Weblog #1624

Monday 2009-07-27 14:36
Author: Anders Gustafson
Simningen får mig att le
Ni vet sedan tidigare vad jag tycker om simningen och alla dess krystade simsätt som det ska tävlas i.

I dagarna är det fler sim-saker som får mig att skratta. Simmarnas försök till att få fram simdräkter, som ska slipa hundradelar åt dem, visar upp sin rätta (bak)sida. Nu spricker baddräkterna på löpande band, vilket bland annat uppmärksammas av GP och Aftonbladet.

Min åsikt i frågan har sedan länge varit självklar och väldigt konservativ: Återgå till att simma i badbrallor för herrarna och "vanlig" baddräkt för damerna. Helst av allt skulle det endast finnas ett märke dessutom, så blir det lika för alla och den som vinner kommer vara den simmare som är bäst tränad och inte den som lyckas kränga på sig den mest högteknologiska dräkten. Verkar även som att Internationella simförbundet tagit sitt förnuft till fånga. Gör de sig bara av med de överflödiga simsätten också, kan simning bli en idrott att ta på allvar.

4 comments to "Simningen får mig att le"

Monday 2009-07-27 16:48
Kenn1
Vid nyår ska visst hajdräkterna vara historia,det har den största sponsorn Speedo sett till eftersom dom inte har fått ut nån dräkt på marknaden!! Tycker för övrigt att simning är en av världens mest underutvecklade idrotter. det slogs typ 30 rekord om året redan innan de nya dräkterna. och hur kan en 15-åring krossa andra atleter som tränat systematiskt i kanske 10-12 år? Men visst är det kul att Sara Sjöström sätter världsrekord, imponerande minst sagt. Sen behöver nog simmarna de 4 simsätten,för att uppväga den extremt asociala träningen..
Monday 2009-07-27 17:02
Jenny
Tack för alla stöttande kommentarer!! dom värmer! =)kram jenny
Monday 2009-07-27 19:58
Ingmarie
Jenny: Det är bra det för det är precis det som är meningen. :-)
Thursday 2009-07-30 23:51
Anders Gustafson
Kenn1: Haha, du har kanske rätt i varför de extra simsätten finns. Visst är det imponerande att simma så snabbt, bli världsmästare och sätta världsrekord och jag är full av beundran. Men jag anser fortfarande fjärilsim vara motsvarigheten till "löpningens" jämfotahopp (där bröstsim motsvarar gång och ryggsim motsvarar baklängeslöpning).

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?