Archive Jan 2008 (28 entries)

Thursday 2008-01-31 01:40
Author: Ingmarie Nilsson
Framme!
Antligen ar jag har i West Palm Beach med min darling.Men det kostade pa..Resan var inte lang, den var en hel evighet. Eller atminstone over 24 timmar fran dorr till dorr.

Hade dock ett himla flyt pa planet Stockholm-Chicago. Satt vid en nodutgang med hur bra plats som helst for benen. Dessutom satt ingen jamte mig sa jag kunde vraka mig hur som helst. :-)Sag tva filmer, laste tidningar, sov och at. Men efter ett par timmar ar man ju ganska uttrakad aven pa det. Att sen behova vanta i sex timmar pa O'Hare PLUS ytterligare tre timmar pa flyget till West Palm.. Tja, det tar musten ur vem som helst. Aven mig som gillar att resa. Men Anders stod och vantade pa mig vid utgangen pa flygplats, precis som i en film, och lotsade sen runt mig sa jag kom ratt och inte somnade staende dar bland alla vaskor. Eller annu varre, pa bagagerullbandet. Fick hur som helst bade vaskorna och signerat papper sa jag med far kora bilen nu. En stoooor flott rod Chevrolet Impala SS. Ligger som en smack pa vagen.
Men lugn,jag korde inte da. Hjarnan ar ganska mosig efter en san dar resa. Ja, hela kroppen ar mosig och trogare an en snigel som gar baklanges.
Anda sov jag bara fem timmar innan min kropp tyckte det var dax att ga upp. Da var klockan SEX. Lag dock snallt kvar till sju innan det blev grotfrukost och planering for dagen.
Anders som haft det lugnt och skont en hel vecka ar helt slut efter en dag med mig. ;-) Jag stack ut pa en latt traningsrunda och rekade kakarna pa Hypolyxo-on. Och vilka hus! De flesta med egna batar upphissade pa specialramper precis vid dne egna bryggan.Dar saknades det inte pengar om jag sager sa.. Anders tog det lugnt och laste alla svenska tidningar jag hade haft med,och det var en del, sa lite lugnt har han haft det!Lunchen inhandlades pa ett stalle som garanterat kommer att bli en favorit.Village Market. En slags jatte supermarket med bara organic stoff och matservering. Som pa sa manga stallen kan man plocka ihop sin egen lada med mat och sen betala for vikten.Kanon!
Satt ute i varmen (runt 25 grader) och bara njot. Livet AR enklare nar solen skiner och det ar varmt.
Sen har vi akt runt och hunnit med bade tva runningstores, kolla tracks, shoppat pa en GIGANTISK mall,rekat gym, fikat pa Barnes and Nobels och handlat mat. Och nu ar vi pa bibblan. Kommer nog att somna ovaggad i kvall...
[Comments]
Monday 2008-01-28 21:13
Author: Ingmarie Nilsson
Fortsättning följer
Nästa gång jag skriver är jag förhoppningsvis på andra sidan Atlanten.

Nu ska jag försöka få några timmars skönhetssömn.;-)
[Comments]
Monday 2008-01-28 21:10
Author: Ingmarie Nilsson
Fetknoppar
Läste precis i dagen DD (Dalademokraten)att Borlängeborna blir fetare och fetare.

Faktum är att de är fetast i Sverige. 35% av kvinorna är överviktiga eller feta och hela 51% av männen.Jämförelsevis är genomsnittssiffrorna i Sverige 26 respektive 41%. Borlängeborna rör sig för lite och äter för dåligt helt enkelt så nu ska kommunen och folkhälsoplanerare ta tag i det hela. Uppmuntra till vardagsmotion o.s.v.
Inte bara de vuxna utan även barnen.Elever i årskurs sex och nio ska göra konditionsmätningar. Efter tre år väntas konditionen vara tio procent bättre.

Väldigt bra initiativ men frågan är varför det har fått gå så här långt? Redan för flera år sedan visste man att Dalfolket var fetast i Sverige. Och det räcker inte med att bara få Borlängeborna att gå en sväng. De måste lära sig mer om hur de ska äta och vad följderna blir om man inte tar hand om sin kropp.Och knopp. Det finns ingen garanti mot sjukdomar och annat men man behöver ju inte så att säga "hjälpa till" genom att missköta sig.
Människor behöver inse att man faktiskt MÅSTE träna.

Samtidigt är det konstigt för många är ute och motionerar eller tränar på något vis. Men det kanske bara är en liten klick och det är denna samma lilla klick som jag alltid ser.
[Comments]
Monday 2008-01-28 20:55
Author: Ingmarie Nilsson
Resklar
Tror jag har fått med mig allt nu.

