Weblog #161

Sunday 2008-03-30 19:17
Author: Ingmarie Nilsson
Känslig näsa och längtan
För bara några dagar sedan kändes den annalkande ändringen till sommartid mest som ett hån. Men banne mig! Det är vår i luften!


Dofterna som är i luften nu är bland de bästa som finns. En slags lukt av pånyttfödelse, ljus, värme och liv.
Jag är löjligt känslig för lukter, på gott och ont, och det finns särskilt vissa jag blir näst intill hög av.

Som lukten av tjära på järnvägsspåren, tunnelbanelukt(!), häst, vanilj, hö, bark och våt asfalt. Så vem behöver knark? Träning och en doftsniff räcker långt. Dessutom garanterat billigt och det ger ingen som helst hang-over.;-)

Så med en liten blyg vårsol på himmelen och vårdofter i luften har det inte varit helt lätt att vara alternativtränande idag. Ett par timmar på spinningcykeln och efter lunch ytterligare ett pass i poolen blev det. Hade sällskap av vännen Peter i vattnet så den timmen gick fort. Den gör ju det när man har sällskap och kan babbla.
Och det kan jag ju.
Peter med..

Åkte ut till min "Falunaprapat" Annika nu i kväll. Helt suveränt duktig! Hon bor med familjen i ett timrat hus vid en stor sjö. En idyll så vacker att det liksom gör ont i magen. Längtan efter att kunna springa på stigar i skogarna blir inte direkt mindre när man är där, men själen rofylls av naturen och jag är alltid behagligt lugn när jag åker därifrån.

Måtte mina fötter hålla nu för benen är ju fulla av spring.
Och näsan vill definitivt ha något annat än svettig spinningsal och klor-lukt.

No comments yet to "Känslig näsa och längtan"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?