Weblog #2139

Wednesday 2010-01-13 19:37
Author: Ingmarie Nilsson
Off.....
Jag steg upp ur sängen i morse.
Åt frukost.
Jobbade en stund (hemma) och sprang en sväng.

Eller nää.
Det var en stor överdrift för det handlade snarare om någon extra långsam variant av lufs.

Lunch.
Mer jobb. (Tack och lov för fortsatt hemmajobb.)
Planen var att åka in till badet, och jag tog mig t.o.m så långt som till tunnelbanan, men sen ville kroppen inte mer.
Inte skallen heller.
För ungefär där tog orken helt tvärslut.

Är så in i dödens trött.
Trött, trött, trött.
T-r-ö-t-t.

Så jag vände.
Cyklade hem igen.
Gör ingenting.
Fattar ingenting!
Vad har hänt?

Ända sen vi blev 08-folk så har jag känt mig "låg" och med konstant brist på energi.
Med några undantag då jag under en kort stund känt igen mig själv.
Hade det inte varit för att jag ju faktiskt har tillbringat veckovis, t.o.m månadsvis, här innan hade jag trott att det var storstadens brus, stress och skitiga luft som påverkar mig.

Det är något "annat", men vad?.

Varje kväll tänker jag; det vänder tills i morgon.
Men det har det inte gjort.

Träningsväskan står kvar där jag lämnade den, packad och klar.
I morgon kanske jag använder innehållet med.
För tills i morgon har det nog vänt...

18 comments to "Off....."

Wednesday 2010-01-13 20:10
Miss Agda
Men oj, vad kan det vara? Kollat järnvärdet? Låter som jag när jag har järnbrist.....
Tack för all hjälp, ska svara på ditt mail ikväll också :)
Kram
Wednesday 2010-01-13 21:38
Anna
Men nej vad tråkigt att läsa. Jag hoppas verkligen att du ska må bättre snart. Kroppen säger ju ifrån när den inte vill mer men du om någon vet väl det. Det är jobbigt när man inte vet vad det beror på och jag vet hur det känna när det bara inte går. Själv vänder jag alltid hemåt och låter träningen vara ogjord.
Nu vet jag ju inte så mycket om det här men inre stress har en ganska så stor påverkan på vår kropp. Min kropp funkar inte under sån stress och kroppen säger ifrån direkt. Det är ju inte alltid så lätt att hålla koll på sig själv, vi har fullt upp med jobb, familj, träning och vänner. Hur ska man fixa allt det utan att ibland få en stekpanna i huvudet ( i alla fall kan det kännas som så) Man tror man är oövervinnerlig. Till syvene och sist är vi ju bara människor. Ta hand om dig. Kram.
Wednesday 2010-01-13 21:42
Snorkkis
Nej dethär låter inge roligt. Kan tyvärr inte ge några tips eller råd; är inte så bra på sånt... vitaminer och sånt gissar jag att du har på koll, och sömn vet man ju oftast om ifall man får för lie av.

Hoppas du får på klart vad det kan vara!
Wednesday 2010-01-13 22:01
Caroline
Vad jobbigt!! Det är verkligen inte kul när man varken har ork eller motivationen. Kan det vara att den spänning och förväntan som du har känt inför flytten nu har försvunnit när du väl har flyttat? Hoppas att det kommer att vända snart!!
Wednesday 2010-01-13 23:10
anneli
Ingmarie, du vet var du hittar mig om du vill prata.
Thursday 2010-01-14 05:53
Camilla
Stress låter som en trolig orsak, tycker jag. Precis som Caroline nämnde har det ju varit en hel del anspänning i samband med allt nytt i ditt liv, framför allt flytt och jobb. Det går att köra på som vanligt ett tag, men förr eller senare kommer kroppen att signalera vila. Lyssna på den, annars kommer kanske ännu värre "bakslag" senare. Sköt om dig på alla sätt! Vi vill alla ha tillbaka en pigg och energisk Ingmarie och det ska inte bara vara tillfälligt ;)
Thursday 2010-01-14 09:27
Masse
Träligt! Det visar på att du är mänsklig. :-) Hoppas orken kommer tillbaka? Du kanske har en infektion i kroppen. Tagit sänkan?
Thursday 2010-01-14 09:35
Daniel
Tråkigt att du är hängig. Antar att du har koll på dina värden typ sköldkörtel och annat. Kan ju också vara vanlig "vintertrötthet"?
Vet att du är intresserad av det här med d-vitamin. Kan ju vara bra att kanske kolla dina värden där också. Själv läser jag nästan allt jag kommer över om d-vitamin. Många nya studier säger att värdena borde ligga bra mycktet över dom normala riktvärdena. Vissa studier säger att man ska ligga på mellan 150-200 nmol/l för att må bra och motverka sjukdomar.
Själv försöker jag ligga på 150 nmol/l och jag känner mig för det mesta väldigt pigg och frisk trots att jag är "sjuk" och dessutom har en strulande sköldkörtel. Har kört d-vitamintillskott dagligen på 4000 IE nu i 1 1/2 år och mår super av detta.
Hoppas du känner dig bättre snart!!!
Thursday 2010-01-14 11:02
medeldist
Jag tror som andra att du nog invaderats att små elaka bakterier, men det går säkert över snart! Det gör det alltid!
Thursday 2010-01-14 11:27
Erik
Förstår att det känns drygt när orken ger sig av på en olovandes utflykt. Hoppas du snart är tillbaka där du känner igen dig själv. Allt gott!
Thursday 2010-01-14 13:14
Staffan
Instämmer med övr. kommentarer - hoppas du snart är tillbaka där du vill vara - i god löpar-och bloggarform!!! Det kan ju ha så många orsaker men en stor förändring som en flytt i vintermörkret kan vara en nog så stor påfrestning. Allt gott och hoppas som sagt du kommer igen snart!
Thursday 2010-01-14 13:19
medeldist
Har du sett det här förresten:

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/261325-expert-h1n1-vaccinet-ar-en-bluff

och

http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=2273

Nu är man glad att man inte vaccinerade sig.
Thursday 2010-01-14 16:00
rosenblom
Jag tror att det är vilodagen som spökar. Det är aldrig bra att vila... ;-)

Krya på dig.
Thursday 2010-01-14 17:01
ACB
Men...vad skall man säga???
Hoppas att du hittar kraften snart igen...men att den falerar och försvinner ibland, så är det ju bara....du vet:upp och ner...som det är...
Kanske är lite stress som en del skriver, sånt man inte tror sig ha i kroppen, men som finns där i alla fall.

Krya till dig, fort.

Kram ACB
Thursday 2010-01-14 17:17
gullfot
Fina! Jag tror inte det är någon fara. Jag tror också på ackumulerad stress, det är en jättepärs både psykiskt och fysiskt att flytta även om det är superpositivt och det flyter på superbra. Men man måste liksom hinna ikapp en omställning också. Låt det vara bara, sov så mycket du kan, ät bra, och låt det gå över av sig själv. Och jäklar sen när du kommer tillbaka :-)
Thursday 2010-01-14 20:32
Ingmarie
Miss Agda; Inte järnbrist. har haft det för många år sedan så det skulle jag känna igen. Alla värden är bra. Det är något annat...KRAM

Anna; Tack söta! Jag tror du är inne på helt rätt spår...KRAM

Snorkkis; Ja vitaminer och sånt har jag koll på. Värre med sömnen för trots extrem trötthet sover jag urkasst och det gör ju inte saken direkt bättre. Det i sig är ju en enorm stress för kroppen med.

Caroline; Kanske. Eller så har den inte släppt och det blir i så fall väldigt lång tid för kroppen att gå på högvarv. Tack för din omtanke!

Anneli; Och det är jag obeskrivbart och oändligt tacksam för!

Camilla; Jag tror, som jag skrev innan, att det är orsaken. Jag har bitit ihop (och biter ihop) men det är klart att det inte funkar i längden. Och det lir inte bättre av att det är snudd på omöjligt att ta ett brake just nu...

Masse; Ha ha. Ja så kan man ju med se det... Ingen infektion. Absolut inte den slags tröttheten heller.

Thursday 2010-01-14 20:32
Ingmarie
Daniel; Mina värden är som sagt var bra. Det här är något "annat" och jag tror att stress är svaret. Det går ett tag, jag är alldeles för bra för mitt eget bästa på att köra på, men sen tar det tvärslut.Och jag faller handlöst och platt fall. :-(Ttack för din omtanke och jag fortsätter absolut med mina D-vitaminer!

Medeldistansaren x2; En bacill vore så himla "enkelt" för sånt går att kurera ganska "enkelt", men det är som sagt var inget sånt. Det här är en trötthet som sitter in i själen och tyvärr känner jag igen den... Men jag är hur som helst glad över att jag inte spätt på eländet med vaccin! Blogg på G om det. :-)

Erik; TACK! Jag ska snart hitta den igen. Orken!
Thursday 2010-01-14 20:33
Ingmarie
Staffan; Tack snälla! Det tar nog mer energi än man tror med alla dessa förändringar... Och min psykiska ork är mycket sämre än min fysiska...

Rosenblom; Ja men så klart! Det värsta är att jag VILL ha vila nu...

ACB; Ja visst går det upp och ner, men inte så här länge ner och inte så svart, djupt och tungt. Men visst väder det. Det MÅSTE det göra. Och TACK!

Gullfot; Fina, fina du. Så klokt. Så sant. Jag måste "bara" kunna sova nu med...Och vänta...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?