Borde vara så med tanke på vad väskorna väger.. Fattar inte riktigt vad det är i dem. Eller jo.Ena väskan innehåller enbart SKOR. Träningsskor alltså. Plus wet west, vätskebälte, pulsklocka och lite annat smått och gott. I den andra är det kläder, mest träningskäder om jag ska vara ärlig, några böcker och necessären. Ah!! Där har vi det! Måste vara tandborsten som väger!

Det blir en tuff dag i morgon. Framförallt lååång.Hoppas det inte snöar i morgon bitti vid 5.45, när jag ska jag traska till tåget. Fanns nämligen inte en endaste taxi att uppbringa i den här stan. Alla var upptagna! Helt sanslöst.Vad i all sin dar ska folk upp så tidigt och göra?
[Comments]
Monday 2008-01-28 16:27
Author: Ingmarie Nilsson
Jaha. Då har jag fått reda på att jag käkat gift (dvs. antibiotika) helt i onödan. Det nya odlingssvaret visade nämligen att det växer MRSA i såret. Dvs. Meticillinresistenta Staphylococcus aureus. Sånt man kallar sjukhussjukan.Med andra ord biter inte antibiotikan jag tvingat i mig varje dag.

Bacillen finns naturligt hos många av oss. Problemet är när de hamnar i sår. Vet inte om jag har fått det här hemma eller i Indien men det är ju lite skumt att det inte syntes någonting på den första odlingen.

Det positiva är att såren ändå har läkt ganska bra och det finns ett antibiotika som jag kan ta om "jag vill". Har tagit ut det från apoteket men tänker avvakta. Läker det av sig själv så är det ju mycket bättre. Kör på med mina huskurer för det verkar ju fungera.Molkosan, zink, Fortodol,C-vitamin, propolis.

Ingen höjdare det här men kanske ännu ett tecken på att jag inte ska vara inom sjukvården? Åtminstone inte på "sluten" avdelning. Jag är "bannlyst" inom vården tills dess att såren är läkta och TRE negativa prover har tagits. Lär ta sin lilla tid.
Känner mig lite smått pestsmittad. Vanliga sociala kontakter är ingen fara och kramar går finfint :-)Får dock inte bada på offentliga bad, måste hela tiden se till att såret är täckt om jag tex. är på massage, egen handduk o.s.v.

Men det kunde helt klart varit värre. Jag kan ialla fall åka i morgon! :-)
[Comments]
Monday 2008-01-28 13:05
Author: Ingmarie Nilsson
Lita på kroppen?
Kan man verkligen lita på kroppen?På hur den känns? Kloka erfarna brukar ju säga det, men jag undrar jag..

Var så trött i går att jag nästan somnade när jag borstade tänderna. För att inte tala om i morse..Ögonen bara ville inte öppnas och kroppen ville verkligen inte gå upp. Den ville bara sooova.Inte ens frukosten smakade och den brukar vanligtvis vara en av dagens höjdpunkter! (De andra är lunch, fika och kvällsmat. hehe)Övervägde allvarligt om jag skulle ställa in löppasset, och då är jag TRÖTT, men hur det var så kom jag ut. En halvtimme skulle jag testa. SWOP! Benen gick som två trumpinnar hela rundan.Märkligt.. Tror det var latmasken som försökte ta kommandot. Men tji fick den!
[Comments]
Sunday 2008-01-27 19:36
Author: Ingmarie Nilsson
LG
Måste erkänna att jag känner mig inte sådär jättekaxig just nu. Är ganska mör i kroppen.

Mör för att jag gjort en himla massa i dag så det är en helt ok känsla!Vara trött och mör av att ha gjort ingenting är däremot INTE okey enligt mig.
Långpasset gick fint men det var inga Indien vindar precis.Sablar vad det kan blåsa kallt! Uppför segebacken till Korsgården och Lilltorpet var det i princip stopp. På ren tjurighet tog jag mig på något vis ändå upp och när solen sken i ansiktet, vinden var i ryggen och backen gick neråt, ja då var alltihop glömt. Snacka om guldfiskminne..
Efter lunch var det full rulle med packning,planering, skrivning och städning. Vill ju inte lämna lägenheten i ett oskick när vännen Maria kommer för att ta posten och gulla med blommorna.
Klämde in ett styrkepass på Friskis med och jag kan säga att soffan var sååå skön att lägga sig i efter duschen. Åt smarriga mackor à la Dagobert samtidigt som jag kollade torsdagen inspelning av "Läckberg och Rudberg" på tv:n.Egentligen tycker jag de är alldeles för stela och superfixade (typ två kilo smink och tre flaskor hårspray) men samtidigt pratar och tipsar de ju om sånt jag gillar. Skrivandet!

