Archive Jul 2009 (102 entries)

Friday 2009-07-31 18:59
Author: Ingmarie Nilsson
Matdax
I väntan på att Masexpressen (d.v.s. bussen) skulle ta mig hem till Falun igen tog jag tag i "jakten" på mat. (Kom på att jag inte ätit sen frukost och då var det sen eftermiddag!! Inte konstigt att skallen kändes som ett mosat päron...)

Vid centralen finns det förvisso en del att välja mellan, men det mesta är för mycket "fast-food" i mitt tycke.

Om du i stället beger dig till Vasagatan 42 (bara 5-10 min. promenad från stationen) så hittar du VegoGreen.


Det har funnits ett tag men jag har på något skumt vis lyckats missa detta höjdarställe!

Som namnet säger så är det vego som gäller.
Bara det liksom! :-)

Att det sen finns (nästan) hur mycket som helst att välja mellan gör verkligen inte saken sämre!
Efter lite velande (läs beslutsångest) så blev det en Sallad Meze Vego Tallrik.
Sallad med bulgur och/eller quinoa med valfria fem Meze-tillbehör.
Gigantisk, matig, mättande och supergod sallad inkl. bröd för ynka 75 riksdaler
Gigantisk, matig, mättande och supergod sallad inkl. bröd för ynka 75 riksdaler


Ägaren himself är en riktigt trevlig prick så jag tycker du ska ta och besöka honom och Vegogreen nästa gång du är hungrig eller har vägarna förbi.
Ted- the owner
Ted- the owner

Det är t.o.m så bra att det är värt en stor omväg.
[Comments (6)]
Friday 2009-07-31 18:42
Author: Ingmarie Nilsson
Undersökt och diagnostiserad
Snudd på desperat och riktigt, riktigt skittrött på att ha ont så testade jag en ny väg till (den sjuka) sjukvården.

Den vanliga vägen via landstinget och vårdcentral-röntgenremiss-återbesök-specialistremiss kändes helt oöverkomlig.

Första tiden jag har fått är dessutom inte förrän i september.

Och akuten i Falun vill jag inte till.
Den är lika effektiv och snabb som en trampbil.
Eller för all del som en av de där första datorerna som tog sån tid att man hann både koka kaffe, dricka upp det och diska innan sidan laddats upp.
Ja du fattar...

I stället åkte jag till Citykliniken vid Hötorget.


Inom loppet av 2½ timme hade jag blivit undersökt av först en läkare, fått foten röntgad och sen undersökt och "hjälpt" av ytterligare en läkare.

Inte supersnabbt men helt klart bra mycket snabbare än landstingsvägen.

Så vad sa hon-il doctores?

Diagnos:
Ingen fraktur (tack och lov) utan en överansträngning/inflammation vid tredje tåns andra led som även har involverat områdena jämte.

Orsak?
Platta fötter som jobbat för mycket och behöver mycket mer stöd.

Åtgärd:
Avstå från löpning. (Observera att hon inte sa varken vila eller "sluta spring"!!!!!!)
Prova NSAID (antiinflammatoriskt)
Inte någon cortisonspruta
Prova olika fotstöd

Stötvågsbehandling avfärdade hon direkt. (Men man kan ju inte begära för mycket av en läkare..)
Jag tänker nog hur som helst besöka naprapten i Sundsvall på måndag för att se vad han säger och rekommenderar.

Kan ju liksom inte bli mycket värre än vad det är.
Hoppas jag...
[Comments (2)]
Thursday 2009-07-30 21:06
Author: Anders Gustafson
När hissen inte går ända upp
Nu är det hög tid för lite SJ-propaganda igen. Ingmarie lyckades tidigare rätt bra med sin reklamation till SJ, vilket är mer än man kan säga om mina resultat i följande fall...

Efter att ytterligare en gång fått ett skrattretande svar från SJ:s kundtjänst, så måste jag dela med mig av galenskaperna som försiggår på detta företag.

För det första

För en tid sedan fick jag det första hånet när jag reklamerat en resa där SJ hållit mig fången på sitt tåg i 90 minuter mer än vad jag tänkt mig. Tåget var alltså ordentligt försenat vid ankomst till Falun. Svaret från SJ:s kundtjänst på den reklamationen:

Hej! Vi har fått din ansökan om ersättning enligt vår restidsgaranti. Vi är ledsna för att du har råkat ut för en försening 2008-06-17 och uppskattar att du tagit dig tid att begära ersättning. Den kommer här i form av ett värdebevis som du kan använda när du köper ny biljett för att resa med SJ.

Låter ju onekligen väldigt trevligt att få ett värdebevis efter att man tvingats till denna fångenskap. Dock var glädjen kortvarig för i nästa stycket i mailet står:

Värdebevisnummer: ABC1234D00001
Summa: 1:-

För att klargöra reglerna för hur detta värdebevis kan användas så skickar kundtjänsten med följande information:

Värdebeviset kan inte lösas in mot kontanter.

Sedan slår SJ in in spiken i kistan lite till:

Hela värdet på värdebeviset måste lösas in vid ett tillfälle. Om du köper en billigare biljett än värdet på värdebeviset får du inte tillbaka mellanskillnaden i kontanter eller som ett nytt värdebevis.

Så resultatet av att jag skrivit till SJ och klagat är att jag får en hisnande kompensation på 1 SEK i form av ett värdebevis. Dessutom poängterar de att jag inte kan lösa in värdebeviset och få en krona i handen. Jag måste dessutom lösa in hela kronan vid samma tillfälle och jag får inte tillbaka några korvören ifall jag mot förmodan skulle hitta en biljett som är billigare än en krona.

Storartat SJ!

För att vrida om kniven i ryggen några varv ytterligare och försäkra sig om att "ersättningen" blir helt oanvändbar, så spär SJ även på med:

Värdebeviset kan inte användas vid köp av resa via www.sj.se, biljettautomat eller ombord på tåget.

Så jag kan alltså inte använda mitt värdebevis för att boka en resa via nätet eller via deras biljettautomater, utan jag måste alltså ringa och göra en bokning. Problemet är dock att ifall jag ringer för att boka så blir priset högre än för bokning via nätet eller automat. Så för att kunna utnyttja mitt värdebevis på enkronan, så måste jag betala några kronor extra för min resa. Känns inte direkt som en kompensation utan mer som SJ:s vanliga hån mot sina kunder.

För det andra

Man skulle kunna tro att ovanstående var det mest korkade svar jag fått från SJ:s kundtjänst, och det var det nog, tills jag fick följande svar på en reklamation för en resa:

Tack för att du har kontaktat oss. Vi beklagar att det tåg du skulle resa med var utbytt och att du därför inte fick tillgång till den komfort du hade bokat. Normalt återbetalas mellanskillnaden då detta inträffar, men då detta i ditt fall skulle röra sig om 50 öre återbetalas hela kronan som erlagts för biljetten.

I detta fall rörde det sig om att jag bokat och sett fram emot en skön resa i X2000 och istället hade SJ bytt ut hela rasket mot någon gammal godsfinka från tidigt 1900-tal, där det förutom "träbänkarna" varken fanns tillgång till mat, dryck eller syre. Jag älskar framförallt hur SJ lyckats vända det till något positivt från deras sida att de frångår det normala och återbetalar "hela kronan som erlagts för biljetten". Ordet "hela" framför "kronan" är dessutom en väldigt intressant formulering som jag inte vet hur jag ska bemöta. Vad de avser med mellanskillnaden (50 öre) har jag inte lyckats utröna. Skulle komfortbristen vara värd 50 öre menar de?

SJ avslutar med sitt vanliga:

Vi beklagar det inträffade i samband med din resa och hoppas att dina resor med SJ kommer att fungera bra framöver.

Erfarenheten säger dock att mina resor emellanåt kommer fungera lika dåligt som de senaste åren...

Ja, jag vet att jag i ovanstående två fall köpt biljetter för 1 kr styck, men oavsett vad jag betalat så har jag väl rätt att förvänta mig att inte bli tillfångatagen eller att få usel komfort och om så är fallet få en skälig ersättning. Ingen "som har alla hästar i stallet" kan väl påstå att en krona är skälig ersättning.

För det tredje

Jag vet dessutom mycket väl vad som står i SJ:s så kallade restidsgaranti och vad jag kan förvänta mig, men jag har många synpunkter kring den ska ni veta. Bland annat kan jag som exempel ta följande:

När du reser med SJ AB har du rätt till ersättning i form av ett värdebevis om du blir försenad på din resa. Garantiåtagandet gäller endast försening på SJ-sträcka och omfattar inte eventuell resplusdel av biljetten. För att ersättning ska utgå måste förseningen vara enligt nedan;
* 20 minuter eller mer om tågresan skulle ha tagit upp till och med 1 timme.
* 40 minuter eller mer om tågresan skulle ha tagit mellan 1 och 2 timmar.
* 1 timme eller mer om tågresan skulle ha tagit mellan 2 och 5 timmar.
* 2 timmar eller mer om tågresan skulle ha tagit mellan 5 och 10 timmar.
* 3 timmar eller mer om tågresan skulle ha tagit mer än 10 timmar.
Enligt vårt trafiksystem var tåget 23 minuter försenat 2009-03-15. Eftersom förseningen inte faller inom vårt garantiåtagande kommer ingen ersättning att utgå för denna resa.

Detta var ett svar från SJ:s kundtjänst på en reklamation för en resa som enligt tidtabell ska ta ca två och en halv timme.

Varför skiljer SJ på folk och fä? Antag att jag reser från Falun till Stockholm och betalar 300 kr för min resa. Någon annan hoppar på samma tåg i Uppsala för att åka till Stockholm och betalar 50 kr för sin resa. Tyvärr visar det sig att vi (som i exemplet ovan) blir 23 minuter sena till Stockholm. Med SJ:s logik innebär detta att Uppsalapendlaren får ett värdebevis på 50 kr i ersättning för sin fångenskap på tåget, medan jag inte får något alls (inte ens en femtioöring erbjuder SJ i detta fall). Så trots att jag betalat 6 gånger mer för resan och SJ frihetsberövat oss bägge lika lång tid, så kompenseras den som betalt mindre med mer. I SJ:s värld har man ett lite annorlunda synsätt kring vilka som är storkunder än vad övriga världen har...

Nu till hösten kommer SJ tyvärr att försämra sin restidsgaranti än mer. Hur det nu kan vara möjligt att försämra något så dåligt? Men jag är alldeles för trött för att kommentera det just nu.

Sen undrar de varför folk hellre tar bil än åker tåg.
[Comments (2)]
Thursday 2009-07-30 19:06
Author: Ingmarie Nilsson
Just NU...
..har jag nog ett av världens bästa jobb.

Får lön samtidigt som jag skriver här.

Så jag kan väl nästan säga att jag är en betald bloggare. :-)
[Comments (4)]
Thursday 2009-07-30 17:57
Author: Ingmarie Nilsson
Annat namn?
Funderar på om bloggen borde heta; Ingmaries fotblogg, Nilssons fotpina, allt om mina fötter eller bara kort och gott fötter?

De vill ju liksom blanda sig i hela tiden!

Kan de inte bara nöja sig med att finnas och bära mig (helst springande förstås) dit jag vill och önskar, utan att tjura hela tiden?

Hur i all sin dar mutar man ett par fötter?

Med en slickepinne?
Glass?
Blommor?

(Hot verkar ju nämligen inte funka för i så fall borde det räcka med vetskapen om att det kan bli aktuellt med en cortisonspruta. Under foten. Brrrrr.)
[Comments (2)]
Wednesday 2009-07-29 20:56
Author: Ingmarie Nilsson
På 08-fronten intet nytt
Det rullar på som man säger.

Jobbar mina mastodontpass och försöker klämma in lite sömn, träning och mat däremellan. ;-)

Och research!

Nu är det ungefär som det brukar bli när det gäller I.Nilsson...
Plötsligt har jag för många val och vet varken ut eller in.

(Det konstiga är att jag försätter mig alltid i såna situationer. Att jag måste välja. Men alternativet att inte kunna välja är en miljard gånger värre. Undra vad en psykolog skulle säga om det...)

Jag har hittat och kollat upp en hel radda med olika fotspecialister, läkare, naprapater och andra "undergörare".

Förutom att han som opererade min fot har en tid på måndag (där blir det garanterat en cortisonspruta och en uppmaning om att jag borde sluta springa...) så kan jag ev. få en tid till Björn Alber som hjälpt mig innan.
(Där blir det en spruta. Han är grym på det!! Och han tycker inte jag ska sluta springa.)
Jättesnällt för han har egentligen semester. The problem is att då får jag åka till Ekerö och min tid är lite för knapp för det...

Har även kollat upp Idrottsdoktorn som jag hört bra om men de är snordyra. (Betalar förstås gärna om det funkar men jag antar att de inte har "öppet köp". ;-) )

Ett annat ställe är Ortopediska huset som verkar bra men där är telefontiden så usel att jag har lyckats missa den varje dag.

Men det är inte nog med alla dessa förstås.;-)
För sen så har jag hittat en naprapat på Ryggkliniken i Sundsvall (den ursprungliga planen är nämligen att åka dit på lördag för att besöka mina kära "svärföräldrar") som bl.a. använder Shockwave.

Tror faktiskt det kan vara något för min fossing!

Vad tror du?

Någon som testat just Shockwave?

