Weblog #2260

Saturday 2010-03-06 15:16
Author: Ingmarie Nilsson
Lördags skoj
Det borde automatiskt bli superlätta ben och ett glatt sinne med tanke på hur underbart solen skiner och värmer i dag. :-)

Sinnet var det väl i och för sig inget fel på, men benen var då långt ifrån pigga.
Åtminstone i början.
De vaknade till liv så småningom och höll sig (ganska) vakna tills jag var nästan hemma vid dörren igen.

Med risk för att bli tjatig så var det ungefär samma procedur som så många andra lördagar.
Upp tidigt, frukost, på med kläder och vätskebälte, tunnelbanan till Hässelby och klubbens härliga löpargrupp.

Just i dag var det dock lite klent med folk. Sportlovet märks på fler sätt än att det är fullt med ungar överallt. ;-)
Många är helt enkelt bortresta.
I ärlighetens namn var vi fler ledare än "adepter" men vad gör väl det?
Kuta skulle vi ju oavsett.

Jag mesade dock lite och vek av in mot stan innan vi var "hemma" vid klubbstugan igen.
Cykelvägen mellan Hässelby och stan är nämligen allt utom rolig och trevlig så att ännu en gång springa fram och tillbaks på den kändes inte vidare lockande...

Belöningen (en del kanske skulle vilja säga "straffet") för att jag kortade ner blev att jag i stället för att springa rakt hem fick förlänga rundan, så när jag kom in till stan så tog jag mig först över Västerbron.

Sällan (<em>läs aldrig</em>) man har tid att kolla på utsikten under Stockholm marathon så nu passade jag på. Min frissa brukar det vara lite si och så men just här kan jag faktiskt skylla på vinden. ;-)
Sällan (läs aldrig) man har tid att kolla på utsikten under Stockholm marathon så nu passade jag på. Min frissa brukar det vara lite si och så men just här kan jag faktiskt skylla på vinden. ;-)

Fortsatte runt Södermalm och vidare mot Danviksklippan, Sickla, Nackareservatet, Björkhagen, Kärrtorp och en extra knix runt Bagarmossen för att få "rätt" sluttid.

Hemma!
Hemma!

För är det bestämt tre timmar så är det.
Inte 2.57 och absolut inte 2.59.

Sån är, och gör, jag. Hur är och gör du?

15 comments to "Lördags skoj"

Saturday 2010-03-06 16:01
Camilla
Snyggt jobbat, Ingmarie! Själv inspirerades jag till något som liknade lite tröskelpass och klämde till med 12 km i 5.20 tempo. Okej då, inte riktigt tröskel men ändå tuffare tempo än jag hållit på hela vintern ;)
Saturday 2010-03-06 19:43
Per
Jag funderar...
Fixar din kropp och dina ben hur mycket träning som helst?
Har du varit skadad någon gång?
Har du något bra tips på hur man håller sig skadefri?
Saturday 2010-03-06 20:51
Staffan
Jag är precis likadan fast oftast är jag nördigt :-) fixerad vid kilometer istället för tid, tror vi avhandlat det ämnet förut ;-)

Fast det är klart, 2:57 hade jag nog inte klarat och definitivt inte 2:59, då hade jag hellre kutat 200 meter till och fått en ojämn sträcka :-)

Vilken underbar vinterdag idag!!! Ingen löpning för mig idag, men takskottning är inte fy skam det heller!
Saturday 2010-03-06 21:49
Ingmarie
Camilla; Tack!:-) Och vad roligt att du körde lite fart! Vi skulle haft sällskap! Snart kanske???