Bara en dag till hemma innan jag får åka! Ska på återbesök till infektionsläkaren i morgon och även om såret inte är fint så är det ialla fall bättre! Eller har jag bara vant mig? Svårt att säga med tanke på att jag som sagt var har ett guldfiskminne. Oavsett så behöver jag alla tummar och tår hållda för att de ska tycka det ser bättre ut och att det är ok att åka.
Fast å andra sidan. Jag kommer att åka oavsett för vem vågar lämna darlingen ensam i the States tre veckor till? Då kommer han väl hem med cowboyhatt, svarta brillor,monsterbil och säger yeaa yeaa.

Så till sist. Rubriken. LG. Jo, så heter min dator och är en fantastsk påminnelse varje dag: Life´s good!:-D
[Comments]
Sunday 2008-01-27 10:10
Author: Ingmarie Nilsson
Mr in the states
My Darling verkar trivas som fisken i (rent) vatten over there.

Han far runt med bilen som värsta yankeen och kollar på villorna bakom metertjocka murar, solar,fotar, shoppar och är på playan. Verkar ha fullt upp hela dagarna. Några mail har han dock hunnit skriva och han har ringt flera gånger så han har inte helt glömt bort mig.Ser fram emot att göra honom sällskap! West Palm Beach är tydligen ett rejält fancy område. Förväntar mig nog allt en och annan blåhårig dam...
Det är vansinnigt tomt i lägenheten när varken han eller Elvira är hemma.Elvira har det kanske allra bäst. Är hos "farmor och farfar" där jag vet att hon blir ompysslad på allra bästa sätt.
Solen skiner här i dag med. Kan nog bli ett riktigt trevligt långpass!Trots att jag inte får sällskap. Löparpolarn Peter hade fräckheten att åka till Stockholm precis denna helgen. Fy på dig!;-)
[Comments]
Saturday 2008-01-26 21:31
Author: Ingmarie Nilsson
Ett år till
Man kan fira sin födelsedag på många olika sätt. Min 42:a födelsedag har jag firat med det roligaste jag vet. Guess what? Gissade du legat i soffan med en bok i ena handen och pralinlådan i andra så gissade du fel.(Big surprise!!) Men gissade du tränat så har du helt rätt.

Det är förstås roligare att vara med Anders,Elvira,familjen och vänner! Men eftersom ingen i min familj är här, vännerna antingen för långt borta eller upptagna så fick jag så att säga roa mig själv. Men jag är ju lättroad så det har inte varit några större problem. Löpning på morgonen och ett två-timmars spinningpass på eftermiddagen.Vädergudarna har dessutom bjudit på strålande sol, några minusgrader och nästintill vindstilla i dag. Tack!Kommer i håg när jag var liten. Det var ALLTID snöstorm på mina födelsedagar och ingen kunde komma.Åtminstone kändes det så men jag vet ochså att jag alltid fick en hiskelig massa presenter så någon måste ändå ha kommit... Jag köpte faktist presenter till mig sjäv i går. Två "grisen-i-säcken-påsar" på The Body Shop (The Body Shop)och det visade sig vara ett klipp! Så är ni i Stockholm så ila kvickt i väg till Drottninggatan och fynda. Gulliga lillebrorsan Markus och hans Lina skickade ett presentkort till "Lush". (Lush)Ljuvligt! Tack!
Har fått många gulliga SMS, söta vykort och roliga telefonsamtal. Tack alla som hört av sig till mig i dag!
[Comments]
Friday 2008-01-25 22:25
Author: Ingmarie Nilsson
Dance
Jag vill ochså kunna dansa sådär bra som de gör i Let´s dance!

Är hemma igen och slappar i soffan framför Tv:n. Är helt fascinerad över hur duktiga de är! Och snabblärda! Jag hade behövt tre år. Minst! Eller är det stand-ins de har. Eller robotar? Man har ju hört att Tv:n kan retuchera och förvränga ganska ordentligt..
[Comments]
Friday 2008-01-25 22:21
Author: Ingmarie Nilsson
Mjuk och mör
Camillas Yoga pass på SATS Söder(SATS) var (och är) fantastiskt bra!