Äsch.
Tror jag ska drömma mig bort ett tag.
Till ljuva stunder som den här;
Picnic på väg 89A mellan Flagstaff och Sedona, Arizona, USA
Picnic på väg 89A mellan Flagstaff och Sedona, Arizona, USA
[Comments (6)]
Wednesday 2009-07-29 08:03
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans (värdelösa) vetande
Hadrianus var den förste romerske kejsaren som odlade skägg.


[Comments]
Tuesday 2009-07-28 20:38
Author: Ingmarie Nilsson
Vilket är "rätt"?
(Och "bäst"?)

Att bita ihop eller bryta ihop?

Kan inte bestämma mig..
[Comments (11)]
Tuesday 2009-07-28 20:34
Author: Ingmarie Nilsson
Hungrig?
Eller "bara" ofantligt sugen på riktigt god mat som dessutom är nyttig! (Och naturligtvis vegetarisk.)

Är du dessutom just då i Stockholm så missa för allt i världen inte Hermans på Söder!Gigantiskt stor buffé och alltid gott, fräscht, sunt och mysigt.
Finns plats att sitta både inne och ute.
Utsikten mot Djurgården får du på köpet.

Och du blir garanterat både mätt och belåten. :-)

(Ett annat tips är att gå med i Hälsofrämjandet som bl.a. gör att du får 10% rabatt på just Hermans. Hur bra som helst!)

[Comments]
Tuesday 2009-07-28 07:54
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
Livet är till låns

/Joe Labero i "Sommar i P1" 2009[Comments]
Monday 2009-07-27 21:36
Author: Ingmarie Nilsson
Ännu mer säker
Först mötet med Anneli.

När jag sen kom "hem" till 08-lyan och kollade mailen hade jag fått jatvå av mina två förslag och dessutom har jag fått flera tips om hur jag går vidare med mina två projekt som startar i höst.

Så många "tecken" på en ynka dag.
Tecken på att jag ska göra det jag vill innerst inne.

Jisses vad spännande! :-)

(Och inte så lite läskigt. Jag vet ju vad jag har men...o.s.v. o.s.v. och den där Jante är förskräckligt starkt förankrat i skallen.)

Kanske det stämmer som Jan Cederquist menar, och som även hans bok heter;
Slumpen är ingen tillfällighet. :-)
[Comments (2)]
Monday 2009-07-27 20:45
Author: Ingmarie Nilsson
Boktips
Gillar du hundar?
Vill du lära dig mer om hur du tränar din hund och vad den mår bra av?

För precis som för människor är motion viktigt även för den fyrbenta vännen.

Fysträning för hund är den första svenska boken om träningslära för hundar.
(ICA bokförlag. Författare Marie Söderström-Lundberg, Anna Holmgren och Stefan Rosén.)


Boken är snudd på ett "måste" i varje hundägares hem.
Nybörjare såväl som erfaren.
Den är enkel att förstå och det finns rikligt med exempelbilder.

(Boken är en fristående fortsättning av Hundmassage och stretching som Marie Söderström-Lundberg och Anna Holmgren har skrivit.)

Vill/behöver du inte ha den själv är den ett hett presenttips. :-)
(Och nej, jag får inte provision. ;-) )
[Comments (3)]
Monday 2009-07-27 20:26
Author: Ingmarie Nilsson
I stället för Prozac
Det kändes inte alls bra i morse.

Faktiskt riktigt, riktigt e-l-ä-n-d-i-g-t.

En sån där dag då mungiporna liksom har svårt att åka upp utan bara vill ner trots att det inte finns någon egentlig anledning.

Hade liksom ingen riktig lust att vara här i 08-land, stressa fram och tillbaks till (och på) jobbet (även om det är helt ok när jag väl är där) eller vara 25 mil från mina darlings därhemma.

Jag kände mig väl kanske helt enkelt felplacerad.

Inte gjorde det saken bättre av att jag inte kom längre än två löpsteg när jag insåg att det här funkar inte.
Smärtan gjorde beslutet.
Stanna.
Gå tillbaks.
Gör något annat.
Så det blev hojjen till Eriksdalsbadet där jag harvade runt i 90 minuter.

(Har fortfarande inte fått tag på någon som kan kolla foten förrän tidigast nästa vecka.)

Men som min fina vän Maria brukar säga; är och känns det inte bra så måste man göra något åt saken.

Kanske är det ödet, kanske var det förbestämt, men just denna dagen hade jag inbokat en lunchdejt som visade sig vara precis vad jag behövde.
Nämligen med Anneli.

Anneli
Anneli

Att en människa kan ge så mycket energi, glädje, inspiration och kraft är för mig helt ofattbart!
Det finns inget lyckopiller i världen som kan slå henne och detta möte.

Så nu är jag full igen.
Av mod, beslutsamhet och en rackarns massa jävlar anamma! :-)
[Comments (2)]
Monday 2009-07-27 14:36
Author: Anders Gustafson
Simningen får mig att le
Ni vet sedan tidigare vad jag tycker om simningen och alla dess krystade simsätt som det ska tävlas i.

I dagarna är det fler sim-saker som får mig att skratta. Simmarnas försök till att få fram simdräkter, som ska slipa hundradelar åt dem, visar upp sin rätta (bak)sida. Nu spricker baddräkterna på löpande band, vilket bland annat uppmärksammas av GP och Aftonbladet.

Min åsikt i frågan har sedan länge varit självklar och väldigt konservativ: Återgå till att simma i badbrallor för herrarna och "vanlig" baddräkt för damerna. Helst av allt skulle det endast finnas ett märke dessutom, så blir det lika för alla och den som vinner kommer vara den simmare som är bäst tränad och inte den som lyckas kränga på sig den mest högteknologiska dräkten. Verkar även som att Internationella simförbundet tagit sitt förnuft till fånga. Gör de sig bara av med de överflödiga simsätten också, kan simning bli en idrott att ta på allvar.
[Comments (4)]
Monday 2009-07-27 09:20
Author: Ingmarie Nilsson
Förklaringen
Har lyssnat på författaren Lasse Bergs Sommar i P1.

Hur sjutton blev vi som vi är? Det tänkte jag prata om utifrån ett livs resor runt världen, samt möten med både nyfikna människor och pilska apor. Ingen jazz!

Lyssna, förundras och få en hel hoper med aha-upplevelser.

Otroligt intressant!

Och nu förstår jag bättre varför jag (bl.a.) har ett så stort behov av sol, värme och rörelse.
För som jag sagt innan; jag är född i rätt land men lever i fel.
Min kropp är helt enkelt inte gjord för kyla, mörker, fukt och stillasittande liv.
Den är gjord för solsken, ljumna vindar och rörelse.

Något denna svenska sommar tydligen inte alls vill bjuda på när solen gömt sig (utom när jag jobbar) och mina fötter strejkar. :-(
[Comments]
Monday 2009-07-27 00:25
Author: Anders Gustafson
Fotoalbumen uppfräschade
Nu har våra fotoalbum utökats med en massa nya (och även äldre) bilder från diverse aktiviteter.

Dessutom har webbgränssnittet skrivits om, med några nya funktioner och sidor. Förhoppningsvis underlättar det både navigering och upplevelse.
[Comments]
Sunday 2009-07-26 16:16
Author: Ingmarie Nilsson
Tomt...
Ingen Marie eller Sten kvar i Falun för de har styrt kosan norrut.

Ingen Neo eller Zick-zack heller som håller mig (och matte Marie) sällskap i skogen och tigger (läs stjäl) blåbär från bärplockarna. ;-)

Mina fyrbenta löpar-buddies
Mina fyrbenta löpar-buddies

Faktum är att jag inte ens själv är kvar i Falun för nu är det tåget ner till 08-land (igen) och jobb (igen). :-(

Så nu är mina darlingar lämnade helt själva åt sitt öde.

Undra hur de ska klara sig...

Blir nog väldigt långsamt, trist och tjatigt.
Och ensamt.
Rent av långtråkigt!

För inte kan de väl tycka att det blir lugnt och skönt utan yrvädret (slavdrivaren) I. Nilsson där hemma?

Nej, jag tänkte väl det. ;-)
[Comments]
Sunday 2009-07-26 09:48
Author: Ingmarie Nilsson
Klokmugg
Den här muggen är bara bra och en som jag borde dricka ur varje dag.
(Kanske t.o.m. alla borde det??)

Hittade den hos vännen Caroline.
"Life is good"
"Life is good"

"Do what you like and like what you do"
"Do what you like and like what you do"
[Comments (2)]
Sunday 2009-07-26 09:43
Author: Ingmarie Nilsson
Fest
Eftersom Marie och Sten ska puttra vidare norrut efter pausen i Falun så har de sin lilla husvagn med sig.

Jag och my darling var ju då liksom bara tvungna att testa på det där livet lite grand så i går kväll bjöd de in oss på en riktig myskväll.

Sten och Marie
Sten och Marie

Testade att sitta utanför och slappa.
Dricka vin och fundera över vad det egentligen är för typer som campar. ;-)


Och mat blev det.
Och mys.
Och skratt.
Och prat!
I massor!


Tur vi hade cyklarna som tog oss hem för jag tror banne mig inte att jag hade orkat att gå.
(Det var kanske inte bara matens "fel"...;-) )
[Comments]
Saturday 2009-07-25 23:38
Author: Ingmarie Nilsson
Nu tycker jag kranen kan stängas av
Det må ha varit aldrig så tufft för löparna i Swiss Alpine men jag tror då att jag och Marie hade det klart blötast.
(Och då menar jag tyvärr inte av svett...)

Marie och jag efter bara löpturen. Totalt genomblöta
Marie och jag efter bara löpturen. Totalt genomblöta

Och inte blev vi precis torrare av att hoppa i poolen efteråt.

Eller rättare sagt; det märktes inte direkt någon skillnad.

Men kul var det för man kan ju faktiskt inte annat än skratta åt eländet.
[Comments]
Saturday 2009-07-25 23:33
Author: Ingmarie Nilsson
Historiskt
I dag har Swiss Alpine marathon gått av stapeln.

78 km i extremtuff terräng och dessutom på höghöjd.
Med andra ord inget man snyter ur näsans så där bara...

Dagens lopp blev historiskt på flera sätt.

Jonas Buud vann för tredje året i rad, något ingen annan gjort tidigare, på den smått fantastiska tiden 5.48.43. (Det betyder en snitthastighet på 4.28 min/km.)

Men det var alltså inte nog med det.

Det blev dubbelt svenskt när Lena Gavelin som första svenska någonsin vann damernas lopp på finfina 6.41.30. (Snitthastighet på 5.09 min/km).

Jag är stum av beundran för bådas prestationer är helt galet bra!

Wow!


[Comments]
Saturday 2009-07-25 00:13
Author: Ingmarie Nilsson
Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge
När längtan blir för stark bara måste man göra något åt den.

Sist jag träffade några av mina allra äldsta och käraste vänner, Marie och Sten, är över två år sedan.

Inte för att vi inte har velat utan bara för att våra liv har varit så helt totalt osynkade.

Det var löpningen som förde oss samman någon gång för evigheter sedan, men även om vi fortfarande kutar så är det inte den som håller oss samman utan det är den djupa, underbara vänskap vi utvecklat under alla dessa år.

Marie med efternamnet Söderström-Lundberg är inte helt okänd inom löparvärlden.
I många år härjade hon runt på löparbanorna både i Sverige och världen och hon har bl.a. vunnit Stockholm Marathon inte mindre än tre gånger.

Sånt ger r-e-s-p-e-k-t.

I dag jobbar hon bl.a. med hundrehabilitering och driver framgångsrikt sitt företag Dynamic rehab i Linköping.

Men nu var vi bara "tvungna" att ses igen.

Värken i magen och den stora saknaden blev för stor.
Trots den långa tiden sen sist var det som i går.

Visst är det märkligt?

Marie, Sten och deras två hundar Zick-zack och Neo (Som inte är ett dugg blyg och därför gömmer sig bakom husse, utan bara helt omöjlig att få att sitta still längre än 1 sekund. ;-) )
Marie, Sten och deras två hundar Zick-zack och Neo (Som inte är ett dugg blyg och därför gömmer sig bakom husse, utan bara helt omöjlig att få att sitta still längre än 1 sekund. ;-) )

Sten har blivit en lika god vän han och nu när de båda äntligen är här ska jag njuta.
[Comments]
Friday 2009-07-24 15:22
Author: Ingmarie Nilsson
I need help!
Foten bråkar.
Fortfarande och trots att jag pysslat, gullat, ömmat och fjäskat för den.

Visst är det bättre, men långt ifrån bra.

Har ringt minst tio olika läkare och "fot-specialister" (det där är ett ord som innebär en sanning med modifikation har jag lärt mig...) men antingen så har de semester, stängt för dagen (telefontiden är begränsad till några ynka timmar på f.m. så här på sommaren nämligen), vet de inte vad jag pratar om (och då är de bara att stryka från listan) eller så finns det ingen tid förrän i typ september.

Innan dess har jag ju ruttnat!

hur och vad ska jag göra?

Vet du någon bra idrottsläkare/fotspecialist i Falun med omnejd eller Stockholm?

Let me know!

Omedelbums. :-)
[Comments (2)]
Friday 2009-07-24 10:19
Author: Ingmarie Nilsson
Falun, Dalarna, Sverige, världen
Juli 2009

En typisk dag?Sommar!
Var är du?
[Comments (4)]
Thursday 2009-07-23 22:12
Author: Ingmarie Nilsson
Inspirerande Tv-tips
Kollade på Svt:s Friidrottskväll som sändes i kväll. (repris 24/7).

