Archive May 2016 (31 entries)

Tuesday 2016-05-31 23:43
Author: Anders Gustafson
Tack för tillfället
Som Ingmarie skrev i sin senaste blogg, så är det nu dags för Weblog@NNM att ta en paus. I nästan tio år har denna blogg alltså varit hem för oss, men nu är det dags för vila.

Weblog@NNM är ju ett hemsnickrat bloggverktyg, men både jag och Ingmarie vill testa lite andra (och nyare) bloggverktyg. Det har ju inte hänt så mycket här senaste åren när det gäller layout och tekniska förändringar (och det beror ju endast på mig). Det har dock varit en underbar och lärorik resa att koda och rätta till buggarna här under åren.

Ingmarie, som ju är den som har upprätthållit skrivandet här på NNM-bloggen tar som sagt sin tillflykt till blog.yoging.se.

För egen del så har jag inget nytt ställe. Eller egentligen så har jag ett nytt ställe, men för tillfället tycker jag det är roligare med labbandet kring hur saker och ting fungerar där jämfört med att skriva. Dessutom vill jag lägga lite tid på att hjälpa Ingmarie få ordning på sin nya blogg-oas.

Vår gemensamma knutpunkt här på nätet, Nemo nisi mors, kommer säkerligen så småningom uppdateras med länkar till alla våra nyfunna platser på nätet. Be there or...

När man minst anar det kommer säkert en återupplivning även av bloggen här på blog.nemonisimors.com, men för tillfället så är det alltså dags att säga over and out.

Ha det himmelskt!

[Comments (1)]
Monday 2016-05-30 19:33
Author: Ingmarie Nilsson
Flyttkort
Efter 10 år, och jag vet inte hur många tusentals inlägg, är det dax att lämna den trygga hamnen och segla vidare på nya okända vatten även om jag får erkänna att det är en smula både läskigt och sorgligt.
Men jag måste också verkligen lära mig att inte vara så förbenat sentimental!
And face your fears Ingmarie.

Därför har jag bytt bloggportal och du hittar den här.
Om det är rätt eller inte får tiden utvisa.
Kanske kommer jag tillbaks hit. Kanske inte.
Oavsett hoppas jag du hänger med på min fortsatta (blogg- och livs-)resa!

Kram från Ingmarie.

[Comments (2)]
Sunday 2016-05-29 20:11
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda

[Comments]
Saturday 2016-05-28 21:35
Author: Ingmarie Nilsson
Racerapport Utö Swimrun Sprint
Den här dagen kunde ha slutat nästan innan den hade börjat och mitt och Freddas spontanplanerade race inte bli mer än en svindyr anmälningsavgift.
När vi träffades på tuben började vi babbla så mycket att vi glömde hoppa av vid rätt station, fick byta tåg, åka tillbaks och sen tokrusa över Medborgarplatsen till Södra station för att hinna med pendeltåget mot Västerhaninge.
Tokrusa på morgonen är väl aldrig någon hit och med en packning à la megabig och megatung är det dessutom förbenat jobbigt.

Men vi hann!
Hade t.o.m en minuts marginal!
Väl i Västerhaninge blev det buss och sen båt till Utö.
Två timmars resa kan var sjukt drygt men med rätt sällskap så försvinner tiden på ett tjillenix!


 
Utö Swimrun Sprint är totalt ca. 12 km. och en baggis om man jämför med söndagens 39. Men man ska inte jämföra sig med andra och man ska ju börja någonstans.

Oavsett så kan man lätt konstatera att swimrun-sporten växer så det knakar! Nu finns det race i massor av länder och bara idag var det nästan 10 olika nationer representerade. Coolt!
Vi som redan fastnat förstår ju varför. Det här är verkligen vansinnigt roligt!

Innan den gemensamma genomgången av racet så var vi bara tvungna att fika på Bakgården. Ett supergulligt bageri som bl.a är känt för sina kanelbullar och sitt bröd.
Tror det där var ett perfekt laddningsställe!Den gemensamma samlingen innan innebar att tävlingsledarna berättade om hela swimruns historia i allmänhet och Utös i synnerhet. Riktigt intressant! Regler och bana gicks igenom och alla lag fick nummerlappsväst, karta mössa och chip.
När det gäller ”vanliga” löptävlingar bryr jag mig inte särskilt mycket om hur banan är men när det gäller swimrun har jag verkligen fattat att det är en stor fördel att veta vad som väntar. Coachen hade berättat en hel del om banan för mig innan, han kan den i sömnen efter alla träningspass och race där, vilket jag nu i efterhand är jätteglad över att han gjorde. Genom att veta innan så kan man vara mycket mer förberedd på både underlag, hur det ser ut där man går i och ur vattnet, hur strömmarna är och så klart hur långa sträckorna är.

Och jag är sjukt glad över gårdagens investeringar för jag är helt säker på att jag hade frusit förskräckligt mycket i det 10-gradiga vattnet utan min extra värmetröja och mina värmehandskar.
Enda nackdelen med alla prylar är väl att det tar en faslig tid att ta på (och av) sig. Men man håller å andra sidan värmen.
Det är inte heller riktigt läge att bli kissnödig när allt kommit på. Men det blir man. Förstås.

Chip-påsättning och…
Chip-påsättning och…
…klädpåsättning.
…klädpåsättning.

 
När vi började värma upp kändes det så där overkligt som det kan göra när man inte riktigt fattar att det snart är dax.
Som om man är med i en film. Eller drömmer.
Men det var verklighet och jag kände mig mest bara otroligt glad, lycklig, tacksam och förväntansfull.
Totalt tror jag vi var 50-60 anmälda lag som klämde ihop oss i startfållan.


Starten gick med ett dunderskott, vi kutade, simmade, kutade, simmade om och om igen av hjärtats lust. Det var kul från steg ett till det sista och inte en enda gång fick jag ”andningspanik” i vattnet trots kylan, vågor, sparkande ben med skor och viftande paddlar.

I swimrun springer man i princip alltid i par. Det är ett teamwork från början till slut där man inte får vara mer än max 10 m. från varandra. Jag och Fredda känner varandra väl men vi hade bara övat ihop en gång före så med tanke på det tycker jag vi gjorde ett sjukt bra teamjobb.
Sjua totalt i mixklassen, som också var den största klassen, är väl godkänt tycker jag. Ska väl tillägga att det var inte min förtjänst att det blev så där bra. Förutom att Fredda är en fantastisk vän så är han även en perfekt teammate som aldrig stressar på trots att han säkerligen hade kapat åtskilliga minuter om han haft ett snabbare sällskap än mig.


 
Under precis hela dagen, före, under tiden såväl som efteråt, har det varit en otroligt härlig stämning bland alla. Spelade ingen roll om det var elitlag eller absoluta nybörjare, alla var lika välkomna och alla hyllades.
Som en stor familj där alla var lika mycket värda.
Otroligt fint tycker jag!

Efteråt var det snabbt av med kläderna, på med torra och sen var det bara att mysa med härligt eftersnack och mer fika innan den lika långa hemresan.
Men som sagt var, med trevligt sällskap försvinner tiden blixtsnabbt och denna gången gick vi av vid rätt stationer, slapp tokrusa och kunde i lugn och ro planera nästa äventyr.
För det här mina vänner, det här är nästan livsfarligt vanebildande.
Tack för i dag bästa Fredda, tack Ö till Ö swimrun World Series och tack coachen för all hjälp och pepp!