Pedagogiskt och väl genomtänkt. Varje gång lär jag mig något nytt och Camilla har en fantastisk förmåga att plocka fram det där lilla extra så att jag tänjer liite till, sträcker liite till och blir liiiite vigare. Hoppas jag..Ska jag göra yoga själv blir det inte alls lika bra. Jag maskar och hastar igenom allt. Dessutom kan jag aldrig riktigt komma på vilka övningar jag ska göra. Trots att jag gått på pass så många gånger och trots att jag har en jättebra bok. Läser gärna den där boken men då liggandes i soffan. Eftersom jag har minne som en guldfisk så kommer jag inte ihåg alla de där övningarna när jag väl ska till att göra dem. Men mest tror jag att jag faktiskt har lite dålig disciplin när jag ska göra något hemma liksom. Jag behöver komma iväg helt enkelt! Hur som helst. Camilla är inte bara en fantastisk instruktör och vän. Hon är dessutom en människa som fullkomligt sprutar energi och det bästa är att hon delar med sig av den. Blir alltid glad när jag träffar henne. Skulle behöva en Camilla-dos minst en gång i veckan. Undra om jag liksom kan "konservera" henne eller lägga i byrålådan och plocka fram så där varje onsdag kl. 18. Kanske enklare om jag spelade in en DVD... Lunch blev det på Chutneys (Chutney)och det var lika underbart gott och mysigt där som vanligt. Ett av mina favvoställen. Gå dit! Åkte sen med tunnelbanan till Odenplan och naprapathögskolan.(Naprapahögskolan) Fick en hel timmes massage av Alexandre och han var dunderbra! För ynkliga 150 spänn! Helt sanslöst billigt. Enda nackdelen är att man ser (och är) helt mosig i ansiktet efteråt.Ibland är det bra att det mörknar tidigt..
[Comments]
Friday 2008-01-25 16:29
Author: Ingmarie Nilsson
Storstadsluft
En lite tur till 08-land kan göra underverk för både kropp och själ.

Om det är avgaserna, vännerna, pulsen, blåsten eller SATS låter jag vara osagt. Med risk för att bli stämplad som totalidiot så bekänner jag härmed att jag dessutom fullkomligt ääälskar lukten i tunnelbanan. Kan det vara någon brist jag har? Typ sådär som när gravida kvinnor blir skogstokiga och ska käka både cement och tegelstenar. Tunnelbanelukten skulle jag vilja ha i en burk för att kunna dra några inhaleringsbloss emellanåt och bli lite lagom hög sådär. Måste vara bättre än ciggisar ialla fall. Och absolut bättre än både lim och bensin. Så jag kanske inte är så tokig ialla fall? Men jag har inte bara sniffat tunnelbanelukt. En tur till Runners Store (där jag konstigt nog inte köpte något!)blev det i går kväll innan jag träffade min vän Catarina.Lång härlig fika och, som vanligt, blev jag glad av att träffa henne. Konstigt vilken positiv effekt vissa människor har på mig. Säkert likadant för er andra som läser detta med. Någon som vet varför?
Sov som en stock och började dagen med en två-timmars tur i Nackas skogar.Gick riktigt bra! Bara liiiite ont i fötterna och det hotande regnet kom aldrig!
Nu väntar Yoga på SATS, lunch och sen massage.Man kan ha det sämre..
[Comments]
Thursday 2008-01-24 14:02
Author: Ingmarie Nilsson
Auktionsvinst
La lite halvhjärtat in ett bud på tågbiljett på "Tradera" (Tradera) och lyckades få en biljett till Stockholm för 71 kr.

Ganska bra klipp va?!Har inga jätteplaner på varken det ena eller andra, men lunch eller fika med en kompis, massage, spinning, löpning och yoga blir det.Skriva några artiklar och avlägga visit på ett ställe jag sökt jobb på.Hm..Plötsligt blev det en himla massa som ska hinnas med.
[Comments]
Thursday 2008-01-24 13:57
Author: Ingmarie Nilsson
Fötterna gör fortfarande ont så jag gjorde en chansning och ringde \"min\" naprapat Daniel Lagerborn i Stockholm.

Han har hjälpt mig oräkneliga gånger innan och är den klart bästa naprapaten jag vet! Hoppades att han skulle ha en tid i kväll, men det var ju att hoppas på för mycket. Men, som vanligt, hade han goda råd till mig. Orsaken till smärtan är högst sannolikt för att jag har för mjuka fötter. När de hamnar i för trånga, eller för breda skor, så kläms/trycks de ut och nerverna kommer i kläm. Mortons tå kallas det. Jag har haft något liknande innan men inte så här mycket. Nu har jag plockat fram mina pilottis inlägg och är övertygad om att det kommer att hjälpa! Hoppet är det sista som överger en har jag hört..
[Comments]
Thursday 2008-01-24 09:56
Author: Ingmarie Nilsson
Mr i USA
Anders kallar sig numera Mr Gustafson. Han är ju over there ni vet.

Men han verkar trivas! Lägenheten är fin och han har kollat runt en hel del i området. Har visst t.o.m. hittat gratis internet! Det finns visst fler i familjen som har näsa för sånt! Undrar just om Elvira kanske har det med.. Viktigast är att hitta bra löpvägar och gym (he he)och Bagelställen! Fattar inte hur han har klarat sig i över ett dygn utan att äta en enda. (!!) Nåja, jag får ta igen det åt honom när jag kommer över. Ska bli underbart! 25 grader låter klart bättre än 3 och stranden vid Atlanten klart bättre än tung blötsnö.
[Comments]
Thursday 2008-01-24 09:47
Author: Ingmarie Nilsson
Vinterlandskap
På ett tjillenix ändrades hela världen.Eller åtminstone Falun.Snön kom i går kväll och det är alldeles vitt ute.

