Weblog #1760

Friday 2009-09-11 10:13
Author: Ingmarie Nilsson
En vattenlöpande solskenshistoria
En av de "roligaste" wet west-historierna är nog ändå den om Falu-kvinnan som p.g.a. extremt svår reumatism, fruktansvärd värk och hästdoser av cortison fått sitt liv mer eller mindre raserat.

Drastisk viktuppgång, skör kropp och en vansinnig trötthet.
Från att ha kunnat springa, åka skidor och cykla hur mycket som helst så kunde hon bara simma några få längder för att sen tvingas ge upp.
Kroppen bara ville inte. Den gjorde ont och tröttheten var förlamande.

Vid något tillfälle så frågade hon mig vad det var jag egentligen höll på med?
Jag berättade och förklarade och gav tips om att hon kunde hyra av badhuset eller köpa på nätet.
Trodde väl aldrig att hon verkligen skulle testa (de flesta stannar just vid att fråga vilket är bra det med) så gissa om jag blev förvånad när hon bara ett par dagar senare kommer med en nyinköpt wet west och gör sina första trevande försök?

I början var det cirka 20 minuter.
Nu är det minst det dubbla, plus att hon simmar, och hon fullkomligt älskar det!
Hade t.o.m med sig sin nya kompis upp till fjällen och sprang i en sjö där.
(Fast hon erkänner att det var lite kallt så det blev inte riktigt så länge som vanligt...)

Så lite och så enkelt för att göra livet lite drägligare.

Sånt gör mig glad!

4 comments to "En vattenlöpande solskenshistoria"

Friday 2009-09-11 22:24
H
Jag har inte riktigt hängt med från början med det där med Wet West. Är det nåt som fungerar lite som en tyngd i vattnet?
Jag skulle också ha såna där mattor OM jag hade några där det är gå-ytor...;) Min hund springer ihop alla mattor till en hög om vi hälsar på nån...
Sv: Ja, det var några otäcka i studion som försvarade idéerna. Carola har väl också uttryckt liknande åsikter...hon borde bara öppna munnen för att sjunga.
Friday 2009-09-11 23:21
Ingmarie
H; Den historien är så lång så lång att nog ingen mer än jag har hängt med. ;-) Det är ett slags bälte som gör att du kan hålla kroppen upprätt och verkligen springa i vattnet. Utan den blir det mer som hundsim för att man överhuvudtaget ska hålla näsan över ytan. I princip samma sak som att springa på land men utan att du får stötarna från marken (du ska göra det i djupt vatten) + att hela kroppen får jobba då den är under vattnet.
Prova vet jag!

Undra vad det är med mattor vi inte har fattat? Om jag skulle ta och testa att knöla ihop dem....

Vist är det konstigt att en röst så vacker som Carolas kan forma så ohyggligt hemska och fasansfulla ordkombinationer? helt obegripligt..
Saturday 2009-09-12 00:20
H
Sv: Tack för att sätter ord på vad jag tänkt...Jag har ju iaf fått rekord i sidvisningar idag..
Det låter ganska intressant det där med wet west. Ska söka lite på det. Jag var o simmade helt själv i morse på den nya tidiga tiden i vår lilla simhall så då vågade jag ha på mig mina simglasögon t.o.m fast jag ser vindögd ut i dom...o det var inte bara som jag inbillade mig för när jag dök såg jag dubbelt...

Vi har en handduk på golvet innanför altandörren o den brukar hon då o då snurra runt på tills det är en mindre boll o sen lägga sig o sova på...det räcker tydligen inte med två bäddar, soffan, fåtöljen, knät o golvet...

Carola är lite speciell. Tror ganska många håller med eftersom så många blev glada den gången hon inte gick vidare i melodifestivalen. Folk kanske börjar få nog?
Saturday 2009-09-12 09:50
Ingmarie
H; Ang. Carola så är det kanske så. Att folk har "kommit på" hennes dubbelspel. Det tar bara lite längre tid för vissa...;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?