Kram från Ingmarie.
[Comments (3)]
Friday 2016-05-27 19:40
Author: Ingmarie Nilsson
Skitstarten som blev guldslut
Om det hade velat sig illa hade det här kunnat bli en riktig skitdag.
Inte för regnets och kylans skull utan för att min kära gamla skruttcykel blivit stulen.
Kan verkligen inte begripa hur någon ens kunde göra sig besväret att stjäla den och jag hoppas den som gjorde det i alla fall har vett nog att uppskatta den.
Jag som trodde jag skulle klara mig får cykeltjuvar nu sedan jag skippat ”fina” cyklar.

Först blev jag nog mest förvånad och började fundera på om jag blivit senil och ställt den på ett annat ställe än där jag brukar. Sen blev jag arg. Och ledsen. Visst, det är bara en rostig hoj det handlar om och inte mycket att hänga ner mungiporna för, men allt blir väldigt mycket krångligare för mig utan hoj. Och tyngre. Kånka på tunga (tränings)väskor till/från tuben tillhör inte precis mina favvosysslor.

Men nu är det som det är och jag bestämde mig redan där och då att en enskild knäppskalles gärning inte skulle få förstöra min dag.
Och kolla här så bra den blev!

Kort men härligt simpass på Eriksdalsbadet. Ruggväder = gott om plats på utebadet.


 
Yin yoga med alltid lika fantastiska Jenny och sen en smarrig (arbets) lunch på Organic Green där avtalet med min nya arbetsgivare Alpha-Plus äntligen blev klart!
Känns ruskigt spännande och kul!


Sånt där måste ju firas och man kan fira utan bubbel.
Gott kaffe duger fint för mig. Och fina fynd på Trispot.
D.v.s när man med ”fynd” inte menar extra billiga grejer utan mer sånt som (förhoppningsvis) kommer göra att jag fryser mindre.
Trispot är f.ö en sån där butik à la IKEA där man kommer på en massa saker man inte visste man behövde förrän man ser dem.
Men hellre en träningsgrej för mycket än en potatisskalare eller värmeljushållare för mycket tänker jag.


Kram från Ingmarie.
[Comments]
Thursday 2016-05-26 21:13
Author: Ingmarie Nilsson
Tvära kast
Hur mycket jag än försöker så kan jag inte komma ihåg att jag någonsin varit med om så här otroligt stora temperaturskillnader i Sverige någon gång innan.
Från 25 grader i tisdags till 10 dagen efter. Och i dag inte ens det!
Hade det inte varit för alla blommor och grönskande träd hade jag tippat på att det var november.

Köra styrka på gymet eller kuta Indoor är ju inga som helst problem när det är så här svalt ute. T-shirt och kjol oavsett. Nästan så jag tyckte det var skönt att vara "tvungen" gå in i Cardio-salen.
Och det var tydligen fler som tyckte för dagens klass var överfull.


Utepassen däremot krävde en del klädlager. Det är knepigt för när man coachar så är det ju inte riktigt som att kuta själv. Ibland kan det bli en hel del pauser, och då vill jag förstås undvika att börja frysa, men det kan också bli tuffa intervaller så svetten rinner extra mycket om jag har för mycket på mig.

Håhåjaja.

Snacka om i-landsproblem va?
Till 90% har jag i alla fall ett jobb som ser till att jag håller mig både varm och glad oavsett vad kvicksilvret visar.
Hur många har det så bra?
Att tvättkorgen alltid är full får man liksom på köpet. Tvättmedelstillverkarna måste ju också överleva.


Men om jag får ta på önskemössan så önskar jag att det bli lite varmare, att jag lyckas turbovila i morgon och att att min inre termostat går på högtryck för annars kan det bli kämpigt värre på lördag.

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Wednesday 2016-05-25 20:19
Author: Ingmarie Nilsson
Näringsrika godbitar
Det är inte alltid helt enkelt att få ihop det här med att få i sig mat när (coach)passen ligger för tätt för att äta en stadig måltid men för långt från varandra för att jag ska klara mig på ingenting.

Nu är jag ju en smula partisk men jag får nog lov att säga att de här godbitarna är en riktigt bra nödlösning.
Funkar i princip lika bra före, som under tiden som efter ett träningspass.


Med undantag av ”Powerbite” som innehåller vassleprotein, så är de alla gluten och laktosfria.
Basen är nötter och dadlar och sen är där även bär, körsbär, kakao eller jordnötter beroende på vilken man väljer. Inga konstiga tillsatser, inga sötningsmedel. Plain raw med mycket näring och vansinnigt goda!
Och just det där sista är väl egentligen enda nackdelen med dem.
Passar jag mig inte så kan jag nog snart lägga till ”Powerbite-addicted” på visitkortet.
Men det kan det vara värt!

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Tuesday 2016-05-24 21:24
Author: Ingmarie Nilsson
Med solsken i blick!
Varje år när de kommer så börjar jag fundera på samma sak.
Hur kan man kalla maskrosor för ogräs? I min värld är de otroligt fina.

Som små vackra solar vars enda uppgift är att skina och vara en fantastisk läkeväxt.


Jag blir glad av dem! För mig betyder de sommar och hopp om soliga, varma och sköna dagar.
Just i dag har det ju verkligen varit både soligt och varmt. Och skönt för en sån som mig som gillar att sporta och som blir extra glad när det inte behövs 17 lager kläder.

Först blev det premiär för vattenlöpning i utebadet. Som jag har längtat efter just en sån här dag! När solen värmer, vinden är ljummen och det finns bra med plats för att ranta runt.

 
I möjligaste mån cyklar jag till allt nu, eller springer, och denna dagen har jag trampat ihop ganska många mil på min skruttcykel.
Var bara hemma en kort sväng innan jag cyklade tillbaks till Skanstull för att vara Headcoach på ett megastort löparevent. Tror aldrig jag coachat så många på en och samma gång när jag tänker efter.
Skitskoj på ren svenska!

Och eftersom det är tisdag så är det också Sickla swimrun och även om jag fick cykla som en tok bort till Hammarbybacken, komma för sent till starten och svira om i 180 knyck innan jag rusade iväg ut på första "rundan" så ville jag inte missa det hela ens om alla maskrosor försvann. Så kul är det nämligen!


Och en ljuvligt varm dag som i dag fryser inte ens en fryslort som mig. Fick t.o.m köra lite nedcabbat på slutet. Då är det varmt!

Kram från Ingmarie.
[Comments (3)]
Monday 2016-05-23 20:59
Author: Ingmarie Nilsson
Avslut och premiär
Det är alltid samma sak.
När ett stort (löpar) event är igång är det full rulle överallt hela tiden. Det kryllar av folk överallt, man är i princip hela tiden ”på”, tempot är högt och på hotellet är det lite småhetsigt, trångt och liksom aldrig tyst någonstans.

Så plötsligt är allt över och det blir helt tomt. Och faktiskt lite ensamt.
Jag stannade kvar en extra natt i Göteborg för att få umgås med lillebror lite till och slippa stressa i väg till något tåg. Så från att ha haft härliga människor att babbla med, käka tillsammans med och umgås med hela tiden var jag helt solokvist på hotellet.
Med undantag av några äldre par, ett gäng tyskar och en svensk-engelsk familj där halva släkten var med och där ungarna verkade vara utfodrade med något högpotentiellt uppåttjack.

