Weblog #181

Sunday 2008-04-13 20:02
Author: Ingmarie Nilsson
Morgon, helg och lön - en skum bloggblandning
Det är inte bara nackdelar med att gå upp tidigt för att träna eller för att jobba under helgen.


En tidig helgmorgon betyder lugn. Knappt en kotte som är ute. Kan springa mitt i vägen utan att riskera livet.
Inga läbbiga avgaser från bilar och bussar utan härligt frisk luft! (Åtminstone luktar det friskt.)

Bussar och andra kommunala färdmedel går förstås mer sällan och det är klart ett aber. Missar man ett tåg får man försöka andas lugnt några gånger och snällt vänta på nästa.
(I bland går det t.o.m. snabbare att gå.)

Sjukdomar tar inte ledigt varken på kvällar, nätter eller helger även om politiker och andra "smartskallar" tror det, (varför är det annars så sabla dåligt betalt och underbemannat på helgerna??) men stämningen är allt lite lugnare.
Det är inte tretton olika ronder som ska göras samtidigt, telefonen är tystare, anhöriga kommer på besök, inga planerade undersökningar, inga studiebesök, inga hantverkare som borrar och sliter i sladdar och inga läkemedelsförsäljare som springer runt och ser viktiga ut.
"Bara" det akuta. (Vilket kan vara fullt tillräckligt förstås).

Så det finns fördelar men det räcker inte. Att jobba helg innebär också att du missar mycket socialt liv, du är mer utsatt för det är färre personal och rast får du i princip bara om det finns möjlighet.

Sjuksköterskor är inget höglöne-jobb och de flesta av oss är varken någon Florence Nightingale som ser jobbet som ett (gratis) kall eller har ett stort arv som kan försörja oss.

Jag hoppas verkligen det blir sjuksköterske-strejk nu. Det är hög tid att höja våra löner och jämställa oss med liknande (manliga) yrken.

No comments yet to "Morgon, helg och lön - en skum bloggblandning"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?