Weblog #101

Saturday 2008-02-23 02:58
Author: Ingmarie Nilsson
Nya upptäckter och gamla godingar
Inget paraply i dag. Inga gummistövlar heller, men svettband och handduk har varit bra attiraljer för värmen och framför allt fukten har verkligen hängt i luften.


Åkte till Dyer Park för att prova att springa lite.
Hade egentligen ingen riktig koll på hur det var där, förutom vad jag läst i en bok. Blev riktigt glatt överraskad! Det fanns både cykelbanor, trails och ridvägar att välja på.
Har kommit på att "Equestrian trails" är ett säkert kort på att det finns kanonvägar att springa på. Hårt packad sand, gräs eller grus. Finfint. Jag har dock inte sett en enda häst på någon av de där ridvägarna vilket väl är lite märkligt.

Dessutom fanns det något mycket ovanligt i den här parken. Jag kan nog säga unikt! Här finns nämligen Floridas svar på backar.
Nu pratar vi inte backar a la Lugnet, Ursvik eller ens lättaste rundan på Galgberget i Halmstad. Snarare backar som är något högre än en trottoarkant. (De är förvisso ganska höga här.)
Högsta punkten är hela 55 feet och ett varv på trailrundan ca. 3,5 miles.
65 minuter blev det, så det tar sig. Så länge det är helt jämt under mina fötter går det GANSKA bra men hur lätt är det att hitta sådana vägar? Så visst känns det.

Var hos Chris, kiropraktorn, i kväll igen och han torterade mig med TENS, värme, stretch och lite annat smått och gott. Sablar vad det gör ont när fötterna ska "knäckas".
Men han var nog ganska optimistisk ändå för han tyckte jag skulle haka på söndagmorgonens 10-milare. (Alltså amerikanska miles!) Så det är bara att sätta klockan och åka i väg. Kl. 7 börjar de. Gäsp!
Och en löptur med andra kan ibland vara den bästa medicinen!

Att ta sig från A till B tar alltid en himla tid. Allt är utspritt och en bil är ett absolut måste.
Amerikanernas tanke om frihet. Att ha en bil alltså. För mig innebär det mest en massa jobb och bortkastad tid.
Inte heller konstigt att landet är en av de största miljöbovarna.

Var en sväng på Aquacrest med. Poolen alltså. Vilken oas! Och som Patti sa när jag träffade henne nu i eftermiddags och lyriskt berättade om den:
"It´s one of West Palm Beach best hidden secrets".
Tydligen nästan alltid så lugnt där. Helt ofattbart!
Patti ska jobba i morgon men vi kanske hinner ses på söndag.

Sist, men inte minst, har jag även varit på Scandinavian Massage & Sport rehab idag. Hittade stället av en "olyckshändelse" (vi, läs jag, letade kaffe och bagels...) Visade sig vara en höjdare! En timme för $65 och det var ordentlig massage från topp till tå!
Här är tydligen "Swedish massage" en lite lättare variant annars. Typ Hollywood massage. Jag hade dock bett om mer djupgående så det skulle kännas lite. ;-)

När jag tänker efter så är jag en av de största miljöbovarna i dag. Så som jag har farit runt.
Fy skäms!No comments yet to "Nya upptäckter och gamla godingar"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?