Tack och lov har jag inte ont av det utan tycker det är ganska skönt att få ladda om i lugn och ro innan nästa rush.

Jag sov i sängen, orkade alltså ta mig dit, och i morse blev det ett lugnt löppass och ett bra gympass samtidigt som Daniel körde med sin PT.
Hann med en lång sista hotellfrukost innan tågresan tillbaks. Gott om plats, helt tyst och jag hamnade på samma stol och samma vagn som när jag åkte ner. Nästan som att ha en VIP-stol!


Väl i 08a land var det bara att ta sig hem, packa upp och svira om och hoppa på hojen för att inviga utebassängen som premiäröppnade för säsongen i dag.
Så länge vi har bott i 08a land har jag inte missat den enda gång så självklart ville jag inte bryta den sviten.


Jag var fruktansvärt seg och simningen gick minst sagt urkasst.
De här dagarna må ha varit hur roliga som helst men de har tagit på mina krafter.
Känner mig verkligen helt slut.

Men det spelar ingen roll.

Ett roligt jobb är ett roligt jobb även om man blir lite sliten, ett träningspass är ett träningspass även om det är kasst och en premiär är en premiär med eller utan glans. Och jag blev i alla fall inte varken tröttare eller segare.

Kram från Ingmarie.
[Comments]
Sunday 2016-05-22 20:44
Author: Ingmarie Nilsson
Göteborg dag tre och fyra
Att leva som man lär är inte alltid det enklaste men ibland lyckas man riktigt bra!

I går när jag vaknade så kände jag direkt att nej, jag var inte sugen på att hamra 21 km asfalt bland 10 000 tals andra.
Inte ens om jag tänkte att jag skulle ta det lugnt blev jag sugen.
Dessutom vet jag att när nummerlappen är på och någon springer om mig så åker hornen ut.
Och att kuta ”fort” så pass långt på hårt underlag skulle kanske inte skada mig men jag skulle bli trött och stel i benen och just nu har jag liksom inte varken ”råd” eller lust med det eftersom nästa vecka är full av springgrejer.

Jag har ju dessutom lovat mig själv att aldrig kuta lopp "bara för att" och särskilt inte om jag inte är sugen.
Det här var ju inte heller något lopp jag planerat att kuta utan det "ingår" liksom i jobbapåmässan-paketet.

Det jag däremot ville var att springa i skogen med mig själv så det var så det blev.
Jag älskar verkligen Skatås.
Om/när jag flyttar till Göteborg ska jag bo precis jämte denna otroliga oas.

 
  

Kände mig otroligt klok och med facit i hand var det absolut det rätta valet.
Efter några timmar där kände jag mig som ny och hann med ett par timmars jobb innan jag mötte upp mamma och lillebror Daniel för käk, reseplanering och mys.
Det är vansinnigt längesedan vi sågs och jag har nästan dött längtandöden.
Nu fick jag saknaden stillad en stund och framförallt magen proppad av god mat!
Vi var på Happy Kitchen vars profil är att i grunden ha ekologisk vegomat som man kan ”bygga på ” med ännu mer vego (typ tofu) eller med fisk.
”Vi gör bönor sexiga och grönsaker glamorösa.”
Coolt!
Maten är lika god som vacker och hela stället är otroligt smakfullt inrett.
Rekommenderas varmt!
Men gå dit hungrig!

 

 
På tal om mat så blev jag kompenserad med en två-rätters meny av hotellet bara för att det varit entt fasligt oväsen av x antal skolungar som härjade runt i korridorerna min första natt här.
Det kallar jag högklassig service.
Gott var det med!
Helt vego såklart. :-)


Göteborgsvarvs-mässan var öppen även nästan hela dagen i dag. Vet inte vad jag tycker varken om det eller om Mässan ö.h.t..
Det var ju väldigt avslaget i dag och över lag så tycker jag den har varit lite väl utspridd, oorganiserad och liksom rörig. Det var svårt att veta både var allt fanns och när det hände grejer. Men å andra sidan finns det en rejäl utvecklingspotential. Tycker dock det var bra att de lagt den på Svenska Mässan.
Jag och Robert var de enda som stannat kvar av hela vårt gäng och vi har hållit ut riktigt bra med både varandra och med att knega. Men helt ärligt har det inte varit ett dugg svårt.


Lite folk betyder mer tid till att leka. Daniel och Robert hakade på en ”partävling i statisk chins” (ja det går att tävla i det mesta) och kom minsann tvåa! Tuffa grabbar!
Men det var bara ettan som vann pris.
Om de hade de vunnit hade jag ändå snott priset som bästa hejarklack.

  
Det har verkligen varit mycket jobb men träning finns (nästan) alltid tid till så i dag blev det ett hyfsat bra snabbdistans-pass på morgonen och foamrolling + ett ljuvligt 90-min. yogapass tillsammans med Daniel på kvällen.
Nu är jag dock h-e-l-t slut i rutan och funderar på hur i all sin dar jag ska orka rulla över från soffan till sängen. Och orka ta på nattlinne, dra tandtråd och borsta tänderna.
Vilken tur att jag är stor flicka och faktiskt kan skita i allt det där och ligga kvar här i soffan tills i morgon bitti.

Kram från Ingmarie.
[Comments]
Saturday 2016-05-21 10:55
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda

[Comments]
Friday 2016-05-20 21:26
Author: Ingmarie Nilsson
Göteborg dag ett och två
Jobba på en stor löparmässa är kanske inte det bästa för att skapa en pigg kropp, det tar rejält på krafterna att stå på betonggolv timme efter timme, men det är en garanterad kick för knoppen! Jag tycker verkligen det är helt galet skoj!

Så mycket härliga människor att snacka med, nya såväl som gamla bekantskaper, föreläsningar att lyssna på, event att vara med på och grejer att testa och köpa om man vill.Nu har jag i och för sig inte varken varit med på event, hunnit lyssna på någon föreläsning eller ens köpa något men om man vill/hinner så finns förutsättningarna i alla fall.

Babblat har jag däremot gjort. Och träffat härliga människor.
I massor!

Som t.ex de här två pinglorna! Midde och Anette. En gång i tiden fajtades vi hårt mot varandra på banorna men aldrig varken före eller efter ett lopp. Underbara tjejer!

  
Och skrattat har jag gjort så magmusklerna ömmar för jag har kollegor som är bland de mest tokiga och roliga jag vet.


Några gånger har jag även äntrat scenen för att intervjua några proffs i olika ämnen.

Mikael Ekvall, som bl.a har svenska rekordet på halvmaraton samt har 4:e bästa tiden på maran genom tiderna i Sverige, är en härlig kille med fötterna på jorden och huvudet på skaft.
Han är verkligen en löpare i själ och hjärta.

  
Och även Peter Wilhelmsson som är snudd på omöjlig att sätta en titel på. Pionjär, föreläsare, grundare av IFM kliniken och Alpha Plus, cyklist, löpare, simmare och författare till inte mindre än 12 böcker.
Nu lanserar han sin nya bok ”Snabbare, starkare, friskare”. Jag har haft äran att få vara en del av den och jag lovar att den är ett måste för alla som gillar konditionsidrotter, träning och hälsa.
Det är långt till jul men den är en het julklapp om du frågar mig.


Bästa Anna som var på snabb genomresa tillsammans med mannen fick ett eget signerat ex. och snabbvisit eller ej, vi hann göra upp några grymma sommarplaner och jag längtar så jag nästan dör längtandöden redan!