Fantastiskt vackert men det droppar oroväckande mycket ute och termometern visar på nästan +3 grader så det lär inte bli långlivat.Såg att grannen var ute tidigt och lastade in skidorna i bilen. Hoppas han hinner få en fin tur innan det smält bort..
[Comments]
Wednesday 2008-01-23 14:47
Author: Ingmarie Nilsson
Mamma
Det finns ingen på jorden som är lika underbar som min mamma.

Dörrlockan ringde för en liten stund sedan och utanför står en äldre herre och säger glatt; "Jag har blommor till dig". I famnen får jag ett gigantiskt fång med tulpaner och ett kort med "krya på dig" från mamma. Åh vad jag blev glad! Tack, tack, tack! Jag älskar dig med!
[Comments]
Wednesday 2008-01-23 14:31
Author: Ingmarie Nilsson
Älsklingen i USA
Sent i går kväll ringde Anders hem från flygplatsen i Chicago.

Han hade lyckats ta sig igenom alla säkerhetskontroller och spärrar men inte helt utan besvär.Amerikanarna har en förkärlek till att ställa frågor och allt ska kontrolleras.Bland de första frågorna de ställer är vad man ska göra i USA.Säger man "business" eller "competition" eller något annat skumt har man garanterat (minst) ett halvt dygn med ännu fler frågor.I bästa fall kommer man även in i landet så småningom. Nej, "holiday" ska man svara och att det är pensionerade vänner man ska hälsa på för att slippa alla följdfrågor. Men stackars Anders lyckades måla in sig själv i ett hörn och var plötsligt tvungen att svara på vad hans "vän" arbetade med och hur han kände honom. Ärlighet är det bästa men ibland måste man ta till lite vita nödlögner.
Men in kom han, fick ut sitt bagage, lämnade det på andra sidan säkerhetsdörren och sen vidare med tåget genom labyrintsystemet på Chicago flygplats till inrikesflyget.Kan känna hur trött han var. Och hur trött jag kommer att vara.. I morse när jag vaknade hade jag fått SMS om att han var framme och att lägenheten verkade kanonfin! Åh vad jag längtar!
[Comments]
Wednesday 2008-01-23 14:11
Author: Ingmarie Nilsson
Naprapat
Var på besök hos min \"gamle\" naprapat Pär idag.

Han är inte åldersgammal, tvärtom, men jag gick mycket till honom när jag precis flyttat hit. Av olika anledningar har jag sedan varit hos andra. Lite otrogen så där men en fri fågel kommer tillbaks som ni vet. Pär är duktig och det var kul att träffa honom igen. Hoppas nu han fått ordning på mina fötter. Det har blivit någon slags låsning under bägge två.Troligtvis p.g.a. att jag felbelastat när det gjort ont i benet. Känns som om jag går på två stora stenar. Fullständigt outhärdligt.
Ingen löpning idag. Crosstrainer i morse och i kväll spinning.Hej å hå!
[Comments]
Tuesday 2008-01-22 20:42
Author: Ingmarie Nilsson
Glädjekick
Jag bokade av spinningen. Försöker intala mig att det var ett klokt beslut.

Men något ville jag ju göra.Om inte annat så för att finna en anledning till att duscha.Medel styrke pass med Anna på Friskis blev det.
(Friskis och Svettis) Ett säkert kort för hennes pass ger garanterat både glädje, svett och träningsvärk. Pratade med coachen en stund i kväll med. Han har precis kommit hem från träningsläger i Sydafrika. Låter glammoröst men han har mest jobbat järnet som ledare för handikappslandslaget. Han är en klippa.En fantastisk människa! Ännu en av de personer som betyder så mycket för mig och som gör mig glad. Men jag fattar inte riktigt hur han har klarat sig undan att bli fångad av någon kvinna. En talang bara det.. Och kanske en utmaning för alla singeltjejer.(?)
[Comments]
Tuesday 2008-01-22 17:03
Author: Ingmarie Nilsson
Allt är inte pest
Det finns människor som har en förmåga att lysa upp tilvaron när man behöver det som mest. Jag har lyckan att ha många sådana vänner och Lasse Jörbrink på Reebok är en av dem.

I dag kom ett stort paket med nya dojjor. Fest på Vasagatan! Jo,jo, jag vet, jag ÄR lättroad. Räcker att jag kommer på ett SATS center och får träna så är den dagen räddad.Men ni ser, det finns alltid små ljusglimtar även på den gråaste himmel.Lite gnällig får man väl lov att vara men jag är väl medveten om vilket oerhört priviligerat och rikt liv jag lever.
[Comments]
Tuesday 2008-01-22 15:58
Author: Ingmarie Nilsson
Singel i stan
Vad gör man? Ensam en hel vecka i Falun. Grabbarna står ju inte på parad precis. OBS! Skämt!!Jag har hittat mannen i mitt liv.

