Weblog #149

Tuesday 2008-03-18 23:07
Author: Anders Gustafson
GPS på armen
Det är väl lika bra att börja med att erkänna att jag emellanåt är en riktig tekniknörd. Men det är dock väldigt sällan om jag får säga det själv...


Hur som helst, jag har under ett par veckors tid använt den Garmin Forerunner 305 som Ingmarie köpte med sig från USA. Jag trodde redan innan att den skulle vara rätt cool och kunna en hel del, men redan innan jag kommit halvvägs i bruksanvisningen överträffar den mina förväntningar med råge. Så många saker jag nu upptäckt och som jag inte visste jag behövde... Jag tyckte det skulle bli kul att kunna få bättre värden kring distans, fart och tid och dessutom få möjlighet till att ha koll på pulsen. Få bättre överblick på hur jag tränar helt enkelt.

Efter att nu ha sprungit ett tiotal gånger med klockan (eller ska vi kanske benämna den superdatorn), så måste jag säga att jag är mäkta imponerad. Känns som att tillförlitligheten hittills är mycket bra och precisionen på GPS-delen håller sig under en procents avvikelse. Dessutom är det mångdubbelt fler funktioner än jag trodde innan och i vissa fall verkar det endast vara fantasin som sätter gränser för hur klockan kan användas. Nu får jag verkligen svart på vitt hur långsam jag är på mina träningspass.

Så kontentan av det hela är att det varit värt allt slit vi (eller snarare Ingmarie) hade i USA för att få tag i denna tingest.

Förresten så har jag ännu inte kopplat in klockan till datorn, där jag hört att de ska finnas mycket intressanta program...

No comments yet to "GPS på armen"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?