Även BG som var där i egenskap av att lansera Spring 2.0 (missa inte det!) har sommaren säkrad med ett eget ex. Peter får väl istället läsa Spring..


Det bra med att mässan är där den är, och att jag bor precis jämte, är att då är det snornära till både Sats och Valhallabadet


Bättre än så här kan det ju faktiskt inte bli!
Kanske jag är med på Varvet i morgon, kanske inte. Känslan får bestämma när jag vaknar i morgon bitti. Men oavsett så blir det i så fall just bara ett deltagande. Och det är ju faktiskt ganska fint att kuta hyfsat långt med service och publik när jag tänker efter…

Kram från Ingmarie.
[Comments (5)]
Thursday 2016-05-19 11:27
Author: Ingmarie Nilsson
Mot annan storstad
Morgonens löppass måste varit ett av mina segaste sen mannaminne.
Jag ljuger inte när jag säger att det var knappt styrfart. Men ska man hinna innan tåget går så får man masa sig upp och ut utan att fundera eller känna efter så himla mycket.
Hur det än är så är det ju väldigt sällan man ångrar ett träningspass hur segt det än må ha varit.

Och hur långsamt jag än kutade så är en timme fortfarande bara en timme och jag hann det jag skulle och var t.o.m före tåget.


Målet är Göteborg och Göteborgsvarvet där jag ska jobba i dagarna fyra på Mässan med framförallt Mighty Sport.
Jag gillar ju deras produkter och har använt dem i flera år så det känns liksom bra i magen att göra det. Jag ska även ägna mig åt en hel del intervjuer på scen, avverka några möten, träna och träffa en massa härliga människor.
Kommer bli vansinnigt intensiva dagar och det ska bli ruskigt skoj!
Har du vägarna förbi som kom gärna och säg hej!

Så nu tokladdar jag och förbereder mig med benen utsträckta på ett av mina favoritkontor.

 
Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Wednesday 2016-05-18 21:14
Author: Ingmarie Nilsson
Inne eller ute. Båda kan vara bäst.
Det är inte utan att jag tycker det är en smula märkligt att trots att solen äntligen sken i dag så hade jag full klass på mitt Indoor running-pass.

Fast mest är jag nog ändå väldigt anti-jante som känner mig löjligt glad, och stolt, för att deltagarna kom på just mitt pass. Sats har ju liksom en del att välja mellan.
Men det är kul att hamra fram där på bandet och känna sig (nästan) gepard-snabb.


Även på kvällens Outdoor var det knökat men det är ju väldigt mycket enklare att förstå. Vem vill liksom inte vara ute oxh springa (intervaller) nu?
Där har jag dessutom två fantastiska kollegor med mig och kan inte på något vis ta åt mig äran.

På tal om inne så blev det sista innesim-passet på ett bra tag.
Från måndag är utebassängen öppen! Tjohoooo!

Det är en fantastisk lyx att ha så här fint sällskap en helt vanlig onsdags-lunch.


En timme kan försvinna så fort så fort och jag tyckte jag bara hann börja på mina drills, kicks och att leka med den nya leksaken innan jag var klar.
Det är bara att konstatera ännu en gång. Tiden går fort när man har roligt!

 
Men nu är jag allt en smula trött efter att ha varit på benen hela dagen med träning, transporterande, fixande och trixande.
I morgon har jag några sköna timmar på tåget där jag ska slappa riktigt duktigt innan nästa stå-springa-gåomkring-jobbdrive.
Kommer bli ruskigt skoj och utmanade. Är faktiskt lite pirrig!
Häng med får du se!

Kram från Ingmarie.
[Comments (3)]
Tuesday 2016-05-17 21:52
Author: Ingmarie Nilsson
(Iskall) Tisdagslycka!
Om en och en halv dag öppnar Eriksdals utebad för säsongen och som jag längtar.
Även om luften är kall så är vattnet i bassängen alltid perfekt och bastun är den bästa jag någonsin satt min fot i. Dessutom är det så himla skönt att kunna andas frisk luft, få solljus och höra fåglarna.
Men ännu är utebassängen stängd så det blev till att köra vattenlöpningsintervallerna inne. Funkade såklart det också.

Swimrun gör man däremot ute oavsett så länge det bara är (hyfsat) isfritt. Och i dag är det tisdag igen och åter dax för Sickla Swimrun-träning.

Precis som förra tisdagen var det ett stort glatt gäng som samlades. Jag vet inte om jag har tur som hamnat i just denna grupp, eller om det är så här bland swimrunners, men alla är fantastiskt trevliga, snälla, mysiga, glada, hjälpsamma och ödmjuka.
Janne som håller i det hela är som en stor härlig nallebjörn och en klippa som fixar och håller ordning på allt och alla.Efter samlingen vid ”verandan” nedanför Hammarbybacken sprang vi i väg mot först simningen. Jag var på tok för kall och hade det kämpigt att hänga med i deras racerfart. Jag är trögstartad och behöver tid för att komma i gång. Tappade helt andan när vi hoppade i från klippan och fick jobba hårt på att behålla lugnet. Men med tålamod och mantra kommer man en bra bit på vägen mot lugnet har jag märkt. Vid andra simningen gick det mycket bättre och snart var kroppen med i matchen. Nästa gång ska jag se till att värma upp ordentligt innan.

Höll i hop med mina superboys hela vägen. Den ena är allra bästa Fredda som jag inte sett sedan november och ska köra race tillsammans med redan om 1,5 vecka. Så kan det nämligen bli om två galenpannor börjar fundera på samma sak.
Det är då spontananmälningarna haglar utan någon riktig eftertanke. Nåja. Fredda är pro så jag hänger väl bara med och hoppas jag inte fryser ihjäl…

Den andra grabben är Ingemar som jag inte kände innan förra tisdagen men som jag ju nu ska försöka ta mig igenom det här äventyret med. Han är en tuffing som vågar dras med mig. Tror inte riktigt han begripit det... Jag får förlita mig på min seghet för när det gäller styrka och snabbhet är jag ljusår efter honom.

Goa grabbar helt enkelt!

Fredda, jag och Ingemar framför..
Fredda, jag och Ingemar framför..

...första simsträckan. Fast här är vi klara. :-)
...första simsträckan. Fast här är vi klara. :-)
 
Precis som förra veckan var (är) jag skyhög på endorfiner och lycklig in i magen. Både för upplevelsen och för alla sköna människor som är med.
Coach Nicolas var också där och kollade för att ge mig tips och feedback. Låter nog mer seriöst än vad det är men helt klart har hans hjälp utvecklat min simning en hel del.

En sak var det dock dåligt med denna kväll.

Värme!

Men nu har jag lärt mig.
Dubbla tröjor, vinterbrallor, tjocka sockar, torra skor, två jackor, vantar och mössa så klarar jag mig ända hem på gammelhojjen.Om du inte vet så kan jag berätta att ljummet vatten på iskall kropp kan göra galet ont. Men man glömmer fort du vet. Nu har t.o.m fingrarna tinat upp så jag kunde skriva allt det här och jag längtar redan till nästa gång!

Kram från Ingmarie.
[Comments (4)]
Monday 2016-05-16 20:57
Author: Ingmarie Nilsson
Utegym
En sak som 08a land verkligen har lyckats med är alla utegym som finns. I skrivande stund finns det runt 40 (!!!) stycken och det pluppar upp nya hela tiden och de är verkligen superfina.

