Weblog #2346

Friday 2010-04-16 22:12
Author: Ingmarie Nilsson
Vem ska man tro på tro på när...
...den ena läkaren (som jag besökte för ca. 5 veckor sen) säger att; det är ett ligament som är sträckt. Ät Diklofenak. Åk till USA. Det är inget "farligt" och går över på en vecka, och den andre (besöktes i dag) säger det där har troligtvis varit en akut liten blödning och det tar veckor innan det blir bra. Du skulle absolut inte äta Diklofenak för det gjorde troligtvis det hela värre.

What?

Det är åtminstone ingen fraktur, vilket var vad jag ville få reda på och därmed var syftet med dagens läkarbesök, men springa bör jag under inga omständigheter göra förrän det slutat göra ont helt.
Helst ville dr. numero två att jag inte skulle göra någonting mer än stretcha lite.
Att jag stretchat morgon, middag, kväll i fyra veckor utan resultat spelade ingen roll.

Oavsett så har jag haft något djävulskt ont i ryggen sen jag kom hem och det har väl inte direkt blivit bättre av att jag försöker kompensera det onda genom att röra mig som en pinne.

Så jag gör som jag brukar när jag har ont och har möjlighet; jag kontaktar en riktig specialist och proffs.
Fick tid direkt till Jonas ErnestamAgilokliniken.
Du vet han som hjälpte till mina fötter genom stötvågsbehandling och som fixat min
rygg mer än en gång innan. :-)Dygnslång flygresa + försök till kompensering för "svansligamentskoteontet" har gjort att det var inte många siffror rätt om man säger så.
För att sammanfatta det hela väldigt kort så kan jag säga att Jonas fick jobba för pengarna och jag fick valuta för dem. :-)


Nu ska det banne mig bli ordning på kroppen!
Hur och vad gör du när kroppen strejkar och inte vill springa?

8 comments to "Vem ska man tro på tro på när..."

Friday 2010-04-16 23:46
Pernilla
Det där med "second opinion" är inte alltid enkelt.. Ibland får man lika många svar som antalet personer man frågar.. Skönt att Du hittat någon som "kan! =) Och man ska väl ändå göra rätt för pengarna ;) Håller tummarna för att detta funkar nu!
Saturday 2010-04-17 05:15
anneliten
Läkarvetenskapen är ingen exakt vetenskap - i alla fall inte ännu. Var doktor har sin teori... Tyvärr har förstås din kropp ett väldigt exakt fel, det gäller bara att hitta rätt doktor för att få rätt diagnos... Lider med dig! Och tycker du gör rätt som går till "alternativare".
Saturday 2010-04-17 07:25
Kenn1
En sak är säker,du är löpare til 100% som gör "allt" för att bli bra så fort som möjligt,det är något jag beundrar väldigt mycket! har själv efter de senaste årens skador faktiskt blivit tjurig och lagt av helt enkelt,2ggr faktiskt!! Men efter fjolårets halvrenovering av kroppen och helrenovering av psyket har min inställning till löpningen förändrats helt. Måste säga att jag påverkats mycket av din(och många andra med skadeproblem) kompromisslösa vilja att alltid komma tillbaka men framför allt att ha roligt och uppskatta när kroppen fungerar. Och en sak har jag lärt mig,vi har inte en kropp,vi ÄR en kropp där alla bitarna är samverkar. Insikt kallas det visst.
Saturday 2010-04-17 12:10
H
Jag har väldigt svårt att förstå med dagens teknik o kunskap att det ska vara så svårt att få ett o samma svar från olika läkare. Men nåt jag lärt mig genom åren är att svanskotan inte läker snabbt...Efter diverse piruetter på isfläckar o nu senast med längdåkningsskidorna med efterföljande studsar på svanskotan så vet jag att det är månader oftast innan det är bra. Hoppas det är bättre snart!
Saturday 2010-04-17 19:56
Ingmarie
Pernilla; helt sant... Jag ville mest utesluta en fraktur och jag tror själv att det är ligamenetet precis som dr.1 och dr Hodge har sagt. Bara att jobba vidare...Tack för tumhållandet!

anneliten; Visst är det så! De flesta tror dock att en läkare vet "allt" och litar blint på vad han/hon säger vilket är lite skrämmande. Jonas och Dr. Hodge är dock mer trovärdiga när det gäller det här. De "vanliga" läkarna ställer diagnosen utan att knappt kolla. 5 min. sen är de klara. Hu!Hoppas du inte har det allt för tråkigt i NY. ;-) Fick du mitt mail?

Saturday 2010-04-17 19:57
Ingmarie
Kenn1; Vet du, just dina ord hjälpte MIG i dag för gudarna ska veta att det inte är helt enkelt att vara "alternativare"... det tar tid, är krångligt och absolut INTE lika roligt som att springa. Men jag vet ju att det en dag vänder och då är jag väl förberedd. :-)
Och jo, visst är jag 100% löpare. Har haft hur många tillfällen som helst att lägga av men med en dåres envishet stretar jag vidare så jag kan springa igen. Hade jag lagt hälften så mycket energi på att bli rik hade jag vart rikare än Bill Gates nu. ;-)Blir väldigt glad över att du har hittat tillbaks! Till den kropp du ÄR. :-)

H;Nej den stackarn får ju liksom inte vara ifred. Just detta ligamenetet är det som gör att jag kan hålla balansen så det används ju hela tiden! Utom i vattnet. :-)Tack för din omtanke!
Sunday 2010-04-18 00:54
MarathonMia
Jag har haft tur att min kropp inte strejkat mer än några få veckor efterGAX - överansträninging i höger knä - NAPRAPAT. Fixat och ordnat.

Håller tummarna för att du helas.
Sunday 2010-04-18 09:58
Ingmarie
MarathonMia; Tack snygging!Jag har blivit fixad massor av gånger under årens lopp. Har ju kutat ganska länge nu så det är klart att det blivit en del... Det här är ju egentligen inte "löprelaterat" på samma vis eftersom det var isen som orsakade det...:-(

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?