Weblog #2122

Wednesday 2010-01-06 14:21
Author: Ingmarie Nilsson
Livets irr-vägar
Egentligen skulle jag ha suttit på tåget till Halmstad i dag för att under en snabbvisit träffa familj och vänner, men som bekant blir det inte alltid som man tänkt sig och planerat... :-(
Tiden, och framförallt orken, fanns helt enkelt inte.

Jättetråkigt, men det hjälper inte att hänga läpp och det kommer garanterat fler tillfällen.

När det blir så här, eller rättare sagt när det inte blir som man tänkt sig, så försöker jag intala mig att det är någon mening med det hela.
Jag ser det bara inte just nu, men tiden vill utvisa det.

Ibland är det verkligen så, att det finns en anledning till de ändrade planerna som jag inte direkt förstod, och även om det inte gör det så känns det bra att tänka så.

En sak som jag verkligen inte förstod när det hände var när jag fick ont i vänsterfoten och åter hade drabbats av Morton´s.
Det var då jag för första gången fick kontakt med, och framförallt hjälp av P-A
Härnösands Ryggklinik, d.v.s min nya chef. (Plus hans fru Toril förstås.:-))

Av en händelse så började vi nämligen prata om Powerplate-träningens förträfflighet.
Inget särskilt med det egentligen, men redan vid mitt andra besök kom P-A med ett förslag som jag bara inte kunde motstå.
Det är tack vare det jag nu får vara med om att starta det nya Powerplate centrat i Stockholm city.*

Så man kan ju faktiskt säga att det är tack vare min onda fot som ett drömjobb blev verklighet! :-)

Dessutom så har jag nu, mer eller mindre, tillgång till hans enorma kunskap.
Jag kan nästan lova att han har ett svar, en lösning och en förklaring till det mesta inom fysiologi.
Ungefär som en livs levande uppslagsbok!

Hur bra är inte det?

I går fick jag både diagnos och hjälp med mitt lår.
En gammal bristning som i sin tur har gjort att hela muskeln p.g.a. smärta har "slutat jobba" och i stället har rumpan och vaden tagit över.
Vartenda test och symtom visade att så var fallet.

Så nu är det stenhårda (nåja) dagliga rehab-övningar.
Nästa måndag ska jag testas på nytt och förhppningsvis kan jag klättra upp en nivå på "avancerings-stegen" för det var attans vad klen jag är...

Och det bästa;
springa är helt ok!
Bara det går sakta, är på plant underlag och inte gör ont.

Så idag har jag masat mig runt i ett extrem-bekvämt tempo (men så pass fort att jag inte frös rumpan av mig i de -16 graderna) på det plattaste jag kunde hitta.

Rimfrost i både hår och ansikte :-)
Rimfrost i både hår och ansikte :-)

Så vem vet vad meningen är med att jag inte sitter på tåget just nu!
Livet är fullt av överraskningar!

11 comments to "Livets irr-vägar"

Wednesday 2010-01-06 14:59
Anna
Det går fler tåg! Vilken guldgruva att ha en så kunnig person i sin omgivning. Rehab är lösningen på det mesta men varför måste det vara så tråkigt med rehab? Jag kommer från Laholm och är hemma titt som tätt så har du semester i Halmstad i sommar eller vår kan vi ju ta en runda. Hoppas nu rehabben hjälper.
Wednesday 2010-01-06 15:29
H
Precis sådär tänker jag när saker inte blir som jag hade tänkt mig. Jag blev av med ett jobb o det var väldigt jobbigt när det hände. Men så hamnade jag i en helt annan branch o trivdes bättre än nånsin. Så kan det gå o tur är väl det.
Wednesday 2010-01-06 17:31
anneli
Om det var din ork som tröt (vilket är helt förståeligt med allt som är på gång) så tycker jag du ska vara nöjd över att du lyssnar på dig själv. Det är bäst i längden. Fler tåg går till Halmstad.

Vad bra att du får springa - långsamt. I Huddinge kanske?
Wednesday 2010-01-06 18:17
Katarina
Jag tycker det är så häftigt med alla dessa superkunniga människor som kan hjälpa oss med alla krämpor. Innan jul så var jag hos naprapaten som enkelt kom fram till att höger sida av höften inte alls är med när jag springer. Den var duktigt bortkopplad. Fick enkla övningar att göra som warmup innan jag löptränar, och nu kan jag känna hur höften börjat jobba igen. Det är så grymt häftigt!!!
Men rehab är urk tråkigt tycker jag. Blä Blä Blä. Precis som styrketräning. Det gör jag bara för att jag vet att det tar mig mot min mål.

Skönt att du inte fick spring-förbud:)
Wednesday 2010-01-06 18:48
Petra Månström
Skönt att du får springa! Håller med övriga talare om hur trist det är med rehab...det är ju "the real thing" man vill ägna sig åt :) Bli bra snart!!
Wednesday 2010-01-06 19:25
Ann-Charlotte
Det gamla: Inget ont, som inte har nåt gott med sig, stämmer ganska bra där va??

ACB
Wednesday 2010-01-06 21:12
Ingmarie
Anna; Ja VARFÖR kan inte rehabträning vara lika kul som "riktig" träning? Då hade det blivit världsrekord i att bli hel snabbt! (Och kanske skulle man aldrig bli skadad heller för då hade det nog varit en hel del prohab med)
Är du från Laholm? Vad lustigt! Jag är uppvuxen i Knäred och gick på Veingeskolan! (Borde kanske ha fatta när du ska springa Laholmsloppet)
Klart vi ska ses i Halland till sommaren men gärna innan med!

H; vad häftigt! Tänk som livet kan vända utan att vi kan göra något. Eller kanske vi på något ovetande sätt styr oss in i situationer som ska fixa det för oss? Eller som mitt favvo-citat; "Tur är det som händer när ödet inte orkar vänta"...

Anneli; Ja min ork tröt... Och jag lyssnade!! Så faktiskt är jag lite stolt över att jag "vågade" bromsa. Gärna långsamt i Huddinge! Söndag?
Wednesday 2010-01-06 21:17
Ingmarie
Katarina; Visst är det! Magic på något vis. Mycket coolare än sjukvården där vi "fuskar" med blodprov, röntgen och andra apparater. ;-) och visst är rehab t-r-i-s-t! Som jag skrev till Anna, tänk om re- och pro-hab vore lika roligt som "riktig" träning! Då skulle ordet "skada" inte finnas. ;-)

Petra; Tack! Ska sätta världsrekord i att bli hel. I hope...

ACB; Absolut! Klockrent! (Fast jag vet inte om det stämmer. Egentligen menar jag...)
Wednesday 2010-01-06 21:44
Pernilla
Beundrar Dig (och andra) som kommer ut och springer när det är kalare än 10 grader.. Kanske var det meningen med att Du inte kom iväg idag.

Tack för tips och pepp!
Wednesday 2010-01-06 22:38
Hempa
Blir det nånsin som man egentligen tänkt sig? :-)
Thursday 2010-01-07 00:29
Ingmarie
Pernilla; Jag är säker på att du gör andra saker som jag aldrig skulle "orka". Tiden får utvisa om det var meningen eller ej att jag inte kom iväg i dag. Även om jag ibland ångrar mina beslut så tänker jag att just då, när jag tog det,så var det det rätta.

Hempa; Allt för sällan...Fast ibland blir det ju faktiskt t.o.m BÄTTRE än man tänkt sig! :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?