De allra flesta är robusta saker gjorda av trä, med olika vikter och bra beskrivningar på hur man ska använda de olika redskapen och stationerna. Det finns även klätterställningar, trästockar att hoppa över/på, ställningar att hänga upp ex. en TRX på eller fästa gummiband vid, träplattformar för stretch/egna övningar och ibland även stenar i olika storlekar och däck som man kan leka med.
Det är egentligen bara fantasin som begränsar.

Till 99%, kanske t.o.m 100% när jag kollar som hastigast på listan, ligger de vid någon slags löpspår.
Bara i min närhet på en radie av ca. tre km. finns sju sådana här utegym. Nästan så man får beslutsångest.
Jag tycker det är superbra grejer och särskilt nu när det är ”sommartid” är det perfekt om man vill slippa ta sig till ett gym.
Dessutom är det ju helt gratis.

I dag var jag på det närmaste, det vid fina Kärrtorps IP, efter att ha kutat en lugn fin runda i skogen.
En grå, småkylig dag som denna är det ytterligare en fördel med utegym.
Det finns väldigt gott om plats.


Har du utegym i din närhet och brukar du i så fall träna på dem?

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Sunday 2016-05-15 21:42
Author: Ingmarie Nilsson
Snabbhelg
Sommaren må ha kommit av sig men det är bara att gilla läget, plocka fram värmekläderna och roa sig bäst man kan medan man väntar på bättre (varmare) tider.
Och om det är något jag är bra på så är det just att roa mig. T.o.m de timmars jobb jag gjort i helgen känns mest som att jag leker.

Jag känner stor tacksamhet över att livet är så här bra och snällt mot mig. Att jag föddes där jag gjorde och har fått de chanser jag fått i livet.
Hade det velat sig illa kunde jag ju varit en av de hundratusentals som tvingas fly sina hem, tigga för att överleva och som saknar både hem och familj.
Livet är fint men det är inte rättvist…
Tycker det är viktigt att påminna sig om det emellanåt.
Kallt väder i maj är kanske inte så skoj men det är verkligen inget att gnälla över eller låta mungiporna hänga ner för.
Förr eller senare kommer det ju att vända. Igen.

Helgen har försvunnit i en rasande fart trots solbristen.
Många timmars träning har det blivit. Precis som jag gillar.

Lördag blev det först intervaller som kändes oväntat bra.
10 x 2 min + 10 x 1 min. Joggvila 1 min. + 10 x30-30 sek.


Andra passet blev styrka och Hot Mojo-yoga på fina Sats SoFo.

 
I dag, söndag, blev det ett härligt löppass i skogen tillsammans med Catharina. Det var typ hundra evigheter sedan vi sågs så de där 140 min. räckte egentligen inte riktigt till för att vi skulle hinna babbla av oss. Men klart bättre än noll minuter.


Sen var jag ju ”tvungen” att testa min nya leksak.
Så liten och jobbig. Men förhoppningsvis kommer den göra nytta och få mig att röra armarna några hack snabbare.

 
Det blev även ännu ett Hot Mojo pass. 90 min. denna gången. (Normalt är de bara en timme.)
Skönt att få känna sig riktigt varm ett tag. Försökte behålla den där goa värmen tills jag kom hem. Det gick väl si så där trots att jag verkligen gjorde mitt bästa.


Men jag har inte bara tränat.
Jag och Anders var och kollade på Djungelboken i går.
Jösses så bra! Omöjlig att beskriva så gå och se den!
Magi!

  
En dag utan mys med Elvira the cat är ingen riktigt bra dag och det är så himla mysigt att ha henne hemma igen! Hon verkar må hur bra som helst nu. Lycka för oss!
Mellon verkade hon förresten lika ointresserad av som mig. Jag försökte intressera mig, för att liksom vara lite uppdatera, men jag föll långt innan målsnöret.
Å andra sidan gillar hon inte filmer som jag gillar heller. Hon är svårflirtad ända tills matlådan öppnas. Hon är väldigt bra på att höra det hon vill höra även om hon verkar sova.


I går hade vi finbesök på lunchen av fina vännen Karin.
Det är lycka det ! Att ha en kär vän!


Ja det var den helgen det.
Typiskt jättebra!

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Saturday 2016-05-14 09:48
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
/Okänd

[Comments]
Friday 2016-05-13 20:32
Author: Ingmarie Nilsson
Fredags-slapp
Så som mitt liv är just nu så är fredagar min softardag. Då passar jag på att ladda om. Slöa lite helt enkelt. Och för att städa, handla, ringa nödvändiga telefonsamtal och jobba undan de där grejerna som inte riktigt hinns med de andra dagarna. I största möjliga mån försöker jag ha dagen helt utan någon superviktig klocktid att passa.

På något vis blir det dock sällan särskilt mycket slappande om man gör = mellan slappa och göra ingenting.
Men för mig är det just det där att kunna göra saker i min egen takt utan stress och klocka som är "att slappa". Och att göra det jag känner för utan att ha planerat så himla mycket.

En sak jag visste redan när jag vaknade var att jag ville till Flaten och öva swimrun. Det är så otroligt mycket skojigare nu när jag lärt mig lite mer. Jag tyckte ju det var skoj redan innan så kan du ju ana hur skoj det är nu!

Att vara vid Flaten en vardag är som att ha en alldeles egen swimrun-sjö. Några få andra människor som promenerade förbi, några som satt på en bänk, några som solade samt några kids som lekte på en av strandplättarna.
Tillräckligt många för att jag skulle känna mig trygg om något skulle hända. Jag må vara galen men jag är inte dum. Säkerheten är alltid nr. ett.
Våtdräkt, dolme och skor är bra flythjälpmedel och mitt pass gick över förväntan. Jag sprang upp och ner i vattnet, hoppade (joggandes) i från de olika bryggorna och simmade på okända vattendrag utan att bli rädd en enda gång. Vad de där andra runt omkring tänkte när jag sprang där i min våtdräkt, röda badmössa, goggles i pannan och med en rosa dolme runt ena benet vore förstås lite intressant att veta.

 
Torkarstället.
Torkarstället.

Två yogapass blev det också. Förutom min egen lilla vanliga korta meditativa direkt på morgonen.
Ett skönt Hot Vinyasa flow och ett ännu skönare Yin Yoga-pass.

  
Ruskigt bra slappardag!

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Thursday 2016-05-12 20:51
Author: Ingmarie Nilsson
Hjärnsnurr
Har du också dagar då du vaknar upp och känner dig totalt förvirrad trots att dagen knappt börjat och det liksom inte borde finnas något att vara förvirrad över?
Tvärtom borde ju hjärnan vara helt blank och redo att fyllas på.
Jag kan i alla fall göra det och i dag var det exakt en sån morgon.

Hjärnan verkar liksom inte koppla vad den ska göra trots att t.ex grötgrejerna står precis framför näsan precis som de brukar göra.
Det var nog mest ren tur att jag inte tog Elvira the cats mat och gav henne min gröt.
Eller att jag tog hudkrämen på tandborsten och tandkrämen i ansiktet.

På mitt första coachpass räknade jag helt tokfel så de stackars deltagarna fick flera bonusintervaller.
Men man behöver ju inte berätta allt direkt och när de fick höra det efteråt så såg de mest bara väldigt glada och stolta ut.
Tack och lov behövde jag i allafall inte fundera på jobbklädseln. Samma rakt igenom hela dagen.


