Weblog #1868

Monday 2009-10-12 14:55
Author: Ingmarie Nilsson
SuperOnödig uppfinning
Och då tänker jag inte på rulltrappan som jag anser inte bara är onödig utan även idiotisk och dessutom en ovanligt korkad uppfinning.

Hänglås och...
Hänglås och...

...cykellås (Som dessutom behöver vara flera stycken!)
...cykellås (Som dessutom behöver vara flera stycken!)

Ja t.o.m. det här är ju "Onödigt";

Dörrlås
Dörrlås

För om folk hade hållit sig till det som tillhör dem själva och inte tagit någon annans cykel, tvätt, bil, möbler, kläder, böcker eller vad det nu är så hade inget av det där behövts!

Då hade vi alla sluppit det här krånglet och fipplet med att släpa runt på nycklar, lås, kedjor och att komma ihåg 311 olika koder.

Måste börja gnugga mina grå för den som kommer på ett smart sätt att slippa allt det där har säkerligen framtiden räddad!

4 comments to "SuperOnödig uppfinning"

Monday 2009-10-12 16:41
Kenn1
Skaparens stora misstag människan brukar ju vara ensam i djurvärlden om de flesta sjuka beteenden men när det kommer till det här med att stjäla är nog allt med ögon lika jävliga?! Jag tycker därför att du inte ska fundera mer på detta olösliga problem;-) Fast rulltrappan är ovanligt korkad,där flummar du inte till det..
Monday 2009-10-12 21:03
Ingmarie
Kenn1; Ja så är det nog. Vi är alla små tjuvar och har knäppa beteenden. Och det går ju att tolka min fundering på en läsning på flera sätt. Göra ETT smart säkerhetssystem eller göra alla människor snälla. Vet i sjutton vilket som är svårast...;-)
Monday 2009-10-12 22:02
Kenn1
Nu menade jag inte att allt med ögon stjäl saker utan beteendet finns hos de flesta djur. Det som är intressant hos människor är ju varför en del inte kan låta bli att lägga vantarna på andras prylar,är det bara miljön/uppfostran eller är det genetiskt? Har en helsjuk historia: Sprang lidingöloppet 2006(det var då vi snackade 10sek efter loppet,och du såg ut som efter en morronjogg:) och när jag tog den välbehövliga duschen var det någon som snodde mina precis insprungna DS Trainer + ortopediska fotbäddar!!! ur väskan i omklädningsrummet:-( trodde nån skämtade men icke. Var mer chockad över händelsen än besviken över att silvertiden missades.(hade dessutom tackat nej till en gratisweekend i London för LL skull) Så mitt råd,jobba på ETT säkerhetssystem för allt,jag kan bli 1.e försäljare;-D
Tuesday 2009-10-13 09:41
Ingmarie
Kenn1; Man slutas aldrig förundras! Hopas puckot fick ont av dina inlägg eller i alla fall fick skoskav. ;-) Jag tror att det finns en potentiell tjuv hos oss alla. Frågan är bara hur och när. En del snor utan att egentligen "behöva" medan en del gör det först då det blir en riktigt desperat situation. Så jag tror det är en kombination av allt. Socialt, genetiskt, uppfostran o.s.v. (Som med det mesta alltså..) Och handen på hjärtat, nog har vi alla "fuskat" lite någon gång?
För där är en annan fråga. Är det "bättre eller värre" om man snuvar skatteverket, p-lisan, tv&radio-tjänsten, jobbet (genom att tex. gå för tidigt eller sno ett suddgummi) o.s.v. Borde gå att fixa en grej som låstes/låstes upp med hjälp av fingeravtryck. Men då behövs förstås fortfarande det där låset...Så räkna inte med något försäljningsjobb ännu. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?