Weblog #2372

Monday 2010-05-03 18:37
Author: Ingmarie Nilsson
En omfördelning av blåblodens pengar vore kanske på sin plats?
Ingen har väl kunnat undgå att läsa/se/höra om det förestående kungliga bröllopet. (?)

Hur mycket det kommer att kosta kommer jag inte ihåg men det är då inga småsummor det handlar om utan åtskilliga miljoner kronor.
Och det är vi skattebetalare, d.v.s du och jag, som står för den största delen av notan utan att ens vara bjudna!
(Eller är du kanske bjuden?)

Jag tycker det är skamligt och för min del får de gärna skrota hela idén med "blått blod".
Det vore helt ok om de betalade sin lyx själva men som det är nu är de Sveriges (världens) största socialbidragstagare och det finns massor av människor som behöver de där pengarna mycket mer.

Läste dessutom att Haga slott ska renoveras och göras säkrare för Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel Westling för 16 miljoner kronor!

SEXTON MILJONER KRONOR!

Minst!

Hutlöst!
Rent av skamligt!

Samtidigt har, enl. dagens Metro, föreningen Cruz Azul i Göteborg samlat in sängar, rullstolar och operationsbord för att hjälpa de behövande i jordbävningsdrabbade Chile men de saknar pengar för att kunna frakta dit sakerna.
9000 kronor fattas visst.

Är det för mycket begärt att en del av socialbidraget till de blåblodiga gick till den där resan i stället?

Ännu bättre vore det förstås om de även delade med sig till vård, skola och omsorg.

Men det vore väl för mycket begärt...
Hur ska de då kunna åka på sina lyxsemestrar, jaga och döda djur, shoppa på fina gatan och köra rally?

16 comments to "En omfördelning av blåblodens pengar vore kanske på sin plats?"

Monday 2010-05-03 19:38
Åsa
Ja verkligen, vad härligt att läsa för jag hade börjat tro att alla utom jag var galet stora rojalister för "de är ju så fina" och "representerar Sverige så bra". (Genom att föra vidare ett odemokratiskt statsskick där man ärver sin titel och kräver att andra ska tilltala en med "ers höghet", men kom igen.) haha rolig läsning, nu blev jag pigg igen efter att ha utmattat mig på Brommas längsta och backigaste gata, Grönviksvägen, på väg hem från jobbet, transportlöpning here i come! kram Å.
Monday 2010-05-03 19:48
n'batha
Äsch. Lyxresorna o dyl betalar faktiskt inte vi. Bernadottarna har privata inkomster på flera miljoner om året. Appanaget går till att driva en massa gods o dyl som vi skulle fått betala så länge vi tycker att det ingår att ta hand om kulturminnen. Vi betalar däremot för resor o dyl där kungafamiljen representerar sverige o en del annat. Inte ska väl de jobba gratis? Skulle du vilja det?

Att staten gått med på att betala delar av bröllopet känns underligt men jag antar att man ser möjligheter till synergieffekter. Nu kan ju staten/staden använda sig av bröllopet som jippo för staden.

Slottet är ju knappast i gott skick idag. Det visste du kanske redan innan du förfärades över prislappen? Ärligt talat tycker jag att de gör Haga en tjänst när de flyttar dit. Lite mer action i en hyggligt tråkig park.

Jag har för mig att kungen skänker 5% av sin privata inkomst varje år till välgörande ändamål. Hur mycket skänker du?
Monday 2010-05-03 19:48
Fitness Sessan - Carol!ne
Hej!

Jag läste du ska delta i Vårruset, då ska jag hejja på ert lag! Får ni slå modebloggarna.:D


Jag tycker också att hela hysterin med bröllop och extra pengar på ditt och datt är hemskt onödigt! Jag tycker hela bröllopsgrejen är "för mkt". Jag orkar inte ens läsa om det längre- så tråkigt egentligen tycker jag.
Monday 2010-05-03 21:07
Maria
Tummen upp för dig Ingmarie!! =) Håller med dig fullständigt och det tror jag väldigt många gör men få vågar sticka ut hakan och säga sanningen. You rule girl!!!
Bamsekramar M
Monday 2010-05-03 21:07
Oliver Sture
Ett konkret förslag i tiden vore väl någon form av avreglering? Varför inte sälja alltsammans till högstbjudande? En driftig entreprenör skulle säkert kunna driva kungahuset bra mycket effektivare än vad som görs idag! Många skulle nog betala en hygglig slant om möjligheten bjöds att bli kung för en dag. Pengarna skulle säkert räcka både till bröllop och välgörenhet?