Och de andra passen klarade jag faktiskt utan varken räknefel eller felspringning. Ju mer jag rände omkring ju bättre verkade hjärnan funka igen.
Syre, sol, endorfiner och svett verkar vara bra grejer för att ta bort senil light symtomen.

Däremot vet jag inte vad som hände med mitt stackars finger när jag körde på gymet.
tunga kettlebells använder jag verkligen inte.


Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Wednesday 2016-05-11 20:50
Author: Ingmarie Nilsson
Jag växer
När Coach Nicolas föreslog att vi skulle köra swimrun-träning ute istället för bassängträning inne så nappade jag direkt.
Det gäller att passa på så länge vädret är på oss fryslortars sida.
Någon självplågande asket kommer jag aldrig att bli så blir det skitväder på något träningspass/race jag tänkt köra då ställer jag in.
Det är tufft nog ändå utan att jag ska behöva frysa häcken av mig också. ;-)

Men i dag var det finfint och eftersom Nicolas hade sett en film från igår på när jag/ vi skulle hoppa i vattnet från några klippor så visste han vad vi bl.a skulle öva på.
Att komma i och upp ur vattnet snabbt och smidigt är superviktigt i swimrun. Inte bara för att man sparar tid men även för att inte tappa rytmen eller riskera onödiga skador.
Och jag var alltså inte smidig på den där filmen...

För att du ska förstå vilken stor grej det här är för mig är så måste jag berätta att jag är i grund och botten ruskigt rädd för att just hoppa i vattnet. Särskilt när jag inte vet vad som finns under ytan.
Att sen även ha skor, dolme och pinaler som ska sitta rätt gör ju inte det hela mycket enklare.
Rädslan har sina förklaringar men de är oviktiga egentligen. Nu är nu och det man ska koncentrera sig på.

Som det proffs han är så gav han mig övningar så jag steg för steg vågade mer och mer och plötsligt kunde jag springa rakt ut från klipporna och hoppa rakt ut i plurret.
Första gången var skitläskig. På riktigt. Så där så jag nästan tror hjärtat stannade en stund!
Men tar man allt i rätt ordning och har en trygg handledare så går den mesta rädslan att övervinna!

Och vilken kick det är!
Att våga!

Jag växte säkert flera centimeter och känner mig just nu som jordens Superwoman även om jag vet att det här är plättlätt för de flesta.
Men man ska bara jämföra med sig själv tänker jag. För jag är jag och den enda jag kan göra något åt.Det blev ett superbra pass och min nya våtdräkt funkade hur bra som helst både att simma och springa i.
Newtonskorna är perfekta för swimrun! Swimrun är även ett supereffektivt sätt att hålla skorna rena på. :-)


På tal om prylar så kom i dag några av de där prylarna jag inte visste att jag behövde.
Även prylhögen växer så snart får jag nog skaffa en extra garderob till allt.


Kram från Ingmarie.
[Comments]
Tuesday 2016-05-10 22:00
Author: Ingmarie Nilsson
Oj!!!
Här sitter jag.
Är så hög på endorfiner, glädje och upplevelser att jag nästan studsar i soffan!
Du vet så där så man liksom inte riktigt vet var man ska börja för att berätta allt utan att snubbla allt för mycket på orden.

Det har helt enkelt varit en superduper-dag.
Ska försöka förklara på vilket vis.

Dagens (enda faktiskt) coachpass gick som tjohejsan.
Med positiva deltagare, "Ingmarie-väder" (=+ 25 grader) tillsammans med proffsiga kollegan Göran så kan väl egentligen inget gå fel. ;-)
T.o.m mina ben var glada trots söndagens äventyr.


Så redan där var jag en smula endorfinrusig.
Men det var bara början.
Det var ett tag sen jag fick nya sulor hos ”sulmannen”. Jo jag kallar honom så för han är superbäst på att fixa perfekta sulor till mina känsliga fossingar. Men egentligen heter han Ulf och han finns på Anatomic.
Det är lätt att glömma att även sulor slits så nu har jag ett par nya fina att nöta ner!
Härligt!


 
En annan som är en rackare på att fixa både mina fossingar och resten av kroppen är ju Mats. Jag har inget ont någonstans men förebyggande kan ju liksom aldrig vara fel, eller hur? Dessutom blir man så himla glad bara av att träffa honom!


Men så till det absolut bästa i dag!
Som jag var ruskigt nervös för innan. Så nervös att jag nästan hoppade av.
Men jag fortsätter, bestämd som en envis åsna, att köra efter mitt mantra. face your fears Ingmarie.

Så jag tog hojen till Hammarbybacken där det väntade ett stort , för mig, helt okänt gäng i full färd med att dra på sig våtdräkter.
Alla såg ruskigt proffsiga ut och hade det inte varit för att coachen dyrt och heligt hade lovat att alla var snälla och hjälpsamma hade jag nog bara cyklat förbi och låtsats att jag var på väg någon annanstans.
Tack och lov att jag inte gjorde det utan vågade stanna!

Sickla swimrun ordnar gratis (!!!) swimrunträning varje tisdag kl. 18.
Upplägget är ganska simpelt. Man har en runda och kör så många gånger man hinner inom en viss tid.
Man hjälps åt och ingen lämnas ensam eller sist.
Stämningen är otroligt lättsam och alla är supertrevliga! Precis som jag blivit lovad.

 
Tre varv gjorde jag och det kändes riktigt bra!
Hade säkerligen kunnat göra ett par varv till men man ska sluta när det känns som bäst tänker jag.
Shit vad skoj det var!


Det här var min första ”riktiga” swimrunträning ever och jag begriper fortfarande inte riktigt hur jag vågade. Jag är ju en rookie på det här och jag kände absolut ingen av alla som var med.
Men jag lärde känna för det är så det funkar. Alla pratar med alla och alla är välkomna.

Är riktigt (osvenskt) stolt över mig själv. Jag klarade det och det här kommer jag göra många fler gånger.
För utan att jag fattade hur så blev jag erbjuden, och sa ja, till en plats på Stockholm swimrun full distans tillsammans med en (ännu) ganska okänd människa.
Jag som inte ens vill/kan planera så långt fram. Det är ju typ flera veckor dit!

Så hur tänkte jag här?
Undra vad jag egentligen gett mig in på. Borde jag vara nervös?

Kram från Ingmarie.
[Comments (4)]
Monday 2016-05-09 20:40
Author: Ingmarie Nilsson
Flaten-skolan
Det gäller att passa på nu när värmen och solen är här så fortare än kvickt cyklade jag till Flaten efter jobbet. Som ju turligt nog också oftast är ute för så bra har jag det.
Och den här vyn är värd borde att cykla fort till och ta sig tid att cykla till ö.h.t.


Coachen hade snickrat ihop ett fint litet Open Water pass som jag gav mig an.
Det är inte enkelt för mig men det är galet kul och jag längtar verkligen till varje pass.
Framåt går det och jag jobbar stenhårt med att ha tålamod.
Och med att andas lugnt när vågorna skvalpar "fel" och de kalla undervattensströmmarna tränger genom våtdräkten.
Men så kommer vågorna rätt och de varma undervattensströmmarna tar över. Då blir det plötsligt riktigt lätt!
Flaten må vara en liten obetydlig insjö i det stora hela men den har sina nycker och egenheter.


