Weblog #1469

Wednesday 2009-06-03 21:42
Author: Ingmarie Nilsson
Vissa tanter borde ibland vara tysta
Göran Greider har gjort det igen!

Satt huvudet på spiken i dagens ledare i DD.

"Tanten" (hon kallar sig faktiskt så...) är både okunnig och feg när hon påstår att det är ohållbart med ekologisk odling.

Det finns visst mat till alla även om vi odlar ekologiskt!

Vad hon, och tyvärr många fler, måste inse är att det är vår livsstil och överkonsumtion som behöver ändras.

Den helt sjukt stora köttkonsumtionen i-länderna har är ohållbar.
Den måste ändras!

Det är inte bara en miljömässig katastrof.

Det är även osolidariskt, ohälsosamt, oekonomiskt och oetiskt.

6 comments to "Vissa tanter borde ibland vara tysta"

Thursday 2009-06-04 07:47
Camilla
Apropå kvalitetsmat... Här är det lilla bageriet med det goda brödet som jag läst om men ännu inte testat: www.albertjacks.com
Thursday 2009-06-04 08:48
Ingmarie
Camilla; Jag kollade in sidan. Måste absolut testas!Låter som ett beroendeframkallande place...;-)
Thursday 2009-06-04 13:26
mia
Det rä inte helt okolicerat det där med ekologisk odling, när det gäller norrland så används väldigt lite kemiska bekämpningsmedel när det gäller växtodling. Vanlig odling är alltså i stort sett ekologisk. När det gäller biffdjur och dyl finns det en hel del naturbetes kött att få tag på nu. Det finns människor so villl äta kött men ända välja et schysst alternativ. Jag har besökt en hel del lantbrukare och vissa av dem hade bifdjur, eller får och de föder upp dem enligt naturbetesprincipen. Det var under tiden som länsstyrelse anställd som jag träffade dem. Kolla på Nipans vänner(Ramsele/sollefteå) och läs mer om deras koncept... jag tycker det är ett steg i rätt riktning.
är lite stressad nu... Matematikprov ska rättas muntliga förhör ska avklaras innan sista kompletering till högskolan...
Underbara elever men ack vad illa det är att vara ute i allra sista minuten....;)
Thursday 2009-06-04 23:11
Ingmarie
Mia: Jag tycker det verkar mer komplicerat att först förgifta vår jord med bekämpningsmedel och dyl. och sen försöka ställa till rätta. Tycker med det är mer komplicerat att så mycket mark ska odlas för att det ska bli mat till djuren som vi sen ska äta. En idiotisk omväg och ett ohållbart sätt. Jo visst får man välja vad och hur man vill och har samvete till. Jag har valt mitt.
Jag vill inte vara en del i den hemska hanteringen av djur som det till den allra största delen alltid är. Visst finns det undantag, som det du berättar om, men det är verkligen undantag. Men alla steg, hur små de än är, i rätt riktning är BRA! Rom byggdes som bekant inte på en dag..
Friday 2009-06-05 00:12
mia
jag tror att du missförstod mig... jag tycket inte att det är bra att förgifta våran jord... jösses jag är ju för fasen utbildad naturmupp. ;) och jag menade just det som du skriver med att små steg i rätt riktning är bra. För om alla tar ett litet steg blir det ett stort steg och det ena ger det andra i detta fall för om det börjar finnas varor som är KRAV-märkta, ekologiskt odlade, alternativ till kött eller bara en sån enkel sak som att man kan välja lokalproducerat(jag tycker att transporterna av mat är onödiga) då kan vi konsumenter utnyttja våran makt genom att välja dessa.
mia
Friday 2009-06-05 09:56
Ingmarie
Mia: Håller helt med! varje litet steg i rätt riktning räknas. Och vi måste börja med de där "små" stegen. Dvs. med hur vi gör i vår egen lilla värld. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?