Det handlade bl.a. om det Etiopiska löparundret och vi får följa några av de allra, allra bästa både på träningen och med in i deras hem.

Vill jag springa?
Vill jag träna hårt?
Vill jag bli dödens trött av hårda intervaller.
Vill jag ha fötter som klarar löpa många mil?

Blev jag i-n-s-p-i-r-e-r-a-d?

Svaret antar jag att du redan vet...
[Comments]
Thursday 2009-07-23 21:58
Author: Ingmarie Nilsson
(Plågo)andan (?) I.Nilsson
En del av mina (stackars?) vänner drillas (plågas??) mer än andra.

I går var det Caroline.

I dag Maria.

Inte nog med att hon fick stå ut med mig på löpturen i förmiddags.
I eftermiddags drog jag även med henne till Vibes för en liten test. ;-)

Tror i och för sig inte att hon mått allt för dåligt av varken det ena eller det andra.
Snarare tvärtom för massagen och stretchen-det är grejer det! :-)

"Rumpstretch  på "plattan" är grymt bra!
"Rumpstretch på "plattan" är grymt bra!
[Comments]
Thursday 2009-07-23 18:46
Author: Ingmarie Nilsson
Lugn i lägret igen
Det är kul att folk engagerar sig i saker och ting och har ett intresse, men i vissa fall vet i sjutton om jag tycker det är så bra alltid...

Som i går.

Hela lilla Falun var fullkomligt nerlusad av bilar och traktorer (jodå!) för det var cruising i stan.

Inte nog med att det var den "vanliga" festen med 100-tals olika veteranbilar, amerikanare och allsköns monsterbilar (en gammal Ford hade t.ex. en tomte på släde uppe på taket..) där den ena vrålar högre än den andre och dunket från stereoanläggningarna hörs flera mil bort.

Det var alltså även premiär för veteran-traktorträff vid Falu gruva.
"Grållarna" (d.v.s Harry Ferguson traktorer) samlades för gemensam färd på en av de tre slingorna som det skulle köras runt på.

Tydligen är just Dalarna väldigt "Grålletätt" då 260 av de totalt 6500 medlemmarna i Sverige bor just här.
Intressant...

Så där for alla dessa fordon runt, runt, runt och avgasröken låg som ett tjockt, tungt lock över hela staden.
Ljudet ska vi bara inte tala om!

För att inte tala om alla människor som stod och kollade! (Egentligen skulle jag vilja kalla det glo men då blir väl någon förnärmad...)
15 000 personer hade samlats.
Måste vara i princip varenda Falubo + samtliga turister. ;-)
Stående, på filtar, i stolar, på cyklar, i andra bilar, sittande på rullatorer och i barnvagnar. (De sistnämnda fick nog inte välja själva förstås.)

Utom då jag som förgäves försökte komma igenom stan.
Det slutade med att jag fick cykla runt hela spektaklet.

Nej, det där "intresset" går faktiskt över mitt förstånd.
Kan de inte börja med kromade trampbilar i stället?

Eller varför inte börja springa?
Då skulle de dessutom höra applåderna. :-)
[Comments (3)]
Wednesday 2009-07-22 22:01
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans (värdelösa) vetande
En näbbmus kan bara vara utan mat i två timmar innan den dör av svält.

[Comments]
Wednesday 2009-07-22 21:56
Author: Ingmarie Nilsson
Så var det de där vibbarna igen (Eller; oj vad jag tjatar ....)
För att få min goa vän Caroline att riktigt, riktigt förstå hur enastående bra Powerplate-träning är så drog jag med henne till Vibes för ett intro-pass.

Stackarn visste och förstod nog inte riktigt hur bra och hur jobbigt det där kan vara... ;-)

Anders Lind som driver Vibes tar träning och introduktion på stort allvar, inget lämnas därhän, och med samma entusiasm som alltid gav han Caroline en lektion på över en timme!
Sånt kallas kund-s-e-r-v-i-c-e

Men då hann de med i princip allt.
Träning, massage och stretch.

Anders visar Caroline en av alla övningar man kan göra på "plattan". (Det finns över 400 olika så risken att inte hitta någon bra eller tröttna är ganska liten... )
Anders visar Caroline en av alla övningar man kan göra på "plattan". (Det finns över 400 olika så risken att inte hitta någon bra eller tröttna är ganska liten... )

Vackra Jenny, som jobbar där ibland, tränade i "båset" jämte mig och körde minst lika hårt som Caroline.

Jenny låter plattan massera ryggen efter passet. Tokbra!
Jenny låter plattan massera ryggen efter passet. Tokbra!

Själv mesade jag.
Eller nja.
Nu ljuger jag.
Lite.
Körde faktiskt igenom hela kroppen.
Ordentligt!

Det konstiga är att även om jag går dit för att bara "vibba" (d.v.s stretcha och massera) så blir det ändå nästan alltid att jag gör några övningar bara för att det är så kul!

Snälla Anders lät mig låna det magiska ljuset (lasern) igen.

Min lilla (nåja) fot får hjälp att må bra
Min lilla (nåja) fot får hjälp att må bra

Laser+vibb=glad fot=sant :-)
[Comments (2)]
Wednesday 2009-07-22 21:36
Author: Ingmarie Nilsson
Resultatet:
Om du undrar hur det gick med mina ben som var fulla av spring.

60 minuter med i princip inget ont alls i fossingen.

Jiiihaaa!!!!!

Avslutade med (det snudd på obligatoriska) wet west-passet, lunch i solen och sällskap av goa vännen Maria och senare även lika goa vännen Caroline..

Livet är bra fint... :-)
[Comments]
Wednesday 2009-07-22 10:09
Author: Ingmarie Nilsson
It´s all about money
På tal om den beryktade svininfluensan.

Jag tror fortfarande att det är en extremt överdriven hysteri runt den och ett sätt för läkemedelsbolagen att hiva in stora mängder pengar.
Nu börjar jag bli mer och mer säker.
Läs mer här.
[Comments (2)]
Wednesday 2009-07-22 10:00
Author: Ingmarie Nilsson
Kan det vara så...
...att foten faktiskt är bättre (bra?) i dag?

Den känns stel men jag går omkring utan att halta och jag tycker mig höra hur den säger; vill ut och springa!
(Eller är det bara ett eko av mina egna tankar...)

Men det är väl bäst att lyssna på det där och prova kuta!
Funkar ju inte att sitta här och uggla när solen skiner, jag är ledig och benen är fulla av spring!


[Comments]
Tuesday 2009-07-21 21:51
Author: Ingmarie Nilsson
Önskningar
Konstigt.

När jag är frisk så har jag (nästan) hur många önskningar som helst, men nu när jag är "sjuk" (i foten) så har jag bara en.

Att inte ha ont!!
[Comments]
Tuesday 2009-07-21 20:11
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
Att ta första steget är den viktigaste delen av varje upptäcktsfärd och utan tvekan det mest betydelsefulla

/Platon

Grand Canyon, USA
Grand Canyon, USA
[Comments]
Tuesday 2009-07-21 14:43
Author: Ingmarie Nilsson
Uppdatering
För dig som undrar.
Tån är bättre i dag.
Mycket bättre.
Typ 50 gånger!!!
Minst!

Men inte fullt springbar.
Så det blev (is)poolen i morse.

Det värsta är inte att gå i den utan upp ur den.

Sablans vad kallt!

Men bastun var varm och snart ska jag till AndersVibes för mer laserbehandling.
i morgon!

Då!

(Ja, jag är nästan alltid lika löjligt positivt optimistisk när det gäller löpningen om skadan inte är allt för svår, typ brutet ben, för jag vet att det kan vända väldigt snabbt åt både det ena och andra hållet.)

[Comments]
Tuesday 2009-07-21 14:33
Author: Ingmarie Nilsson
Sommar, sommar
Den är inte där ute men i radion finns den!

Dagens Sommarpratare var modeskaparen Johan Lindeberg. (Som jag i ärlighetens namn knappt hört talas om...)

-I mitt program kommer jag att berätta om min resa från de anarkistiska åren i Lund till 80-talsyuppie, varumärkesbyggare och designer.
Mina 23 flyttar på 13 år. Och om min dotter som tycker att jag är som en mamma. Musiken refererar till mina modeshower och artister som jag samarbetat med. Jag spelar också min dotter Blues favoritmusik. Depeche Mode kommer definitivt att dominera.

Fantastiskt bra!

Don´t miss it!

Det finns fler än jag som har myror i brallan och flyttar stup i kvarten, som har en stark passion och som gillar DM.

T.ex. den här underbara, tänkvärda låten;[Comments]
Tuesday 2009-07-21 09:52
Author: Ingmarie Nilsson
Skrämmande siffror
Läser i DD om de stigande självmordssiffrorna.

Cirka 1500 människor tar sitt liv varje år i Sverige.
Det är en person var sjätte timme!

I åldersgruppen 15-44 år är självmord den vanligaste dödsorsaken.
Varje år dör över tre gånger så många av självmord som i trafiken.

Detta är helt fruktansvärt!

Att få hjälp när man mår psykiskt dåligt måste vara lika "lätt" som när man har en fysisk skada.
Och vi måste våga vara mer öppna och prata om detta.

Att må psykiskt dåligt är inte "fulare" eller "sämre" än att ha brutit ett ben, ha magsår, diabetes eller ryggskott men ändå skäms många för det och varken vågar eller kan be om hjälp.

Varför är det så?

Att gå i terapi av något slag är inget nederlag.

Jag kan t.o.m. anse att de allra allra flesta någon gång i sitt liv borde göra en liten terapi-session. Inte för att man nödvändigtvis mår dåligt utan för att det helt enkelt är nyttigt att stanna upp, ifrågasätta och få perspektiv.

Men kanske många tvekar dels för att det tar tid, och dels för att det är läskigt.
För vem vet vad som kommer fram?
Tänk om jag "kommer på" att hela mitt liv är en livslögn?
Men det kan även vara riktigt spännande!

Det krävs en hel del mod och vilja för det kan vara tufft, och kanske även oerhört jobbigt, att möta sig själv och sina "inre demoner". (De finns mer eller mindre hos alla och är helt normalt!)

De som ändå vågar är på något vis ändå väldigt starka människor mitt i det "svaga".
Om fler vågar berätta att de går i terapi av något slag så kanske "fulhetsstämpeln" försvinner och fler vågar ta hjälp när de mår dåligt?

Något måste hur som helst göras för inte ska väl 1500 människor dö varje år av psykisk ohälsa?
[Comments (2)]
Tuesday 2009-07-21 09:27
Author: Ingmarie Nilsson
Skogsväxt
Gnället till trots.
Det är inte bara elände här i Dalarna.

Vi har det väldigt fint och vackert i skogen och det går att hitta både blåbär, björnar, kantareller och...


[Comments]
Monday 2009-07-20 19:31
Author: Ingmarie Nilsson
Bra vibrationer
Ja, ja. jag vet att rubriken lite låter som den där schlagerdängan med vem det nu var (Kicki D.?) men jag syftar naturligtvisPowerplate-vibbarnaVibes. :-)

Powerplate-träning är också en sån där sak, precis som
wet west träningen i förmiddags (och en himla massa andra dagar) som gör mig glad och välmående.
Genom forskning så vet man att vibrationsträningen frigör en rad olika hormoner så egentligen är det inte så himla konstigt.

Men ändå är det det.
Smått obegripligt och ofattbart när jag börjar tänka efter.
Små, små skakningar på olika våglängder som sätter igång en rad processer i den fantastiska maskinen kroppen.

Rent fysiologiskt kan det vara ganska "enkelt" att förklara men att sen förstå och greppa vad de där små ämnen gör med tankarna, medvetandet, känslorna...
Det är magi för mig.
Så förklara gärna om du kan!

Snälla, skickliga Anders Lind som driver detta mitt extrahem, kollade min tå med.
Den där fjompiga som gör ont just nu.

Han tror som jag.
Att det är en överansträngning och inflammation i tån. (Sen kan man ju alltid fundera på hur det har blivit så...)
Han behandlade med laser och i morgon blir det lite påspädning av det "magiska ljuset".

Faktum är att jag faktiskt tror (vill tro) att det känns bättre!

And why not?
Än sker det magiska under i vår konstiga värld, så det kan förstås ske även i lilla Falun.
[Comments (2)]
Monday 2009-07-20 16:07
Author: Ingmarie Nilsson
Den svenska välfärden
Hemma igen.
Ringde vårdcentralen här i Falun för att boka in en tid för att få någon slags diagnos på den här förgrymmade vänsterfoten.

Något är ju knas.

Trodde i min enfald att jag borde få någon tid inom närmsta veckorna.
Det heter ju att vi har vårdgaranti, valfrihet, lika vård och andra fina, vackra ord.

Snick snack!

Den 26:e augusti var första tiden.
Om över en månad!

Ska jag behöva ta upp tid och plats på akuten för att det är sån väntetid?
Eller ringa igen och säga att jag inte ens kan gå för att det gör så ont. (Även om det är lite överdrivet...)

Men det är ju lätt så det blir när man inte får träffa en läkare inom rimlig tid!

Om jag går runt med det här, eller vem som helst som har någon lite "halvakut" åkomma, utan behandling så kan det ju bli mycket värre och mycket mer svårbehandlat.
Kanske kräver både operation, lång rehabilitering, sjukskrivning m.m. m.m.

I det här landet måste du antingen vara riktigt, riktigt sjuk för att få snabb vård (och ibland hjälper inte ens det. Jag vet tyvärr av egen erfarenhet) eller så måste du vara så frisk att du kan vänta länge.

