Weblog #2352

Wednesday 2010-04-21 09:50
Author: Ingmarie Nilsson
EU vill tvinga på oss genmanipulerad mat!
Hittade detta på H C Barregrens sida och tog mig friheten att föra det vidare.

Hela 60 procent av dess befolkning vill inte ha genmanipulerad mat! Trots detta har EU beslutat ge efter för USA:s påtryckningar och godkänna det, trots att det saknas opartisk forskning!

MEN VI KAN STOPPA DET!

Om en miljon människor skriver under en namnlista mot EU:s godkännande av genmanipulerad mat så kan man tvinga EU att ta tillbaka sitt beslut. Drygt 500 000 personer har redan skrivit på. Nu väntar vi på dig!

Genmanipulerad mat är ett av de största och farligaste experimenten mot vår framtid som finns, och det är en utveckling som drivs på av vinstdrivande företag, som är helt utan samvete och som vägrar ta ansvar för de risker de utsätter hela mänskligheten för.

SKRIV PÅ MOT GENMANIPULERAD MAT NU!
Klicka här och gör din röst hörd!

P.S. Vill du så får du fritt kopiera och återpublicera denna text för den goda sakens skull enl. H C Barregren.

7 comments to "EU vill tvinga på oss genmanipulerad mat!"

Wednesday 2010-04-21 11:48
H C Barregren
Bra rutet!
Wednesday 2010-04-21 17:29
H
Påskrivet o delat på facebook.
Wednesday 2010-04-21 17:41
Ingmarie
H C Barregren; Eller hur!? :-O

H; Underbart! :-)
Thursday 2010-04-22 09:47
Dunceor
Jag är lite kluven till detta faktiskt.
Det finns genmanipulerad mat som är bra (t.ex. quorn är ett patent på en genmanipulerad svamp) och även ris som växer i svårare förhållande.
Problemet är att det finns storföretag som tvingar på bönderna dessa grödor och även tar hutlöst betalt när regeringar borde gå in och subventionera priserna på gröder till fattiga bönder.

Samtidigt så finns det genmanipulerad mat som man inte vet vad det gör med maten, risker och liknande.

Men jag vill inte vara 100% emot genmanipulerad mat för det finns bra syfte med dem.
Thursday 2010-04-22 17:09
Ingmarie
Dunceor; Frågan är ju med vad som händer om EU godkänner det. Då blir det ju plötsligt ok för "alla". Vi vet i dag alldeles för lite om hur genmaipulerad mat kommer att påverka både oss människor, djur och miljö. Den senaste forskningen tyder dock på att genmanipulerad mat kan ge allvarliga störningar i cellerna vilket därmed påverkar vår hälsa negativt.
Att hålla på och mixtra med naturen på ett sånt här onaturligt sätt kan inte vara bra i längden. Och får man manipulera en sak så kommer det snart att bli ok med nästa. Det har ju t.ex manipulerats fram kor som ska ha extra mycket omega 3 i sin mjölk. För mig är det en mycket skrämmande utveckling. Och kanske man helt enkelt inte ska odla sånt som inte går att odla? Frågan är ju med varför det inte går att odla? Är det för att människan har förstört naturen genom ovarsamhet? Som t.ex. regnskogarna. I så fall är det DET man bör fokusera på. Inte genmanipulering.
Thursday 2010-04-22 17:13
Fitness Sessan - Carol!ne
Jag ska definitivt skriva på. Fy för det!
Thursday 2010-04-22 20:01
Ingmarie
Fitness-Sessan Caroline; Bra! Och kopiera som sagt var gärna. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?