Weblog #1917

Monday 2009-10-26 09:15
Author: Ingmarie Nilsson
Bli lyckligare!
Enligt forskarna kan vi påverka så mycket som 40% av det som gör oss lyckliga.
Det är mycket det!

Professorn i psykologi och författaren Sonja Lyubomirsky tipsar i sin bok Lyckans verktyg: en vetenskaplig guide till lycka om tre råd;

  • Var glad för det du har. Människor som är tacksamma för det de har är lyckligare än de som aldrig är nöjda. I stället för att klaga på vädret, chefen eller din livspartner så stanna upp och försök vara glad över det du har och det positiva i det. Vädret kan du ändå inte påverka, fokusera på chefens bra egenskaper och att du faktiskt har ett jobb och tänk på alla bra sidor sin partner har. Säg tack och må bättre.

  • Odla din optimism. De som ser saker och händelser från den ljusa sidan är lyckligare än andra. Gräm dig inte över det som inte blev riktigt som du tänkt dig utan tänk att det kunde varit värre.

  • Lär dig att förlåta. Att vara arg och bitter gör ingen varken glad eller lycklig utan ger negativ energi och stjäl energi. Förlåt och gå vidare.

Inte alltid så himla lätt kanske men visst kan det vara värt att prova?

Att le kan med ge lycka
Att le kan med ge lycka

5 comments to "Bli lyckligare!"

Monday 2009-10-26 10:17
Staffan
Amen, så enkelt och självklart, tänk så många "I-landsproblem" man har. Tre enkla punkter nog så viktiga att tänka på.

Gillar också mitt favoritcitat från en dikt av Charles Swindoll (attitude); "Livet består till 10% av vad som händer och till 90% av hur jag väljer att reagera på det".

PS, besök gärna min relativt nystartade löparblogg, där jag skriver om min löpträning tillsammans med lite allmänna funderingar kring pusslet att hinna med att träna lite samtidigt med familj och heltidsjobb.
Monday 2009-10-26 12:13
Anna
Jag såg en läkare på TV för ca ett år sen som snackade om just detta. Han hade nog fått det från författaren du tar upp i ditt inlägg. Jag köpte det rakt av men känner nu att jag behövde bli påmind om det. Så tack för att du påminde mig om det i ditt inlägg. Vi fäster för stor uppmärksamhet på orelevanta saker som inte leder oss någonstans. Livet är inte så jävla (förlåt) komplicerat som vi vill få det till.
Monday 2009-10-26 14:37
Ingmarie
Staffan;Mycket tänkvärt citat och den kommer att hamna på egen sida här! Tack!
Det är viktigt att bli påmind om hur förbenat bra vi har det trots allt. Inte så att vi ska sluta sträva bara för att andra har det sämre utan mer för att inte ta allt för givet. Livet och hälsan är ingen självklarhet...
(Och självklart ska jag besöka din sida!!!)

Anna; Ja det är just det. Vi behöver bli påminda. Jag med... Så himla lätt att fastna i gnäll- och svårighetsträsket. Snurrar dessutom livet på i 180 knyck så finns liksom ingen tid att stanna upp fastän vi vet att vi "borde".
Ett (annat) tips är att någon gång under dagen ta 5 minuter (finns alltid) och fundera på vad just du är tacksam och glad över just då. :-)
Monday 2009-10-26 15:45
Staffan
Ingmarie, här har du hela dikten Attitude, kan väl hittas med en Googling också, jag gillar den skarpt, framförallt slutet som sagt!

The longer I live, the more I realize the impact of attitude on life.Attitude, to me, is more important than facts. It is more important than the past, than education, than money, than circumstances, than failures, than successes, than what other people think or say or do.

It is more important than appearance, giftedness or skill. It will make or break a company... a church... a home.The remarkable thing is we have a choice every day regarding the attitude we will embrace for that day. We cannot change our past... we cannot change the fact that people will act in a certain way. We cannot change the inevitable.

The only thing we can do is play on the one string we have, and that is our attitude... I am convinced that life is 10% what happens to me and 90% how I react to it.And so it is with you... we are in charge of our attitudes.
Monday 2009-10-26 16:12
Ingmarie
Staffan; TACK!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?