Per; Oj oj. Nej, min kropp fixar inte hur mcyket träning som helst. Eller snarare den fixar inte hur mycket löpning som helst. Därför jag kör vattenlöpning, powerplate, cykel och annat. För att inte bli skadad. :-) Ingen garanti men för mg är det en förutsättning. Jag kan skriva en hel BOK om olika skador...fast de blir begränsade till fötter och rumpa för det är där jag har mina svagheter...;-)Fötterna är genetiskt :-( rumpan är en typisk "löparåkomma".
Mina "tips" är att variera träningen, styrketräna, äta näringsrik mat, vila ordentligt mellan passen och lyssna på kroppen. (Det sista är svårast för när man tränar mycket finns det nästan alltid någon liten del som knorrar..;-) )Har du ont någonstans nu?
Saturday 2010-03-06 21:50
Ingmarie
Staffan; Har med för mig att vi tjatat lite om det där innan.;-) Jag kan absolut INTE sluta på en ojämn siffra. ;-)
Takskottning är säkert bra bara man inte trillar ner... Och det måste ge bra med sol!:-)
Saturday 2010-03-06 21:59
Per
Näää... Jag har tränat för lite för att hinna få ont... ;-)
Fast jag vet att jag måste "lyssna" på vaderna. De är min svaga punkt... Så jag kommer försöka ha fler vilodagar än hjärnan vill i vår! :-)
Saturday 2010-03-06 22:50
Ingmarie
Per; Tåhävningar, tåhävningar, tåhävningar och vristövningar, vristövningar, vristövningar. ;-)
Sunday 2010-03-07 11:08
Åsa
Hej Ingmarie, saknade dig när vi gjorde höga knän, utfall, etc etc, det var toppen att springa just igår för jag har som du vet sorg i kroppen, och den hade satt sig i axlarna, ryggen och huvudet. (Och hjärtat, förstås.) Men jag sprang en runda till efter träningen så jag skulle bli riktigt utmattad och det var precis vad kroppen ville, för sen sov jag gott hela natten för första gången på länge. Och vaknade pigg, vilken gåva! Så tack för att ni flitiga ledare alltid ställer upp även när adepternas antal är decimerat. I will always be there. kram Å.
Sunday 2010-03-07 11:59
Ann-Charlott
Eftersom jag inte riktigt spelar i samma division som du, så är ju jag en riktigt enformig tråkmåns med mina hundpromenader.
På sommaren blir det mera mental träning...för vovva alltså.
Då och då stavgår jag, med vovva i koppel före mig, som draghjälp, typ.
Man får bara variera stråken, så att det inte blir samma och tråkigt.
Skönt och roligt tycker jag....

ACB
Sunday 2010-03-07 15:47
Ingmarie
Åsa; Jag borde kanske ha följt med tillbaks men eftersom vi var fler ledare än "adepter" så kändes det så trist att behöva trava den där vägen en gång till....Blir glad över att du fått sova för det ÄR en gåva och underlätta i sorgearbetet. Jag "vet" ju vad som hänt dig och av egen erfarenhet så tror jag just löpningen är en av de allra bästa terapier som finns.Jag kan ärligt säga att utan den hade jag varit död nu. Av sorg...Spring, gråt, skratta och var arg Åsa! Den som tror man kan springa "från" sina känslor vet inte vad han/hon pratar om. Det är precis tvärtom. Man springer rakt in i dem.

ACB: Om det är någon som är enformig så är det väl jag... Varierar med mina rundor men det är en viss charm och trygghet i att ha sina "vanliga" rundor med! Eller hur? Se skiftningarna och årstidernas förändringar. :-)
Sunday 2010-03-07 16:47
Åsa
Javisst springer man rakt in i känslorna! Jag har så många fiktiva samtal med folk när jag springer, ibland blir jag helt rasande, folk som möter mig ser RÄDDA ut... Men kommer alltid hem igen lugnare och lättare till sinnes. Apropå hemvägen för dig från Hässelby, har du sprungit längs Mälaren? En bra bit kan man springa bara ett par meter från vattnet från Hässelby strandbad via Maltesholmsbadet-Kanaan etc in mot stan. Väldigt mycket härligare än Bergslagsleden.
Sunday 2010-03-07 18:14
Ingmarie
Åsa; Ha ha! Jag brukar bli beskylld för att jag ser så ALLVARLIG ut. Jag har sprungit längs Mälaren massor av gånger men bara då det varit barmark. Det kanske funkar nu med? Miljarder gånger trevligare och finare!(Fast jag hittar inte riktigt dit från IP...)
Sunday 2010-03-07 18:47
Åsa
Jamen det är underbart där alla årstider, så himla fint nu med all snön, jag sprang där i dag och en sväng ut på isen i solen. Jag springer ner dit med dig efter nästa träning!
Sunday 2010-03-07 20:26
bureborn
Hihi, du är för rolig! Siffror har i princip noll betydelse i mitt liv. 2:59 skulle alltså inte irritera mig ett dugg.
Sunday 2010-03-07 20:40
Ingmarie
Åsa; Åh vad snällt det vore! Ser jag verkligen fram emot! Tack! :-)

Bureborn; Finns det avvänjningsklinik..? ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?