Weblog #1686

Sunday 2009-08-16 21:31
Author: Ingmarie Nilsson
En RIKTIG prestation!
Det har världens bästa Camilla gjort.

Inga fjompiga 100 meter löpning utan 100 miles.
Alltså ca. 16 mil.

Det är grejer det!

I helgen har nämligen GAX gått av stapeln i Skåne.

En vacker men tuff och krävande bana.

Camilla kom tvåa (och sexa totalt) på tiden 24.34.10.

(Har tyvärr inga bilder men jag hoppas det kommer...)

Bästa kvinna (och trea totalt) blev Emeilie Andersson med tiden 22.25.50 vilket dessutom är detsamma som Svenskt rekord!

Lite annat att springa i nästan ett dygn mot fnjuttiga och knappa 10 sekunder.

Jag vet då vilka jag är mest imponerade av. :-)
(Och sjukt sugen på att försöka göra samma sak själv...)

3 comments to "En RIKTIG prestation!"

Monday 2009-08-17 16:29
H
Jag väljer nog tjejerna iaf. Mycket större prestation.
Sv: Ja, vem vet. Konstigt är det. Vi hjälper nästan hellre en man fram än en kvinna verkar det som. Pratar skit o hugger varann i ryggen istället för att se till den stora bilden att det är bra om kvinnor får mer plats i samhället.
Du har nog en aning mer lockigt än mig men jag känner igen problematiken. Många, tunna o självlockiga hårstrån som lever sitt eget liv. För mig räcker det oftast med en bra mousse mot värmebehandling o att föna sisådär tio minuter...men det blir ganska motståndkraftigt mot vädret om man plattar.
Monday 2009-08-17 17:38
kenn1
1oom är den perfekta arenaidrotten,och sen TV-apparatens tillkomst VM och OS höjdpunkter. Men frågan om det finns någon idrott där talang har så stor betydelse för framgång? All löpning är relativt enkelt och på min lista bör det vara minst 400m för att träningen ska ha större påverkan på resultatet än arvsanlagen. Tror nog de flesta tycker ex att vinna marathon är en större bedrift!? Men precis som i fotboll är det ju media som bestämmer vad tittarna världen över ska bli impade av? att springa 20-25h timmar som tjejerna har gjort i helgen är en helt enastående bedrift där alla som tar sej i mål är vinnare,tycker jag..

Monday 2009-08-17 20:16
Ingmarie
H; Visst har tjejerna gjort en större prestation. OCH killarna som var med. Löparkillar är (för det mesta) ett trevligt släkte. :-)
Får väl ta och prova någon bra mousse men "problemet" är att jag varken har tid eller lust att stå och fixa.
varför kan jag liksom inte bara se ut som Jennifer Aniston eller Meg Ryan i huvudet utan ansträngning?

Kenn1; jag håller med. ALLA som sprang GAX är vinnare. Jag VET att det ligger oerhört mycket träning bakom det där sub 10 sek. loppet men det gör det bakom långlöpningen med! Och dessutom får de slita MYCKET mer under själva loppet. Dubbelt upp alltså.
Men hur mycket har det stått om Emelies svenska rekord? Eller Buud/Gavelins bedrift på Swiss Alpine? Skamligt! Precis som du skriver så är det media och pengar som styr. Arenaidrotten anses flashig medan långlöpning bara är snor och svett. Typ...Å andra sidan, man ska göra det man gillar oavsett "vinst och förtjänst".

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?