Weblog #2207

Thursday 2010-02-11 13:17
Author: Ingmarie Nilsson
(Det småknepiga) valet
Tanken och planen var att jag skulle springa på band i dag.
Om det var för att jag blivit inspirerad av alla er andra som gör det, eller om det verkligen var vad jag ville, låter jag vara osagt.
Men jag var både sugen och inställd på det!

Tills jag vaknade i morse och såg vädret.

Strålande sol, klarblå himmel, 8-9 minusgrader, vindstilla.

Det tog väl ungefär 2 minuter innan jag bestämt mig.
Som den frisklufts- och solknarkare jag är så valde jag (förstås) ute.

Men jag ville göra något med fart.
Det var ju planen och planen vill jag hålla mig till så långt det bara går.
Dessutom var det evigheter sen sist.
Före jul närmare bestämt.
Sen började baklåret att trilskas.
Nu känns både benet och de känsliga fötterna ok så det är ju liksom inget att vänta på och jag "måste" ju börja någonstans.:-)

Jag tror jag valde helt rätt.

Perfekt underlag, perfekt temperatur, perfekt känsla och perfekta skor.

Mina fina Fila-pjux
Mina fina Fila-pjux

Det var inget "märkvärdigt" pass. 70 minuter totalt varav 20 minuter i tröskelfart.
Men jag sprang!
Även om farten säkerligen inte är något att skryta med så var det löpning det handlade om och inte det gammla tröskverk som puttrat fram den senaste tiden. ;-)
Hard but comfortable precis som ett tröskelpass ska vara.


Nästa pass blir inomhus.
Lugnt.
I poolen.
Det blir fint det!
Som balsam för (trötta) löparben. :-)

10 comments to "(Det småknepiga) valet"

Thursday 2010-02-11 15:32
Pernilla
Låter som ett underbart pass i solen! :) Blir avis då jag de tre senaste dagarna sovit dagtid - det är lite dåligt med sol på natten ;)
Thursday 2010-02-11 16:39
MarathonMia
Jag har suttit och trånat på den härliga solen och det ljuvliga vädret från skrivbordet hela dagen. Jag får ta fram synen när jag kör träning ikväll.

Urrk för löpband. Tummen upp för väder. alla väder.
Thursday 2010-02-11 18:39
Karin
Vad duktigt! Och plus i kanten för att springa fort ute! Det grejar inte jag än. Jag körde dock mina första intervaller för säsongen (lite sen start) i em. 5 * 4 minuter i förmodad 4-minutersfart. Man får börja någonstans, även om det inte går så fort. Det gick faktiskt utan dödskänslor och jag fick upp pulsen rejält. Men visst är det en lång väg kvar till förra sommarens form... Pust! Nu är avsparken gjord! :-)
Thursday 2010-02-11 19:28
Sofie RW
Ja visst var det underbart väder idag. Trots att det var mörkt både på mitt morgonpass och mitt kvällspass njöt jag till fullo av dagens vädet, och underlag! Härligt!
Thursday 2010-02-11 20:06
Anna
Vädet var ju underbart idag, du gjorde helt klart det rätta valet. Löpband i all ära men jag har börjat ogilla det mer och mer. Dessutom behöver man frisk luft i sina lungor.
Thursday 2010-02-11 20:41
Ingmarie
Pernilla; Det är EN av nackdelarna med att jobba natt. (Har gjort det i flera år tills kroppen sa i från) Å andra sidan brukar man få många lediga dagar att ta igen det på men då gäller det förstås att det är fint just då...

Marathon-Mia; Vet du, jag tänkte på dig när jag tog beslutet. "Mia hade ALDRIG ställt sig på ett band". ;-) Jag håller med dig. Alla väder är bra väder för att vara ute och springa. Hoppas du fick ett härligt kvällspass!

Karin; jag tror inte alls att du är "sen". Du hinner! Dessutom har du ju kört ATT och det är grymma grejer det! Om du hade haft "mitt" underlag hade du lätt fixat intervaller ute för det var superfint!

Sofie; Så här kan det vara tills våren kommer på riktigt tycker jag! och det ljusnar riktigt tidigt nu. :-) Kanske så t.o.m du hinner få lite ljus?

Anna; Exakt! det finns vissa väldigt få tillfällen det är bra med band men jag har ju faktiskt delvis valt löpningen just för att jag vill vara ute. :-)
Thursday 2010-02-11 21:06
Ann-Charlotte
Alltså, vädret är sååå himla mysigt, jag önskar jag slapp jobba inomhus....

ACB
Thursday 2010-02-11 21:32
Carina
Åhh vad härligt att få vara ute och njuta i solen. Hoppas vädret håller i sig till helgen, så man kan lapa lite sol under långpassen.
Friday 2010-02-12 11:28
Miranda
Jag är så nyfiken, vad är liksom "fart" för dig. Vilket tempo? :)
Friday 2010-02-12 13:41
Ingmarie
ACB: Ja sådana dagar gör man verkligen det. Men de dagar då nordanvinden viner är åtminstone jag ganska nöjd med att få vara inne mesta av tiden. ;-)

Carina; Det hoppas jag med!!!:-)

Miranda; Inte en susning.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?