Weblog #2203

Tuesday 2010-02-09 19:58
Author: Ingmarie Nilsson
Ihopbakat
"Förr i tiden", då när kroppen fortfarande var ung och mer oförstörd än nu,;-) tränade jag ofta två pass om dagen som var fördelade förmiddag-eftermiddag/kväll.

Jag tränar fortfarande två pass om dagen, men inte varje dag och aldrig två löppass för det är absolut totalt omöjligt.
Även med den bästa motiveringen i världen så vill varken min kropp eller skalle det men jag vet inte riktigt varför.

Många gånger har jag, för att "spara tid" och för att vänja kroppen att hålla igång länge, bakat ihop de där två passen jag kör nu för tiden.
Som i dag.
80 minuter löpning i ganska bra fart som nästan direkt följdes av 70 minuter vattenlöpning.
(I dag hade jag dessutom supertrevligt sällskap av herrarna T och U så tiden liksom bara försvann. Igen...)

När jag nu har läst att självaste maraton-drottningen Isabella Andersson gör så för att få längre återhämtning mellan sina pass så blir jag ännu mer stärkt i tron om att det faktiskt är bra!

Jag får på något vis mer tid över och hinner med annat (som att jobba) och det känns faktiskt som om kroppen blir piggare av det.

Men det är klart.
Det är himla skönt att, inlindad i mysmorgonrocken, drösa ner i soffan framåt kvällen.
Två täta pass eller inte.


Hur gör du och varför gör du som du gör?

8 comments to "Ihopbakat"

Tuesday 2010-02-09 20:17
bureborn
Försök inte, du är fortfarande ung! Även om du förstås var yngre då. :-)
Det händer faktiskt att jag tränar två pass per dag (spinning + styrka, typ -här i mitt rehabträsk.)Förr, när jag kunde springa på riktigt, sprang jag gärna två pass per dag ibland. Morgon och kväll. På så vis fick jag in de fyra/fem pass jag ville ha vissa veckor, men kunde ändå få flera hela vilodagar. Mitt gamla ök till kropp behöver totalvila minst en/gärna två dagar per vecka.
Tuesday 2010-02-09 20:22
Sofie RW
Håller med Sofia - du ÄR fortfarande ung!

Jag tränar oftast 2 pass löpning per dag, men då är det ju oftast väldigt korta och lugna pass; 45 minutare, så det känns inte som två fullvärdiga pass... kanske tyo 1.5. Jag tycker att det fungerar jätte bra för mig, eftersom jag tycker att jag hinner återhämta mig bra mellan passen. Visst vore det kanske bättre att träna 1.5 timme i sträck, men eftersom jag integrerar träningen i transporten, skulle det innebära 45 minuter längre pass på kvällen, och den tiden föredrar jag att lägga på att vara hemma.
Tuesday 2010-02-09 21:19
Ann-Charlotte
Det var nån klok som sa att ålder är bara en siffra. Det stämmer väl bra.
Och inte är du så gammal....som jag.....

Men att träna för mig är ju inte riktigt samma som för dig, kanske för att din siffra är lite lägre...vad vet jag. Men jag tar ju mina promenadrundor....varje dag, och oftast mer än en timme.
Jag beundrar er som hinner och orkar träna 2 gånger varje dag, det är en bedrift.

ACB
Tuesday 2010-02-09 21:20
Ingmarie
Bureborn; hehe. Ja allt är ju relativt. Att DIN kropp är gammal tror jag inte ett skvatt på. Det där är nog ett smart sätt att få in mer mängd OCH vila. I senaste RW har EM-vinnaren Holmén gjort program och han förespråkar just färre men hårdare pass. Snart är du ute ur rehab-träsket. Hav tålamod!

Sofie RW; Okej, när jag var YNGRE. ;-) Mitt mål är att göra som du för det är SUPERsmart! Spara tid genom att springa till jobbet OCH få träningen "gratis". Kläderna hinner torka så om jag inte vill/kan springa även hem kan jag ändå ha dem på mig när jag åker SL: Lite gammal svettlukt kanske gör att jag får mycket plats omkring mig och slipper trängas. ;-)Sen vet jag ju att du springer extra långt på helgerna så de där långa passen får du ju liksom ändå.
Tuesday 2010-02-09 21:22
Ingmarie
ACB; Du är inte heller gammal!!!! Vi är ju rena ungdomen vet jag! Dina "promenader" är inga små stros-promenixer. Det vet jag. Och jag vet med att du gör en massa andra saker som jag inte ids... Lustigt hur "lat" man kan vara med vissa saker och "olat" med andra...;-)
Tuesday 2010-02-09 21:43
Ann-Charlotte

Visst är det lustigt...olat och lat.
Det är ju huvudsaken att man får göra som man själv vill. Liksom.
Var och en blir ju salig på sin tro.
Men jag tycker i alla fall att ni är tuffa som kör två pass om dan...

ACB
Tuesday 2010-02-09 22:11
Staffan
När tid fanns körde jag upp till tre pass på en dag rad först NMT(6.15) med cykling till från(12km) efter det hem frukost nr: 2. Sen ut i skogen för ett rent löp pass och ev senare på kvällen IF Linnea pass. Visst det gick hårt på kroppen men vilken form jag hade då.....

Om tid finns hade jag valt att köra två pass om dagen och vila en hel dag, nu finns det inte tid för det. Under sommaren kanske man kan köra morgonpass och ett kvällspass vi får se hur det går. Sen har jag testat att köra back to back pass vilket jag föredrar mera och mer nu när tiden inte räcker till, det funkar mycket bra.

/Gax-Staffan
Tuesday 2010-02-09 22:19
Ingmarie
ACB; Sant! Man ska göra det man själv vill. Och jag tycker DU är en tuffing! :-)

Gax-Staffan; Tid ja... Tänk om man fick betalt för träningstiden så man inte behövde jobba. ;-)Förstår att du var i form med de där passen! Och det var ju jättebra variation så på något vis tror jag det inte slet så mycket som om du "bara" hade sprungit. Eller vad tror du? Back-to back pass är det typ transportlöpning?

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?