Anders åkte i väg tidigt tidigt i morse och sista gången jag pratade med honom var han på väg in i flyget till Chicago. Lyllos!
Jag har jagat kiropraktor/naprapattid i dag men inte fått napp. Ont i benet men även ner under fötterna. Som om det låst sig och "ringfingertårna" (heter det så?) sover.Nog dax för skroten.En tur på stan blev det i förmiddags. Kylen gapade tom så jag fick ju se till att fylla upp någon liten hylla i den. Vidare sen till arbetsförmedlingen och apoteket. Tänk vad det är lätt att göra av med pengar! För att göra plånboken, eller rättare sagt VISA kortet, ännu mer tomt, så har jag köpt ny flygbiljett. Den 29:e åker jag oavsett om jag är nedpackad i träfrack eller sitter laddad i träningskläder. Undrar just hur jag ska stå ut en hel vecka. Tog tag i högen på skrivbordet med. Rensat, satt in i pärmar och gjort min enkla men ack så jobbiga bokföring september till december.Känner mig ganska duktig. Kanske är värd en semla när jag tänker efter..Och lite spinning... Doktorn gav mig ju trots allt inte helt träningsförbud, bara att jag skulle ta det lugnt. Vad nu DET betyder. hehe.
[Comments]
Monday 2008-01-21 21:39
Author: Ingmarie Nilsson
Depp
Inte Depp som i Johnny utan som i sorg, nedstämdhet,finne på näsan, svarta moln, regngrått, smog, grus i dojjan - ja ni fattar.

Det blir ingen resa i morgon..
Läkaren var inte nöjd med hur (ben) såret såg ut. Var först på vårdcentralen för återbesök, remiss till akuten där de hänvisade mig till infektion. Där var det stängt så jag gick till akuten igen, men nej, tillbaks till infektion där jag satt och väntade typ 40 min. innan de kom tillbaks. Vänta vänta. Träffade två läkare för jag har visst satt myror i huvudena på dem för ingen vet vad det är!!! Scary! Beslut togs om att jag inte fick resa men mer rävgift (allså antibiotika) skulle jag ha och återbesök på måndag. PLUS en ny remiss tll ortopedakuten där jag fick, just det, väääänta. Frågan var om de behövde operera eller sätta in slangar så skiten rinner ut. Men för en gångs skull hade jag "tur". Det behövdes inte.

Fy sjutton vilken tungrodd instans landstinget är! Förra veckan blev det nog sammanlagt två dygn och då var 98% vänta. Hela dagen i dag har gått åt. Var tack och lov ute på en rejäl (löp)tur i morse. Annars hade jag väl helt fått nippran.
Har inte helt träningsförbud men det får inte vara "hårt".
Anders åker ändå som planerat i morgon. Jag har bokat av samt bokat ny biljett. Och därmed ännu mer jobb för att få tillbaks pengarna via avbeställningsskydd.
Så jag åker nästa tisdag, den 29:e, och stannar i stället till den 4/3.
Kanske det finns någon mening med detta. Men just nu är det skitsvårt, nej, totalt omöjligt att se det.
Fast en sak är bra, nu slipper jag städa lägenheten i Florida som vi ska bo i.Den har stått tom i ett och ett halvt år så det är nog viss dammvarning.
[Comments]
Sunday 2008-01-20 22:31
Author: Anders Gustafson
Vem är informationen till för?
Alldeles för ofta skickar folk på fullaste allvar juridiskt dravel som en sorts signatur längst ner i sina mail.


Ett exempel från verkligheten är:

This transmission is intended only for use by the intended recipient(s). If you are not an intended recipient you should not read, disclose, copy, circulate or in any other way use the information contained in this transmission. The information contained in this transmission may be confidential and/or privileged. If you have received this transmission in error, please notify the sender immediately and delete this Transmission including any attachments.

En svensk variant:

Detta mail ska enbart läsas av avsedd mottagare. Om du inte är avsedd mottagare ska inte bifogat mail läsas, kopieras, vidarebefordras eller på annat vis användas. Innehållet i detta meddelande kan vara konfidentiellt och/eller personligt. Om du fått detta meddelande av misstag, var snäll och meddela felet till avsändaren omedelbart och radera sen meddelandet inklusive eventuella bifogade filer.

Det enda som händer är att en massa obesvarade frågor uppstår.

Hur vet jag ifall jag är en avsedd mottagare? Har jag fått mailet skickat till mig anses jag vara avsedd mottagare då? Tänk om avsändaren tänkt skicka till Kalle men råkat mata in min mailadress, är jag då avsedd mottagare? Om inte, hur avgör jag att jag inte är avsedd mottagare i det fallet?

Hur vet jag om jag felaktigt har mottagit överföringen ("If you have received this transmission in error")? Om jag inte står angiven i mailets To- eller Cc-adress, så kan jag fortfarande stå i Bcc-adressen.

