Weblog #2136

Tuesday 2010-01-12 22:33
Author: Ingmarie Nilsson
Vart är mänskligheten på väg?
Det är med sorg i hjärtat jag läser om slakten av de svenska vargarna.
Fångade såväl som vilda.

Det verkar som om vargskandalen som uppdagats bara är toppen på ett isberg.

Skånes djurpark har gjort samma hemska sak inte bara en gång innan, utan två.
Minst, för det är bara vad vi hittills har fått reda på.

Och de är inte ensamma om dessa mord.
Bl.a så har Dalarnas tidning avslöjat att Orsa djurpark avlivade elva vargar bara för att alfaparet var för gammalt.
Det är alltid tråkigt att behöva göra så här, säger Kenneth Ekwal, zoolog på parken.

Tråkigt?
Det är banne mig en stor sorg och helt oförsvarbart!

Och den andra, "riktiga" vargjakten är inte mycket bättre den.
Inte nog med att de skadesköt minst 30 vargar.
De 27 vargar som fälldes verkar, enligt obduktionerna, vara helt friska och man vet inte heller om de är inavlade eller kommer utifrån.

Hur bra är det om "målet" som Andreas Carlgren hade, var att "få bort" sjuka och inavlade vargar?

I mina ögon är han, och hans anhängare, dummare än en gråsten.

Läs gärna Elisabeth Höglunds kolumn samt Nordens Ark.

Jag vill inte tro det, men nog börjar man fundera på om det är något ytterst märkligt och skumt med allt det här hatet?

Vad blir nästa steg för alla de 10 000-tals som inte fick mörda en varg?

Och var är de där jägarna från Dalarna som "råkade", tillsammans med laddade gevär, vara i närheten av Skånes djurpark precis när vargarna hade rymt?

6 comments to "Vart är mänskligheten på väg?"

Wednesday 2010-01-13 08:48
anneli
Om argumenten för att döda en hel flock är att man inte kan låta en naturlig strid om ledarskapet ha sin gång i fångenskap (alfa-djur för gamla=skjuta flocken?) - då säger det mig bara att dessa djur inte är lämpade att hålla i fångenskap. Låt djur vara där de ska vara - i naturen.
Wednesday 2010-01-13 09:33
Ingmarie
Anneli; En mycket viktigt poäng du har där!Jag har sedan flera år tillbaks bojkottat allt vad djurparker heter.Finner inget försvar till varför de ska finnas. Något är liksom fel när vilda djur blir tama... För att inte tala om cirkus. Hur kan man vilja se något sådant som att fångade djur tvingas göra konster?
Wednesday 2010-01-13 19:54
Oliver Sture
Själv tror jag att hela den svenska stammen av rovdjur är dömd till undergång. Den olagliga jakten är redan så stor att utrotningen nog bara är en tidsfråga. Det här är oändligt ledsamt, men jag har inget bra recept på hur man hindrar utvecklingen. Kanske en radikalt förändrad vapenlagstiftning vore en väg? Vi debatterar ju gärna andra länders liberala vapenlagar, men mindre gärna våra egna. Problemet är ju att vapenälskarna är så många att de liksom i USA är en maktfaktor som politikerna inte vågar stöta sig med.
Thursday 2010-01-14 20:11
Ingmarie
Oliver Sture; Jag är rädd för att du har rätt...Tyvärr håller de där vapen- och dödar-älskarna varandra bakom ryggen och om någon vågar säga "sanningen" är det med sitt eget liv som insats. Högre straff? (Hjälper sällan..)Mer information och därmed (förhoppningsvis) bättre kunskap? (Okunskap ÄR en stor orsak till mycket våld) Annan vapenlagstiftning? (Absolut!) Tror med att alla vi som är MOT rovdjursjakt måste låta våra röster höras mer. Så att "de andras" tystas ner. De är trots allt inte så många men de kan gapa läskigt högt..
Thursday 2010-01-14 20:41
OLiver Sture
Att skaffa sig ett vapen i Sverige är lätt. Det är bara att gå med i hemvärnet, skriva in sig i en skytteklubb eller skjuta till sig ett godkänt jaktprov. Enbart i Västerbotten finns 25 registrerade vapenhandlare (Skåne har 47). Det är tveksamt om vi ens har vi hälften så många bygghandlare. Tyvärr tror jag att tillgången på vapenhandlare svarar mot ”behovet” eftersom många anser att rätten att inneha, bära och fritt bruka vapen är lika självklar som rätten att spotta snus i snödrivan.
Thursday 2010-01-14 21:09
Ingmarie
Oliver Sture; Fy sjutton! Hade jag ingen aning om! Låter ju enklare än i USA!!!!Och de flesta brukar ju tycka det är "fruktansvärt". reglerna måste helt klart ändras där! Vilka politiska partier vill det mån tro?

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?