  
Vissa grejer man tar sig an känner man efter ett tag att, ”nej, det där är inte min grej”.
Du har säkert också varit med om det.
Jag har slitit hårt med att t.ex. lära mig att sy, dansa och spela golf men dels har jag inte tyckt det varit skoj, dels har jag varit urkass på det och dels har jag tröttnat.
Antagligen hänger det samman.

Kall hann jag iallafall aldrig bli för solen är verkligen extra snäll nu som värmer så gott.
I ”min lilla hörna”, som är ganska stor, finns det gott om plats att torka alla pinalerna. Vem sa att simning är en minimalistisk sport?

 
Så även om du kämpar med något nytt så håll i och håll ut! I alla fall om du känner i magen att du vill lära dig det.

Kram från Ingmarie.
[Comments]
Sunday 2016-05-08 20:50
Author: Ingmarie Nilsson
Ända in i kaklet
Minns du att jag bestämt mig för att inte planera så himla mycket vilka lopp jag ska springa utan mer leta lopp när jag känner för det?
Tycker det funkar ganska bra faktiskt! Det känns mycket roligare med spontaniteten och att få göra det kroppen känner för, än att långt innan vara orolig för att något oförutsett händer så det inte blir något. Eller för att just den dagen så är kroppen absolut inte med på det jag planerat.

Jag är medveten om att detta sättet också kan innebära att jag kommer missa en del lopp som jag kanske vill kuta helt enkelt för att det är fullt. Eller för att min kalender är fulltecknad. Men jag tar risken.

I torsdags bestämde jag mig för att kuta lopp i helgen och det som lockade var Lidingö Ultra 26 km. (Jag vet att 26 km inte är ultra men loppet heter så.)
Har ju kutat det en gång innan och gillade det stenhårt. Kuperat som attan och ca. 75% på grus/stig. Dessutom visste jag ju att det skulle bli Ingmarie-väder.


Det är inget jättelopp men tillräckligt stort för att man aldrig behöver kuta ensam. Stämningen är härligt avslappnad och hela arrangemanget är supervälorganiserat.
Många kroknade tydligen vid 18-20 km., antagligen p.g.a värmen, men det var typ där jag kom igång.
Kom på mig själv med att ha fegat och gått på sparlåga. Någonstans innerst inne är jag nog mer rädd för att skada mig än för att få en sunkig tid/placering.
”Hellre långsam och hel än skadad och (tillfälligt) snabb” liksom.
(Fast jag vet ju inte om det hänger ihop så där egentligen. )
Men när jag kom ikapp ena tjejen efter den andra så växte de gamla hornen ut och de sista 5 km körde jag verkligen allt jag förmådde.
Och kroppen höll!
Någonstans där stod även finaste Jenny och hejade.
Och fotade!


  
10 min. sämre än förra gången och 3 placeringar back, men 5.a totalt och 1:a i Masterklassen är jag väldans nöjd med!
Bara Finisher-tröjan var värd att svettas för!Att åka SL en söndag mellan Lidingö och Bagis tar sin lilla tid , särskilt när man tar en liten omväg för att hänga en stund tillsammans med ovan nämnda Jenny, men hem kom jag.
Fixade till en matlåda och rullade ner till Söderbysjön för bad och lite siesta.

Vilken lyx!
Hela jag älskar det här vädret!
I min värld hade det gärna fått vara så här alltid. Har inte alls något behov av en massa årstider. Särskilt inte den där grå, isiga, moddiga och kalla mellan november och april.
Så här är mycket bättre!


Där hade dagen kunnat sluta egentligen men så lockade Ulrika med ett poolrunpass och jag är ju inte den som säger nej till något sådant.
Hojjade hem, packade väskan, hojjade vidare till Eriksdalsbadet, poolrun och simning i totalt en timme (sen stängde de), bastu och en massa härligt babbel.


Det var väl en smula segt att cykla hem uppför alla backar, totalt blev det nog nästan 2 mil på skruttcykeln, men jag tror det där var perfekt återhämtningsaktiviteter för mina ben.
Nu får de dock vila i soffan. Tills i morgon. :-)

Kram från Ingmarie.
[Comments (3)]
Saturday 2016-05-07 18:28
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda

[Comments]
Friday 2016-05-06 20:16
Author: Ingmarie Nilsson
Grottar
Anna skrev i går att det fanns risk att hennes träningsblogg förvandlas till en matblogg ett tag framöver. Med lite träningsinslag.
Jag säger typ samma fast det blir simning i stället för mat. Med inslag av löpning, yoga och annat skoj.

Men det blir ju lätt så där när man går all in i något du vet. När man har ett konkret mål och försöker förbättras, utmanas och klättra uppåt på utvecklingsstegen.
Ja i alla fall blir jag så.
Jag kollar t.o.m på You Tube klipp och har köpt prylar jag inte ens visste jag behövde!
Ja jösses...

Alla mina simpass är olika och jag kollar aldrig i förväg vad som står på schemat. Då hade jag nog inte ens vågar mig i baddräkten.
Coach Nicolas är en rackare på att hitta på olika pass och se till att de är exakt lagom utmanande för mig.
Så där så att det inte känns för lätt men inte heller så svårt att det är omöjligt. Även om jag tror det innan jag tagit mig an det hela.

Och om det är någon som tror att simning inte är jobbigt ska hänga på mig.
För här snackar vi syreskuld så det bubblar ut i både tår och fingrar.
Helt ärligt tror jag aldrig jag haft sån andnöd ens under ett intervallpass på höghöjd.

 

 
Ja jösses igen...
Om det där gör nytta att kunna och ”stå ut” med i andra sammanhang vet jag inte men jag tror det.
Alla utmaningar man klarar, och alla trappsteg man tar, gör att man utvecklas.
Det är nog lite därför jag fortsätter med det där temat Face your fears Ingmarie, för jag vill verkligen inte vill fastna i ett och samma mönster och stagnera som människa.

Yogan utmanar mig också hela tiden. Både fysiskt och mentalt. Den har massor av fördelar oavsett vilken form du väljer. Den hjälper mig bl.a att andas ”smart” vid all annan träning. Liksom all annan träning gör att jag blir uthållig och stark så jag pallar de tuffa positionerna på så bra vis som möjligt.

Mitt snudd på heliga fredagsYin Yoga-pass är förvisso lugn rent fysiskt men den kan vara tillräckligt mentalt utmanande för en sån som mig med myror i brallan.
I början tyckte jag den var skitjobbig trots, eller tack vare, att man liksom inte ”gör” så mycket.
Nu älskar jag den. Precis som jag vet bl.a Malin gör. Hon har skrivit en massa fint om den.
Jenny som har passet är en gudagåva! Hon har en förmåga att säga exakt rätt ord vid rätt tillfälle för att min skalle ska våga släppa taget.

Liksom Sami som hade kvällens (nästan lika heliga) Hot Vinyasa flow yoga. Han går helt på känsla och det blir alltid både häftigt och fantastiskt bra.

Och svettigt…


Inga löpbilder i dag heller, ffa för att skorna hade veckans enda vilodag, men det kommer. Jag lovar. Förhoppningsvis med knorr!
Kram från Ingmarie
[Comments (2)]
Thursday 2016-05-05 18:31
Author: Ingmarie Nilsson
La Mini-Première!
Röd torsdag betyder att mitt vanliga torsdagsrace blev ovanligt lugnt.
Rättare sagt, det blev inget race alls.