Det största frågetecknet är dock: Varför är dessa informationsmeddelanden inklistrade sist i mailtexten? När jag kommer till denna text har jag redan läst hela det övriga innehållet i mailet och först då får jag reda på att jag kanske inte får läsa mailet ("you should not read").

Gör om, gör rätt är min uppmaning.

Obehöriga äga ej tillträde

Ett närbesläktat område är ju skyltar med texten Obehöriga äga ej tillträde som brukar finnas uppsatta på de mest konstiga ställen. Varför har folk bemödat sig med att tillverka och sätta upp dessa skyltar?

Detta med obehörighet gäller ju överallt. Har du inte behörighet till en byggnad, en bil, en tomt, en flygplats, ett industriområde, etc, så har du självklart inget där att göra. Jag sätter väl inte upp en skylt utanför min lägenhet om att Obehöriga äga ej tillträde bara för att hålla folk därifrån, utan jag tar för givet att folk förstår innebörden av min låsta dörr. Är det någon obehörig klantskalle som inte fattar att han inte har i min lägenhet eller bil att göra så lär han få sota för det.

Dessa obehöriga personer som tar sig in på områden dit de ej har tillträde bryr sig dessutom inte om att de är obehöriga. Det kan vara stängsel i flera led och låsta dörrar och vaktande hundar och ändå ska det sitta en skylt var tionde meter. Fattar inte folk att om det är taggtrådsstängsel, så är de nog inte behöriga ifall de inte har nycklar till dörren in?
[Comments]
Sunday 2008-01-20 20:51
Author: Ingmarie Nilsson
Sår
Mina läbbiga sår hade illamåendevarning innan. Nu är det kräkvarning.

Kan knappt tro att det är mitt ben. Funderade på att lägga ut en bild här på sidan men det är risk att jag åker dit för förargelseväckande beteende. Typ.. De är bara SÅÅÅ äckliga. Ska till Il Doctores i morgon på återbesök.Allt jag vill är att få klartecken till att få åka till Florida. Pleeeeaaaseee.
[Comments]
Sunday 2008-01-20 20:48
Author: Ingmarie Nilsson
Tio av tio möjliga poäng
Tänk att en helg kan gå så fort. Nu har tjejerna åkt hem och det känns så TOMT!

Det har varit en underbar söndag. T.om. vädergudarna var med mig. Strålande sol och någon minusgrad i morse. Lena skjutsade upp Lisa och Johanna till simhallen. De två sistnämnda körde wet west, solade och bastade och hade en helskön förmiddag. Jag, Caroline, Kajsa och Catharina "plockade upp" Lena efter att vi sprungit upp till simhallen. Vi fick dessutom fint sällskap av Per Dicander och Maria Robertsson från Dalaregementet. Mycket uppskattat!Turen gick runt sjön Varpan. Ganska exakt 15 km runt hela och med en extra tur runt Falu Koppargruva fick några av oss ihop till runt 2½ timmar.Inte så illa!
Lena och Caroline vände efter en bit. Lena för att hinna tillbaks till Grandgymets "Body Pump" och Caroline till sin massage som var sååå ljuvlig. Sa hon alltså. Jag har ju bara fått lyssna på alla rosor som strötts över de där knådarna.
Hm.. Måste nog boka in en tid där. Verkar vara grymt bra.Alla har varit helt lyriska efteråt. Kajsa som var sist in för knådning verkade sväva på moln efteråt.
Magic!

Lunchen blev lite utspridd, men mätta och belåtna traskade vi upp till ett av Sveriges världsarv. Falu Koppargruva. (Världsarvet i Falun) De hade ordnat en extra tid bara för oss och vi fick en fantastisk tur under jord.
Av de 3 MILEN småvägar gick vi 700 METER. Snacka om logistik..Hur fick de ihop allt? Det fanns ju inte precis GPS då. Inte ens lampor.
I´m impressed! Men fy sjutton vilket liv de levde. Plötsligt blev intervaller och tröskelträning en barnlek.
Behövs lite perspektiv på tillvaron ibland... Fika i Bagarstugan med mumsiga kakor och helmysig miljö blev det innan vi traskade tillbaks genom Faluns äldre kvarter. Underbart gulliga och fina hus. Några som t.o.m. funderade på om de kanske skulle köpa en liten stuga där. Kanske det blir en HAIS filial i Falun så småningom?
Godis och annan färdmat inhandlades, väskorna hämtades och sen tåget hem för fem i gänget. Caroline körde bilen hem till Sandviken. Själv cyklade jag hem till Vasagatan. Alla var eniga om betyget på helgen. Tio av tio möjliga poäng.
Massagen fick t.o.m 10+.
Var det något i luften i det där rummet eller? Något med bänken? Eller var de bara så himla bra?
Nästa läger är redan spikat. Midsommar. Det blir träning, träning,lite mer träning, midsommarstångsresning, midsommarstångdans, knätofs, fiol och hela biddivitten!


