadd. Bara vansinnigt svettig.
[Comments]
Friday 2007-11-23 15:47
Author: Ingmarie Nilsson
Säkerhet 1

I kväll blir det ett säkert pass. Spinningcykeln står absolut stilla. Fäster sen skorna i spinningpedalerna och sitter där jag sitter. Men vad händer om man får ett akut trötthetstillstånd och druttar av? Hu. Vågar inte ens tänka tanken klart! Är det förresten någon som vet vad som händer om strömmen går när man står på löpbandet?
[Comments]
Friday 2007-11-23 15:20
Author: Ingmarie Nilsson
Det som göms i snö..

..är verkligen gömt i snö.
Snön kom, försvann och kom igen i dag. På en timme var det helt vitt här igen. Även om jag inte är någon vinterdiggare så är det bra mycket trevligare med snö än grå väder. Stack ute med kompisen Peter på ett vanligt distanspass. Runt lilla sjön Tisken och upp i skogen bakom Dalaregementet. Riktigt fint! Vitt. Orört. Tyst. Tills SMACK! I. Nilsson for i backen, för preeeciiiis där jag satte foten hade en stor is fläck gömt sig under snön. Och för er som inte vet, det gör sablar så ont att trilla på is.Jag får väl vara glad att det "bara" var knäna jag slog i och inte skallen.
Det blir till att inhandla ett par dubbskor. Fort!

[Comments]
Thursday 2007-11-22 20:35
Author: Ingmarie Nilsson
Nya vyer

I dag var en typisk sån där dag när kroppen (eller latmasken) försökte ta kommando över hjärnan och hela min dag. Ruggigt trött i morse när klockan ringde. Inte blir det bättre av att regnet hängde i luften och att det var sååååå grått.
25 km stod det på programmet så det vara bara att fylla vattenflaskorna och hoppa i skorna. Benen var lika tröga och trötta som sinnet var. Vem uppfann november? Och december, januari, februari och mars med för den delen. Vill ha ett snack med dig vem du nu är!
Hur som helst. Efter nästan exakt 30 minuter händer något. Jag var ute vid Hästhagen (Sickla) och plötsligt blir benen helt fulla av spring. De sprang vidare till Hellasgården, ut mot Älta, in i Nacka reservatet, ut igen mot Älta men lika fort in till Erstaviken och Erstabadet igen (här fick hjärnan extra njutning av de vackra vyerna)och sen tillbaks mot Sickla, via Björkhagen och uppför Danviksklippan igen.
Vad hände? Ja, jag vet inte.
Kanske den nalkande fullmånen?
[Comments]
Thursday 2007-11-22 20:27
Author: Ingmarie Nilsson
Känsla(?)

Jag har alltid trott och hävdat att det är rätt att lyssna på kroppen och de signaler man får från den. Ni vet, ta det lugnt när man känner sig hängig, köra på när det känns bra o.s.v. Men jag har mer och mer börjat ifrågasätta det där. Åtminstone när det gäller min egen kropp. Det är som om den driver med mig!Låtsas att den är trött och inte vill springa/träna. Men eftersom hjärnan, ännu så länge, är starkast av de två så tvingar den ut den trötta, trötta och kroppen och se!!!
Efter en kvart ger kroppen sakta med sig och efter en halvtimme blir den riktigt pigg.
Eller är det latmasken som försöker ta herraväldet över mitt liv?
[Comments]
Thursday 2007-11-15 23:07
Author: Ingmarie Nilsson
Kursslut
Tänk vad tiden går fort!
Ibland..
När man har kul.Typ.
Nu är två av mina fyra kurser på Poppius avklarade. Kulturjournalistik och Krönika-blogg-debatt.
Fantastiskt kul och lärorikt!

Bara reportage- och researchkurserna kvar. Samtidigt som jag vill bli klar så vill jag inte att det ska ta slut för det är så himla kul!!
Skum känsla..
Helst vill jag få ett 50% journalistjobb på en tidning.
Någon som har för mycket att göra och vill dela med sig?
Eller något annat kul i bakfickan?
[Comments]