Transportlöpning till min Indoor Running-klass, ett rejält styrkepass och lite cyklande på gammelhojjen var i princip allt.

Och årsinvigning av våtdräkten!

Det blev inte varken långt eller länge så jag kan verkligen inte kalla det "träning". Mer övning.
Men jag gjorde det, två gånger t.o.m, och det kändes riktigt skoj!
Mellan tummen och pekfingret tror jag Flatensjöns temperatur ligger på mellan 7-9 grader nu.
Det är tur det finns våtdräkt och våtdräktssockar om jag säger så…

 

  
Det var ovant att simma i våtdräkt, ”begränsande” på något vis, men jag tror att mitt senaste flit har gett lite resultat.
Framförallt märker jag att det inte är riktigt lika scary längre. Jag vet liksom att jag inte kommer att drunkna bara för att andningen blir tillfälligt ”fel” eller att något sjömonster kommer att ta mig.
Det trodde jag väl i och för sig inte innan heller men du vet hur tramsiga tankarna kan bli ibland.
Löjliga gamla skräckfilmer från längesedan kan på något skumt vis göra sig påminda när man minst vill. ;-)

08a land har verkligen sina godbitar och jag är en rackare på att nosa upp dem.
Bättre vy för att käka lunch, ta en liten siesta och bara ligga och filosofera vid än denna är nog svår att finna.
Och tänk att den finns bara några (långa) stenkast från en storstad. Och ännu färre från där vi bor.


Kram från Ingmarie.
[Comments]
Wednesday 2016-05-04 20:39
Author: Ingmarie Nilsson
Allt går inte alltid framåt
Simning är galet mycket teknik och precis som all annan träning så har man bra och mindre bra dagar.

I dag var det en något mindre bra dag.
Jag var inte på något vis trött men jag hade liksom inte något riktigt bra flyt. (!) Det kändes mest som om jag harvade på samma ställe och liksom backat ett steg i min s.k. utveckling.
Men det är väl så där det är med det mesta som man övar på för att utvecklas i och bli bättre på. Tre steg fram, ett steg bak, stiltje och sen tre steg fram igen.
Bara att hålla i och hålla ut.
Och fortsätta öva, öva, öva.

Sällskapet var dock det bästa och mitt humör är det då inget bakåthack på. :-)Löppassen har dock känts finemang.
Ett Indoor Running och ett Outdoor Running med extra transportlöpning.
Båda med härliga deltagare, massor av energi och jag i fortsatt färgglad utstyrsel.


Kram från Ingmarie.
[Comments]
Tuesday 2016-05-03 20:38
Author: Ingmarie Nilsson
Colours
Egentligen behöver man inte liva upp någonting någonstans nu för naturen gör det så himla bra själv.
Det är nästan så man kan höra hur det växer och knakar och färgerna fullkomligt exploderar!
Nu går det undan och det gäller att hänga med.
Blinkar vi för många gånger finns risken att vi missar hela vårfesten.

Men jag gillar ändå att ha färgglada kläder och jag blandar hej vilt utan någon som helst tanke på vad ”som passar sig” eller inte.
Ju mer ju bättre är min filosofi verkar det som när man kollar vad jag har på mig.
Helt ärligt har jag ingen filosofi. Mer än att jag tar det som jag tycker känns bra.

Dagens, och de flesta andra dagars, baddräkt ser ut som amerikanska flaggan x 48. Köpt i USA så det är väl därför.


Dagens Hot Mojo-stass. Gul handduk, gult linne med rött tryck och rosa brallor.


Dagens UT-dress (och min egen löpnings dress för jag kutade dit) var gul, röd, gröngul och lila.Färgblind eller färgglad.
Gränsen är hårfin.
Eller kanske det helt ligger i betraktarens ögon?

Kram från Ingmarie.
[Comments]
Monday 2016-05-02 21:35
Author: Ingmarie Nilsson
Framsteg!
Fantastiskt egentligen hur något som ser så löjligt enkelt ut kan vara så löjligt svårt.

Men nu börjar det hända grejer med simningen. Jag är inte längre långsammast i bassängen och jag upplever det inte längre som att jag liksom harvar mig framåt.

Coach Nicolas är en rackare på att hitta på nya övningar varje gång vi ses, rätta till allt det som behöver rättas till och på att ge exakt lagom utmaningar.

Eller i alla fall utmaningar.

När han i dag sa till mig att jag skulle jobba mig ner från 7 andetag/25m till noll trodde jag han skämtade med mig aprilo Men se så var det visst inte.
det var fullt allvar.
Syftet var att jag skulle lära mig att verkligen sträcka ut och rappa på armtagen lite.

Det där att om man bara tror tillräckligt på det man ska göra så går det alt. om man inte tror så går det inte stämmer nog inte så bra. Jag trodde nämligen verkligen inte att jag skulle klara det.
Men Nicolas trodde.
You might surprise yourself” var hans kommentar innan jag började.
7-6-5-4-3-2-1 andetag/25m.
Och sen noll! Jag klarade det! På riktigt! Utan att ens halvdrunkna! Det där var en rejäl boost för mitt självförtroende kan jag berätta!

 
Spinning är däremot något jag tycker jag kan ganska bra. Inte så att jag kan sova och göra det, det skulle bli en väldans svettig och jobbig dröm, men jag behöver ju liksom inte tänka på vad jag gör.
Det är något jag bara gör. men så har jag ju också övat ganska många timmar. :-)
Jag och käraste vännen Karin var på Odenplan och körde. Inte det bästa passet jag varit med på men det dög för att bli skönt trött i benen och ordna en rejäl svettpöl på golvet.


Håller du på att lära dig något nytt just nu?

Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]
Sunday 2016-05-01 19:33
Author: Ingmarie Nilsson
Fyra ä-n-t-l-i-g-e-n
Vissa saker kan man nästan längta ihjäl sig efter.
Du vet så där så hjärtat värker av saknad.

Som den här tiden när vårvärmen äntligen kommer, det doftar jord, fåglarna kvittrar ikapp och alla blommor spricker ut.Eller när man äntligen kan göra ett skönt Sprada-pass i ovan nämnda vårvärme. Emellanåt var det så varmt att t.o.m den tunna tröjan kändes för varm under min 2,5 timmarstur.
I Flaten-sjön var det förvisso svalt, kanske runt 8 grader, men jag hann inte mer än komma upp ur vattnet innan jag var varm igen tack vare solen.
Ljuvligt!

 

Jag kanske inte tänkte äntligen, eller hade längtat ihjäl mig efter BodyBalance-passet, men skönt var det och en väldigt fin avslutning på veckan.
Satt som en smäck i kropp & knopp. :-)


Men allra, allra mest har jag längtat och väntat efter denna stund då vår lilla fina Elvira the cat äntligen, äntligen kom hem igen efter att ha varit på ”svärföräldrarnas fina pensionat" i vad som känts som en halv evighet.
Anders for upp och tog med henne hem på tåget. Vilken lycka att få se dem där på perrongen!

 
Elvira avskyr att åka bil men är jätteduktig på att åka tåg, tub och cykel. (!!!)
Jag vet att hon haft det fantastiskt bra men jag tror hon tycker det var ganska bra att komma hem hit med och rulla runt på golvet, käka och sen sova under täcket i sängen. :-)


 
Kram från Ingmarie.
[Comments (2)]