Weblog #2356

Friday 2010-04-23 18:36
Author: Ingmarie Nilsson
Lunch med Drottningen
Det är ganska troligt, nej fel, det är högst sannolikt att mitt liv inte hade sett ut och varit som det är om inte internet hade funnits.
(Även om jag både gillar tanken på, och tror, att det är som i filmen Sliding Doors)

Jag hade t.ex. aldrig träffat min älskling om internet inte hade fört oss samman, jag hade inte hittat lika mycket information om det som intresserar mig och jag hade aldrig fått lära känna, och även träffa, så många underbara människor som själva bloggandet fört med sig.

Tack vare blogg-fenomenet har jag bl.a. fått lära känna MarathonMia.
Alla andra gånger vi träffats har varit springande.
I snö såväl som sol såväl som regn.
Du minns kanske vårt första pass ihop? Inte i vår vildaste fantasi hade vi väl ens kunnat ana att det skulle bli så mycket av den där vita varan denna vinter?

Eftersom jag inte kan/får kuta, och eftersom det ibland (läs ofta) är svårt att få till logistiken med gemensamma träningspass, och eftersom Mia ändå skulle "vila" (allt är som bekant relativt) så möttes vi för en gemensam lunch i dag.

Den blev lååång (vilket i sig själv är en bedrift med tanke på att vi båda har myror i brallan), den var god men framförallt var den helt underbar.
Hur man kan få till så många olika samtalsämnen på ett och samma tillfälle är helt ofattbart.
Träning, mat, avundsjuka, resor, sjukdomar, vänskap, toabesök och ordet "man" för att nämna några.

Mia är (och nu hoppas jag det inte låter som sötsliskigt beröm och fjäsk för det är inte min mening) en kvinna som man bara inte kan låta bli att tycka om!
Hon har en utstrålning och karisma som du måste vara både blind, döv och iklädd pansar för att inte känna av.

Jag och Mia utanför vegostället "Hermitage" på Stora Nygatan i Gamla stan. Ett helt ok ställe att käka på!
Jag och Mia utanför vegostället "Hermitage" på Stora Nygatan i Gamla stan. Ett helt ok ställe att käka på!

Att sen hennes livs-historia är snudd på osannolik, med tanke på hur hon lever i dag, gör att jag är ännu mer fascinerad och faktiskt djupt imponerad av hur hon kommit dit hon är.

Dessutom är hon en riktig drottning.
Drottningen af Kungsholmen och hur ofta käkar man lunch med så fint sällskap?

Är det förresten någon som tycker bloggandet är asocialt?

11 comments to "Lunch med Drottningen"

Friday 2010-04-23 21:27
bureborn
Hon är helt fantastisk Mia! Och det är du med! Och bloggande är förstås allt annat än asocialt! Sällan har jag känt mig så asocial som den senaste dryga veckan - när jag inte varit ute i bloggosfären.
Friday 2010-04-23 22:27
Ingmarie
Bureborn; Men åh, TACK! Ja jag saknar dig allt här i bloggsfären. Men jag väntar. Tåååålmooodiiigt. :-)
Friday 2010-04-23 23:35
Staffan
Tja,

Om jag inte mins fel så var även jag med på det passet som du referar till :)

/Gax-Staffan
Saturday 2010-04-24 06:54
MarathonMia
Ingmarie: Tack för supertrevlig lunch, härliga samtalsämne och fina ord (rodnar). Tänk vad mycket man lär sig i möten med andra människor. Vad rikt mitt liv blivit av bloggandet!

Staffan: men du var inte med på lunchen ;)
Saturday 2010-04-24 09:48
anneliten
Det är kul med blogg-gemenskapen. Samtidigt tycker jag det är underbart att träffas på riktigt. Bloggandet kan inte ersätta det. Men det kan vara ett slags komplement till det andra sociala livet. Det som är kul när man väl träffar bloggare "live" är att man redan känner varandra lite.
Saturday 2010-04-24 09:56
Ingmarie
Gax-Staffan; Visst var du med på den turen! Men som Mia skrev så var du inte med på vår lunch och det var ju liksom den det handlade om. :-)Och du berikade vinterpasset otroligt mycket!

MarathonMia; Varje ord är sant. :-) Och visst är livet ännu rikare med bloggandet!

anneliten; Absolut! Det ersätter inte men det kompletterar och berikar och framförallt utökar det sociala livet. Utan bloggandet hade vi aldrig träffats och då hade åtminstone mitt liv varit bra mycket fattigare!
Saturday 2010-04-24 17:35
Benet
Ja, visst är Mias levnadshistoria helt osannolik, och visst är hon alldeles makalös med 100 miles i Täby som senaste fullständigt sinnessjukt galet imponerande triumf. Har själv tyvärr bara träffat henne vid ett par väldigt korta tillfällen.

Bloggandet och bloggläsandet är allt annat än asocialt. Det är sanslöst socialt. Dock tycker jag att bloggandet behöver lite injektioner av IRL-möten med de som läser för att man (jag?) skall hålla den egna bloggmotivationen på topp. Just nu går det lite trögt med mitt eget bloggande och bloggläsande.

Saturday 2010-04-24 17:35
Benet
Försöker hinna med det också, men de flesta vardagskvällar är tiden bara för knapp. Jobbet och resorna till/från tar helt enkelt för mycket av min tid här i livet...

Men, varje gång man kikar in här blir man lika glad, inspirerad och allvarligt supersugen på allt vad löpning/träning heter.

Nu bara 6 veckor kvar till Stockholm som jag ser så mycket fram emot med lite skräckblandad förtjusning. 4 till Göteborg som jag ser mer som en kul grej tillsammans med goda vänner. Inga krav där, förutom att hålla igen lite så jag inte sliter för mycket på kroppen inför maran. Ganska nice förutsättningar :-)
Saturday 2010-04-24 20:00
Ingmarie
Benet; Att du ser fram emot loppen är väldigt bra förutsättningar! jag ska heja allt vad jag kan! (Jag kommer att finnas på nummerlappsutdelningen på fredag kvällen och då hoppas jag förstås du säger hej till mig!)
Visst tar bloggandet och bloggläsandet en hiskelig massa tid! Hade jag fått betalt för all den tid jag lägger ner på det och träning hade jag varit rikare än både Gates och Kamprad. ;-)
Blir jätteglad över att du blir glad och träningssugen när du tittar in hos mig!Det är ömsesidigt ska du veta!
Saturday 2010-04-24 21:39
Benet
Då dyker jag in i tältet och hämtar ut 4812 på fredagskvällen. Synes då! :-)
Sunday 2010-04-25 19:21
Ingmarie
Benet; Super! Vet inte vid vilka siffror jag står men du ser mig nog!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?