Archive Jun 2007 (1 entries)

Wednesday 2007-06-13 22:02
Author: Anders Gustafson
En riktig mara
42195 meter! I lördags, den 9 juni, tog jag mig runt på Stockholms varma och soldränkta gator, när jag för första gången gav mig i kast med Stockholm Marathon.


Ja, det var varmt (så mycket vätska har jag aldrig bälgat i mig under ett löppass). Ja, det var långt (ungefär 15 km längre än jag någonsin sprungit förut). Ja, det tog väldigt lång tid för mig att ta mig runt de två varven (gick ut lugnt och minskade istället för att gå ut hårt och öka...). Men, det var värt det. Kul att få uppleva loppet från insidan av avspärrningarna denna gång. Nu har jag äntligen genomfört en mara (jag vill inte kalla mig maratonlöpare för det var ganska mycket gående inblandat i mitt lopp) och jag har fått den åtråvärda medaljen.

I och med att väderprognoserna "lovade" mycket varmt väder, så försökte jag ställa in mig på att "bara" ta mig runt. Ifall jag skulle lyckas ta mig under maxtiden på sex timmar så skulle jag inte kunna vara annat än nöjd. Tiden blev till slut 5:34:48 och jag fick uppleva känslan av att springa (och spänstigt flyga fram) på banorna i Stockholms anrika stadion.

Next time I will run with the Kenyans and not with Ken :)
[Comments]