Weblog #2423

Tuesday 2010-06-01 22:23
Author: Ingmarie Nilsson
För bra för att vara sant?
Är du som jag?

Att när saker och ting liksom bara flyter på, när allt verkar trilla på plats, livet känns allmänt bra och det inte gör ont någonstans, då börjar jag oroa mig!
Oroa mig för hur länge det ska vara och vad för elände som ska hända härnäst.

För någon gång tar det såklart slut.
Den fluffiga lycko-bubblan spricker och ut rinner någon grå sörja.

Superidiotiskt att tänka så, jag vet, men lik förbaskat ploppar de där tankarna och funderingarna upp i skallen.

Kan man stänga av den där vansinnes knäpp-kanalen på något vis?
Liksom deleta den på något smart sätt?


Tills jag kommit på hur jag gör det ska jag minsann fortsätta att njuta. :-)

10 comments to "För bra för att vara sant?"

Tuesday 2010-06-01 23:18
Lennart
Många säger att man skall "leva i nuet" och det kanske inte är så dumt att kunna göra det ibland. Själv är jag lite dålig på det och kan vara "lite" (ja, bara lite:-)) avis på de som kan de......

För övrigt provade jag idag en sån där vibrator (Power Plate) du skrev om/visade i Runners World och det var en "omskakande" upplevelse :-). Den var lite knepig så jag var nog lite som "bambi ute på hal is" så en instruktör hade jag behövt.

Det kommer att gå bra för dig!
Tuesday 2010-06-01 23:30
Ingmarie
Lennart; Det ÄR svårt att vara i nuet. Jag övar på "mindfullness" varje dag och har gjort i flera år. Det tar tid att lära sig men det går! :-)

Vad roligt att du testat Powerplate! Var? men det var kasst att där inte var någon instruktör! och tråkigt...Lätt att folk får fel uppfattning om det.
Wednesday 2010-06-02 06:56
Caroline
Vilken fin bild på dig!! Ja, visst kan man vara rädd för att "brabubblan" ska spricka någon gång.

Mindfullness... hur övar du på det?
Wednesday 2010-06-02 07:43
anneliten
Jag skulle vilja prata med dig om just bra-bubblan-måste-spricka frågan - men det funkar bäst utanför bloggen tror jag...
Wednesday 2010-06-02 08:25
Karin
Ja, det där med bra-bubblan visar sig ju också på att man alltid kan hitta på något att oroa sig för i relation till hur man har det. Svälter man oroar man sig för att hitta mat och har man det så bra som jag har så oroar man sig för att springa fort på en löpartävling. Vilket i-landsproblem. Men alla bekymmer är relativa till ens eget liv och ens egen status. Tror vi aldrig kommer ifrån det. Och det kanske man måste acceptera. Lev i nuet är fantastiskt men svårt!
Wednesday 2010-06-02 09:07
Ingmarie
Caroline; Det finns massor av olika sätt och det finns hur många böcker som helst i ämnet. Man får börja med små saker. Som att verkligen koncentrera sig på att vara här och nu. Som t.ex. när du diskar. Koncentrera dig på vad du gör, hur det ser ut, hur det känns. Läs mer här; http://blog.nemonisimors.com/?view=entries&entryid=153

anneliten; Det vill jag GÄRNA göra! Tror du har många kloka saker att säga om det där... :-)

Karin; Så är det. Allt ÄR relativt. Kanske är det en del av vår individuella natur? En del verkar inte ha några bekymmer alls. Sen oroar vi oss som sagt var över olika saker. En del blir hyperstressade av att bli arbetslösa medan andra inte tycker det är någonting. Människans psyke är onekligen väldigt intressant!
Wednesday 2010-06-02 13:21
Jesper Scheutz
Ah den där avknappen hittar jag ibland och ibland inte. Jag har mina små minnesbilder jag jobbar med vilket jag lärde mig av Lars Eric Unestål på den tiden jag tränade mer än för välbefinnande. Mental träning har lärt mig en hel del om hur jag fungerar i huvudet men långt från allt. Lycka till !

Mvh J
Wednesday 2010-06-02 18:20
Ingmarie
Jesper Scheutz; Tack! ja så där är det faktiskt. Att mental träning, mindfulness och vanlig simpel erfarenhet hjälper till att förstå sig på sig själv. Men det är som sagt var inte alltid så lätt...
Wednesday 2010-06-02 22:14
Andréa
Gud vilket fint linne, helt i min smak! :)

Jag brukar också fastna i sådana där banor ibland, men jag blir bättre och bättre på att försöka vara i nuet och njuta av att det faktiskt är bra just nu. Men det är inte alltid så lätt som det låter såklart..
Wednesday 2010-06-02 23:45
Ingmarie
Andréa; Röhnisch linne. :-) Jag är med bättre på att vara här och nu men ibland ploppar de där dum-tankarna ändå upp. Det är då jag vill veta var "off-knappen" är. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?