Weblog #243

Tuesday 2008-05-20 19:37
Author: Anders Gustafson
Av dvärgar, för dvärgar
Som jag tidigare skrivit så är allting som människan skapat konstruerat av dvärgar, för att användas av dvärgar.

Gång på gång blir jag påmind om detta faktum. Senast idag när jag skulle ansöka om nytt pass hos Polisen. De har numer finfina (automagiska) fotoutrustningar som gör att de snabbt och enkelt ska kunna ta korrekta fotografier som uppfyller kraven på ett godkänt pass. I Falun har de två av dessa hightech-apparater och receptionisten styr allting inifrån sitt bås. Hon knappar in längden på personen och vips så åker kameran till rätt höjd (så att vinklarna ska bli korrekta antar jag). Tyvärr så har dvärgarna som byggt apparaterna (som vanligt) inte tagit hänsyn till oss normallånga. I detta fall stannar hightech-apparaten på 195 cm. Oväntat? Nä, inte det minsta. Så det blir för receptionisten att rycka ut från sitt bås och leta fram en pall som jag får sitta på och sedan får hon försöka hitta rätt nivå på kameran genom att manuellt ställa in rätt höjd. Hur som helst så lyckades vi till slut ta ett foto även på mig, men det var inte med automagi kan jag säga.

[Enligt Bonniers svenska ordbok är en dvärg en onormalt liten människa, vilket från min synvinkel alltså blir en person under 2 meter, eftersom jag anser att jag själv är väldigt normal...]

1 comments to "Av dvärgar, för dvärgar"

Saturday 2008-05-31 22:20
A-L
Livet är orättvist. En del tyckte Gud det var värt att satsa på, så Han gjorde dem långa.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?