Fastän jag jobbat inom landstinget i så många år så förstår jag inte hur det här egentligen fungerar.
Eller kanske det är just det?
Det fungerar inte och då går det inte heller att förstå.

Jag vet ju med att när jag väl har fått komma till en läkare på vårdcentralen så skriver han/hon en remiss som jag sen måste skicka till sjukhuset som i sin tur skickar till den specialistläkare jag vill ska kolla på min fot eftersom denne finns i ett annat landsting.

Ibland skäms jag nästan för att vara en del av detta verkligen sjuka system för ingen kan väl säga att det är särskilt effektivt?.

Någon som vet en genväg (eller kalla det gräddfil om du vill) så let me know!
[Comments]
Monday 2009-07-20 15:46
Author: Ingmarie Nilsson
24h i Sandviken
Sov över hos Caroline i Sandviken. Det blev en sen kväll med en väldans massa prat och skratt, men vi var ändå uppe i ottan.

(Eller ok, inte mycket "ottan" kanske men tidigt för att vara en ledig dag. Om du frågar mig alltså...)

När rullgardinerna rullades upp var det nära på att jag trodde jag sovit i typ två månader för det var höst ute.

Regn, regn, blåst, dystert, mer regn.
Och ond tå/fot.
Lagom muntert.
Rättare sagt, riktigt, riktigt t-r-i-s-t.

Men jag hade ju tack och lov Caroline som drog i väg mig till Valbo badet. :-)

Inte en endaste kotte i plurret. Konstigt va? ;-)
Inte en endaste kotte i plurret. Konstigt va? ;-)

Men regn eller inte, här skulle köras wet west!
Och som vi körde!
10x5 min. med 1 min. vila.
Tog i så svetten nästan började komma i pannan. (Och det säger en del för det var då inga Floridatemperaturer i varken vattnet eller luften.)

Två av världens (?) mest entusiastiska ww löpare
Två av världens (?) mest entusiastiska ww löpare

En sak är säker, förutom att det var jobbigt, jag mådde (mår) mycket bättre nu än före passet.
Träning är bästa "terapin".

Dessutom är foten bättre. :-)
[Comments (2)]
Sunday 2009-07-19 22:19
Author: Ingmarie Nilsson
I brist på att kunna själv...
...går det (nästan) lika bra att se på när andra springer.
Sablans lyllos!

Träffade min fina, underbara vän Caroline från Sandviken för ett gemensamt wet westpass (tur jag gillar det med tanke på att det blivit en hel del i dag...) och en tur till Gävle för att kolla på Valbo games och heja på våra klubbkompisar.
Kajsa Berg (i gult fint Huddingelinne) i full fart på 1500 meter
Kajsa Berg (i gult fint Huddingelinne) i full fart på 1500 meter

Och här är Catharina. Så snabb att jag knappt hann med!
Och här är Catharina. Så snabb att jag knappt hann med!

Jag och Caroline i regnet
Jag och Caroline i regnet


I morgon är en annan dag och , då är min tå smärtfri igen.
Jajjemensan.
Så blir det.
Punkt.
[Comments]
Sunday 2009-07-19 21:38
Author: Ingmarie Nilsson
:-(
Gav mig ut i förmiddags för veckans långpass men kom inte längre än en minut bort.

Vänsterfoten sa tvärstopp.
Eller rättare sagt "pektån" och området runt den.

Det är just där ömheten har suttit den senaste tiden.
Inte hela tiden.
Ibland har det varit helt smärtfritt både länge och väl för att bara helt plötsligt göra skitont.

Just nu är det svullet, värker och det känns som om jag har en stor sten under foten när jag går.

Kan en (stress)fraktur bete sig så?

Jag har ju tidigare haft Morton´s neurom och har hela tiden trott att det varit det som spökat.
men nu tvivlar jag.
Dels för att det inte är mellan tredje och fjärde tån det gör ont längre (där neuromet satt/sitter) utan alltså andratån.
Och dels för att det är mer svullet än vad jag kan minnas att det var med neuromet.
(Men jag har som bekant väldigt kort minne...)

Så det blev en himla massa springande i poolen i stället.

Fattas bara att jag blir vattenskadad med... :-(
[Comments (2)]
Sunday 2009-07-19 09:28
Author: Ingmarie Nilsson
MTB-SM
Min lilla erfarenhet av MTB har gjort att jag har fått världens respekt för de som utövar sporten.
Det är tufft, svårt och fullkomligt livsfarligt om du frågar mig.

Under hela helgen arrangeras MTB-SM här i Falun och naturligtvis var jag "tvungen" att kolla lite på galenskapen.

1:a dam. Alexandra Engen. Helt överläsen!
1:a dam. Alexandra Engen. Helt överläsen!

Anders fotar. Om någon vill ha foto från dagen har han TON att välja mellan
Anders fotar. Om någon vill ha foto från dagen har han TON att välja mellan

Rena papparazzian! Anders Lind från Vibes i full action
Rena papparazzian! Anders Lind från Vibes i full action

Oavsett vad man tycker så är det fart och fläkt, hiskeliga vurpor, mycket lera och gegga.
Inget för mig alltså.
Jag är på tok för mesig. Skulle ha bromsat i nedförsbackarna.
Och sprungit uppför med hojjen jämte. (Det är nämligen svårare än man tror att cykla i brant uppförsbacke!)

Starten för männen och det var en..
Starten för männen och det var en..

...helt GALEN fart de höll. HELA tiden!
...helt GALEN fart de höll. HELA tiden!

Och snabbaste mannen, Magnus Palmberg, var så snabb att jag inte hann med med kameran...
Och snabbaste mannen, Magnus Palmberg, var så snabb att jag inte hann med med kameran...

Depån. Det "jobbiga" är att pajjar cykeln en meter EFTER får man inte gå tillbaks. Gäller med andra ord att planera när man ska ha punktering eller när kedjan ska hoppa ur. ;-)
Depån. Det "jobbiga" är att pajjar cykeln en meter EFTER får man inte gå tillbaks. Gäller med andra ord att planera när man ska ha punktering eller när kedjan ska hoppa ur. ;-)

Prispallen. För att du ska förstå hur STOR den är så kan jag berätta att Anders är över 2 meter lång. Ingen pall för trötta marathon-löpare alltså...;-) Med andra ord: Cykla MTB 38,5km (som herrarna) är inte lika jobbigt som att springa samma sträcka...
Prispallen. För att du ska förstå hur STOR den är så kan jag berätta att Anders är över 2 meter lång. Ingen pall för trötta marathon-löpare alltså...;-) Med andra ord: Cykla MTB 38,5km (som herrarna) är inte lika jobbigt som att springa samma sträcka...

Vill ni kolla mer bilder så kika in på Öijers sida. Där finns massor!
[Comments]
Saturday 2009-07-18 21:27
Author: Ingmarie Nilsson
Familjen olika
Lunch ute i dag.

Alltså ute i trädgården.
Med egenkockad mat. :-)

I vår lilla familj är det tack och lov ingen fajt om var vi ska sitta.
Vi har nämligen helt olika önskemål.
Elvira vill vara i gräset. Gömd!
Elvira vill vara i gräset. Gömd!

Anders vill sitta i skuggan medan...
Anders vill sitta i skuggan medan...

...jag vill sitta i solen! :-)
...jag vill sitta i solen! :-)

[Comments]
Saturday 2009-07-18 21:18
Author: Ingmarie Nilsson
Blött. Men inte av regn
Åter det där märkliga.

Att kroppen känns halvseg (läs stentrött) men lusten och viljan att springa hårt ändå finns där och är så stark att jag liksom bara "måste".

Så det blev de här dojjorna i dag;

Mizunoskorna = hårdkörning ;-)
Mizunoskorna = hårdkörning ;-)


10x300m + 5x200m med 1 min. vila på Faluns nylagda fina bana.
Fick viss draghjälp av min darling på slutet.
Han kanske inte är lika seg och uthållig som mig, (eller lika tjurig) men han har bra fart i benen och är perfekt som draghjälp på slutet av en intervall.

Tyvärr hjälpte inte ens det till att få benen att springa fortare men så här efteråt är jag ganska nöjd ändå. :-)

För det gjorde inte ont någonstans, (fötterna börjar skumt nog oftast inte ömma förrän efter jag sprungit), roligt pass, mycket energi i kroppen, det var strålande sol och varmt.

Svetten fullkomligt rann om mig!
Var tvungen att stå kvar ute tills jag svettat klart för att skona golven i lägenheten. ;-)
Svetten rann i strida strömmar
Svetten rann i strida strömmar

Precis som jag vill att det ska vara.:-)
[Comments]
Friday 2009-07-17 21:14
Author: Ingmarie Nilsson
Hett tips!
Lyssna på Cecilia Frodes Sommar i P1.
Nu!

Du kommer inte att ångra dig.

I say no more. :-)

Hennes egen beskrivning av programmet;

I mitt program tror jag att jag ska prata om allt det som alla de andra ska prata om fast min version av det hela och med musik. Livet, kärleken, döden och livet igen. Och den stora tacksamhet vi alla måste komma ihåg att känna…
Eller så kanske det blir nåt helt annat och med musik!
[Comments]
Friday 2009-07-17 17:30
Author: Ingmarie Nilsson
Tänk om alla kunde...Undra hur det skulle bli då?
Så är jag på väg hem igen.

Hem till Falun, till mina älsklingar, min säng, de vanliga löparrundorna, läsa DD vid frukosten, vibba, bassängen på Lugnet och framförallt till tystnaden.
I storstan är det ett ständigt brus och allt är upp-speedat till max.

Fatta mig rätt. Jag gillar Stockholm.

Absolut!

Det finns många tysta oaser och jag har massor av bra löprundor där.
I dag blev det t.ex. rundan Henriksdal-Söder Mälarstrand-Hornstull-Årsta-Hammarby sjöstad och åter Henriksdal.

Fullt av folk överallt.
Och massor av löpare.
Gamla, unga, små, stora, tjocka, smala, rödhåriga, svarthåriga, tunnhåriga.
Alla varianter både storleksmässigt och löpmässigt.

Det slår mig att det är ganska många som har tagit just löpningen till sitt hjärta och använder den som motionsform.
Sånt gör mig glad.
För oavsett fart, längd eller ambitioner så ger det så mycket glädje, och framförallt hälsa, att (kunna) springa.
Oavsett fart, längd, stil och kläder.

Spring i benen i Arizona, USA
Spring i benen i Arizona, USA

Favoritrundorna i 08-land finns dock i och runt Björkhagen, Nackareservatet och Hellasgården.
Trots att jag har varit ute ruggigt tidigt hela veckan så har jag inte varit ensam där ute i skogen.

Med en tyst nick hejar jag på mina vänner.
För en löpare är vän med alla andra löpare.

Tänk om alla sprang.
Lite eller mycket.
Snabbt eller långsamt.

Vilken fantastiskt bra och vänlig värld vi skulle ha då. :-)
[Comments]
Friday 2009-07-17 16:22
Author: Ingmarie Nilsson
(Låtsas)sanningar
Statistik och undersökningar i all ära men vissa (kanske t.o.m väldigt många) bör man ta med en stor nypa salt.

Posten och Tele2 har precis gjort en undersökning om vad som är det populäraste sättet att skicka en sommarhälsning på.

Tele2 kom fram till att mms är absolut mest poppis.

Posten å sin sida kom fram till att vykort är det som gäller.

Intressant!
Eller hur?
Båda vann!
Ungefär som när barn tävlar och alla får första pris för att ingen ska bli ledsen.

Undersökningarna var gjorda av dem själva vilket inte känns särskilt seriöst...

Det går att få fram i princip vad som helst med statistik och s.k. undersökningar.
Sen är det bara att göra så det ser "bra" eller "dåligt" ut beroende på syftet.

Hoppas SMI:s uppskattning och befarande av den nya influensan inte var utförd på samma (skumt subjektiva) sätt.

För som sagt var;
som man frågar får man svar.
[Comments (4)]
Friday 2009-07-17 09:58
Author: Ingmarie Nilsson
Hysteri
Så var det igång igen.

Hysterin runt "svininfluensan" eller som den helst ska kallas; "den nya influensan".

Gravida och kroniskt sjuka ska prioriteras för att få vaccin.
Och barn.
Och sjukvårdspersonal.
Och sen alla de som jobbar inom samhällets viktiga tjänster för Sverige måste ju rulla på trots influensa. (Det talas på vissa ställen t.o.m. om samhällskatastrof. Så farlig är visst denna "nya" influensa.)
Pensionärer är för ovanlighetens skull tydligen inte prioriterade men alla oroliga, gamla som unga, kommer såklart att kräva vaccinering de med.

Symtomen är de klassiska med feber, värk i kroppen, ev. diarré och kräkningar.
Inte kul men är det verkligen "nytt" och är det verkligen så himla katastrofalt?

SMI (Smittskyddsinstitutet) har gjort någon slags uppskattning om att minst 4,3% av svenskarna kommer att smittas. I runda slängar ca. 400 000 personer.

Sedan influensan först upptäcktes i Mexico har, enl. WHO, influensan som mest smittat 0.043% av något lands befolkning. (Chile)

0.043%!!!

Varför skulle Sverige drabbas 100 gånger mer?

Jag betvivlar inte att det kommer en "ny influensa" men denna galna hysteri börjar bli löjlig.
Det kommer "nya" influenser varje år!