Monday 2010-05-03 22:17
anneliten
Det som retar mig är det odemokratiska i att ärva en officiell titel.Jag tycker egentligen synd om de stackarna - tänkt dig Silvia som i allt hon säger alltid håller med "Kongen" - hur självförverkligande kan det vara? Samma sak lär det bli med stackars Daniel.
Monday 2010-05-03 22:28
Per
Hej Ingmarie!
Detta var uppfriskande läsning!
Mer sånt, tack! :-)
(Men jag vill läsa om träning oxå förstås!)
Monday 2010-05-03 22:44
Ingmarie
Åsa; Transportlöpning! Men Åsa, det är ju helt fantastiskt bra! Att jag håller med dig till 100% ang knugen (medvetet felstavat)och de andra "ers..." och "kron.." bla bla. Vilket trams!Monday 2010-05-03 22:48
Ingmarie
n´batha; Helt klart har du en poäng men det gör mig inte mer positivt inställd. Att inte kunna använda deras förnamn bara för att de har ärvt en titel är urlöjligt och opassande i en demokrati. Antar att du med inkomst menar alla fonder och ärvda förmögenheter de har? Hur har de fått de pengarna från början? Om vi nu ska vara med och betala alla deras gods och gårdar så borde vi kunna få använda dem lite med. Kanske ett slags bokningssystem så alla får en vecka var i någon lyxkåk med städerska, betjänt och hela biddevitten. ;-) Vem annars skulle få så mycket bidrag till att restaurera sina hus utan att dela med sig på något vis? Det måste finnas ett bättre sätt att bevara kulturminnen utan att det ska gå via dem och vara enbart för dem?
Forts...
Monday 2010-05-03 22:48
Ingmarie
forts...
N´batha; Och jodå, jag vill ha betalt när jag jobbar för att sen kunna betala de där resorna jag vill göra, ha fina kläder och äta de där fina middagarna. Sånt de gör gratis.
(Nu räcker min lön ändå inte till det)
Du verkar ju ha koll på deras ekonomi så jag undrar vad de för räkningar? Alla p-böter är det enl. tidningarna INTE i alla fall för de har buntvis med obetalda.
Elräkningen?
Mobilen?
Hyra av slottet?
Jag skänker varje månad pengar till bl.a Plan, Djurens rätt och WWF. Och ja det är snudd på 5% av en lön som säkerligen inte ens är i närheten av kungens.
Du då? :-)

Monday 2010-05-03 22:51
Ingmarie

Fitness-Sessan Caroline; Herregud, vad är det för rykte!Jag KANSKE ska springa. Jag orkar heller inte läsa om den där bröllopshysterin men det går ju inte att undvika.

Maria; Tack sötnos! Vi är ganska många som ledsnat på fjäsket och pengaslöseriet. Saknar dig!!!!!!!!!!!!!!
Monday 2010-05-03 22:53
Ingmarie
Oliver Sture; Det där var ju en strålande idé! Hur har slottet och allt annat kunnat förfalla så där mycket om de nu har/får så mycket pengar? Har de använt dem till något annat? Helt klart borde det gå att TJÄNA pengar på de där kåkarna! Jag hade gladeligen kunnat leka prinsessa i några veckor. Gratis! :-)

anneliten; Visst är det odemokratiskt! Och som sagt var, att inte få tilltala dem hur man vill är ju löjligt. Fast jag vet inte om jag tycker synd om varken Silvia eller Daniel. De har ju valt själva...

Per; ha ha. Ja ibland får man röra om i grytan lite.
Tuesday 2010-05-04 05:56
Camilla
Superkul med ett "brinnande" inlägg som skapar så mycket diskussion! Och det är härligt att läsa allas olika åsikter. Själv passar jag i den här frågan för sanningen är att jag faktiskt inte orkar lägga ner energi på att ta ställning för eller emot.
Tuesday 2010-05-04 09:36
Ingmarie
Camilla; Ja det där rörde visst om rejält! :-) Jag har heller inte satt mig in i det så mycket men eftersom det inte går att undvika att se/läsa/höra om det och eftersom jag inte ser någon mening med ett kungahus som kostar miljarder så har jag tagit ställning.
Tuesday 2010-05-04 11:00
Pernilla
Jag som trodde min inbjudan var sen bara ;) Har ordnat ledigt och allt ;)
Jag är så less så jag inte ens läser rubrikerna.
Tuesday 2010-05-04 13:04
Ingmarie
Pernilla; Det trodde jag om min med. Eller att snigelposten inte hittat min ny adress. ;-) Vi får ordna en egen fest! Eftersom vi är med och pröjsar deras byggnader borde vi kunna få låna någon, eller hur? ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?