Weblog #1957

Sunday 2009-11-08 09:35
Author: Ingmarie Nilsson
Rustad nedtill
Inte nog med att det var en kalasdag i går, dessutom fick (!!!) jag ett par Asics Gel-Arcticdojjor.


Skon är utvecklad ur en av Asics trailsko-modeller och är till uppbyggnaden mycket lik en löparsko med stötdämpande gel både i hälen och framfoten, pronationstöd och en "rullande" botten. Ovandelen är vattenavvisande, sulan grovt mönstrad och de 12 skruvspikarna är utbytbara.

(Vill du läsa mer så har t.ex. Testzone gjrot en utförlig beskrivning.)

De känns riktigt bra på mina fötter men hur det är i verkligheten lär visa sig först när snömodd och halka kommer.

Vinterlöpningen kommer förhoppningsvis att bli en baggis för det låter och verkar onekligen mycket lovande, eller hur?

Någon som testat dem?

6 comments to "Rustad nedtill"

Sunday 2009-11-08 17:36
anneli
Det lustiga med denna typ av sko är att man söker sig till isen när man springer i dem. Blir kanon-fäste. På asfalt däremot känns det inte kul... Jag har visserligen inte just denna modell. Väntar otåligt på is och snö för att få höra ditt utlåtande!
Sunday 2009-11-08 18:07
n'batha
Ta dina vanliga skor till däckverkstaden annars och be dem "dubba" skorna.
Sunday 2009-11-08 18:47
mia
Som norrlandstös så har jag självklart testat den skon. Jag fick 10%rabatt vilket inte var så illa. Det var värt att betala lite för skon. Den är lite hård...lååångt ifrån känslan man kan få då man trär på sig lätta tävlingsdojjor. Dedt är rejäla doningar, men det krävs i vinterväglag. Hur mycket vinter det är i Stockholm vet jag ju inte men uppe i noorr har jag haft mycket kul ihop med dessa dojjor. Jag har skruvat i längre spikar vid behov och varit mycket nöjd med det.

Sunday 2009-11-08 20:49
Ingmarie
Anneli; Lovar att berätta när jag testat! Har haft dubbdojor innan med och älskade att fara förbi alla som halkade runt. ;-) Men nej, asfalt är förstås ingen hit och 08-land lär ju inte vara snötäckt och fint..

n´batha; Vet många som gör det och tycker det funkar bra. Tack för tipset!

Mia; Ja lite hård är den och löpkänslan är klart inte samma som "riktiga" dojjor. Någon norrlandsvinter lär det inte bli i 08-land men man vet ju aldrig...Is och modd lär det dock vara och jag ska testa dem rejält när jag ska härja runt i Nacka reservatet. ;-)
Tuesday 2009-11-10 08:15
bureborn
Åh, de där ser trevliga ut! Mitt favoritmärke, och så dubbar på det. Väntar med spänning på ditt utlåtande efter första riktigt tuffa turen.
Själv springer jag dubbat i Icebug. Suveränt på is och suveränt i terrängen. Men riktigt otrevligt på asfalt när spikarna sticker under tassarna. Såna här sörländska vägar med delvis is och snö och delvis asfalt är kluriga. Då får man ta till diket ibland.
Tuesday 2009-11-10 09:17
Ingmarie
Bureborn; Jag satte fötterna i ett par Icebug men mer blev det inte. Kändes alldeles för hårda för mina klena fötter. ;-)För länge sedan hade jag ett par orienteringsskor med dubbar som var suveräna. Få se hur de här sköter sig och rapport kommer!:-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?