Archive Sep 2007 (4 entries)

Sunday 2007-09-23 23:00
Author: Ingmarie Nilsson
Resa

Det var ett tag sen jag var i USA nu och det är inte utan att abstinensen börjar bli riktigt jobbig! Å andra sidan brukar den börja redan på planet hem. Vet inte vad det är i det landet som drar så förskräckligt.Där är mycket elände, jag vet, men också så otroligt mycket positivt. Så fort jag kommer dit känner jag en slags frihet som jag inte hittat någon annanstans.
Psykologen ville få det till att det var för att jag reste bort, men i så fall skulle det ju räcka att åka till Jönköping eller Ystad. Typ...
Albuquerque är mitt paradis. Skulle ha kunnat flytta dit igår. En dag så...
men först är planen att åka ett par månader till Florida i januari. :-)
Och innan dess hoppas jag det blir två veckor över jul och nyår i Kerala, Indien.
Tills dess har jag skolan att pyssla med. Och det är verkligen fantastiskt kul!!
[Comments]
Saturday 2007-09-22 19:03
Author: Ingmarie Nilsson
Längtan

Tänk att man kan längta så mycket efter en känsla. En känsla som nästan inte går att beskriva. Men den som varit där vet.. "The flow". "Runners high". Känslan av när benen liksom springer av sig självt. När kroppen nästan inte känns utan bara flyter med i varje löpsteg. Krafterna verkar aldrig sina och det finns inte en enda negativa tanke i skallen. (Typ "åh vad jobbigt" eller "nu blir jag snart trött") Efter att ha stretat på med löpningen i en, vad det känns som, hel eeeevighet, så vill jag hitta det där FLYTET igen. Tips någon?
[Comments]
Saturday 2007-09-22 18:58
Author: Ingmarie Nilsson
Början
Wops! Så nu har jag börjat. Bloggen är igång. Ska bli himla kul och spännande!Här kan ni som vill ta del av det som händer i min del av världen. Var den är kan variera. Just nu i Falun. Nästa vecka i Stockholm. Om några månader kanske i Indien. USA.
Håll till godo!

[Comments]
Sunday 2007-09-02 22:01
Author: Anders Gustafson
VM i friidrott
Reflektioner kring friidrottens världsmästerskap i Osaka.


Vissa saker slutar jag aldrig att förvånas över. Lägga så mycket tid på träning och ändå inte lära sig att fälla sig över mållinjen. Framförallt tiokamparna och sjukamparna borde väl ha lärt sig att fälla sig, eftersom det i slutändan kan vara det som skiljer mellan exempelvis guld och silver. Vet inte hur många gånger jag sett någon förlora placeringar på grund av att de inte fällt sig eller fortsatt springa hela vägen över mållinjen.

Snabbast: Kung Wissman. En rolig iakttagelse är att Wissman fortfarande flämtar som en galning en kvart efter målgång, medan amerikanerna verkar prata obehindrat direkt efter att de passerat mållinjen.

Närmast: Sanna Kallur. Frågar mig varför man inte har en kamera som följer varje löpare och som sedan granskas av juryn innan man ropar ut någon vinnare? Med dagens teknik är det ju inga problem att åstadkomma.

Roligast: Musse och hans snack med kenyanerna. Inför finalen säger sig Musse ha snackat ihop sig med kenyanerna angående taktik för att öka Musses chanser till att ta medalj. När finalloppet sedan genomförs undrar han varför kenyanerna inte gör som Musse tänkt sig. En liten, liten gissning är att kenyanerna ville ha alla tre medaljerna för sig själva... Hur som helst var det en strålande insats av Mustafa under VM. Han sprang ju med kenyanerna och inte med Ken.

Sämsta förloraren: Pappa Johnny Holm som inte fattat vad höjdhoppning går ut på. Det utdelas inga stilpoäng, varken i höjdhopp, längdhopp, spjutkastning, löpning eller någon annan av i friidrottens grenar. Det som kallas gång räknar jag som ni vet inte till idrott... Det som räknas är tider, längder och höjder, inget annat. Pappa Holm kan åka hem och fundera över det medan Donald hänger in guldmedaljen i prisskåpet. Donald Thomas är en värdig mästare som visade sig vara bäst när det gäller.

Elegantast: Jeremy Wariner på 400 meter. Ser oerhört enkelt ut, nästan som på Michael Johnsons dagar. Dessutom Allyson Felix, samt självklart höjdhopparen Donald Thomas som även han får det att se enkelt ut. Dessa atleter visar prov på elegans samtidigt som de är bäst.

Bästa svenska i höjdhopp: Lite oväntat(?) slog Carolina Klüft både regerande guldmedaljösen Kajsa Bergqvist och regerande bronsmedaljösen Emma Green. Trots att hon hade sex andra grenar att försöka hålla koll på.

Mest dopad: Ja, tyvärr lär det ju som vanligt vara en del...
[Comments]