Weblog #2371

Sunday 2010-05-02 20:25
Author: Ingmarie Nilsson
Jungfrutur(erna)
Även om det varit en aktiv dag även i dag så har det inte varit riktigt lika full rulle som i går.
Söndagen är som bekant vilodag och ska helgas och jag vill ju inte helt hamna i fördärvet. ;-)

Enda inplanerade jag hade i dag var att träffa min fina vän Caroline för ett gemensamt löppass i poolen.
90 minuter som försvann på ett litet tjillenix!
(Eller var det någon som fipplade med klockorna?)

Riktigt sant är det förstås inte att jag inte hade något annat inplanerat för jag skulle även hinna hämta min Sunn innan Sportsonaffären på Söder stängde.
(Jag gillar söndagsöppet och jag gillar verkligen så snabb service!)

Och inte sjutton kunde jag hålla mig från att testa den "på riktigt"!
I skogen!
På stigar, grusvägar, asfalt och gräs.


Lite smågrejer som behöver justeras men jisses vad kul!
For fram som ett litet jehu.
Det var åtminstone vad jag trodde tills de riktiga MTB-körarna kom.
Även om jag trampat för allt vad benen höll så hade jag inte hängt med.
Dessutom körde rakt in i skogen där det inte fanns tillstymmelse till stig.
Tar nog ett tag innan jag är på den nivån...

Konstigt det där förresten.
Är det så här alla nya löpare känner sig?
Som en liten bluff?
Jag känner mig som en slags låtsas-cyklist. En tvättäkta wanna-be som trots massor av mils cyklade, trots att jag äger flera cykel-brallor och cykelskor och t.o.m har genomfört två cykel-lopp inte ens är i närheten av att känna mig som en riktig cyklist?

När är man det?

Bara på låtsas?
Bara på låtsas?

Samma fråga kommer ofta inom löpningen.
När är man löpare?
När känner man sig som löpare?

Eftersom jag har sprungit så länge jag kan minnas, och väldigt mycket de senaste 20 åren, så är det kanske inte så konstigt att jag inte kommer ihåg när jag "blev löpare".

Jag kanske föddes som en. ;-)

När jag cyklar och ser alla löpare (det verkar på något skumt vis alltid vara fler när jag själv inte kan kuta) så tänker jag;
Ja, ja. Du kan tycka att jag ser töntig ut och skratta åt mig men du skulle bara veta! Jag är egentligen en löpare. Det här är bara en förklädnad och den dag jag kan springa igen så ska jag minsann visa var skåpet ska stå!

Ha!

Och jag har börjat det där skåp-placeringsprojektet.
Lite, lite, pytte-liiiite.


En minut sen går jag lika länge.
Eller lika kort för en minuts jogg är banne mig över innan jag ens hinner säga blåsippa!

Men vet du, det kvittar för jag är överlycklig för varendaste sekund!

15 comments to "Jungfrutur(erna)"

Sunday 2010-05-02 20:39
MarathonMia
Ja herregud när kan jag titulera mig löpare? Jag känner mig som en wannabe trots att jag sprungit 6 maraton, 2 st 100 miles lopp och x antal ultror...
Sunday 2010-05-02 20:39
Caroline
Hej Löparn!!! Ja va tiden gick snabbt i poolen idag! Jättekul att få träna med dig!!! Kul med cykeln också!! Tycker du är tuff som cyklar MTB.

Ja, när är man löpare??? Själv har jag svårt att titulera mig som löpare. Jag känner mig mer som en person som tycker om att springa och som ger sig ut på en runda lite nu ocg då=).

Vi ses imorn :D! Det ser jag framemot!!
Sunday 2010-05-02 21:57
Ingmarie
MarathonMia; Jag tycker absolut du är löpare, det vet du. :-)Frågan blir då när din känsla ska fatta det.

