Weblog #2369

Friday 2010-04-30 20:36
Author: Ingmarie Nilsson
Vel-majan har (kanske) velat klart :-)
Jag tror jag har valt ut min MTB nu.

Efter att ha kollat runt på oräkneliga sidor på nätet, frågat (nästan) alla jag känner och varit runt i x antal affärer så fastnade jag för en helt otippad hoj.
En Sunn Cross Country Prim S3.


Jag hittade den på SportsonSöder och jag vet att de inte är den hippaste cykelaffären men faktum är att varje gång jag har varit där har jag blivit både vänligt och proffsigt bemött.
De svarar glatt på alla frågor och förklarar så att även en dumstrut som jag fattar.
(Sen att jag glömmer är en helt annan sak...)

Jag må vara en ovanligt lättlurad konsument men för mig är det viktigt!

På t.ex. flådiga Cykloteket tycker jag de var lite väl dryga och det var absolut omöjligt att få ens en flaskhållare i rabatt.
Med tanke på att det hela skulle landa på över 15 000 kr/cykel (älsklingen funderar med på en nämligen) tycker jag sånt är sjukt snålt.
Dessutom var åtminstone han som tog hand om mig inte särskilt varken kunnig eller engagerad.
Kasst!

Har läst recensioner om Sportson-butiken på bla. Happy MTB och so far är alla extremt positiva. :-)

Sunn-cykeln var superskön att köra och det känns som om vi skulle kunna bli riktigt bra polare.

Vad tror du? Ska jag slå till?

9 comments to "Vel-majan har (kanske) velat klart :-)"

Friday 2010-04-30 22:27
Kenn1
Klart du ska köpa hojen om du tycker den är superskön! Det är det MTB handlar om, komfort är klart viktigast! Tror cykeln blir ett perfekt komplement i sommar till din löpning som snart är igång igen:-)
Friday 2010-04-30 22:45
Ingmarie
Kenn1; Det var PRECIS det jag ville höra (läsa). Du har rätt. Komforten ÄR viktig. Ska testa i morgon igen för att övertyga mig om att det inte bara var en tillfällig förälskelse. ;-)
Friday 2010-04-30 23:40
Pernilla
Klart Du ska slå till, om Du nu är förälskad imorgon också.. Cykel är väl bra träning ihop med löpning/under tiden man ska läka ihop..
Hoppas Du haft en trevlig Valborg!
Saturday 2010-05-01 00:45
H
Bemötande i butiker är så väldigt mycket mer viktigt än många tror. Jag är otroligt långsint så är det nån som känns otrevlig kanske jag aldrig mer handlar i den butiken. Sen är det viktigt att båda känner att dom vinner på en affär o att snåla på en flaskhållare bidrar inte till det... Dom kanske behöver läsa lite enkel psykologi?
Saturday 2010-05-01 05:59
Andréa
Klart du ska! Det dyraste och finaste behöver ju inte alltid vara det bästa?

Jag ska nog köpa en cykel idag, dock i en liite lägre prisklass :) 1700kr på biltema, till hundra procent en riktig skitcykel, men den borde ju hålla för att ta mig till och från jobbet i ett par år iaf haha :)

jag drömmer dock om en riktig cykel.. en racer.. nån gång!
Saturday 2010-05-01 08:49
Camilla
MTB och BMX tror jag att de kan på Sportson på Söder! Landsvägsacer är däremot utanför deras kunskapsbank... Jag upplevde mycket vänligt bemötande jag också när jag köpte min racer som ju sedan visade sig vara på tok för stor för mig! ("Ja, det här är din storlek" fick jag till svar när jag frågade!) Det var nog den förtroendeingivande och vänliga säljaren som fick mig att "trilla dit" på en cykel som passar en kille på ca 185 cm, så det är ju bra att du frågar här på bloggen om råd och undviker att göra samma misstag som jag.
Saturday 2010-05-01 09:49
Fisken
Du har redan svaret. Man köper sånt här med hjärtat.
Min erfarenhet av Sportson är densamma. Jag köpte en cykel till min sambo på Sportson i Barkarby för många år sedan.
Jag fick ett trevligt bemötande där med men liksom Camilla så upplevde jag att de hade väldigt liten koll.
När väl köpet var klart så fick jag cykeln a la IKEA, dvs i ett platt paket. Jag hade inga problem med att montera ihop den iofs men när jag köper cykel så är det viktigt att de också har verkstad. Jag vill kunna lita på att få tag i reservdelar och eftersom jag är för lat för att sätta mig in i hur man ställer in växlar optimalt så vill jag gärna att de har service.

Jag rekommenderar dig att ta det som passar dig, din känsla och din plånbok bäst. Man kan ALLTID byta upp sig senare, och vill du ha service så kanske det finns någon cykelverkstad i dina hemtrakter. :-)
Saturday 2010-05-01 21:01
Ingmarie
Pernilla; Cykel och då särskilt MTB är absolut bra träning oavsett om man kan kuta eller ej. och jag var in love i dag med. :-)

H; Ha ha. jag kanske skulle tipsa dem det! Du har helt rätt i att det är viktigt att det blir en win-win situation. de verkade dock bara tänka på win för egen del. :-(

Andréa; Fin är den och dessvärre ganska dyr med men absolut inte den dyraste! (Bra ursäkt va?...)Hoppas du gillar din transportbike. Livet blir otroligt mycket lättare med en sådan. :-)
Saturday 2010-05-01 21:01
Ingmarie
Camilla; Har ju inte testat dem när det gäller landsväg men de verkar ruggigt insatta i MTB. (Fast jag är ju hiskeligt lätt att impa på när det gäller sånt. ;-) )Hoppas de gav mig rätt storlek. :-)

Fisken; Hjärtat fick styra i dag. Och magkänslan. Plånboken blev väl inte så glad förstås...Min cykel kommer att vara helt klar. Bara att hoppa på och trampa iväg. Skulle aldrig kunna montera ihop något själv! De ger service "for ever" och har öppet 7 dagar i veckan. Ligger inte allt för långt hemifrån heller. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?