Weblog #17

Sunday 2007-09-02 22:01
Author: Anders Gustafson
VM i friidrott
Reflektioner kring friidrottens världsmästerskap i Osaka.


Vissa saker slutar jag aldrig att förvånas över. Lägga så mycket tid på träning och ändå inte lära sig att fälla sig över mållinjen. Framförallt tiokamparna och sjukamparna borde väl ha lärt sig att fälla sig, eftersom det i slutändan kan vara det som skiljer mellan exempelvis guld och silver. Vet inte hur många gånger jag sett någon förlora placeringar på grund av att de inte fällt sig eller fortsatt springa hela vägen över mållinjen.

Snabbast: Kung Wissman. En rolig iakttagelse är att Wissman fortfarande flämtar som en galning en kvart efter målgång, medan amerikanerna verkar prata obehindrat direkt efter att de passerat mållinjen.

Närmast: Sanna Kallur. Frågar mig varför man inte har en kamera som följer varje löpare och som sedan granskas av juryn innan man ropar ut någon vinnare? Med dagens teknik är det ju inga problem att åstadkomma.

Roligast: Musse och hans snack med kenyanerna. Inför finalen säger sig Musse ha snackat ihop sig med kenyanerna angående taktik för att öka Musses chanser till att ta medalj. När finalloppet sedan genomförs undrar han varför kenyanerna inte gör som Musse tänkt sig. En liten, liten gissning är att kenyanerna ville ha alla tre medaljerna för sig själva... Hur som helst var det en strålande insats av Mustafa under VM. Han sprang ju med kenyanerna och inte med Ken.

Sämsta förloraren: Pappa Johnny Holm som inte fattat vad höjdhoppning går ut på. Det utdelas inga stilpoäng, varken i höjdhopp, längdhopp, spjutkastning, löpning eller någon annan av i friidrottens grenar. Det som kallas gång räknar jag som ni vet inte till idrott... Det som räknas är tider, längder och höjder, inget annat. Pappa Holm kan åka hem och fundera över det medan Donald hänger in guldmedaljen i prisskåpet. Donald Thomas är en värdig mästare som visade sig vara bäst när det gäller.

Elegantast: Jeremy Wariner på 400 meter. Ser oerhört enkelt ut, nästan som på Michael Johnsons dagar. Dessutom Allyson Felix, samt självklart höjdhopparen Donald Thomas som även han får det att se enkelt ut. Dessa atleter visar prov på elegans samtidigt som de är bäst.

Bästa svenska i höjdhopp: Lite oväntat(?) slog Carolina Klüft både regerande guldmedaljösen Kajsa Bergqvist och regerande bronsmedaljösen Emma Green. Trots att hon hade sex andra grenar att försöka hålla koll på.

Mest dopad: Ja, tyvärr lär det ju som vanligt vara en del...

No comments yet to "VM i friidrott"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?