Caroline; Nu och då? haha. det är jag som skriver dina program så jag vet att det inte bara är nu och då. ;-)
Och tuff? Du har inte sett mig cykla. Jag är jordens MES.
Vi ses i morgon! :-D
Sunday 2010-05-02 22:02
bureborn
Nån klok person, Bingham tror jag, skrev: "If you run, you are a runner. It doesn't matter how fast or how far. It doesn't matter if today is your first day or if you've been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run."
Detsamma gäller för cyklister. Som du. :-)
Sunday 2010-05-02 22:37
anneliten
Jag känner mig definitivt som löpare, om än inte en snabb sådan. Det jag däremot kämpade med ett tag, men aldrig bemästrade är in lines. Jag som, om jag får säga det själv, är en duktig skridskoåkare borde väl kunna? Åka går bra, men jag hatar att inte kunna stanna på fläcken och känner mig feg och dum. Så rullskridskorna står i garaget och blänger på mig...
Sunday 2010-05-02 23:12
Pernilla
Att vara något, löpare, cyklist eller något annat.. Det bestämmer man nog själv men man gör det nog i jämförelse med andra (som t.ex. springer fortare, längre..). Men vem bestämmer egentligen? Jo Du själv - tycker jag och då helst utifrån Dig själv. Du har ju en cykel och Du cyklar - är Du inte en cyklist då? =) Och alla är vi blåbär i början ;)
Hoppas Du får en bra start på kommande vecka!
Monday 2010-05-03 09:14
LOPARJANNE
Du kommer snart att visa var skåpet ska stå. Där är du inte ute och cyklar... Så jag tror inte att du sadlar om helt :)
Så snart kan du hålla en föreläsningar i botanik istället för bara säga blåsippa under löppassen.
Monday 2010-05-03 10:38
Fisken
GRATTIS!!!
Ja du..jag har cyklat i hela mitt liv. Jag kallar mig inte cyklist. Förmodligen så skulle du dessutom köra ifrån mig eftersom min grundfysik är klart klenare än din. I nedförsbackarna däremot... :-P
Monday 2010-05-03 16:50
Oliver Sture
Har varit i nätskugga några dar och efter att ha försökt läsa ifatt på din blogg undrar jag om jag inte har varit frånvarande i veckor. Grattis till MTB-valet! Fast i ditt fall tycks hjulen snurra fort nog även utan cykel.
Monday 2010-05-03 17:16
Åsa
Jamen det är ju därför jag älskar att träna med HSK fast jag springer så sakta jämfört med alla Riktiga Löpare som är med, men när jag springer hem därifrån varje lördag klockan tolv känner jag mig också som en Riktig Löpare by association och inte som en rookie-joggare med fler funktionströjor än antal löpta mil senaste månaden. Men grejen är att det är ROLIGT att vara en rookie ibland också, att inte kunna nåt särskilt bra men lära sig av andra som kan. Det är liksom en övning i ödmjukhet. Jag tror det omformatterar ens hjärna en aning. Rulla på! Kram Å.
Monday 2010-05-03 18:12
Ingmarie
Bureborn; Är det kanske så enkelt? Att springer man är man löpare. Cyklar man är man cyklist. Simmar man är man simmare. (?)Det behövs ju faktiskt inget intyg! Inte som en bagare för även om jag bakar (ibland) så känner jag mig inte som en bagare. ;-)
Men ok, I´m a biker!:-)

anneliten; Haha. Jag fattar känslan. Konstigt det där! Det är som jag och skidor. Längd går väl an men NEDför. Hu. Jag har verkligen försökt men jag gillar det inte!Långfärdsskridskor ska vi bara inte tala om...
Men nog borde du kunna lära dig att stanna?

Pernilla; Du har förstås helt rätt. Det sitter i skallen! Önskar dig en bra start, mitt och avslutning på veckan! :-)
Monday 2010-05-03 18:12
Ingmarie

LöparJanne; Så länge jag kan kommer jag att kuta och min själ och mitt hjärta kommer alltid att tillhöra löpningen. Den är ju liksom jag. Eller jag den. ;-)

Fisken; TACK! Nedför och i spurter skulle du slå mig även om du legat på soffan i ett halvår! Men jag är en seg rackare så om vi gör de där spurterna några gånger om kanske jag kan hänga med dig. :-) När det gäller nedför måste jag nog först skaka av mig fegisen som sitter på axeln....
Monday 2010-05-03 18:18
Ingmarie
Oliver Sture; He he. Ingen risk för rost i mitt liv inte. Fattar inte riktigt hur det går till bara...Almanackan kan vara helt tom men SWISH så är det fullt. Almanack-spöket? Välkommen tillbaks med! Nu ser jag fram emot att läsa lite nya rader hos dig. :-)

Åsa; Så där är det verkligen! Jag är överlycklig när jag klarat av att åka ner för den där läskiga backen eller klarat en knepig stig utan att vurpa/sätta ner fötterna. (Sen att det handlar om små gupp och en stig med max 2 rötter är en annan sak..)Och du ÄR ju en löpare!En löpare som gjort helt galet stora framsteg! Keep it up! KRAM
Tuesday 2010-05-04 08:20
Benet
:-) Mycket igenkänningsfaktorer i det här härliga inlägget; jag ser också löpare precis ÖVERALLT då jag själv inte kan springa, jag känner mig oerhört rookie-aktig på MTBn då jag cyklar med "riktiga" cyklister. Och har också ställt mig frågan om jag verkligen är en riktig löpare. Men det sista tror jag mig ha svaret på.
Tuesday 2010-05-04 09:38
Ingmarie
Benet; Ja visst är det märkligt! Står alla löpare och liksom väntar på att jag ska ge mig ut på hojen för att sen riktigt HÅNA mig? Näää. Så kan det väl ändå inte vara? Vi kanske ska MTB-rookia ihop någon gång? :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?