Weblog #1632

Wednesday 2009-07-29 20:56
Author: Ingmarie Nilsson
På 08-fronten intet nytt
Det rullar på som man säger.

Jobbar mina mastodontpass och försöker klämma in lite sömn, träning och mat däremellan. ;-)

Och research!

Nu är det ungefär som det brukar bli när det gäller I.Nilsson...
Plötsligt har jag för många val och vet varken ut eller in.

(Det konstiga är att jag försätter mig alltid i såna situationer. Att jag måste välja. Men alternativet att inte kunna välja är en miljard gånger värre. Undra vad en psykolog skulle säga om det...)

Jag har hittat och kollat upp en hel radda med olika fotspecialister, läkare, naprapater och andra "undergörare".

Förutom att han som opererade min fot har en tid på måndag (där blir det garanterat en cortisonspruta och en uppmaning om att jag borde sluta springa...) så kan jag ev. få en tid till Björn Alber som hjälpt mig innan.
(Där blir det en spruta. Han är grym på det!! Och han tycker inte jag ska sluta springa.)
Jättesnällt för han har egentligen semester. The problem is att då får jag åka till Ekerö och min tid är lite för knapp för det...

Har även kollat upp Idrottsdoktorn som jag hört bra om men de är snordyra. (Betalar förstås gärna om det funkar men jag antar att de inte har "öppet köp". ;-) )

Ett annat ställe är Ortopediska huset som verkar bra men där är telefontiden så usel att jag har lyckats missa den varje dag.

Men det är inte nog med alla dessa förstås.;-)
För sen så har jag hittat en naprapat på Ryggkliniken i Sundsvall (den ursprungliga planen är nämligen att åka dit på lördag för att besöka mina kära "svärföräldrar") som bl.a. använder Shockwave.

Tror faktiskt det kan vara något för min fossing!

Vad tror du?

Någon som testat just Shockwave?

Äsch.
Tror jag ska drömma mig bort ett tag.
Till ljuva stunder som den här;
Picnic på väg 89A mellan Flagstaff och Sedona, Arizona, USA
Picnic på väg 89A mellan Flagstaff och Sedona, Arizona, USA

6 comments to "På 08-fronten intet nytt"

Thursday 2009-07-30 15:31
medeldist
Vad är det för fel på foten? Har erfarenhet av stötvåg (kört det > 10 ggr på olika ställen; vad, hälsena, fot mm).
Thursday 2009-07-30 17:40
Ingmarie
medeldist: Jag vet inte riktigt vad det är som är "fel" men jag är ganska säker på att det är en överansträngning/inflammation i leden/senskidan på tå nr2. (Detta tror även en distr.läkare som kollade som hastigast på den) Mest ont UNDER foten så en cortisonspruta där känns ju inte så där jättelockande... De som gör det här i Stockholm vill dock att jag röntgar för att utesluta (stress)fraktur. Hur har du upplevt det? Hjäälper det? Var går du?
Thursday 2009-07-30 18:09
medeldist
Har varit på Agilokliniken,http://www.agilokliniken.se/ tycker dom är bra. Just där du har ont har jag ingen erfarenhet av, jag har haft ett par överansträngda senor/muskler i foten efter alltför ambitiös spikskoträning på bana (suck :) )som vi kört stötvåg på och det fungerade bra. Kan nog vara bra att röntga din fot innan ev cortisonspruta, det hjälper ju knappast med cortison om det är en fraktur.
Thursday 2009-07-30 18:35
Ingmarie
medeldist: TACK! Det är de jag har kontakt med. (Agilokliniken alltså)Vill ju helst undvika cortisonspruta...Tanken är att Shockwave ska hjälpa i stället. För inte ska jag behöva cortison OCH stötvåg? Fin sida du har! Nu har du en läsare till! :-)
Friday 2009-07-31 09:23
anneli
Jag tolkar alla dessa valmöjligheter som "komma igen"-delen av "bryta-ihop-och-komma-igen"-alternativet - bra Ingmarie! Om det är möjligt tycker jag du ska försöka ta reda på vad som är fel innan du väljer behandling. Stötvågor kanske inte är optimalt om det nu skulle vara en stressfraktur (kanske till och med skadligt, vad vet jag). Jag tror stötvåg är ett alternativ till kortison - du ska nog inte göra båda - om det är inflammation i/runt leden. Men jag är egentligen ingen expert på det heller...
Friday 2009-07-31 18:16
Ingmarie
Anneli; Tack!Och du har helt rätt. jag bryter ihop (lite) men innerst inne vet jag att det vänder och jag kommer igen. Jisses, jag har varit i MYCKET djupare dalar och svartare hål. ;-) Det är "bara" pest när just när jag är mitt i det. Mycket av kraften jag har och får just nu är faktiskt från DIG. Ingen fraktur :-) men överansträngning/inflammation. Tänker prova stötvåg om naprapaten tror det kan hjälpa. (Han verkar "sund" ) Behöver säkert nya sulor med. Tur det finns pooler lite överallt...;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?