Weblog #1429

Thursday 2009-05-21 17:19
Author: Ingmarie Nilsson
Med nummerlapp på bröstet i Dalarna
Närmare bestämt i Olsnäs norr om Siljansnäs där faluröda stugor, Siljans vatten, djupa skogar, björnar och kurbitsmålningar samsas.

I Vaveröloppet kan man välja på 6,12 eller 25 km.
Gissa vad jag valde...
Japp.
25 km. :-)
(Som sen dessutom visade sig vara 25,9km!!)

Det är ett äkta "low-key race" med flaggstart på en äng, snitslad bana där man själv får kolla efter bilar, snorbillig anmälningsavgift, popmusik ur 50 år (nåja..) gamla högtalare, dusch nere i kapellets källare och det bjuds på vatten/sportdryck men inte en endaste banan.

Med andra ord ett supertrevligt lopp!

Den "långa" rundan går till 75% på grus/stig så det var därför jag "vågade" ge mig på den.
Har ju sprungit så pass långt på långpassen utan större problem och tänkte att det kunde vara ett bra sätt att springa långt lite fortare än det vanliga maltempot och få service på vägen.

Vi var inte många, de flesta höll sig till de kortare sträckorna av någon underlig anledning, men vi som sprang fick en underbar runda!
Före starten. Jag är ensam representant för det kvinnliga könet!
Före starten. Jag är ensam representant för det kvinnliga könet!

Benen pinnade på i ett behagligt tempo, jag fick inte en endaste energisvacka och fötterna skötte sig men ett litet problem hade jag och det stavas m-a-g-e:

Hade känt redan innan att den var lite koko och det blev ju inte direkt bättre av att kuta i nästan två timmar spetsat med ett rejält ösregn de sista två kilometerna.
(Löpar)kompisen Peter på sista kilometern och (lite senare...)
(Löpar)kompisen Peter på sista kilometern och (lite senare...)

...kommer jag ångande som en dränkt katt (Peter såg till att komma i mål innan det regnet började. Han var smart han!
...kommer jag ångande som en dränkt katt (Peter såg till att komma i mål innan det regnet började. Han var smart han!

Mot målet
Mot målet

Men i mål kom jag.
Blöt och kall men nöjd.
Ensam eller inte så var jag ju etta bland damerna och framförallt hade jag klarat av det! :-)

Den fina belöningen, förutom en telefon som jag vann, var lunch på favvostället Masesgården och tupplur på soffan när vi väl var hemma igen.

Livet är bra fint! :-)

7 comments to "Med nummerlapp på bröstet i Dalarna"

Thursday 2009-05-21 23:52
Ann-Charlotte
Men...GRATTIS!!!
ACB
Friday 2009-05-22 09:29
Ingmarie
ACB:TACK! :-)
Friday 2009-05-22 09:32
mia
Grattis
det blir väl ultralöpning för dig nu då =)

min form är katastrofal.
kram
Friday 2009-05-22 13:20
Kenn1
Grattis! bra val av distans,men visst var det svårt att inte ge allt? hornen växer ju som bekant ut när lappen kommer på bröstet men att springa så långt behärskat är väldigt bra träning,nästan ett helt lidingölopp var det ju!! Och man är ju inte en riktig löpare om inte ett antal "bonnalopp" avverkas på en säsong?! såna tävlingar där det kan va lika svårt att hitta till starten som att inte springa för långt eller fel;-) och tror nog flesta passionerade löpare hellre väljer ett race med mkt själ än gigantiska lopp där arrangörerna ska tjäna 25 miljoner..
Friday 2009-05-22 14:09
Ingmarie
Kenn1: Tack!! Visst är bonnalopp ett "måste" på meritlistan"! Säger bara; Gynna de små! (Som sagt var bl.a. därför jag inte vill springa "Varvet". Betala hutlöst och få en kexchoklad, banan, vatten o lite kaffe. De flesta pengarna går till inköpta utländska löpare. Nä fy sjutton!)Faktum är att jag sprang lite fel där på slutet så jag var nog uppe på 26 km..;-)Och visst växer hornen ut oavsett storlek på loppet men jag höll mig i skinnet. :-) Blev ju ganska mycket sololöp så det var inte så svårt om jag ska vara ärlig.Väldigt behagligt!

Mia:Tack! Ultra...? Tanken finns där du vet..Och suget!Att du är i usel form tvivlar jag dock STARKT på. Allt är relativt som du vet. :-)
Saturday 2009-05-23 11:18
Fredrika
Vad kul med seger! Grattis! Masesgården, dit har jag alltid velat åka på relaxsemester några dagar.

Låter som ett trevligt lopp, jag gillar också smålopp har jag märkt. Och stora (fast varvet står även jag över). Springa är kul, kan det vara det het enkelt :D
Saturday 2009-05-23 13:32
Ingmarie
Fredrika: Tack! Masesgården är ett "måste" för veggisar som oss. En DRÖM! En vecka (eller för all del en lång helg) med Malin Berghagen står på min önskelista. Yoga, springa, äta, bada, vila dagarna i ända. Ja du förstår!! :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?