Weblog #2043

Saturday 2009-12-05 22:34
Author: Ingmarie Nilsson
Hur går det här då?
Jo tackar som frågar.
Flyttprojektet går som en dans.
Snart klara!

.............

.............

Näää.
Nu luras jag igen. ;-)
Men det går framåt.

Några gardiner har vi inte fått upp men väl (några) gardinstänger och nog har vi en mysig liten kökshörna?

Grejen som hänger på elementet är en av Elvira the cat´s sovställen. Ja, om du undrar alltså...
Grejen som hänger på elementet är en av Elvira the cat´s sovställen. Ja, om du undrar alltså...

Och här är min lilla läshörna;


Men nog om det.

Har gjort första löpturen från vår nya adress i dag med.
150 meter och jag passerar gränsen till Nackareservatet.
Bättre kan det väl knappast bli!!??

Och trots att jag kutat i timtals där redan så hittar jag nya vägar.
Som i dag!

Mina max 90-minuter, som jag sa till älsklingen innan jag stack ut, blev två timmar.
(Men det är väl nästan samma sak?)

Ska jag vara riktigt ärlig kändes det inget vidare även om det var ljuvligt där ute i skogen.
Det stramar på baksidan av låren, ryggen känns skum och det är så trögt så trögt så trögt.
Handbroms och fotbroms är åter inkopplade.

Det blir till att besöka en terapeut nästa vecka igen för så här går det ju inte att ha det! :-(

Eller det kanske är någon som har en instruktionsbok till hur man lossar de där bromsarna?

11 comments to "Hur går det här då?"

Saturday 2009-12-05 22:59
staffan

Hittade din blogg via Mia :=)

Springer oftast mina långpass i Nackareservatet underbart med alla dessa små stigar som finns. Exakt som du säger ett 90 min pass blir lätt 2-3h man hittar hela tiden nya stigar i skogen. Oftast är det ganska lugnt med folk om man inte tar sig fram på de breda stigarna vilket jag föredrar. Har ett underbart pass som går från Sickla till Haninge minimalt med asfalt typ 1-2km resten enbart stig :)

Ha en fortsatt bra kväll i eran nya lya

Staffan
Saturday 2009-12-05 22:59
Caroline
Är 90 min samma som 120 min? Ska jag tänka på det när jag läser träningsprogrammen?
Saturday 2009-12-05 23:49
H
Det var det första jag såg o jag vill se Elviras sovställe på närmre håll. Hänger den fritt i luften som det ser ut?
Sunday 2009-12-06 00:16
Ingmarie
Staffan! Välkommen hit! :-) Ja Nacka-reservatet är nästan lite "farligt" på det viset för man vet liksom aldrig hur det slutar. ;-) Den där Sickla-Haninge skulle jag vilja testa! Så vill du/ni ha sällskap någon gång så....:-) Hur lång är den?

Caroline; Nä nä! Inga sådana hyss! ;-)

H: Den hänger liksom på elementet. Himla käckt! :-) Finns i de flesta djuraffärer. Du kan hänga den på vad som helst egentligen. Innan hade vi den på trappräcket på övervåningen.
Sunday 2009-12-06 14:56
mia
Mitt tips när kroppen bromsar är att vila men det gör ju inte du:)

Helt seriöst så känner jag igen känslan när det liksom finns ett motstånd i kroppen, en broms, det stramar i baksidor samt hugger i ryggen....

Att köra 120 min istället för 90 min var i mina ögon inte speciellt smart även om det säkert var jättetrevligt.
Du skriver vid upprepade tillfällen att kroppen busar med dig... jag ser det sällan som bus utan som signaler. Sen är det förbaskat svårt att lära sig vad dessa signaler betyder... det tvistar ju de lärde om;)

Instruktionsböcker finns det många av .... Jag gillar Idrottarens Återhämtningsbok från SISU bokförlag. Michael Svensson är en av författarna.
KÖP LÄS FUNDERA
mia

Sunday 2009-12-06 15:30
Ingmarie
Mia; När kroppen har busat med mig på sistone har det snarare varit tvärtom. Att jag har känt mig lite småseg men (i skallen) men kroppen har varit superpigg. Kroppen är FORTFARANDE pigg men det här är "något annat". En "typisk" låsning i ryggen och sånt kan ställa till väldiga problem. Åtminstone för mig. Det hugger inte i ryggen utan det handlar mer om en slags stelhet.Varför det blivit så är troligtvis flera orsaker. Flytten (burit och lyft TON) sovit på ej ryggvänliga madrasser/soffor, banlöpningen, stress och mina taskiga rygg-gener. ;-) (Inte bara taskiga fötter i familjen nämligen...)"Vila" behöver ju inte heller betyda "göra ingenting". 2 timmar kan vara bra återhämtning när man lufsar fram som jag gjort på mjuka stigar och det har inte blivit värre av det. Tvärtom!:-)
Sunday 2009-12-06 19:47
Fisken
Du flyttade DIT när N'Batha flyttade därifrån alltså? Hmmm...slump? ;-)
Sunday 2009-12-06 21:58
staffan

Hej, enligt min Garmin är den ca:39 km från sickla sjön där jag startar till Handens tågstation. Efter passet tar jag nämligen T-bana hem kan i och för sig springa hem igen men det känns lite långt speciellt nu när det börjar bli mörkt och halt i skogen.

Man kan även ta sl till Handen och springa tillbaka vilket jag aldrig har gjort, det kanske man ska testa. Enligt Funbeat så höll jag ett snitt på 6.40/km passar det dig?

Säkert inte samma speed nu säg snitt på 7min/km är det går lite trögare på vintern än på sommaren.

/Staffan
Sunday 2009-12-06 22:12
Ingmarie
Fisken; Hmmm. Men visst var det ett tag sen han flyttade härifrån? Eller flydde han när han hörde att jag var på väg hit??? !! I så fall måste det till någon slags straff. ;-)

Staffan;Låter jättespännande! Och jag anpassar mig fartmässigt (Så vida det inte handlar om sub 4min/km över stock o sten..)Säkert fler som skulle haka på! Först ska jag dock fixa till kroppen lite så jag inte gör något dumt.
Sunday 2009-12-06 23:16
mia
ja men det förklarar ju det hela... flytta är jobbigt!
jag menade inte att dissa din träning, se det bara som tips och tankar från en fystränare och tillika löpare. Boktipset är bra. Aktiv vila är ju toppen. Önskar jag hade tid att köra två pass dagligen... men för mig blir det förtufft att jobba 8timmar och samtidigt träna tre-fyra timmar per dag. Jobbet är inte återhämtning för mig... tyvärr. Jag klarar inte att köra tillräckligt många pass och inte tillräckligt långa heller. Vissst kanske jag kan cykla runt och kolla på omgivningen eller lufsa i 6min tempo i två timmar men det kallar jag nog inte träning alls. Kanske är det aktiv vila? Det vore trevligt att diskutera träning med dig in real life... nätdiskussioner funkar sällan....
kram
Sunday 2009-12-06 23:39
Ingmarie
Mia; Jag tar det inte som diss heller! Men jag tror du tror att jag tränar så himla mycket och hårt hela tiden. För mig är pass i 6-minuters fart i 2 timmar ett helt ok pass och absolut TRÄNING för mig. Så du ser. Du kör mycket hårdare! Jag njuter mest och det sliter inte alls lika mycket! Några 2 pass varje dag eller 3-4 timmar/dag gör jag inte heller. Jo, någon gång om det funkar med jobb men annars ett eller ev. två "ihopbakade". Hur är det i Rättvik??

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?