Kanske blir jag straffad med jordens värsta influensa, men jag börjar mer och mer tro att det är ett sätt för läkemedelsbolagen att få sälja.

Vad tror du?
[Comments (2)]
Thursday 2009-07-16 20:15
Author: Ingmarie Nilsson
Snart fri
Inne på 11:e timmen på jobbet. En kvar. Och 15 minuter.

Ja, bara så du vet.;-)

I morgon åker jag hem till mina två darlingar. :-)
Och där ska jag stanna en hel vecka!
[Comments]
Thursday 2009-07-16 08:20
Author: Ingmarie Nilsson
Filmtajm
Första dagen på resten av ditt liv är regisserad och skriven av
Rémi Bezançon. Filmen är en berättelse om de fem personerna i familjen Duval.


Pappa Robert Duval (Jacques Gamblin) är taxichaufför och storrökare vars far alltid behandlat honom som ett barn.
Mamma Marie-Jeanne (Zabou Breitman) är en f.d. hippie men som numera är hemmafru och ser det som sin livsuppgift att se till så familjen är samlad.
Deras tre barn heter Albert, Raphael och Fleur. Alla totalt olika och med helt skilda drömmar och mål.

Man får ta del av en för vardera familjemedlem viktig händelse inom familjens liv mellan 1988 och nutid. Ett tillfälle som symboliserar Den första dagen på resten av ditt liv.

Regissören använder musiken på ett mycket effektivt sätt för att fånga tidsandan. Han blandar även filmstilar lite hur som helst och är inte rädd för att gå från smärtsamma stunder till helt galen komik.

Man får följa familjen i knappt tjugo år och när filmen är slut saknar jag dem allihop. Jag hade velat se mer.
Fransk film är ofta väldigt bra och den här är inget undantag.

Ingmaries betyg:
5 av 5 möjliga
[Comments]
Thursday 2009-07-16 08:14
Author: Ingmarie Nilsson
Sant eller inte?
Det ser så otroligt mysigt, rogivande och fridfullt ut att bo i någon av alla husbåtar som finns på Söder.

Särskilt dagar som den här när solen skiner, luften är varm och vindarna svaga.

Men är det en idyll eller är det bara en illusion och en slags romantiska griller i min hjärna som gör att jag tror att det är så?
[Comments]
Wednesday 2009-07-15 20:49
Author: Ingmarie Nilsson
Kommer du ihåg?
Blev påmind när jag lyssnade på Joe Labero i Sommar i P1.
Vilka coolingar de var de här två!
[Comments (4)]
Wednesday 2009-07-15 09:53
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans värdelösa vetande
Abraham Lincoln var längre än både Karl XII och Adolf Hitler.

/ "Bennyhills" (Fortunecity)

[Comments]
Wednesday 2009-07-15 09:45
Author: Ingmarie Nilsson
Ibland önskar jag att jag valt något annat
Ute skiner solen från en klarblå himmel.

Ljumna vindar och doft av blommor och gräs.

Och här sitter jag.
Inne. (Suckar högt)

Just sådana här dagar önskar jag att jag hade ett annat jobb.
Ett utejobb.

Typ parkarbetare, badvakt, kanske knega på något mysigt utecafé vid vattnet eller professionell löpare.

Få betalt och njuta av den svenska sommaren.
Vore allt bra fint!

Eller varför inte vara så snuskigt snorrik så att jag inte ens behöver jobba? ;-)
[Comments]
Tuesday 2009-07-14 20:16
Author: Ingmarie Nilsson
Nilssons lilla (obetalda) extraknäck
Att det kan vara svårt att läsa och förstå vad det står på skyltar begriper jag (kan ju vara både dyslexi, språksvårigheter, analfabetism eller någon bokstavskombination som gör det hela extra besvärligt och det säger jag inget om) men nog borde man förstå vad det betyder när det är stora, stora, riktigt fetestora, pilar som visar riktningen?

Men tydligen inte.

Åtminstone inte på Eriksdalsbadet här i 08-land.

Vet att jag har beklagat mig mer än en gång innan (och jag vet med att det är ett riktigt i-lands lyx-problem) men jag blir tokig på alla puckon som ska simma, crawla och hoppa kors och tvärs och helst rakt mig.

I dag var det en knasboll som for som en raket fram och tillbaks i bassängen, så både jag och andra simmare for runt likt flöten på ett stormigt hav.

Inte hörde han heller när de förskräckta tanterna sa ifrån eller ens såg när han simmade på någon.
Han bara fortsatte som en jädrans ångbåt med turbomotor. (Om det nu finns någon sådan? Annars har jag precis uppfunnit en!)

Badvakterna hade nog tagit siesta för de syntes ingenstans. (Och där är förresten en annan grej! De ska ju bevaka badet men allt för ofta är de bara puts väck!)

Förstod att han inte skulle sluta så det var bara att plocka fram det tunga artilleriet.

Min röst.;-)

Precis när han vände (då var han nämligen tillfälligt uppe med huvudet över ytan) så viftade jag med armarna och vänligt men bestämt sa jag att det fanns en särskild bana för snabbsim. (Kalla det gärna fjäsk om du vill...)

Först blev han skitsur och började gorma som bara den.
Men jag tror han innerst inne fattade att han gjorde fel, och att det ändå blev bra, för han simmade över till "lekdelen" som var helt tom.

Det rådde åter frid och fröjd i motionsdelen. :-)

kom badvakterna.
När jag gjort deras jobb.

Vilka slinsare!
[Comments]
Tuesday 2009-07-14 19:16
Author: Ingmarie Nilsson
Samma, samma och samma igen
Jobbar, jobbar, jobbar, jobbar, sover, jobbar, jobbar, jobbar, äter, jobbar, jobbar, äter, jobbar, jobbar, tränar, jobbar, jobbar, jobbar, sover, äter, jobbar, jobbar, jobbar, tränar, jobbar, jobbar o.s.v. o.s.v.

Vad gör du?
För det är väl inte bara jag som inte har semester?
[Comments (4)]
Tuesday 2009-07-14 05:10
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
Fördjupa dig inte i sorgen, utan låt sorgen fördjupa dig

/Erika Bjerström i "Sommar i P1"-2009

[Comments]
Monday 2009-07-13 20:12
Author: Ingmarie Nilsson
Betala för smärta
Det är inte skönt.
Inte behagligt.
Inte rogivande.
Inte roligt.
Dessutom gör det ont både under tiden och efteråt.
Och jag betalar för det!

Ändå gör det gott!

Vad kan det vara?

Jo, ett besök hos den här mannen:
Daniel Lagerborn
Daniel Lagerborn

Daniel är supertrevlig och framförallt en extremt duktig och skicklig naprapat, men det är banne mig ingen fröjd att gå dit.

Glöm massage à la Hollywood.
Här är det triggerpunktsmassage, (smärtsam) stretch och vad det nu kan vara som behövs som gäller.

För Daniel ger sig inte förrän det är bra!
Ibland får jag gå dit några gånger, men det blir alltid bra till slut.
Har haft skador och problem som ingen annan har kunnat lösa (och då kan jag ha provat i princip allt från akupunktur till läkemedel till vila) utom då Daniel.

Så har du ont eller problem i kroppen på något vis, boka ett besök hos honom!
(Nej jag är inte sponsrad!)

Jag kan inte lova att det blir så "kul" men jag kan lova att du blir hjälpt!
[Comments]
Monday 2009-07-13 10:19
Author: Ingmarie Nilsson
Ett (annat) slags fenomen
Undra om det är samma slags "regel" för broöppningen som när jag är ute och springer och behöver en buske

Att någon står och lurpassar på mig.

För i princip alltid när jag har brådis så sker det här;

Broöppning från ena hållet...
Broöppning från ena hållet...

...eller andra hållet
...eller andra hållet

Mycket märkligt...
[Comments]
Sunday 2009-07-12 22:35
Author: Ingmarie Nilsson
Perfect day
Så heter denna vackra låt som var med på filmen vi såg.
Första dagen på resten av ditt liv.
(Recension kommer).

Och den blir en perfekt avslutning på min dag.

Lyssna och njut!

[Comments]
Sunday 2009-07-12 22:30
Author: Ingmarie Nilsson
Super Sunday
Just i dag, denna söndag den 12:e juli 2009, tror jag att jag är jordens, kanske t.o.m. universums, lyckligaste och nöjdaste människa.

Och nej, jag har varken vunnit på lotto eller Triss, inte bokat en resa till Söderhavet och inte heller blivit erbjuden något toppjobb som innebär lite arbete och mycket pengar. ;-)

Inte heller har jag hittat en skattkista full med guld där det står till Ingmarie på, inte fått blommor, inte vibbat eller ens träffat mina två älsklingar som finns hemma i Falun.

hur kan jag då vara jordens gladaste?

Egentligen vet jag inte.

Var det kanske Erika Bjerströms sommarprat som jag lyssnade på till grötfrukosten?
Var det solen?
Eller månen?
Var det stillheten som omslöt mig när jag tidigt cyklade till pendeltåget?

Eller var det att jag redan innan jag träffat de underbara människor som jag visste jag skulle möta, hade fångat känslan som de förmedlar?
Känslan av glädje, lycka och livslust?

Den första som jag såg var världens bästa Camilla. Hon mötte upp på tåget och några stationer senare kom Kristina. Tillsammans åkte vi till Rönninge där Kajsa, Catharina och Emelie hakade på.

Alla är vi långskubbare men Camilla, Kristina och Emelie är absolut "värst"!
De var ute långt över 4 timmar!! (Jag hörde t.o.m ryktas om sex timmar!)

Plötsligt var mina 2.20 riktigt fnjuttiga!
(Men i ärlighetens namn är våra tekniker lite olika och jag hade inga goda mackor att mumsa på som de där ultra-proffsen hade! ;-))
Kajsa och Catharina lite före...
Kajsa och Catharina lite före...

...de verkliga ultralöparna Camilla, Emelie och Kristina.
...de verkliga ultralöparna Camilla, Emelie och Kristina.


För att inte trötta ut mina stackars medlöperskor och medsystrar med mitt babbel så bytte jag gäng efter ett tag. ;-)
Fem härliga ungdomar som är både roliga och intressanta att umgås med!

Jag hade varit lite smart och stoppat ner wet westen i väskan (kalla det gärna kvinnlig intuition) för efter löppasset fanns det tid för ett bad i sjön Uttern som ligger ett stenkast (dock inte mina stenkast...) från Catharinas hus.
Förstå hur ljuvligt att kunna "springa" rakt ut, hur som helst, fri som fåglarna i svalkande vatten!
(Men okej, lite kallt var det)

Hela detta söndags-kalas avrundades med att jag fick avnjuta en helt formidabel lunch hemma hos Catharina tillsammans med "ungdomsgänget".

Så fantastiskt gott att jag saknar ord!
(Och då är det något mycket speciellt!)

Satt där i solen och njöt, pratade och åt hela eftermiddagen. Glömde nästan bort tiden men plötsligt var klockan (tyvärr) så mycket att jag fick halvrusa till tåget för att hinna till dagens sista aktivitet.

Bio.

Hade stämt träff med två kollegor utanför Victoria för att se den franska filmen Första dagen på resten av ditt liv.

Och eftersom dagen varit så helt makalöst fantastisk så var så klart även filmen det! :-)

Förstå att jag kommer att somna med ett stort leende på mina läppar i kväll.
[Comments (2)]
Saturday 2009-07-11 21:22
Author: Ingmarie Nilsson
Trängselflykt
Det märks att det är turistsäsong i 08-land.

Och lördag.

Tjocksmockat med folk ö-v-e-r-a-l-l-t!

Men Stockholm är fantastiskt för det finns många oaser.
Förutom mina löparrundor i skogen alltså. ;-)

Rosendals trädgård ute på Djurgården är en sådan.
Förutom att det är underbart vackert med alla fina (läs stora och flådiga) hus, Rosendals slott och vattnet som omger idyllen, så finns det café, restaurang, butik och trädgårdar där man även kan handla olika växter och fina saker.Enda "felet" är att det är snordyrt! :-(

Mitt sällskap var däremot det bästa av de bästa!
Nämligen Catarina som jag alltid blir glad av att träffa.[Comments (2)]
Saturday 2009-07-11 21:00
Author: Ingmarie Nilsson
Lördagsträningen
Jag får väl erkänna att det inte är allt för ofta som jag direkt skuttar ur sängen på morgonkvisten, men i morse kände jag att det fanns liv i kroppen.

Det blev faktist ett fartlekspass avslutat med lugn wet west-löpning på (ett nästan tomt!) Eriksdalsbad

Fartlekspasset är ett av mina absoluta favoritpass.
Det kallas Carlzén special efter upphovsmannen. (Som jag tror fortfarande bor i Halmstad)
Tröttnar aldrig på det trots att jag sprungit det, utan att överdriva, hundratals gånger.

Det kan bli precis hur jobbigt som helst.
Eller hur "behagligt" som helst.
Så där så jag liksom blir "lagom" trött.
Som i dag.

Varje set är 10½ minut långt och uppdelat så här;

90-90-30-60-90-30-120-120 sek.

Första är snabb löpning, nästa lugn, snabb, lugn o.s.v.

Testa vet jag!

Efter avslutat träningspass är det alltid gott med m-a-t.
Hade med mig egenkomponerad matlåda och även om molnen skymde solen så njöt jag av min utsikt nere vid vattnet.
(Och av maten förstås!)

