Weblog #2224

Friday 2010-02-19 14:49
Author: Ingmarie Nilsson
Jag vill inte mer!!!
Nu säger jag som Miss Agda.

Det är inte okej!
Jag vill inte ha mer snö.
Sluta!
Genast!

Efter att ha stått och väntat i en halv evighet på ett, två och sen flera tunnelbane-tåg som aldrig kom, blev vi till slut alla hänvisade till ersättningsbussar.
Jag varken ljuger eller överdriver när jag säger att busskön var över 500 meter lång.

En buss kom.

Där stod vi, i snöyra och minus nästan 10 grader och väntade och väntade och väntade och väntade.

Och v-ä-n-t-a-d-e.

Efter nästan 40 minuter kom en SL-snubbe ut och sa att vi kunde gå in igen för tåget skulle åter fungera.

Ska man skratta eller gråta åt eländet?

Det var bara att ställa in det planerade cykelintervall-passet och bege sig direkt till jobbet.

Och det där avskyr jag och gör mig på riktigt uselt humör.
När det blir ofrivillig vila och mina planer sinkas p.g.a. någon/något annat.

Visst, det må vara lyxproblem men vi lever i ett högteknologiskt och supermodernt samhälle så nog sjuttsingen borde det fungera bättre än så här?

Tack och lov är dagen inte slut ännu så med lite skicklighet (och tur) får jag nog till ett pass ändå men det blir inte de två jag hade tänkt mig från början. :-(

Hur var din morgon?

8 comments to "Jag vill inte mer!!!"

Friday 2010-02-19 15:19
Therese
Äsch vad ni gnäller, du och Milla, så farligt är det väl inte? ;) Jag tänker fortsätta älska snön, för ju längre den ligger kvar desto längre tid tar det innan jag måste spänna fast pjäxorna på rullskidor igen. Jag är fullkomligt livrädd för mina rullskidor.

Men jag har nog egentligen ingen rätt att uttala mig i ärendet. Som boende i en småstad med typ två meters promenadavstånd till allt behöver jag aldrig bekymra mig över kollektivtrafik och annat som av nån anledning ingen kan få att fungera när det kommer några snöflingor. Så jag känner med dig! Var finns de tekniska genierna när man behöver dem? Varför kan ingen uppfinna snösäkra tåg??!

Du får ta i lite extra på kvällspasset istället. :)
Friday 2010-02-19 15:25
Ingmarie
Therese; Visst gnäller jag! När jag bodde i Falun ÄLSKADE jag snön och åkte skidor så det stod härliga till. Men här...Det är bara bökigt och krångligt och väglaget är uruselt! 08:orna klarar inte av snöröjning helt enkelt!
Ska försöka vända tankarna lite...:-)
Friday 2010-02-19 16:33
H
Det tog 15 minuter att komma in i bilen i morse...efter det hade min fina sminkning runnit iväg med tårarna när snön stack mig i ögonen o yrde runt som en virvelvind. När jag kom hem hade kommunen plogat upp en halvmetersvall så jag fick skotta hela uppfarten för att kunna parkera bilen. Ut med hunden o blev piskad av snön igen så kinderna var dyngsura av tårar. Jag vill inte mer! Men imorgon kommer det mer...Men en positiv sak finns det: jag är ledig o kan sitta inomhus o titta ut istället.
Friday 2010-02-19 19:22
Sofie RW
Visst är det fint ja, men det får faktiskt vara nog!!!
Jag tog de pålitliga apostlahästarna till jobbet (hihi, de går som ett tåg); egentligen ganska mysigt.
Friday 2010-02-19 20:47
anneli
SL och vinter - ingen lyckad kombination...
Friday 2010-02-19 21:23
Ingmarie
H; Fy bubblan!! Det där slapp jag åtminstone (fördel med att hyra)(och att ha en katt som vill vara inne).
Jag ska dock inte sitt ainne i morgon är det tänkt. Tvärtom. LÅNGT pass ute. men det är skillnad om man liksom "ska" vara ute kontra försöka hålla sig "fin" när man ska iväg. Hoppas du får en fin helg!

Sofie RW; Jag hade velat använda mina med men jag vågade inte. (Fötterna du vet....)

Anneli; Ingen kombination alls. Och det blir inte bättre trots att det varit vinter hela vintern. ;-)
Saturday 2010-02-20 01:26
Pernilla
Natten på jobbet slutade med ett par sjukluckor som jag skulle fixa.. Gick så där kan jag säga - men vilken tur att det finns chefer som kan ta över när natten vill gå hem och nanna :)

En kort biltur hem (fuskar och tar bilen när det är helg- eller nattpass). En snabb kopp ingefära-avkok och sedan hopp i säng med en god bok.. Men så hade jag ju liksom en morgon på eftermiddagen med - och den var seeeg... Och som vanligt när man vakar av är det svårt att komma i säng i vettig tid på kvällen, maken har gått och lagt sig och jag ser på superG-reprisen.. Hoppas John Blund kommer snart.

Trevlig helg!
Saturday 2010-02-20 08:33
Ingmarie
Pernilla;Det är det bästa med att jobba natt. Få lämna över och gå hem och sova när de andra kommer. (Och man vet vad som väntar dem. hehe)
Hoppas du somnade gott och att du får en superhelg!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?