[Comments]
Saturday 2008-01-19 22:13
Author: Ingmarie Nilsson
Miniläger i Falun
Sex härliga tjejer från HAIS (Huddinge AIS) kom upp till mig i går, fredag, för att bo på Grand Hotell (Grand Spa och Sport) två nätter.
"Spa-weekend" heter paketet och är ett klipp!

Vi har det kanonbra!! Trots skitväder. Eller nej, det var faktiskt ganska ok i förmiddags men jag hade ju hoppats få bjuda på ett vykortsvackert Falun med mjukt knarrande snötäckta löpvägar. Men tji fick jag. Inte ens värsta skidentusiasterna syntes till på den lilla kvarvarande snöplätten uppe vid Lugnets skidanläggning.
Nåja. Vad är väl en bal på slottet mot småregn, slask, gråmulet och ett fantastiskt (Huddinge) tjejgäng??!
Just det, ingenting!
Efter ett helt makalöst pusslande kom vi fram till hur vi skulle lösa lördagens förmiddagspass. Inte helt lätt att få ihop logistiken, men det blev ganska bra till slut. Johanna fick skjuts av Caroline och Lena upp till Ssimhallen på Lugnet. Det blev ett 90 minuters wet west pass i poolen som hon tyckte var toppen! Trots att hon fick köra själv. Mycket plats och behaglig temperatur. Jag, Kajsa och Catharina sprang upp dit, till Lugnet alltså, där Caroline och Lena hakade på en bit.Tyvärr var de i vanliga fall jättefina stigarna i skogen à la skridskobana men ingen stöp i backen utan alla höll sig på benen. Även jag. ;-)

Förutom att alla körde styrka på hotellets fina gym efter löpturen så hann Johanna, Lisa och Lena med att få massage på förmiddagen. (Toppklass!) Caroline, Kajsa och Catharina hann "göra stan" och shoppa loss. "Shoppingdjävulen" drabbade sen även Johanna och Lisa. Nöjdast var nog Johanna som hittade värsta grejerna till halva priset. Lisa lyckades hitta typ de dyraste byxorna i hela Falun, och det är inte stort ska ni veta, så de fick hänga kvar i affären. (Tips om någon vill överraska henne. Affären heter Byxshopen.)
Proppmätta efter den gemensamma lunchen, men sååååå laddade, satte vi oss sen på spiningcyklarna. 90 minuter non-stop. Kanonkul! Och svettigt! I halvlek serverade Grand gymet energibars och dricka. Fantastisk service!
Efteråt blev det gemensam stretch och lite andra övningar. Förutom Catharina som la sig på massagebänken och njööööt.

Dagen avslutades hemma hos mig med lite kvällsmat och massor av prat och skratt. Tack tjejer för att ni ville komma. Och tack för presenten! Ni är underbara!

I morgon är det löpning kl nio. Johanna får sällskap av Lisa i poolen. Vi andra får sällskap av varandra och minst en kille. Per Dicander, triatlet i Dalaregementet, ska med oss (kackel)hönor. Men han är ganska bra på att hålla låda själv så han kommer lätt att platsa.
Min bästa löparkompis Peter har ont i vaden men underverk har skett förr så kanske han kan haka på med. Fler krokar är utlagda så det blir spännande att se hur många vi blir.
Måtte vädergudarna vara med oss så vi ialla fall slipper snöglopp och isbitar uppifrån.
Men som det heter; "det som inte dödar det härdar". Eller var det kanske "det som inte härdar det dödar"...?
[Comments]
Saturday 2008-01-19 21:51
Author: Ingmarie Nilsson
Lathet
Jag har varit såååå slö med att skriva här. Nu ska det bli ändring på det.

Kort sammanfattning av nya året: Kerala i Indien var great!! Rekommenderas verkligen.Firade nyår i en säkerhetskontroll med en rosa liten matlåda i ena handen och en juice i den andra.:-O En slags kompensation från Solresor som skött sig ruggigt dåligt. De rekommenderas alltså inte. Så vida de inte ger oss en fin kompensation efter att ha läst vår klagolista på typ 3 A4..
Väl hemma har det mest varit snö, blask, snö, blask och is. Tjurigt..
Dessutom har jag fått två groteskt fula sår på benet som bara blivit värre och värre. Efter timmar på sjukhus och läkarmottagning, utan svar på vad det egentligen är, fick jag gå med på en stark antibiotikakur. Gillar inte det där.. Känns som något slags våld mot min kropp att äta sånt rävgift.. Men visst, ibland är det bra..
Nu vill jag bli BRA för på tisdag ska jag och älsklingen till Florida i fyra veckor.
[Comments]