Sämre kan man ju ha.
Eller hur?
[Comments]
Saturday 2009-07-11 10:38
Author: Ingmarie Nilsson
Mer "sommar"
Varje dag försöker jag lyssna på åtminstone ett Sommar i P1.

Det är världens chans att ta del av en annan människas liv och tankar och samtidigt lära mig mer om någon jag aldrig hört talas om.

Som i dag.
Har precis lyssnat klart på Sofia Jannok.

Hade i ärlighetens namn ingen aning om vem hon var.
Men nu vet jag lite mer.
Känd för sin samiska musik och som blev uppmärksammad när hon som mellanakt i Melodifestivalens final i våras framförde en samisk version av ABBA:s Waterloo.
(Som jag alltså helt har missat)

-I mitt program kommer jag att tala om glödkorn i vinden. Om varför man måste samla pluspoäng till den perfekta-samehustru-skalan. Och om vad allt egentligen handlar om–vidder.

Lyssna du med!
Det var ett fantastiskt bra program!

Roligt, intressant och väldigt tänkvärt.
[Comments]
Saturday 2009-07-11 10:00
Author: Ingmarie Nilsson
Still here
Beslutade att stanna kvar i storstan över helgen. Skulle mest bli stressigt att åka hem till Falun eftersom jag snart ska jobba igen.

Ställde in mig på en småslapp och lugn helg.
(Så lugn som den nu kan bli bland alla bilar, människor, aktivitetsutbud, tidtabeller och det ständiga bruset.)
Såg mig själv sova länge, strosa i stan, kolla konst eller något annat kulturellt, ta dagen som den kommer.
(Och jo då. Träna med)

Enda minuset är väl att jag saknar mina älsklingar där hemma.

Men från att ha haft helt blanka och oskrivna sidor i almanackan är den plötsligt fullklottrad av saker jag ska hitta på.

Hur i all sin dar hände det?

Så där blir det allt som oftast. Som om någon annan skriver in en massa saker för inte kan det väl vara jag som planerar som en kratta och tror jag ska hinna med allt?

Men det som står under helgens "to do-lista" är helt pliktbefriat.

Det är bara roligheter.
[Comments]
Friday 2009-07-10 21:49
Author: Ingmarie Nilsson
Det HÄR...
... däremot är riktig trams.

Svensk Mjölk AB har gått ut med att några studier "visar" att mjölk är det bästa att dricka efter träning.
Enligt deras studier så ökar bl.a. återhämtningen och gav en ökad muskelbyggnad.

Snicksnack!

Mjölk är för kalvar.

Finns inget annat djur som dricker mjölk i vuxen ålder och då dessutom från ett annat djur!

Det är många professionella atleter som är veganer (d.v.s. inte äter något som helst från djurriket) och klarar sig alldeles utmärkt.

Här är några exempel (och det är inga duvungar någon av dem)

Scott Jurek-en av världens bästa ultralöpare.

Brendan Brazier-Ironman triatlet

Joel Kirkilis-bodybuilder.

Carl Lewis-Längd- och sprint stjärna med bl.a. nio OS-guld

Läs gärna mer på t.ex.
Vegan athlete

Vegan bodybuilding

Vegan Runners

Om du ändå vill dricka mjölk och använda djurprodukter så välj åtminstone KRAV-märkt.
Kossorna har det nämligen inte som i Bregott-reklamen...
[Comments (6)]
Friday 2009-07-10 20:30
Author: Ingmarie Nilsson
Men FY vad hemskt!
För visst är det rent förskräckligt att det får gå till så här?

;-)
[Comments]
Friday 2009-07-10 19:51
Author: Ingmarie Nilsson
På gång
Inte bara kroppen har vaknat till liv.
Eller rättare sagt, jag tror att den har vaknat till liv.

Ibland verkar den som bekant leva sitt eget lilla liv och är mer nyckfull än det svenska vädret. (Så då förstår du, för det säger väl en hel del..)

Har tagit ett beslut om att "gå tillbaks" till två alternativdagar i veckan för att spara, och skona, fötterna och därmed indirekt även resten av kroppen, tills det känns helt bra igen.

Idag blev det (bl.a.) ett Core puls-pass på Sats Zenit.
Har aldrig gjort det innan.
Bara förundrat sett genom glasrutan och undrat hur i all sin dar de gör!
Tyckt det verkat, inte bara jobbigt, men framförallt svårt.
Hoppa och skutta, göra övningar på ett ben med armarna åt alla vädersträck och då på en bräda med fjädrar som alltså rör på sig.

Jisses!Kunde liksom inte riktigt se mig själv, en stel "fastmarkunderfötternakrävande" löpare, stå där och göra det de gjorde.

Men i dag testade jag och det var vansinnigt kul!
(Och säkert ännu roligare för de som såg mig...)
Är ganska säker på att det kommer att kännas i benen i morgon.

Även om jag kan träna "hårt" med alternativa träningsmetoder så är det inte lika jobbigt och slitsamt som att springa.
Löpning är bland det fysiskt jobbigaste man kan göra.

Så är det bara.
Och det är en del av tjusningen!
Inget mes och "fusk" som i cykel och skidåkning där det trots allt går att vila lite i nedförsbackarna/på slätten (även om de idrotterna också är tokjobbiga) men löpning är "slit" hela tiden.

Men det är alltså inte bara kroppen som verkar ha vaknat ur dvalan. (peppar, peppar) utan även knoppen.
Livsandarna börjar åter dansa i mig och håglösheten börjar dra sig dit den hör hemma.
(Långt bort, långt ner, långt härifrån, långt åt fanders!)

En stor bidragande orsak är att jag träffade världens bästa Camilla i dag.
Över en långlunch smidde vi våra planer och planerade.
Vårt projekt har är startat och det riktigt kliar i mina fingrarna att få börja "på riktigt".

Jag och Camilla har slagit våra kloka huvud ihop ;-)
Jag och Camilla har slagit våra kloka huvud ihop ;-)

Vad det hela handlar om?
Ännu är det "a secret" men så mycket kan jag avslöja att det handlar om livet. :-)
[Comments]
Friday 2009-07-10 09:48
Author: Ingmarie Nilsson
Jag är biofil
Eller heter det jag är en biofil?
Kanske jag är biofilisk?

Ordet biofili hörde jag i förrgår när jag lyssnade på Helena von Zweigbergks sommar-program.
Biofili betyder kärlek till liv.
Är det inte vackert?

Det är den amerikanska biologen och entomologen (insektsforskare) Edward O Wilson som har myntat uttrycket biofili.
Enligt Wilson är människan biofil.
Hon älskar gröna skogar och blåa vatten, därför att grönskan och de djur som vistades i skogen kunde ge henne näring och vattnet kunde stilla hennes törst under de period då vi utvecklades till de biologiska varelser är.

Om detta stämmer så är alltså min (och alltså egentligen alla människors) längtan efter naturen och den avkoppling jag känner när jag är utomhus en del av min biologiska natur.
D.v.s. helt naturlig och fullkomligt normalt.

Sannolikt vore det möjligt att rent neurofysiologiskt visa att upplevelser av eller kontakt med naturen stimulerar vissa lustcentra i vår hjärna, menade Wilson.

Jag blir helt enkelt mer levande och glad när jag är ute!
Jag går helt enkelt i gång på granbarr, myror, lövträd, sjöar och kottar!

Och nog måste det vara bra mycket bättre att bli hög på skog, myggor och blommor än på alkohol, knark eller socker?

Hög av lycka i Grand Canyon, USA
Hög av lycka i Grand Canyon, USA

Får jag sen springa med, ja då är lyckan total.

Tänk vad enkelt livet kan vara.
[Comments]
Thursday 2009-07-09 22:47
Author: Ingmarie Nilsson
..och här är ännu fler konstaterande
Det ena är att även om det inte är (jätte)kallt så är det banne mig ingen värme.

Bara precis över 10 grader i juli kan väl ändå inte kallas sommar?

Det andra, eller snarare tredje, konstaterandet är att jag föredrar banne mig mygg framför regn.
(Och jodå. Jag vet att det behövs för naturen och att det friskar upp och bla bla)

Mygg går faktiskt att både springa och cykla ifrån men det funkar inte med regn.

Tvärtom!

Ju snabbare jag pinnar på desto blötare blir jag.

Men jag gör säkert någon glad när jag susar fram på hojen looking like this. ;-)


[Comments]
Thursday 2009-07-09 20:28
Author: Ingmarie Nilsson
Ett konstaterande
Jag gillar verkligen inte det här vädret.

Tycker det är tråkigt, trist, dystert, blött (!) och helt enkelt tjatigt.

Dessutom är allt så mycket krångligare.
Regnjacka, extra-par med torra sockar som måste packas med, långbrallor, skor som får stoppas upp med tidningspapper för att torka och en frissa som blir (om möjligt) ännu värre så fort jag bara sticker ut skallen.

(Jodå, jag är tacksam över att det inte är allt för kallt men jag vill ha sol, linne, solbrillor och shorts!)
Men en sak kan jag dock konstatera;

Det är garanterat myggfritt.

[Comments]
Thursday 2009-07-09 10:10
Author: Ingmarie Nilsson
Nödvändigt
Det finns en konstig sorts "regel" som nästan aldrig slår fel.

Jag kan springa både länge och väl utan att träffa på en endaste själ.

Vare sig människa eller djur.
Men så när jag bara "måste" in bakom en buske (och kissa) pluppar det upp både folk och fä som gubben i lådan!

Hela dagis, mamma/pappa-lediga med barnvagnar och hundar i släptåg, pensionärer, stavgångare, löpare och fågelskådare.
Och några (oidentifierbara) till.

Ibland önskar jag att jag vore kille för då hade det räckt med ett träd och jag kunde låtsas stå och kolla livet på barken. Som tjej är det så mycket krångligare och mer ...uppenbart vad som sker! Men vad GÖR man?
Ibland önskar jag att jag vore kille för då hade det räckt med ett träd och jag kunde låtsas stå och kolla livet på barken. Som tjej är det så mycket krångligare och mer ...uppenbart vad som sker! Men vad GÖR man?


Ibland undrar jag om alla de där står och lurpassar på mig.

Har de verkligen inget annat för sig?
[Comments (4)]
Thursday 2009-07-09 09:28
Author: Ingmarie Nilsson
Här är jag!
Måste ha blivit något fel.

Ett stort misstag helt enkelt.
Kanske "de" (vem/vad det nu är som komma ska) missat att det var i går som erbjudandet skulle ges till mig?

(Och alla andra vattumän. Shit vad många som ska förändra sina liv!)

För inte fick jag något telefonsamtal (kollade ändå typ varannan minut om någon ringt) och mailboxen var lika tyst och tom den (på jobberbjudanden i alla fall) liksom snigelpostlådan.

För visst är väl horoskop sanna?

Men det går lika bra i dag!
I´m waiting. :-)

[Comments]
Wednesday 2009-07-08 22:51
Author: Ingmarie Nilsson
Försöker hitta på en riktigt bra rubrik men idétorkan gör att det bara blir; Sommar-radio och musik :-)
Lyssnade på Helena von Zweigbergks program Sommar i P1 i förmiddags. (Om du inte vet så går det att höra alla pratare 30 dagar efter programmet sänts. Kalasbra!)

Så här beskriver hon sitt program:
I mitt program ska jag prata om hur musik både kan förvrida huvudet på en och vara en highway till ditt sannaste jag. Musiken jag ska spela är exempel på det och allt däremellan. Samt ha tydliga kopplingar till min egen historia. Det blir raffel och vemod.

Hon funderar på vad det är som gör att vi "går igång" på viss musik. Vad som gör att vi blir berörda, upprörda, glada, ledsna eller bara helt oberörda.

Tydligen har musik inget biologiskt syfte.
Vi behöver den inte för att överleva utan kan faktiskt vara utan den.
Det finns heller inget särskilt centra i skallen utan musiken "förgrenar" sig i hela hjärnan.

Det är fascinerande det där. Hur musiken verkligen påverkar.
När hon spelar Paranoid med Black Sabbath åker jag i raketfart bakåt X antal år till min tonårstid.
Till den där vilda, galna och (numera) så ofattbara tiden då hela livet låg framför mig. Jag kan t.o.m. känna lukter från de där stunderna.

För musiken berör.
På något vis.
Musik kan sätta igång så mycket utan att man förstår hur.
Eller ens varför.

Det finns musik jag blir jätteglad av och musik som gör mig riktigt arg.
Rent av förbannad. (Ask my better half. En del av det han gillar blir jag rent rosenrasande av! Utan att fatta varför..)

Jag provade en gång att vara med på musikterapi.
Som ett experiment.
Tyckte det verkade enormt flummigt och skumt och jag var minst sagt skeptisk.

Men så sitter jag där och får lyssna på några olika kvinnors sång.
Inga instrument utan bara kvinnornas musik som var helt utan ord.
När en av dessa kvinnor sjunger känner jag hur det plötsligt liksom börjar krampa i bröstet.
En sorg så stark att det är ofattbart griper tag i mig och jag börjar gråta.
Inte så där stillsamt och tyst utan hejdlöst, hulkande och förtvivlat.

Utan att veta varför.

Som om jag grät över sorgen.

Det var en både skrämmande och fascinerande upplevelse men samtidigt på något vis en lättnad.
Som en fördämd damm som äntligen fick släppas fri.

Här är en låt som jag mår bra av.


Jag rekommenderar verkligen Helenas sommarprat. Det var helt klart en fem-poängare.

Och lyssna så du får med musiken.
Du kommer att bli berörd.
På något vis.
[Comments]
Wednesday 2009-07-08 09:46
Author: Ingmarie Nilsson
Man tror på det man vill...
Jag vet inte varför jag läser tramset men nog låter detta helt otroligt bra?
Dagens horoskop för mig enl. Expressen;

Nu kan ett erbjudande om en ny tjänst komma att bli just den förändring som du hoppats på. Du lyckas med det mesta och är omtyckt. Sund är du också. Du är en vinnare i kärlek nu.

Trams eller ej men det är onekligen väldigt spännande!
Eller hur?

grattis alla vattumän!
Vilken dag vi ska ha! ;-)
[Comments (3)]
Wednesday 2009-07-08 09:16
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans (värdelösa) vetande
Man har samma födelsedag som minst nio miljoner andra människor.

/www.algonet.se


[Comments]
Tuesday 2009-07-07 19:19
Author: Ingmarie Nilsson
Så nära men ...
..ändå så långt borta.

Här sitter jag i ett tåg och där sitter min älskling i ett annat.
Det ena går norrut.
Det andra söderut.

Någon av oss åker åt fel håll.
Och jag tror det är jag...

För han åker hem och jag åker bort.

Bra knasigt det här, men vi hinner åtminstone inte tröttna på varandra!
[Comments]
Tuesday 2009-07-07 19:11
Author: Ingmarie Nilsson
Blogg tips!
Jag kan ju inte helt deppa ner mig och dra med dig ner i sörjan, så här listar jag några av mina favoritbloggar som jag kollar i princip dagligen.
(I bokstavsordning för rättvisans skull)
Garanterar att mungiporna åker upp!
(Men du måste lova att inte överge mig bara för att du hittar de här godbitarna.)

Ann-Charlottes sida (Om hundar, ungar, blommor och bin. Härlig, varm och njutningsfull)

Dumbas/N´Bathas blogg (Skitkul och bara fyndig!)

Fantastiska fyrtio (Eller som Catharina hellre vill kalla den; Fyrtiofyfan. Underbar! Träffande texter och så otroligt roliga!)
.
IFVN (Egentligen en helt absurd sida och karln är både knäpp och galen men jag kan inte låta bli!)

Max oxh Nisse (Flera bloggare om allt mellan himmel och jord. Rolig, tänkvärd, varierande och lite småtokig.)

Micke Svensson (Min gamle PT:s superba tränings-blogg. Uppdateras ibland lite för sällan. Skärpning Micke! Jag vill ha MER!)

Team business vision unlimited (Om teamet som tränar inför Ö till Ö 2009. Spännande och lärorik liksom väldigt underhållande!)

Du förstår vilket pyssel jag har dagarna i ända som ska läsa allt detta och skriva här.
Dessutom finns det ju många fler som jag kollar in på då och då.

När jag tänker efter så har jag egentligen inte tid att jobba.

Jag upprepar för säkerhets skull det jag sagt innan; (i fall någon nu missat det menar jag...Man kan ju aldrig vara för tydlig när det gäller sådana här viktiga saker)
Alltså;
Jag kan gärna ta det där jobbet där jag ska blogga och läsa andras bloggar.
Just give me a call och jag kan starta i morgon.

Eller nu.
[Comments (2)]
Tuesday 2009-07-07 15:26
Author: Ingmarie Nilsson
Diagnos...? del 2
Fortsätter att fundera på vad det är som händer (eller kanske snarare inte händer) i den Nilssonska kroppen.
(Och med en förhoppning om tips och idéer från dig kära läsare om du inte redan ledsnat på mitt gäll vill säga...)

Hur som helst.

Jag är inte trött hela tiden.
Det kommer och går och vissa dagar är helt ok. (Men aldrig riktigt bra och det är mest att den "kommer". Tröttheten alltså.)
Värst är det på morgonen (värre än vanligt alltså...) och nu har det hänt mer än en gång att jag har försovit mig!

Det har väl inte hänt sen när jag var en odräglig tonåring. Om ens då!

Det går hur bra som helst att springa lugn distans men så fort jag ska ta i det minsta lilla så är det tvärstopp och punka direkt.

De svullna fötterna är ett mysterium. Hade det varit något cirkulatoriskt så borde åtminstone underbenen med varit svullna men det är bara främre delen av fötterna.

Men värst är det denna håglöshet.
Trött, seg, loj och bara så... trög.

Tänkte först att jag nog var övertränad men det stämmer inte heller riktigt för de gånger jag varit på "fel sida" (det händer alla som tränar mycket förr eller senare) så är det snarare så att jag inte sover, har ingen aptit plus att då är det trögt att springa även i snigelfart.

Någon brist då?
Men nog borde jag vara trött hela tiden i så fall? För man kan väl inte ha t.ex. järnbrist ena dagen men inte nästa?

Virus?
Kan vara. De där rackarna kan ligga och lura som gäddan i vassen och så pang attackerar de. Lever rövare i kroppen för att sen lägga sig och vila till nästa attack.
Riktiga skitstövlar!
Men den teorin stämmer inte heller riktigt med att det går bra att springa distans.

Lågtrycket?
Önskar det vore så enkelt. Och vädret är tacksamt att skylla på.

Eller är det kanske lite av varje?
Som en påse "Gott och blandat" eller en sån där salladsblandning med både det ena och andra gojset.

Blir det inte bättre får jag väl gå till il doctores.
Någon som har tips på en bra idrottsläkare?
D. v.s. en som fattar vad det hela handlar om och inte bara säger; vila så blir det bra.

Jag kan vila om det är befogat och gör mig pigg men inte bara för att han/hon inte har en susning om vad det är och tar till enklaste svaret.

Nä, nu ska jag sluta gnälla!
En stund. ;-)
Dax att packa klart för att bege mig till tåget och 08-land.
[Comments (3)]
Tuesday 2009-07-07 10:46
Author: Ingmarie Nilsson
Jag som var så säker
Hade t.o.m. börjat planera för hur det skulle gå till rent praktiskt och hur det skulle komma att vara när jag väl fått det där magiska gröna kortet som gör att det är lagligt att vistas och arbeta i det stora landet i väst.

Tänk dig...

Springa på trailsen.
Rulla runt i de stora varuhusen med de stora kundvagnarna och köpa stora förpackningar.
Se solen gå ner över Sandia Mountains i Albuquerque varje kväll.
Äta bagels varje dag.
Reta mig blå på alla slöa amerikaner som tror bilen är en självklarhet.
Träna på S&W.
Fortsätta förundras över den enorma dubbelmoralen. (T.ex. gå i kyrkan och be samtidigt som de har en pickadoll i fickan för det kan ju komma en terrorist.)
Handla på Whole foods.
Jobba.
Glädjas över den klablå himlen.
Vara en del av vardagen och livet i Albuquerque.

Men när jag loggade in för att kolla resultatet (En ren formalitet. Jag var ju som sagt var så säker) för the lottery så visade det sig att jag inte gått vidare.
Inte min darling heller.

No Green card to U.S.

Det måste vara något fel. (Det har inte hjälpt att jag kollat typ 13 gånger. Men kanske om jag gör det 13 gånger till?)

Så nu ska jag plöja mig igenom den här tegelstenen för det måste ju finnas något sätt att kunna vistas (lagligt) en längre tid i det där landet.

För helt klart är det;
Jag har tur i kärlek, men världens otur i spel
(Och självklart har jag hellre det men varför måste det vara antingen eller?) så nu får jag sluta förlita mig på det där löjliga lotteriet.
(Nej då, jag är inte bitter..)

Kanske ett brev till Mr. Obama himself vore en lösning...?
För nog måste det vara lika viktigt att läsa som att skaka hand med kostymnissar från när och fjärran, godkänna protokoll om världens framtid, le mot kameran och säga kloka saker till pressen?
[Comments]
Tuesday 2009-07-07 09:42
Author: Ingmarie Nilsson
Diagnos?
Något är fel i den Nilssonska kroppen.
Verkligen helfel!

Frågan är bara vad.

Det började nog för ca. två veckor sedan och sen har det liksom kommit och gått. (Mest kommit)
Loppet i lördags bevisade ännu mer att något är galet för jag vet att jag kan bättre och framförallt att det ska kännas bättre.

Är tröttare än Trötter trots 8-9 timmars sömn (och det är mycket för att vara mig)
Dessutom svullnar fötterna på ett helskumt sätt. Framfoten blir som en bulle och tårna liknar mest små korvar som sticker fram.
Ont gör de med. (Blev dock något bättre efter att jag vibbat i går)

Jag känner mig inte "sjuk" (d.v.s förkyld, ont i magen eller något liknande).
Ingen synlig infektion någonstans.
Inga fästingbett vad jag kan se.
Äter bra.
Hb är ok. (Dock inte kollat järnvärdena men det känns inte som "sådan" trötthet.)
Inte särskilt stressad. (Åtminstone inte mer än vanligt)

Ingen lust till att göra något heller.
Det är så illa att jag inte ens har lust att träna.
(Och då är det i-l-l-a)

Men vad är det?

(Hade hoppats det skulle hjälpa att gnälla lite men icke...)
[Comments]
Monday 2009-07-06 19:27
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu.

/Eyvind Johnson

[Comments]
Monday 2009-07-06 13:25
Author: Ingmarie Nilsson
Megalyx
Tänk dig att ha en hel 50-meters pool med åtta banor för sig själv.

Inte en endaste plaskande unge eller en endaste "dasslocks-simmare".
Inte ens en lojt simmande pensionär.

Så hade jag det i dag!
Bara att välja var man vill vara
Bara att välja var man vill vara

Förvisso kom det några till men som mest var vi fyra stycken så det går ju inte direkt att tala om någon trängsel. ;-)

Var annars än i Falun finns sådan lyx?
[Comments]
Sunday 2009-07-05 20:00
Author: Ingmarie Nilsson
Så här ....
...vansinnigt och galet kul hade vi det på Liseberg när vi var där i juni.
(Och med risk för att vara tjatig; om du klickar på bilden så kan du se den större)

Jag och lillebror Daniel
Jag och lillebror Daniel
Finns det ett jobb som "karusell-testare" så vill jag ha det! :-)

Med risk för att jag får skrattkramp förstås.
Men det kan det vara värt!
[Comments]
Sunday 2009-07-05 15:40
Author: Ingmarie Nilsson
Klent släkte...
.. här i Falun med omnejd verkar det som.
Jag som trodde Dal-folket var riktiga tuffingar som klarar av både stränga vintrar, rovdjur och långa avstånd.

Pyttsan!

I flera veckor nu har jag försökt kalla samman folk (d.v.s. löpare av alla de slag) så vi kan kuta i hop åtminstone en dag i veckan. Precis som många sagt att de vill.

Men hur blev det med det?

Inget.

Verkar som om de flesta hellre vill springa själva.
Eller vad de nu gör.
Sover?
Kollar på tv?
Vilar?
Bygger sandslott?
Klipper gräset?
Eller, hemska tanke, de kanske inte vill ha mitt sällskap??

I dag kom det nämligen noll personer till långpasset.

N-o-l-l.

Så det var till att kuta runt själv.
Jag är i alla fall inte den som bangar ur!
(Men jag är ju inte heller någon "riktig" dalkulla utan en Hallands-kulla och det är tydligen bättre krut i dem. hehe)

När jag ändå håller på och gnäller så kan jag lika väl fortsätta.
Det allra sämsta är trots allt när jag tror att det ska komma någon, för att vederbörande sagt så, men som sen inte dyker upp!
Så där har jag/vi stått och väntat helt i onödan!

Sånt gör mig riktigt sur!
Och faktiskt väldigt ledsen.
Oavsett tillfälle.

Visst kan man få förhinder av olika slag men nog kan man meddela om det blir ändringar?
Min och din tid är ju liksom inte mindre viktig än någon annans.

Eller vad tycker du?
Är det ok att bara skita i att komma till avtalad träff?
(Och då menar jag inte bara till träningen)

Och hur gör andra för att få ihop gemensamma långpass?
[Comments (4)]
Saturday 2009-07-04 23:54
Author: Ingmarie Nilsson
Och här är MER
Nu har min darling lagt in två nya fina länkar här till höger.

En till hans helt enastående bra pace calculator och en till photo albums där du kan se alla bilder från stafetten.

(Och även "gamla" från Vasastafetten)

Bra va? :-)

Alla är helt oretuscherade så det blir en del roligheter...
(Om det är någon som inte vill ha med sin bild så är det bara att säga till)
[Comments]
Saturday 2009-07-04 23:36
Author: Ingmarie Nilsson
Bilder
Alla våra bilder från Engelbrektstafetten kommer att läggas ut här på bloggen men här är en liten förtitt. :-)
(Och som du vet kan du klicka på bilderna om du vill se dem större)

Alla i laget utom Sanna som kommer...
Alla i laget utom Sanna som kommer...

...här tillsammans med dottern Freja
...här tillsammans med dottern Freja

The whole gang. Christina, Catharina, Kajsa, jag, Sanna och lilla Freja (Fast hon sprang förstås inte. Freja alltså)
The whole gang. Christina, Catharina, Kajsa, jag, Sanna och lilla Freja (Fast hon sprang förstås inte. Freja alltså)

Alla samlade efter fikat på Elsa Anderssons konditori
Alla samlade efter fikat på Elsa Anderssons konditori

Och här är jag :-)
Och här är jag :-)
[Comments]
Saturday 2009-07-04 20:23
Author: Ingmarie Nilsson
Music time
Tur det finns sånt här att liva upp tillvaron med när det känns lite tjurigt.

Underbara, underbara U2.

[Comments]
Saturday 2009-07-04 20:21
Author: Ingmarie Nilsson
Både dåligt och bra
I dag lurades inte kroppen.

Den inte bara kändes trött och seg, den var verkligen det.
Ett försök att gaska upp mig innan start. Genom att LE! Hoppades att jag liksom skulle kunna TÄNKA mig pigg. Men se det sket sig. Rejält!
Ett försök att gaska upp mig innan start. Genom att LE! Hoppades att jag liksom skulle kunna TÄNKA mig pigg. Men se det sket sig. Rejält!

De där ynka 5 km som jag skulle kuta var en hel evighet och jag var tröttare än trött redan efter en.
Hur jag var i mål kan jag inte ens beskriva.
Stackars Anders trodde jag skulle trilla ihop.

Slet som ett djur och ändå var tiden rent urusel!
Typ jättesämst och jag var jättesist i laget. :-(

Usch och fy.

Men vi vann!

STORT! :-)

Med nästan tio minuter till andra laget.
Och vi var alla fem, även bromsklossen I. Nilsson alltså, ettasamtliga sträckor.
Inte illa!
Sanna saknades tyvärr så det är jag, Christina, Catharina och Kajsa som fick ta emot priserna :-)
Sanna saknades tyvärr så det är jag, Christina, Catharina och Kajsa som fick ta emot priserna :-)

Och det var verkligen jättekul, trots att jag sprang som en potta, för trots allt var det ett underbart gäng HAIS:are på plats!
Vi hade nämligen även ett herrlag med som kom på fina 10:e plats!

Dessutom hade vi tur med vädret.
Lagom till att vi hade joggat klart efter loppet började det regna.
Och då menar jag verkligen r-e-g-n-a med skyfall à la tropikerna.

Tog skydd under ett tak men fick ändå använda paraplyet!
Det regnade banne mig åt ALLA håll!
Det regnade banne mig åt ALLA håll!

Lördagskvällen här i Falun ska ägnas åt att tjura (lite) och njuta (mycket) och vila (mest).
[Comments (4)]
Saturday 2009-07-04 09:55
Author: Ingmarie Nilsson
Raceday
Vet inte vad jag ska säga om dagen i dag för jag vet inte riktigt.

Ja, alltså att det är lördag, juli månad, jag är i Falun och att Elvira just nu sitter med husse på balkongen, det vet jag. ;-)

Men vad jag inte vet är om kroppen är med mig i dag.
Är inte riktigt "på hugget" utan känner mig mest trött, loj och seg.

Men jag hopas det vänder, fort, för i dag ska jag springa Engelbrektstafetten
med min klubb, Huddinge AIS.

5 km är inte särskilt långt men vill inte kroppen så kan det vara en hel evighet.

Men så där!
Nu har jag bestämt att all ev. trötthet är puts väck och oj vad jag blev pigg!
[Comments (2)]
Friday 2009-07-03 16:52
Author: Ingmarie Nilsson
Fika med guldkant
Trots att vi sa, och åtminstone jag verkligen menade att det inte skulle dröja innan vi sågs igen, så tog det nästintill ett år innan det vi fick ihop en ny träff.

(Snabbträff i Sats spinningsalar gills inte!)

Hur kan det bli så?
Äckligt skrämmande att tiden går så fort och att vi inte har kunnat synka våra liv under hela denna tiden!

Men så i dag ä-n-t-l-i-g-e-n.

Terese träffade jag första gången när vi gick på samma Poppius-kurs för en halv evighet sedan.
Hon jobbar dessutom som instruktör på Sats och gillar träning, hälsa, att skriva och att springa så det säger ju liksom sig självt att hon är en toppen-tjej! :-)
Jag och Terese
Jag och Terese

Det bästa av allt var att hon inspirerade mig så himla mycket att jag riktigt känner hur hjärnan går på högvarv!
(Mer än vanligt alltså)

Mina idéer och planer är (kanske) inte helt galna i alla fall?
Och jag är inte ensam om att tänka, önska, vilja och drömma som jag gör.

Terese gav mig, som flera andra snälla människor gjort, ännu en (stor) knuff i (vad jag hoppas) "rätt" riktning.

Så nu har jag har bestämt mig.
De, mina planer och idéer, är riktigt bra.

Helt otroligt bra t.o.m.

Så i år ska jag börja förverkliga dem...
[Comments (2)]
Friday 2009-07-03 16:28
Author: Ingmarie Nilsson
Den kom igen - solen
Det blev ganska bra ändå.

Fortfarande varmt och bara lite regn (så där att jag hann bli plaskblöt...) under tiden som jag sprang, men lagom tills jag hojjade iväg till badet kom solen.

Och benen riktigt pigga!

Lovar gott inför morgondagen för då är planen att få en nummerlapp på bröstet! :-)

Nu sitter jag på tåget hem till Falun igen.
Och jag sitter extra fint i 1:a klass.

Förvisso inte X2000-tåg, utan ett "vanligt" inter-city, men faktum är att jag gillar nog dem mer!
(Och då menar jag 1:a klass vagnarna. Inte packadesomsillar-vagnarna)

Stora, rymliga och bekväma.
Trädetaljer och puffiga stolsdynor.

Lite mysigt liksom.

Lite som jag inbillar mig att det är att åka min önskedröm Orient-expressen om än i en extrem superlight-variant.

Och framförallt extremt mycket billigare.
SJ alltså.

Och drömma kan man ju alltid...
[Comments]
Friday 2009-07-03 10:02
Author: Ingmarie Nilsson
Men det kunde det!
Bli skitväder.

Väderfolket hade alltså rätt... :-(

Kolsvart himmel, ösregn och åska.

Vågar banne mig inte gå ut förrän det lugnat sig.
Det är som pistolskott där ute när Tor dundrar fram!

Enda fördelen är väl att det kommer att vara lugnt på Eriksdalsbadet....
[Comments (4)]
Thursday 2009-07-02 23:06
Author: Ingmarie Nilsson
Nog är det svårt...
...att förstå att det ska bli dåligt väder med kyla och regn snart (igen)?

Nu, när det inte syns ett endaste hotande moln på den sagolikt vackra himlen.

Och luften som är så ljummen, trots den sena timmen när jag cyklar hem efter jobbet, att kläder nästan känns överflödigt.
(Men lugn. Du kommer inte att behöva läsa om en naken cyklist i tidningen i morgon.).
Linne och tunna shorts är allt som behövs för cykelturen
Linne och tunna shorts är allt som behövs för cykelturen

För en gångs skull hoppas jag verkligen att de har spått fel!

Väderfolket.

Snälla!
[Comments]
Thursday 2009-07-02 22:49
Author: Ingmarie Nilsson
Girl-power
Vilken underbar start på dagen!
Solen den sken som bara solen kan skina och temperaturen var på massor av plusgrader.

Ett riktigt, superäkta "Ingmarie-väder"! :-)

Nästan så att jag varit lite orolig att termometern på balkongen här i 08-lyan skulle smälta!.
(Den var nämligen på över 40 grader redan kl 09, så vad den varit under dagen kan jag bara gissa)

Men allra bäst var mitt löpsällskap i dag.

Vilket gäng!

Fyra supercoola tjejer.
Jag, Vanessa (under hatten..Kan berätta att hon är söt som socker!!!), Madeleine (mamma till Vanessa) och Catharina
Jag, Vanessa (under hatten..Kan berätta att hon är söt som socker!!!), Madeleine (mamma till Vanessa) och Catharina

Madde var helt klart den som fick slita mest.
Om du inte har testat att springa med en baby-jogger någon gång så gör det!
Det räcker att springa på plan asfalt för att känna hur mycket kraft det tar.
Men Madde hon sprang fram på stigarna och uppför backarna som om den inte vägde mer än en fjäder.
Stålkvinnan personifierad!
Catharina och Madde på den fina Björkhagsslingan
Catharina och Madde på den fina Björkhagsslingan

I´m so impressed!

90 minuter i detta underbara sällskap med en liten (pytteliten) styrkestund på SATS Sickla, dusch och sen lunch gjorde att jag kände mig riktigt laddad för att jobba.

Not!

För helst hade jag legat i gräset och läst en bok.
Eller plaskat i en sjö.
Eller ätit glass på något utefik.
Eller slappat i en hängmatta och filosoferat medan jag sakta gungats till sömn.
Eller...

Suck..

Vad är väl en bal på slottet...
[Comments]
Thursday 2009-07-02 09:11
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans (värdelösa) vetande
På polska säger tuppen "ku-ke-ri-ku" och grisen "nef-nef". Ankorna säger "kwa-kwa".

[Comments]
Wednesday 2009-07-01 23:03
Author: Ingmarie Nilsson
Och på jobbet gick det med BRA
Trots fetesåret med värsta plåstret och en tumme som tjurar.


Mitt "nya" uppdrag (vilket inte är så himla nytt längre för jag har varit där några veckor nu) på Astra är riktigt skoj!
Jag jobbar med olika studier där man testar läkemedel på människor för första gången, och just den studien jag pysslar med för innebär massor av prover och tekniska tester vilket jag tycker är jättekul!

Allt är hightec och supernoggrant.

Med andra ord en dröm för ett kontrollfreak som mig...
[Comments]
Wednesday 2009-07-01 22:47
Author: Ingmarie Nilsson
...but different
Trotsade alla råd och rön om att vila när man är snuvig.

Bestämde mig för att göra precis tvärtom och springa intervaller.
8-12 x 2 min (och då blir det till 99% alltid det högsta när det gäller I.Nilsson...) med 45 sek. vila.
Och det gick....

BRA!T.o.m. fantastiskt bra!

Kändes som om det var nedförsbacke typ hela tiden vilket är absolut helt omöjligtBjörkhagsslingan inte är pancakeflat à la Tisken.
Dessutom är start och mål på samma ställe.
Inte ens när jag sprang tillbaks i motsats riktning var det uppför.
Märkligt va?

(Den lille negativisten på ena axeln mumlade något om att det kommer att bli bakslag, men positivisten på den andra axeln bankade snabbt ner surpuppan. hehe)

Så på något vis är det same, same i alla fall.
D.v.s. det går i-n-t-e att lita på kroppen.
[Comments]
Wednesday 2009-07-01 09:39
Author: Ingmarie Nilsson
Same, same
Inte sjuttsingen hjälpte det att vila.

Snoret i näsan är kvar.
Liksom nysningarna.
Har inte testat några trappor ännu så hur benen är vet jag inte.

Och tummen vägrar fortfarande att samarbeta.
Gör bara ont.
Liksom feteköttsåret.

Buuääeee!

Nää, som jag sa innan, vila är livsfarligt!
[Comments (2)]
Wednesday 2009-07-01 09:33
Author: Ingmarie Nilsson
Lästips
Jens Lapidus är den biträdande juristen på en av Sveriges största byråer för affärsjuridik, Mannheimer Swartling advokatbyrå, som bl.a. skrivit de två succé romanerna Snabba cash och Aldrig fucka upp.


Scenerna är Stockholms undre värld där juggebossen Radovan härskar.
Det är en värld av brottslighet som rör sig i förorterna såväl som på fina Östermalm, bland den sociala misären såväl som i överklassens fina liv. Den handlar om wannabes som hänger runt Stureplan, hat, hämnd, goda poliser, korrumperade poliser, mc-gäng, knark och pengatvätt men även om den förlorade familjen, saknaden av äkta gemenskap och kärlek.

Hans stil är korthuggen och utgår från de kriminellas sida.
Som läsare får du ta del av citerade domstolsutlåtanden, polispromemorior och tidningsartiklar och det är lätt hänt att börja försöka leta i minnet efter verkliga händelser och personer.

Allt är påhittat enligt Lapidus men eftersom, eller tack vare, att rör sig i "den världen" så kan han språket, stilen och jargongen vilket gör det hela extremt trovärdigt.

Jag var fast direkt!
Sträckläste båda böckerna och kom på mig själv med att gå omkring och kolla på alla 08-or och undra vad de höll på med egentligen.

Böckerna är råa och brutala.
Stilen kort och avhuggen.

Utdrag från Aldrig fucka upp:

Smaken av metall i käften. Passade inte in. Som när man borstat tänderna och råkar dricka juice. Fullkomlig förvirring.
Fast nu-egentligen passade den in. Blandad med rädsla. Panik, dödsångest.
En skogsdunge. Mahmud: på knä på gräset. Händerna på huvudet. Som nån jävla Viet Cong-lirare i en krigsfilm. Underlaget blött.
Fukten trängde igenom hans jeans. Klockan: kanske nio. Himlen var fortfarande ljus. Runt omkring honom: fem shunnar, alla modell livsfarlig. Snubbar som inte bangade. Som säkert klippte killar som Mahmud till frukost en gång i veckan. Hur gärna som helst.
Chara.
Kyla i luften mitt i sommaren. Ändå kände han lukten av svett på sin hud. Hur fan hade det här gått till? Han skulle ju leva livet. Ute från kåken-fri som en fågel. Och sen kom det här. Kunde vara game over nu. Allti-fucking-hop.
Han försökte viska trosbekännelsen trots gannen i munnen. "Ash-Hadu anla-ilaha illa-Aallah."
Snubben som höll puffran i hans käft kollade ner på honom. "Sa du nått, eller?"
Mahmud vågade inte röra huvudet. Sneglade upp. Kunde ju inte säga något med en gann i munnen."

Ingmaries betyg:
5 av 5
[Comments (4)]